Şimdi Ara

TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
807
Cevap
20
Favori
67.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • swordfish666 kullanıcısına yanıt
    Sevk Tarihi: 31.07.2014
    Katılacağı Tarih: 02.08.2014
    Statüsü: Yedek Subay Adayı
    Tertip Edildiği Birlik: Top. ve Füze Okl. Öğr. ve Kurslar Tb.

    Şube den aldığım evrakta bunlar yazıyor. Evrakın başlığı: Yedek Subay Sevk Belgesi (YÜSEM (YDSB) )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • branş kodunun ne olduğunu merak eden arkadaşlar sülüslerini çıkartırlarsa orda görevi yazıyor, galiba o branş kodu onu temsil ediyor. Bende branş kodu 70 yazıyordu sülüsü çıkarttım. Muv özelliği 122 MM ÇNRA TK.K yazıyor bunun anlamını bilen varmı?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fkoc38 -- 23 Temmuz 2014; 14:30:10 >




  • trnhnc T kullanıcısına yanıt
    Belki biz sevk belgesini e-devletten aldığımız için görünüyürodur meslek kurası.
    Tarihlere bakarsak siz de meslek kurasındasınız.
    Şubeden sevk alıpta üzerinde meslek kurası yazmayan var mı başka arkadaş bilmiyorum.
  • fkoc38 F kullanıcısına yanıt
    Hocam siz meslek kurasında olmadığınız için yazmıyor.
    Orda yazan hangi techizattan sorumlu olacağınız. http://www.roketsan.com.tr/urunler-hizmetler/kara-sistemleri/satihtan-satiha-roket-sistemleri/t-122-cnra-122-mm-lik-cok-namlulu-roketatar/
    Muhtemelen takım komutanısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swordfish666 -- 23 Temmuz 2014; 14:34:29 >
  • 349. dönem topçu atğm. olarak polatlı da acemilik yapan biri olarak bazı bilgiler vereyim.Aşağıda anlattıklarım ATĞM. ADAYLARI için geçerli.Yoksa polatlı da ayrıca füze tugayı var.Askerliği orada veya topçu okulunda yapacak kısa dönem ve normal dönem erler için şartlar nasıldır bilmiyorum.

    1. Meslekçi - Tk.Komutanı farkı nedir?
    - Meslekçi olacak arkadaşlar bir aylık acemilikten sonra usta birliğinde mesleği neyse onu yapar.(Elektrik mühendisi gideceği kişlanın elektrik tesisat çizimini yapar,öğretmen askeri bi okulda öğretmenlik yapar gibi).Meslekçilerin acemilik süresi 1 ay sürer.Bu bir aylık süreçte yanaşık düzen eğitimi(rahat-hazır ol,selam verme,bol bol da yürüyüş eğitimi:),bir defa atış eğitimi ve bazı dersler gösterilir.İçeriğini tam hatırlamıyorum ama askeri düzen ile ilgili dersler olması lazım.Derslerin sonunda sınavlar yapılır.Spordan,yanaşık düzenden,atıştan ve gösterilen derslerden alınan puanlarla bi ortalama hesaplanır,sıralamalar belli olur.Gidilecek yerlerde belli olduktan sonra ortalamada dereceye girenlere istediği yer seçme şansı verilir.Diğerlerinin gideceği yerler kura ile belirlenir.O bir aylık sürecin sonunda ortak bi yemin töreni yapılır ve meslekçilerin polatlı ile ilişkisi kesilir.15 günlük izin ve yol harcırahı olur.
    - Tk. komutanları içinde aşağı yukarı yukarıda anlattığım süreç aynıdır sadece onların acemiliği 1 ay değil 2.5 ay sürer.Tk. komutanları branşına göre(sivilde okuduğu okulun branşı değil.acemilikte bi branşınız olacak adestim,top komutanı,çnra,ölçme gibi)2.5 aylık bi eğitim alır.Bu eğitim meslekçilere göre biraz daha zorlayıcı ve kapsamlıdır.Meslekçilerin yemin töreni ortak yapılır demiştim ya normal atğm ler de o törende yemin eder.O törene kadar yani bir aylık süreçte tk. komutanlarının işi yanaşık düzen eğitimi,atış ve spordur.Yemin töreninden sonra dershanede branş dersleri başlar.Harita okuma,gps kullanımı,kıta sevk ve idare gibi ortak derslerin yanında o branşa özel dersler gösterilir.Bu eğitimlerden sonra sınav,derecelerin belirlenmesi,kuralar aynı meslekçilerde olduğu gibidir.Kimin nereye gideceği belli olduktan sonra mezuniyet töreni yapılır ve polatlı dışına gidecekler 15 gün izine ayrılır.Polatlı da kalanların izini ve yol harcırahı olmaz ve direk göreve başlarlar.

