Şimdi Ara

Hybridler:Alternatif Bir Build...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖNCELİKLE HYBRID NEDİR?

    Kelime anlamı: Kökeninde birbirine zıt kültür veya gelenekleri barındıran kişi. (bizim anlayacağımız anlamında 'melez')

    SRO'da 'en iyi karakter yapılandırması' ile ilgili pek çok tez var.Elbette oyun sonuçta bir güç savaşı olduğu için insanlar karakterlerinin 'çok güçlü' hatta 'en güçlü' olmasını istiyorlar.Hem Kore serverlarında hem de global serverlarda karakter yapılandırması ile ilgili esas hedef karakterin 'yapması gerekenin en iyisini yapabilmesini sağlayacak' bir yapılandırması olması.Dolayısıyla bu karakterlerin hemen hemen hepsi 'PURE' karakterler:
    Yani tek bir amaç için yapılandırılmış, puanlarının tamamı STR' e veya INT'e verilmiş karakterler. Ki bu 'PURE' karakterlerin, doğru giysiler, malzemeler ve silahlarla birer ölüm makinesi olduğu ve dokunduğu herşeyi yok edebileceği tartışılmaz bi gerçek. (Ancak herkesin bilmesi gerektiği gibi 'PURE' karakterler inşa etmek sanıldığı kadar kolay deil. O yüzden bu forumda da daha önce okuduklarıma bir gönderme yapmak istiyorum eğer oyundaki ilk karakterinizse hybrid iyi bir seçim olur. Güçleri skilleri karakter yapılandırmayı öğrenmenize yardımcı olur. )

    Ancak sizde 'değişik, alışılmamış' olanı istiyor, herkesin yaptığını yapmaktansa kendinize özel bir karakter oluşturmak istiyorsanız yapacağınız şey bir hybrid karakter yapılandırmak olacaktır.

    Bildiğiniz gibi hybridler stat puanlarını STR ve INT arasında PAYLAŞTIRAN karakterlerdir. Bu da hybridlere bazı avantajlar sağlar.Örneğin; bir 'PURE INT' karakterden daha fazla Hp' si ve daha yüksek Physical dmg'ı vardır. Ve 'PURE STR' karakterden daha fazla MP'si ve daha yüksek Magical dmg'ı vardır. Elbette bunun dezavantajları davardır. HP ve MP'leri her zaman PURE INT veya PURE STR karakterlerden daha düşük seviyelerde kalacaktır.


    PEKİ İNSAN NEDEN Bİ HYBRID KARAKTER İSTER? PURE KARAKTERLER DAHA İYİ/GÜÇLÜ/HIZLI DEĞİL Mİ?


    Hybridler gerçekten yararlı karakterler. Herhangi bir işte üstün olamasalarda, hemen hemen her işte başarılıdırlar. Hybridler,mobları rahatlıkla öldürürler ve PURE karakterlerden daha az pot harcarlar. Hemen hemen her meslekte iyidirler ve birçok skillsetleri vardır. Ayrıca oldukça iyi PvP karakteridirler. Eğer,SRO'daki BÜTÜN unsurları seviyor ve hepsiyle oynamak istiyorsanız Hybrid karakter sizin için en iyisi olabilir.

    Ayrıca başka bir pure str fire glavie istemiyorum diyorsanız hybrid karakteriniz tamamen size ait ve tamamen farklı olacaktır.


    (Eğer oyun konusunda hırslarınız yoksa, keyifle oynamak,karakterinizi özel kılmak ve eğlenceli zaman geçirmek ama çok dafazla vakit harcamak istemiyorsanız Hybrid bir karakter ile oynamak pek çok açıdan daha keyifli ve sosyal oluyor.)

    PEKİ, HYBRID OLDUM AMA ŞİMDİ NAPICAM?

    Deney...Hybrid oynamanın en güzel yanı değişik skill seçimleri,oynama stilleri ve taktikler açısından tamamen özgür olmanız. Birbuff ı mı merak ettiniz o özelliği açın. Başka bir silahla başladınız ve şimdi değiştirmek mi istiyorsunuz değiştirin. Sonuçta yanlış yaparsanız her zaman düzeltme şansınız var. Ne kadar çeşitli skilliniz olursa o kadar zengin bir hybrid deneyiniz olur.(özellikle oyuna yeni başladıysanız ve ilk kez oynuyorsanız kesinlikle hybrid karakteri tavsiye ederim. Benim karakterim şu anda29 lvl. Her ne kadar kendisi deneme tahtasına döndüysede üzerindes killer konusunda epey deney yaptım. Tabii ki bunları kafama göre yaparken forumdaki bilgilerdende faydalandım ve değişik skill ağaçlarını denedim. Hata yaptığım zamanlarda çok takmadım ve sonuçta çok sevdiğim, istediğim gibi yönetebildiğim bir karakter elde ettim.Sonuçta kore serverında çok acayip yapılandırmalar çıkıyor pacheon
    skillerini glavie ve spear ile kullanmak gibi bunlarda böyle deneylerle çıkıyor zaten. Ama yinede itiraf etmeliyim ki pek çok
    bilginin çok doğru olduğunu örn; cold glavie olmaz gibi (denenmesibile saçma bir yapılandırma defans özellikli bir skill ve saldırı özellikli bir silah zaten olmuyor.) kendimde bizzat deneyerek öğrenmek zorunda kaldım ama olsun yine de eğlendim.)


