Şimdi Ara

Sennheiser Momentum ''IVORY'' test masamızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sennheiser'ın özel olarak ürettiği momentum ivory  modelini sizler için test ediyoruz

     





  • Arkadaşlar bu kulaklığı sizlerin katkıları ile istedim ve elimden geldiğince kısa tutup tüm detayları yansıtmaya çalıştım. Şimdiden izleyen herkese canı gönülden teşekkür ederim.

  • Fiyat nedir ?
    Android cihazlarla uyumsuz mu ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme. Emeğinize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey444 -- 23 Temmuz 2014; 22:35:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zig Zag

    Fiyat nedir ?
    Android cihazlarla uyumsuz mu ?

    250-300 dolar
  • Teşekkürler aynen o civarda Amazon'dan temin edilebilinir. Türkiye'de şu an temin etmek biraz zor gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Sezer -- 23 Temmuz 2014; 22:33:49 >
  • Güzel bir inceleme olmuş, elinize sağlık, sizin incelemelerinizin akıcılığını ve doluluğunu diğer editör arkadaşların da örnek almasını dilerim.

  • Video 10:12 de sonra adam ne diyeceğinin unuttu

  • Innerfidelity , whathifi ,wired gibi profesyonellerin testlerinde herkezin bayıldığı bir kulaklık. Best portable over-ear headphones under £300 da 1. 2014 için şuanda.

    ''The Momentum is simply one of the best balanced headphone offerings I've ever experienced. They're very good looking, very good sounding, have excellent isolation, are easily driven from portable players, and are supremely comfortable. This is an ideal headphone for home, office, and listening on the move, but its sound is so good that I'll happily recommend it to audio professionals and audiophiles for all but the most demanding applications.

    The Sennheiser Momentum is going up on the "Wall of Fame" as the best sealed headphone for general purpose uses.''

    2 aydır kullanıyorum türkiye fiyatı 800 civarı oynuyor. On ear modeliyle karıştırılmaması lazım.

    Türkiyede bulunmaması konusuda aşagıdaki gibidir.

    http://www.dr.com.tr/Elektronik/Sennheiser-Momentum-Mikrofonlu-Kulakustu-Kulaklik-Siyah//Ev-Elektronigi/Kulakliklar/Kulakustu-Kulakliklar/urunno=0000000589951

    http://www.vatanbilgisayar.com/momentum-mikrofonlu-kulakustu-kulaklik--siyah.html

    http://www.kulaklik.com/Sennheiser-Momentum-Profesyonel-Kulaklik_1823.html#0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 24 Temmuz 2014; 1:11:48 >




  • Güzel inceleme tebrik ederim.Eline sağlık.
  • Exxcrea kullanıcısına yanıt
    Kulaklığı sevdiğinizi anlıyorum ama kutudaki belirtilen değere ne yazık ki çıkamıyor, bu çok farkediyor mu? diye merak ederse arkadaşlar alt yorumlardada bahsedildiği gibi çoğu parça 18-20 khz arası bir sınırda seyrettiği için çok farketmiyor. şahsen ses kalitesi olarak böyle dengeli ve sahne içine çeken bir kulaklığa rastlamak benim de hoşuma gitti. O yüzdentek başıma degil de bir çok kişiye deneterek bazı kararlara varıyorum o da sadece tasarım ve rahatlık husunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Sezer -- 24 Temmuz 2014; 2:10:01 >
  • Yakın zaman için bir kulaklık alışverişi düşüncem yok ama olduğunda ilk sırada yerini alacaktır.

    İnceleme için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Sezer


    Konu içindeki mesajlarımın 2 sinide baştan editledim. Genel olarak türkiyedeki kalite algısının iphone kulaklıklarıyla mp3 dinleyerek kaliteli birşeyler dinliyor olduğunun sanılması ve yeni telefon- pc de player veya arabaya binildiğinde eq dan bass+5 yapılmasının yanlışlığı, müziği flat dinlemenin önemi, harman kardon ve bose ve bang and olufsen gibi markaların çok kaliteli sanılmasının aslında aynı beats de olduğu gibi yüksek fiyat = kalite algısının yanlışlığından olması gibi konular nedeniyle yayınlanan videoda bence bulunan birkaç yanlış gösterim ve test yöntemi üzerinden çıkan (kulaklıgın arasına mikrafon konulup dinletilmesi ve gösterim anında laptoptan mp3 dinlenmesi gibi) gereksiz tartışmaların asıl nedeninin temelden gelen kalite algısındaki yanlışlığın yarattıgı kötü izlenim olduğunu belirtmek isterim.

