Şimdi Ara

Ban sistemi geliyor. (Feed,ırkçılık,hakaret vb)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jeffrey Lin, Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Today, players that show extreme toxicity (intentional feeding or racism, etc) will be instantly 14-day or permabanned in #LeagueOfLegends

Artık oyun içinde olumsuz davranış gösterenler 14 gün ban yada perma yiyecek.

Herşey iyi güzel de bu eğer tribunal sistem şeklinde olursa bu oyun büyük kayıp verir çünkü oyunda misal kötü oynadın diğer pre ler seni gelip reportlayıp ceza almanı sağlıyor.(West)

Ekleme :

Hey everyone,
    A quick clarification on some common questions I'm seeing:
    Today is the start of tests where we'll be using a new machine learning approach + Player Support manual reviews to target extreme cases of toxicity (such as intentional feeding, racism, death threats, homophobia, etc) and handing out pretty severe penalties such as 14-day or permanent bans. Players that get permanent bans will see a ban code of 2500 during these tests.
    We'll be testing 1 server at a time in small doses to monitor the effectiveness of the system carefully and minimize false positives. All Riot regions will get the same test at some point in the future. Depending on the results of the tests, we'll be rolling this system out more permanently on all servers.
    In the past, we've avoided publicly naming and shaming players; however, we've learned in recent months that being transparent is extremely critical to the playerbase's trust in our systems, so we've decided to do a compromise. If players complain about unfair bans for this particular system (so, have a ban year code of 2500), we're going to be fully transparent and posting the chat logs that resulted in the ban.
    Some players have also asked why we've taken such an aggressive stance when we've been focused on reform; well, the key here is that for most players, reform approaches are quite effective. But, for a number of players, reform attempts have been very unsuccessful which forces us to remove some of these players from League entirely.
    In addition, we'll be talking about this effort in more detail and about another system that will be addressing Leavers/AFKs very severely in the future. We'll do these in the usual channels like the League forums. I just wanted to mention this briefly on Twitter today in case some players were confused why they see some players getting banned until 2500 year codes.

Kısa bir çeviri yapacak varsa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLkenAuGe -- 22 Temmuz 2014; 15:04:06 >

• 4 preyiz şunu yapmassan banlarızcılar dolucak oyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece report sistemiyle olucak bunlar dememiş zaten.büyük ihtimal ekran görüntüsü+oyun içi report şeklinde olur.oyun chatini sonradan inceleyebiliyorlar mı bilmiyorum öyleyse işleri daha kolay zaten.
  • İspat isterler, öyle reporta ban atmazlar sanmıyom. Perma ban demek oyuncu kaybı demek.

Ama şu topluluğu en kötü oyunda LoL dür hani. Mecbur el atmaları lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

sadece report sistemiyle olucak bunlar dememiş zaten.büyük ihtimal ekran görüntüsü+oyun içi report şeklinde olur.oyun chatini sonradan inceleyebiliyorlar mı bilmiyorum öyleyse işleri daha kolay zaten.

incelemiyorlar dostum ne yazık ki. Sırf gank atmadım diye 70 oyun chat ban yedim. Pre oyuncular direk reportluyor. Oysaki chatte hiç birşey bile yazmadım

Umarım dediğin gibi olur sistem yıllardır bunun gibi olmasını bekliyorum eğer bu olay olursa ve ilgilenilirse işte o zaman bu oyun kişiliksizlerden arınır
  • evet sıkıntı bu zaten türk serverinde sıkıntı olucak adamlar duo giriyor kendi duosuna küfrediyo ardında bir laf edersen(küfür değil feedleme lütfen yazsan bile) direk seni hedef alarak flamelemeye başlıyolar sonrada oyun sonu report
  • ciddiyse cidden sevindim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

sadece report sistemiyle olucak bunlar dememiş zaten.büyük ihtimal ekran görüntüsü+oyun içi report şeklinde olur.oyun chatini sonradan inceleyebiliyorlar mı bilmiyorum öyleyse işleri daha kolay zaten.

incelemiyorlar dostum ne yazık ki. Sırf gank atmadım diye 70 oyun chat ban yedim. Pre oyuncular direk reportluyor. Oysaki chatte hiç birşey bile yazmadım

Umarım dediğin gibi olur sistem yıllardır bunun gibi olmasını bekliyorum eğer bu olay olursa ve ilgilenilirse işte o zaman bu oyun kişiliksizlerden arınır

Chat banı incelenmiyor olabilir ama ban olayına gelince sn sn ne yazdığını bile gönderiyolar rahat olabilirsin.

• Trye gelirse oyuncuların %80i perma

• oyunun sonu çok kötü gibi duruyor şuan hala reklamlar sayesinde ayakta hergün 1000lerce oyuncu başlıyor eski oyuncular artık haftada 2-3 oyun atmak için oynuyor

oyuna başlıyalı belkide 9 ay olmuştur ama 9 ayda dia 1 olcak seviyeye geldim ben dotada 6 yıl harcadıktan sonra 7. yılda hala yeni birşeyler öğrenebiliyordum veya dotadan sıkıldıgımda gidipte fun maplerde takılabiliyordum

şuan oyunda fun denen birşey kalmadı ranked=tryhard normal=troll diğer modları zaten saymıyorum riotun urf gibi değişik modları kalıcı eklemesı lazım ve konuya gelirsek