    Temelde 3 çeşit hybrid yapılandırması var.

    1:1 hybridler. Bunlar bir lvl STR bir lvl INT veren karakterler.Neredeyse statları birbirine eşit. Bunlar oldukça zor karakterler.Çünkü yeterice STR leri yok ve ama zayıf da değiller.

    2:1 int ağırlıklı hybridler' bunlar 2 int e 1 str puan veren karakterler. Bir de bunların tam tersi "Str ağırlıklı hybridler" bunlar 2:1 kimi zaman 3:1 str ağırlıklı puan veren karakterler.Hepsi farklı oynama stilleri için iyi karakterler. Örneğin 'int ağırlıklı hybridler' iyi birer nuker olabilirler ama pure bir nuker
    gibi öldürücü olamazlar. Ya da 'str hybridler'in karşılarındakiler için dmg leri oldukça fazla olur ama nuke kullanmayı unutsalar daha iyi olur. Sonuçta hybrid karakterler deneysel karakterlerdir. Eğer vuruşunuzun daha fazla güce ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız 3 puanıda str e verin ve içinizden geldiği gibi oynayın. Böylece stiliniz ortaya çıkar.

    ÖNEMLİ NOT: Hybrid karakter demek denge demektir. Bu da demektir ki başarınız karakterinizin physical ve magical dengesine bağlıdır.Örneğin eğer 1:1 bir hybridseniz physical ve magical balansınız %75olması gerekir. Eğer 2:1 bir hybridseniz ana statınızda %80, yan statınızda %70 vurmalısınız. (Örn; int hybrid iseniz magical denge %80 physical denge %70 vurmalısınız.) Sonuçta yeni gelen alchemy sistemi ve giysilerdeki özellikler sayesinde +55 int veya +55 str alabiliyorsunuz. Eğer blade veya sword kullanıyorsanız shield sayesinde +60 da ekstradan alabiliyosunuz. Dolayısıyla yüksek statlarda bir hybrid yapmak gayet mümkün. Eğer, setlerinizi ve silahlarınızı doğru seçerseniz dominant statınızın dengesini %90 a kadar çıkartmanız mümkün.

    HYBRID OLARAK HANGİ SKİLLERİM OLMALI

    Bir hybrid olmak sadece stat puanlarını nasıl verdiğinizle ilgili değil. Hybrid olarak oynamak daha bütüne dayalı bir oyun stili gerektiriyor. Hybridler SRO'nun elinden her iş gelen adamları.Guildinizde res özelliğini max lemiş biri mi var. O muhtemelen hybriddir. Sıradan bir oyuncunun hem nukeleriyle hemde pyhsical dmgleriyle öldürücü olduğunu görürseniz o kesinlikle bir hybriddir.Ya da her 3 iş kolunda da lvl 2 olmuş bir hunter mı gördünüz -bu bir pure yapılandırma karakter olsa bile- sonuçta o da bir hybriddir.Guildinizdeki bir adam hem bow hem de spear skillerini maxlamiş mi?Bu ancak bir hybrid karakterin yapacağı iştir ve oyundaki en güzel karakterler bu şekilde ortaya çıkmıştır. Hybrid fikri tek bir alanda uzmanlaşmaktansa belirli özeliklere ağırlık vermek şartıyla oyunun sunduğu tüm imkanlardan yararlanmaktır. Böylece daha geniş tabanlı bir karakter elde edebilirsiniz.

    Buna rağmen, hybridlerinde önem vermesi gereken skilller var. Bir hybrid oyuncunun sloganı 'bütün herşeyden faydalanmak' olmalı. Bu
    sebeple bütün pasif skilleri kullanmanızda fayda var. Özellikle Heuksal'ın 'CHEOLSAM FORCE' skili (HPnizi artırır) ve Force'un 'FORCE INCREASING' skili (MPinizi arttırır). Ayrıca bufflar arasında da işinize yaramayacak olan buffları hiç açmada nkullandığınız ve işinize yaradığını düşündüğünüz buffları maxlayın.Örneğin; bir blade kullanıcısının bird buffına ya da bir glaviecinin shield blocking buffına ihtiyacı yoktur. Saldırılar için maximum dmg
    verebilecek skilleri açın ve onları maxlayin bu yakın dövüşlerde çok işinize yarayacaktır. Eğer, bir int hybrid iseniz nukelarınızı ve menzil arttıracak diğer atak skillerinizi olabileceği kadar yükseltin. Ama hepsinden önemlisi içinizden geleni yapın.