    2.Maaş olayını söyle hacı salla gerisini :)
    Acemilikte maaş askeri öğrenci maaşıdır.O da bizim zamanımızda 50 lira gibi bişeydi.Simdi kaç oldu bilmiyorum.Polatlı dan ayrıldıktan sonra artık atğm olduğunuz için alacağınız maaşlar hep atğm maaşıdır.
    - Meslekçiler bu öğrenci maaşını bir ay alır, Polatlıdan ayrıldıktan sonra yapacağı 15 günlük izinin de parası Polatlı tarafından yatırılır.(bu maaş normal atğm maaşının yarısı).Usta birliğinde normal maaşını almaya devam eder.
    - Tk. Komutanları ise bu maaşı 2.5 ay alır.Yani 2.5 maaş.Ama Tk. komutanlarına derslerde kullanacağı cetvel,kalem,defter tarzı eşyaların olduğu bi çanta satılır.Bu çatanın fiyatı da aşağı yukarı o 2.5 maaşı karşılıyordu.Yani acemilikte alacağınız maaş o çantaya gidecek.Polatlıdan ayrılınca yarım maaş,harcırah olayı meslekçilerle aynı.

    3.Meslekçileri hatırlamıyorum ama tk. komutanlarının o bir aylık yanaşık düzen döenminde hafta sonu izini olmaz.Dershane derslerinin olduğu dönemde cumartesi pazar iki gün hafta sonu izini olur.Bunlardan biri polatlı içi biri ankara dır.Yani sadece birinde ankara ya gidebilirsiniz.Ha polatlı izininde ankara giderseniz ne olur?Yakalanmadığınız sürece hiçbisey olmaz.Sakın komutanlara "Ben ankara iznim olduğum gün polatlı da kalsam anakaraya gitmesem ne olur?" diye sormayın gırgır konusu olursunuz.Bizde soran olmuştu ordan biliyorum:)

    4.Hafta sonları ne polatlı da ne yapılır?
    Çok fazla bişey yok.Polatlı küçük bi yer.Merkezde büyük bi cami var.Onun etrafında menemenciler filan var.Teyzelerin menemen,gözleme yaptığı bi yer vardı.Caminin hemen köşesinde.Yerini şimdi tarif edemiyorum unutmuşum(Ama hatırladığım kadarı ile okuldan çıkıp direk camiye kadar yürüdüğünüzde camiyi görünce hemen o yoldan sağa dönüp biraz ilerleyince oralarda bi yerdeydi).O çevrede toplam birkaç tane menemenci var zaten bulursunuz hangisi olduğunu eninde sonunda.Mekanın içindeki duvarlar tahtalarla kaplanmış.Çay çaydanlıkla geliyo istediğin kadar içebiliyorsun.Güzel bi yer gidip ordan bi kahvaltı yaparsınız.Bol bol internet kafeye gidersiniz.Ben warcraft ı yeniden bitirmiştim hafta sonu izinlerinde:)Onun dışında istasyon cafe var,birkaç tane pastane var,lokantalar var.Fiyatlar öyle çok yüksek değildi diye hatırlıyorum.Merkezde anıtın orda dörtler kebap vardı.Oraya çok takılırdım ben.Kısaca hafta sonları yemek+internetle geçer büyük oranda.