15 senelik oyun olan w3de bile olan sistemi riotun koymaması ban yok abicim dotada biri oyundan çıksa feedlese ban liste eklerdın o adam sitten sene oyununa giremezdı herkesin kafası rahat olurdu çokmu zor şu report sistemine 50 kişi atamak ? troll report atanlarıda banlasalar zaten banlar başladığı zaman reportlarda azalcak ama yapmıyorlar nıye yapmıyorlar bilmiyorum knight onlinea döndü dönecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Alicanarslann

4 preyiz şunu yapmassan banlarızcılar dolucak oyun.

tr de işe yaradığını sananlar geliyor bazen 4 kişiyiz reportlarız diyorlar ben de feedliyorum pişman oluyorlar
  • instantly demiş de oyunu oynayacak oyuncu kalmaz 2 günde
  • İyi olmuş tr ye gelsinde temizlesin sunucunun yarısını rahatlayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken Adams

İyi olmuş tr ye gelsinde temizlesin sunucunun yarısını rahatlayalım.

Tr ye tribünal bile gelmedi bu gelirmi sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: healheal

quote:

Orijinalden alıntı: Ken Adams

İyi olmuş tr ye gelsinde temizlesin sunucunun yarısını rahatlayalım.

Tr ye tribünal bile gelmedi bu gelirmi sence ?

TR'ye Tribunal gelmesi saçma. Zaten TR'nin çoğu report edilenler gibi tipler. Küfür edene bir şey olmaz, premade'ler tarafından report edilene suçlusun derler. Bozuk halkı kendisi tamir edemez.

Öte yandan bu sistem müthiş olur bence.
  • bugün tr'de ki bir veled-i zinayı sırf bu üçünden reportladım ve sonucu olmayacağını biliyordum ama bunlar güzel gelişmeler, umarım hemen gelr
  • gördüğü genel sorular için hızlı bir açıklama yapmış. İlk olarak bugün testlere başladıklarını söylemiş. Bu testlerde otomatik olarak denetleme ve manuel yoldan denetleme şeklinde olacak sanırım. Bu denetlemeler sonucunda yaptırımda olacakmış. Bunlar 14 günlük uzaklaştırma veya kalıcı ban şeklinde olacakmış. Eğer kalıcı yasaklama alırsanız bu testler esnasında "kod 2500" ü görücekmişsiniz. Sistemi iyi şekilde test etmek ve doğru/yanlışlarını ölçmek için 1 sunucuda deneyeceklermiş. Tüm sunucular gelecekte bu şekilde teste tabii olacakmış. ( sanırım diller ve kültürler arası farklılıktan dolayı her sunucu için özelleştirilmiş düzeyde bir otomatik sistem getirecekler tam çözemedim ). testlerin sonuçlarına bağlı olarak, tüm sunucularda aktif olacakmış. Tabi daha kalıcı ve mantıklı biçimlerde. Azıcık geliştirme aşamasından bahsetmiş.
    Bazı oyuncular durup durup neden bir anda bu kadar ofansif bir sistem ile cezalandırmaya geçildiğini sormuş; oda "öyle ki, burada çoğu oyuncu için önemli olan, reformun yeteri kadar efektif olabilmesi" demiş ve fakat diye eklemiş; bir kesim oyuncu için bunun zor olduğunu ve bu yüzden reformların başarılı olamayacağından bahsetmiş.
    ek olarak, daha detaylı ve başka sistemler hakkında da düşünceleri mevcutmuş. Anladığım kadarıyla gelecekte AFK kalanlar ve oyundan ayrılanlarla ilgili çok ciddi reformlar gelebilirmiş. Sanırım bu fikirleri lol forumları gibi bilindik yerlerde takip ediyorlarmış. Sanırım ileride daha düzenli bir açıklama yapılacak çünkü bugün twitter üzerinden kafası karışmış bazı oyunculara açıklama yapmak için yazmış. Bazılarının kafası karışmış neden 2500 yıl mı 2500 yılına kadar mı ban yediği için orasını anlamadım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wisrty -- 23 Temmuz 2014; 4:00:32 >

• Hiç Flame yapmazdım bu sistem gelicegini duyunca durmadan flame yapıyorum
  • ya sisteme dair net açıklama yapılmamış galiba ama üst üste 3-5 maç boyunca uyuzluk çıkarıp report alan kişilerin maçları takip edilip ardından işlem gerekiyorsa yapılcak gibi bir şey sanırım. Kimse perm banı bota güvenip atmaz zaten adam demiş manuel olarak da incelicez fln.
  • kanıt, gösterge, belge vs. şeyler olmadan 2-3 tane elroy jetsonın sözüne mi inanacaklar? saçmalamayın :)
    getirdikleri sistem gayet mantıklı olur ama sırf bu sistem için ayrı ve kalabalık ekip kurmaları lazım
    yani sırf oyun içi report sistemlerine iletilen şikayetleri kontrol edecek bi ekip

ama yine de bu sistemin işe yarayacağını sanmıyorum
    elbet yarar ama reportları, kanıtları, kanıt olmayan oyunların chatlerini bu gibi şeyleri kontrol etmek zaman alır
    siz 14 gün ya da perma ban hak eden adamı bugün reportlarsınız, o adam 3-4 ay sonra banlanır :D

yapılacak en mantıklı şey; en fazla report edilen kişiler en üst sıraya gelir, en fazla zarar veren adamlar daha önce uzaklaştırılır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.