Şimdi Ara

Broadcom anabant yongası sektöründen çekiliyor, işten çıkarmalar yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Broadcom anabant yongası sektöründen çekiliyor, işten çıkarmalar yolda





    Mobil cihazlarda işlemci ve grafik biriminin yanında hücresel iletişimi sağlayan anabant yongası da büyük önem taşıyor ve bu sektörde yaygın kullanım imkanı yakalayan firmalar da pastadan en büyük payı alıyor. 




    Anabant yongası dendiğinde akla ilk gelen elbette Qualcomm oluyor. Ayrıca Intel, MediaTek, Broadcom gibi diğer firmalar da sektörde pay kapma yarışında. Ancak artan rekabet Broadcom'un şok bir karar almasına neden oldu.




    Yılın ikinci çeyreğinde 1 milyon dolar zarar açıklayan Broadcom, sonraki çeyreklerde zararı kurtarma adına anabant yongası sektöründen çekileceğini açıkladı. Broadcom yongaları mobil dünyada pek çok cihazda yerini alıyor. Ancak yongasetlerinin uzun geliştirme süreleri var ve günümüzde yongasetlerinin çok hızlı eskidiği düşünüldüğünde Broadcom sıkıntı yaşamaya başlıyor. 




    Firma anabant sektöründen çekildiğinde 417 milyon dolarlık bir maliyet ortaya çıkacak. Ancak maliyet zarardan az olduğu sonraki çeyreklerde kara geçiş mümkün olacak. 




    Anabant sektöründen çekilme kararı beraberinde 2500 kişinin isten çıkarılmasını da getirecek. Bu rakam içerisinde 250 kişi yönetici konumunda iken kalan çalışanlar üretim kısmında yer alıyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.electronista.com/articles/14/07/23/company.shifting.to.bluetooth.wi.gig.other.technologies/







  • 5830i faciasından sonra bi zahmet çekilsinler

  • Amlaşilan RP kurtaramamiş.

  • Aslında Raspberry Pi'deki SoC'u fiyat performans olarak gayet iyiydi. Broadcom kaliteli bir firmadır.

  • Geçmiş olsun ne diyelim. GPU geliştirmesinde de problem yaşadıklarından mimariyi açıp gelin driver yazalım hep beraber, Q3'ü açık kaynak driver ile oynatabilene 10 bin $ ödül noktasına gelmişlerdi.

  • Ben Türkiye başbakanı olsam böyle firmaları satın aldırır, en azından Türkiye'de teknoloji geliştirecek bir neslin yetişmesinde kullanırdım. 3-5 beton yığınının yanında bedava sayılır bunların fiyatları.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.