    5.Koğuşlar nasıldır?
    Koğuşlar 12 kişilkti diye hatrlıyorum.Aklımda yanlış kalmış da olabilir.Öyle kilit filan götürmenize gerek yok zaten dolapları kilitlemek yasak.Gün içerisinde herhangi bi saatte dolap kontolu yapılabilir.Dolapların,yatağın hep bi düzeni var.Ona uymak zorundasınız.Uymazsanız ne olur?Hafta sonu kışlada televizyona bakarsınız akşama kadar bişey olmaz:)Size orada ufak kırmızı bi çanta verilecek.Eşyalarınız onun içine yerleştirip fazlasını kendi sivil bavulunuzua koyup bavul odasına yerleştireceksiniz.O sivil bavulunuz için bi tane kilit olsa yeterli.Cuma akşamları o sivil eşya odası açılır çarşı izninde giyeceğiniz eşyaları alırsınız.Pazar akşamı da tekrar yerleştirirsiniz.İçinizden biri o odadan sorumlu oalcak.Sorumlu dediysek işte cuma ve pazar günleri açılmasından filan.

    6.Polatlı da okulun içinde biz ayrılırken ziraat vardı ama teb e geçileceği söyleniyordu.Bizden sonra geçilmiştir büyük ihtimal.Acemilikte ilk oradan adınıza bi hesap açılır maaşınız oraya yatar.

    7.Size verilecek küçük kırmızı bi çantadan bahsetmiştim.Onun içerisinde iki çift iç çamaşırı,mendil,havlu,fanila gibi bişeyler vardı.Siz giderken çok fazla eşya götürmenize gerek yok.Bir ay yetecek kadar iç çamaşırı götürün,tabanlık götürün,çarşı izinlerinde giymk için iki üç takım eşya götürün.Bir ay sonra çarşı izniniz başlaycağı için eksiklernizi çarşıdan tamamlarsınız.

    8.Bu çanta dışında size neer verilecek?
    -Ben kış döenminde gitmiştim.Bize verilenler:Kışlık polar içlik,kamuflaj(pantolon,yazlık-kışlık gömlek,parka),bot,harici takım elbise(askeri törenlerde filan subaylarn giydiği yeşil,beyaz,siyah takımlar varya onlara harici deniyor)harici takım için kaban,iskarpin,eldiven,atkı.Yaz döneminde içeriği değişir mi bilmem ama aşağı yukarı bunlar verilir.

    9.Ulaşım olarak aşti den saat başı otobüsler var polatlıya.Baysallar turizm di galiba firmanın ismi.Aşti de sorarsınız.Hızlı tren ile gidecekler için polatlı da istasyon var.Ama her hızlı tren polatlıda durmuyor.Bilet alırken ona dikkat edersiniz.İstasyondan okula dolmuş ile geçebilirsiniz.Otobüsle veya dolmuşla giderken şöföre,muavine ben topçu okuluna gidecem beni orada indir dersiniz sıkıntı olmaz.

    10.Para olarak çok fazla para götürmenize gerek yok.Bir aylık süreçte çok fazla para harcayacağınız bi yer yok.Yemek,yatacak yer hep şirketten:)Sadece akşamları gazinoda çay,kola,çekirdek,tost ayrıca gün içerisinde kahve makinelerinden kola,kahve,çay vs içmek için para lazım oluyordu.Ama askeriyede fiyatlar çok çok uygundur.Gidince siz de göreceksiniz.Hafta sonu izinleri için de ankaraya gitmezseniz günlük 20 lira çok çok yeterli bi sınır.Ben kendime öyle sınır koymuştum.İstediğim herşeyi yapardım,canımın çektiğini yerdim günlük 20 lira yeterdi.Bozuk para götürün götüreceğiniz parayı.200 lirayı bozdurmanız biraz zor kışla içinde.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Sormak istediğiniz başka şeyler olursa bu başlığa yazarsanız imkanım oldukça cevaplamaya çalışırım.Şimdiden hepinize hayırı teskereler.

    Not:Adettendir söylemeden geçmeyeyim: Ben mi yapayım askerliği şu saatten sonra :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaanna -- 23 Temmuz 2014; 15:20:30 >




  • Vaanna kullanıcısına yanıt
    "Derslerin sonunda sınavlar yapılır."
    Bu sınavlardan geçememe gibi durum var mıdır hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: markusorelius

    Herkese hayırlı teskereler,

    Ben de meslek kurası çektim. Herkes gibi Ankara Polatlı'da olucam. Şu an Almanyada'yım ama İzmir'den Polatlıya gidicem.
    İzmir'den Polatlıya gidicek arkadaslar var mı? Uçak ve otobus arasında secim yapamadım. Bir grup oluşturduysanız ben de katılayım.