    Genel olarak kulaklıga 50 lira üstünün gereksiz görülmesi, güçlü yüksek bassların olmasının kaliteli bir kulaklık olduğu izlenimi yaratması, 320kbps mp3 ün gayet kaliteli olduğu düşüncelerini aşabilmek için böyle programlarda kaliteli müzige nasıl ulaşılabileceğinin anlaşılmasını sağlaması lazım ve buda ancak kaliteli test yapılarak sunulabilir. Alttaki ek kısmını silmeyerek az çok tartışmanın özetini ortada bırakıp DH Sezerle olan muhabbetimiz sonrası kendisiyle de aslında aynı konularda hemfikiriz olduğumuzu düşünüyorum. Böyle konularda herkezi tatmin etmek oldukça zor.Özellikle türkiyede pek önemsenmiyen bir konu üstünde kafalarda olan '' kulaklıga 150 tl mi yuh'' gibi düşünceler varken 800 900 liralık kulaklıkların gerekliliğini açıklamak zor.

    -------

    Ek: Bir altımdaki cevaba ithafen;
    Profesyonel testlerden bir örnek olarak detaylı spectrum, empedans ve yalıtım ölçümlerine kadar teknik veriler;

    http://www.innerfidelity.com/images/SennheiserMomentum.pdf

    1- Kulaklıkların düşük ohm ile çalışması zaten portable olma amacının nedenidir ancak dac kullanmak ile kolay sürmek arasında hiçbir bağlantı yoktur çünkü dinlediğiniz parça nekadar kaliteli bile olsa dinlediğiniz kulaklık nekadar kaliteli bile olsa dijital veriyi analoga çevirip amfiye veren ara eleman - telefon veya bilgisayar- kalitesiz olduktan ve detayları öldürdükten sonra kulaklıgın ve müziğin kalitesinden hiçbirşey anlayamazsınız.

    2-Türkiyede kimse aklında yoksa koşa koşa gidip 800 900 liraya kulaklık almaz. Bu kulaklıgı alacak adam zaten araştırma yapıyordur ve 800 900 lira veren biri gayette 160 dolar verip fiio e18 alabilir. ibasso dx100 falan demiyorum bakın çok para bayılmaya gerek yok kaliteli bir amp-dac ikilisi için. Ha 900 dolara hifiman hm 901 veya 700 dolara ibasso dx100 de alabilirsiniz ancak bunlar overkill olur bu amfiyi alıyorsanız zaten hd800 falan kullanıyorsunuzdur.

    3- Bahsettiğim test siteleri (whathifi, innerfidelity) sektörün önde gelen siteleridir, anlık olarak 4000 5000 kişinin online olduğu sadece ses üstüne forumlarda vardır. Kaldıki yaptıkları teknik testin linkinide attım çok detaylı gerçek test ekipmanlarıyla yapıldığını ve sonuçlarının yayınlandığını görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 24 Temmuz 2014; 1:45:33 >




  • Exxcrea kullanıcısına yanıt
    18 ohm direnç değerine sahip olması çok yerinde bir karar olmuş çünkü normal bir mp3 player ve telefonla bile amfiye ihtiyaç duymaksızın kullanabiliyoruz. Şahsen elimde bulunan focusrite 8i6 ile bile denedim ve ona göre yorum yaptım o yüzden başka sitelerin kutulardaki özellikleri bile test etmeden yayınladığı incelemelerden ziyade kendi halimde bağımsızca doğruları sunmayha çalışıyorum. Bu hususta destekleriniz için teşekkür ederim. Not: Cowon j3 ile çaldıgım parçalar flac'dir, ayrıca kulaklığı Focusrite profesyönel ses kartının dışında, bilgisayarda Asus Xonor ses kartını kullanarak 24 bit parçalarda bile test ettim. Sizin için yarın videoya o kısımları da ekleyecğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Sezer -- 24 Temmuz 2014; 2:23:01 >
  • Sony mdr-1rbt ile kafam rrahat :D

  • Test tasarım ve kullanım yönüne yoğunlaşmış.