    PEKİ NE KULLANMALI HANGİ GİYSİLERİ GİYMELİYİM?

    Bir hybrid olarak silah seçiminiz oyun stilinize göre olmalı.Glavie/Spear hybridler büyük dmg verebilen karakterler olurlar.
    Sword/Blade hybridler seri ataklarla saldırırken ve karşısaldırıları büyük oranda bloke ederler. Ve bow kullanan hybridler de uzak mesafeden öldürmenin avantajını kullanırlar. Ancak kimilerinin yaptığı gibi farklı saldırı taktiklerinize hizmet etmesi açısındaki silah kullanabilirsiniz. Bizim alliance arkadaşlarımızdan biri sword ve bow skillerini birleştirerek oldukça güçlü bir karakter
    yaptı. (Uzaktakine bowla dmg verip yakına çekince swordla işini bitirmek gibi.)

    Giysi seçimlerinizde tamamen oynama stilinizle ilgili.

    ARMOR kimi hybridler için oldukça iyi bir seçim olabiliyor. Örneğin bir str hybrid, bir pure str e kıyaslandığında eğer armor giyiyorsa avantajlı olur. Armor karşıdan gelen pyhs. atck. ları azaltan bir giysi. Pure str in oldukça yüksek hpsine karşı Hybridin daha düşük hp oranı aldığı pyhsical dmg azaltan armor giysisi sayedine dezavantaj olmaktan çıkar. Bu yüzden Armor giysi daha çok PvP ilei lgilenen hybridler için uygun olabilir. Ayrıca moblarında çok azı
    magical attack kullanıyor.

    GARMENT
    karşıdan gelen magical atck. ları azaltan bir kıyafet. BuPvPler için bir avantaj. Ayrıca bazı moblara karşıda avantaj olur.
    Ayrıca Garment sayesinde MP kullanımınız azalır bu da düşük mpsi olanlar için bonus olur. Bir de hız konusu var. Garment speed i en çok arttıran giysi ki bu özellik hangi meslekten olursanız olun oldukça gerekli bir özellik.

    PROTECTOR en uygun kıyafet gibi gözüküyor. Çünkü iki tarafında özelliklerini taşıyan bir set. Protector karşıdan gelen pyhsicalatack. ları Garment'tan daha yüksek oranda azaltır. Karşıdan gelen magical atack.ları ise Armor'dan daha yüksek oranda azaltır. Ayrıca Garment kadar yüksek olmasa da MP kullanım bonusu ve hız da verir.Bir hybrid için en uygun giysi Protector. Ne de olsa kendisi de bir hybrid. Sonuçta yine aynı şeyi söylemek lazım hangi giysi oyun stilinize daha uygunsa onu giymeniz en iyisi.

    Hangi giysiyi kullanırsanız kullanın seçtiğiniz ana stat.'ınıza hatta mümkünse ikisine birden bonus verenleri seçmeye
    çalışın.Örneğin, SuicideGrl'ün giysileri ona +43 INT ve +7 STRveriyor. Ve 900 HP,850MP. Böyle giysiler pahalı olabilir ama kesinlikle karakterinize çok yardımcı olacaktır. Bunu oynarken görebilirsiniz.(Ayrıca MP ve HP yükseltme özelliği olursa daha da iyi olur. Bunu şimdi tabletlerle de yapabilirsiniz.)

    HAZIRLAYAN:

    SuicideGrl
    Server : Xian
    Level: 70
    Guild: BlackHand (Guild Leader)
    Union: BlackHand Alliance (Union Leader)
    Character: Fire/Light Spear Hybrid Nuker

    Türkçe'ye Çeviren;OKISHI

    Düzenleyen:Dragon_Rider

    Not:Alıntıdır...

    Arkada$lar SilkroadForums'da SuicideGrl'ün hazırladığı Hybrid Guide'i OKISHI adlı arkada$ Türkçe'ye çevirmi$ ve Hybrid'ler hakkında iyi bilgi almak isteyenlere yardımcı olacağını umuyorum...Yakında da Kitary'nin Hybrid Sword Guide'ını Türkçe'ye çevirmeyi dü$ünüyorum...Ve onuda buraya eklicem...Böylece forumda Hybird'ler hakkında yeterli guide'ımız olacak...Yararlı olacağını umuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Rider -- 24 Eylül 2006; 23:43:39 >