    Merhaba ben, BNYZ ve bir arkadaş daha üçümüz İzmir' den geliyoruz. 2 ağustos 01:00' a Pamukkale turizmden otobüs bileti aldık. 21, 25, 26 numaralar. Size de uygunsa sizde aynı otobüse alabilirsiniz, kalabalıkça gideriz.

    Uçak İzmir' den geleceklere çok fazla zaman kazandırmayacağı için tercih etmedik. Sürekli in-bin yapmaktansa otobüsle direk ulaşmak mantıklı geldi.
  • swordfish666 kullanıcısına yanıt
    yapılan sınavlardan geçememe gibi bir durum yok içiniz rahat olsun ilk sınavdan kalırsanız bütünleme yapılıyor zaten bütünlemede sizi geçirmek için her şeyi yapıyorlar bizde gözetmenler çıkmıştı kitapları açıp yaptık 130 kişi geçti, formalite yani şöyle düşünün arkadaşlar sizin acemilikten sonra gideceğiniz yerler daha şimdiden belli hatta odanız falan bile hazırdır siz gidemezseniz genel kurmay o polatlıyı yıkar nerde benim personelim, siz nasıl askeri eğitim veriyorsunuz, neden geçemediler diye :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadFay -- 23 Temmuz 2014; 14:54:27 >
  • tuh izmirin otobusunu kacirdim mi beyler bende varim ben bu kadar hizli alacaginizi dusunmemistim ben daha sevk kagidini da almadim :-) beyler ikisi saat 1 de binip 2 si sabah teslim mi oluyoruz ben de alayim bari bileti hemen karsiyakadan selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BadFay B kullanıcısına yanıt
    Çok sağol hocam cevap için. Rahatlama geldi birden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swordfish666

    "Derslerin sonunda sınavlar yapılır."
    Bu sınavlardan geçememe gibi durum var mıdır hocam ?

    Hocam sınavlar test şeklinde yapılır.Öyle geçmemek için inat etmediğiniz sürece geçersiniz o dersleri.Zaten şöyle bi durum var yerine gideceğiniz atğm lerin askerlikleri bitiyor.İçinizden biri kursu tamamlayamasa yerine gideceği atğm nin yeri boş kalacak.O yüzden kolay kolay kalma durumu olmaz.Ama şansınızı da çok zorlamayın.Kurstan(acemilikten) kalmayı başarırsanız(!) normal er olarak sıfırdan askerliğinizi yapma durmunuz var denirdi.Olur mu olur orası askeriye sonuçta.Bir de şöyle bi durum var.Herhangi bi şekilde kolunuzu bacağınız kırarsanız bir sonraki döneme kalıyorsunuz ve o zamana kadar yaptığınız askerliğiniz boşa gidiyor denmişti bize.Sizden bi sonraki devre atğm adayları ile yeniden başlama ihtimali varmış.Dikkat edin kendinize yani.
    Akşamları bir saat eksik bakın televizyona tekrar edin gün içinde gördüklerinizi.Alt tarafı bir bucuk ay.Dereceye girip rahat rahat istediğiniz yeri seçin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bab-i esrar

    tuh izmirin otobusunu kacirdim mi beyler bende varim ben bu kadar hizli alacaginizi dusunmemistim ben daha sevk kagidini da almadim :-) beyler ikisi saat 1 de binip 2 si sabah teslim mi oluyoruz ben de alayim bari bileti hemen karsiyakadan selamlar

    Sabah varıcaz. öğlene kadar takılıp öğlen teslim oluruz diye düşündük :) otobüs bomboş kardeş alırsın rahat rahat :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenedoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: BNYZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: tenedoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: BNYZ

    Tüm meslekçiler aynı gün katılacak anlaşılan. İzmir'den gidecek olan var mı, ona göre uçak, otobüs bileti ayarlayalım.