    Donanımhaber'de kulaklık tarafında yeni kullanıcılar olduğu gibi profesyonel kullanıcıalrda var. Bu yüzden testin sağlam kaynaklar ve kaliteli parçalarla yapılması da gerekir.

    Sırf inceleme yapmak için inceleme yapmayın. En azından donanımhaber yapmasın. Daha profesyonel daha hi-end kulaklıklar bekliyoruz.

    Emeğinize sağlık.

  • Merhaba testi Focusrite 8i6, cowon j3, Asus Xonar, standart bir bilgisayar ve bir çok farklı cihaz ile test ettim. Videoda da zaten genel olarak kapsamlı bir şekilde test ettiğimden bahsediyorum. Açıkcası daha profesyönel inceleme yapan yerler kulaklığın tepe oktav değerine 20 khz'a bile çıkamadığından bahsetmemiş ya da test etmemiş bu hususta sizi daha detaylı izlemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler, hi-fi ve hi-end kulaklıkların bir çogundan daha biri kulaklık ama o kıvamda kulaklıklarda temin ettiğim zaman karşınıza çıkacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Sezer

    Merhaba testi Focusrite 8i6, cowon j3, Asus Xonar, standart bir bilgisayar ve bir çok farklı cihaz ile test ettim. Videoda da zaten genel olarak kapsamlı bir şekilde test ettiğimden bahsediyorum. Açıkcası daha profesyönel inceleme yapan yerler kulaklığın tepe oktav değerine 20 khz'a bile çıkamadığından bahsetmemiş ya da test etmemiş bu hususta sizi daha detaylı izlemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler, hi-fi ve hi-end kulaklıkların bir çogundan daha biri kulaklık ama o kıvamda kulaklıklarda temin ettiğim zaman karşınıza çıkacaktır.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Donanımhaber'in kulaklık kısmına el atması çok hoş fakat daha çok detay bekliyor insan.

    İncelemelerinizde karşılaştırma da yapabilir misiniz? İşte şu kulaklığa göre şöyle böyle vs gibi. Bizim için de faydalı olacaktır.




  • sizin bu video editör arkadaşlar son zamanlarda videoları savsaklıyor galiba yada hep sezere denk geliyor defalarca sar başa yaptı çocuk bizim görmemize ne gerek var kesin gitsin oraları. kulaklık bence beş para etmez özellikle seinheiser olmasıyla 2 kere kaybetti gözümde. oldum olası seinheiser sevmemişimdir yüksek fiyatına nazaran tiz sesleriyle herzaman için çöp klasmanındadır benim için.

  • DH Sezer kullanıcısına yanıt
    Tasarim ;

    RETRO ,HIPSTER, CLASSIC , AHSAPLI EV :D (Inceleme videosundaki kulakligin tasarima didim) ..
    Biraz da mekanik gibi duruyor özellikle kulaklilari gevsetigimiz kizim..

    ---

    Acikcasi kulaklik ile Gitar calip kullananlar icinde uygun geldi sanki nasil durur diyede merak etmedim degil. tabi hafif slow calanlar icin diyorum..

    bana alinasi geldi :D ama her telden dinledigim icin yeterli gelmiyor..
    lakin , cidden omuza takila bilen bir tür olsaydi belki benim icin alinasi olurdu,disarda falan takmak icin ...
    sonbahar'da güzel dururdu :) kurumus yapraklar yolda ilerliyorum ...:D (fantasiye gel :D )


    bir an video daki live videoyu izlerken akklima SLASH geldi..









    Video icin ayrica Tessekürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 24 Temmuz 2014; 2:08:02 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.