  • eline saglık ugrasmıssın
  • Ellerine sağlık
  • çok güzel olmuş ellerine sağlık
  • Hybrd.. ın sıfır lag oynaması gerekir özelliklede pvp lerde.
  • paylaşım için saol
  • Rica ederim beyler...Kitary'nin Hybrid Sword Nuker guide'ı üzerinde çalı$ıyorum...Onu ekledikten sonra yine deği$ik türlerde build'lerin guide'larını eklemeye çalı$cam...
  • elıne saglık paylastıgın ıcın tesekkurler
  • kısa bir süreliğine up olması mantıklı olur
  • Herkese slm.Benim ilk karekterim venice da 1-1 Hybrid lvl32 Khan.HP 2163 MP 2136. Birinin caydırması yüzünden bırakıp, tibette STR blade-fire karecter (_Khan_) açtım.Arada bir vinece takılıyorum.Kısaca str ve int karektere kolay yatmayan ve yaratıkları kolay kesen bir karekter.32 Glavie som str3 immortal 4 bir silah ile kesemediği şey yok:DDD daha öncede 24 som bow vardı.Karekterin şansı.blade bitane bile som düşmedi:(( Çok öne çıkan bi karekter deil ama + sı fazla ise yapacağını tahmin bile edemezsiniz.http://smilesdragon.sitemynet.com/silkroad/venice_khan.jpg Şunuda belirteyim elinize bow alıp kasmasıda rahat.




  • çok güzel bi paylaşım olmuş ellerine sağlık

    klavyen dert görmesin
  • saol güsel olmuş
  • Alıntı için teşekkürler. İlgi olursa diğer hybrid guidelarıda buraya koyarım. Ben bu guide ı foruma koymamış kendi guild mail grubumuza atmıştım çünkü bu forumdakilerin sadece pure buildlerle ilgilendiğini düşünüyordum. Türk oyuncular arasında hybrid karakterler ilgi görmüyor diye düşünüyordum. Guideını çevirdiğim Suicidegrl ve klanının tamamı hybrid ve değişik buildler deneyip guidelar yazıyorlar onların elindeki farklı guideların bir kısmını çevirdim bende duruyor, bir hybrid başlığı altında hepsinin toplanması iyi olur. Buraya taşıyıp paylaştığın için teşekkürler.
  • böyle kaynagı bizimle paylaştıgın için teşşekürler ellerine saglık
  • Rica ederim beyler...


    quote:

    Orjinalden alıntı: okarca

    Alıntı için teşekkürler. İlgi olursa diğer hybrid guidelarıda buraya koyarım. Ben bu guide ı foruma koymamış kendi guild mail grubumuza atmıştım çünkü bu forumdakilerin sadece pure buildlerle ilgilendiğini düşünüyordum. Türk oyuncular arasında hybrid karakterler ilgi görmüyor diye düşünüyordum. Guideını çevirdiğim Suicidegrl ve klanının tamamı hybrid ve değişik buildler deneyip guidelar yazıyorlar onların elindeki farklı guideların bir kısmını çevirdim bende duruyor, bir hybrid başlığı altında hepsinin toplanması iyi olur. Buraya taşıyıp paylaştığın için teşekkürler.


    Rica ederim...Çevirdiğin diğer guide'lar varsa eklesen iyi olur...Dediğin gibi Türk'ler genellikle Pure build'leri tercih ediyorlar.

    @Red_White

    1:1 Hybrid SoM 32 Glavie'ile vereceği damage'i aslında çok merak ediyorum...STR Glavie'cilerle kar$ıla$tırdın mı verdiğin damage'i?Kar$ıla$tırdıysan payla$ır mısın...Benim tahminime göre tabi SoM'da farkedecek ama yüksek olan InT'ten dolayı genel damage'in yüksek olacağını tahmin ediyorum...

    1:1 Hybrid'in en büyük avantajı ise her silahla yeterli damage vermesi...Pacheon ve Heuksal birle$tirilip çok sağlam çakan bir char yapılabilir aslında 1:1 Hybird'de...




  • Evet damege olarak fazla.öyle incelemedim ama 1000-1500 vuruyor.int yi biraz fazla verirsen spear gibi magic atağı yüksek silahlar ile iş yapar.mesela nuker özelliği 1000-1200 gibi vuruyor diğerlerinin yarısı ama hp fazla.Sonuç olarak çok üstüne düşmezsen kolay yatan bi çar.
  • ELine sağlık
  • eline sağlık
  • sağolun beyler

    quote:

    Orjinalden alıntı: Red_White

    Evet damege olarak fazla.öyle incelemedim ama 1000-1500 vuruyor.int yi biraz fazla verirsen spear gibi magic atağı yüksek silahlar ile iş yapar.mesela nuker özelliği 1000-1200 gibi vuruyor diğerlerinin yarısı ama hp fazla.Sonuç olarak çok üstüne düşmezsen kolay yatan bi çar.


    hmm sağol yorumlar için
  • bence haketmıs ust konu olmayı cok guzel bı calısma tesekkurler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.