    İzmirden iki kişi varız Polatlıya bornovadan. bana otobüs mantıklı geliyo. 6 saat sürüyormuş. uçakla ankaraya git geri gel hava alanına 1 saat erken git derken zaten yine 6 yı bulur

    Ben de Torbali'danim. 1agustos gecesi 01.00 otobuslerine bilet alalim o zmn. Sabah sekiz gibi polatli da oluyorlarmis.
    Bana da ucak mantikli gelmedi esenboganin yerini gorunce :-)

    01.00 çok erken değilmi :) akşam 17.00 de girin diyorlar hep. ben 2 ağustos sabahı 07:00 veya 08:00 otobüsü diye düşünüyorum. 3 ile 4 arası varsak, polatlıda bi çay içip 5 te teslim oluruz



    Teslim olurken çok geç kalmayın.Hem gece olduğunda millet yatarken siz eşyalarınız yerleştirmek için debelenirsiniz hem de üstünüze göre elbise bulmakta zorlanırsınız üstünüzde çuvallarla dolaşırsınız etrafta :)Öğleden sonra 1-2 arası teslim olursunuz.Ayrıca elinizde bavulla polatlı da çok fazla gezemezsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vaanna

    quote:

    Orijinalden alıntı: tenedoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: BNYZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: tenedoss

    quote:

    Orijinalden alıntı: BNYZ

    Tüm meslekçiler aynı gün katılacak anlaşılan. İzmir'den gidecek olan var mı, ona göre uçak, otobüs bileti ayarlayalım.

    İzmirden iki kişi varız Polatlıya bornovadan. bana otobüs mantıklı geliyo. 6 saat sürüyormuş. uçakla ankaraya git geri gel hava alanına 1 saat erken git derken zaten yine 6 yı bulur

    Ben de Torbali'danim. 1agustos gecesi 01.00 otobuslerine bilet alalim o zmn. Sabah sekiz gibi polatli da oluyorlarmis.
    Bana da ucak mantikli gelmedi esenboganin yerini gorunce :-)

    01.00 çok erken değilmi :) akşam 17.00 de girin diyorlar hep. ben 2 ağustos sabahı 07:00 veya 08:00 otobüsü diye düşünüyorum. 3 ile 4 arası varsak, polatlıda bi çay içip 5 te teslim oluruz



    Teslim olurken çok geç kalmayın.Hem gece olduğunda millet yatarken siz eşyalarınız yerleştirmek için debelenirsiniz hem de üstünüze göre elbise bulmakta zorlanırsınız üstünüzde çuvallarla dolaşırsınız etrafta :)Öğleden sonra 1-2 arası teslim olursunuz.Ayrıca elinizde bavulla polatlı da çok fazla gezemezsiniz

    teşekkürler sonradan bizde öyle karar verdik zaten :)




  • ElektronicWolf kullanıcısına yanıt
    Bende telefon götürmiycem bugun telekoma gidip ailekart diye bi zımbırtı var ondan aldım. Ankesörlüden konuştukça ev telefonu faturasına yansıycak. yani kontur derdi faln bitcek derdi yok. ver ev numaranı al o kartı rahat rahat konuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swordfish666

    Acemilik bitince Cumartesi-Pazar boş muyuz ?
    Ve internet erişimi olan bir yer var mı ?

    Acemilik bitip usta birliğine başladıktan sonra normal muvazzaf subaylar gibisiniz arkadaşalar.Sabah gelirsiniz kışlaya akşam mesai saati bitince gidersiniz.Kışla içinde genelde misafirhane oluyor ama çıkın dışarda kalın.Akşamları çıkmak çok iyi geliyor.Hafta sonları,resmi tatiller,bayramlar nöbet yazılmadığı sürece hep tatil.Yedek subay olarak kışla içerisinde geçirdiğiniz toplam süre kısa dönem askerlerinkinden daha kısa.Oturup hesaplamıştım zamanında.
    Telefon kağıt üstünde yasak ama kışla içerisinde serbest.Ben sırf vakit geçirebilmek için akıllı telefon almıştım.Kışla içerisindeki bilgisayarlarda internet diye bi olay yok karanet var o da sizin işinize yaramaz.




  • Vaanna kullanıcısına yanıt
    hocam birliğe göre değişiyor internet olayı özellikle eğitim öğretim yapan birliklerde verilen bilgisayarların internet erişimi var, ben kara harp okulundaydım film falan izleyerek geçti askerlik :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadFay -- 23 Temmuz 2014; 15:16:36 >
  • tenedoss T kullanıcısına yanıt
    tamam o zaman bende bugun almaya calisayim bileti ama bende silus de yok yani benim silusu alinca 3 u yazma ihtimali varsa bi gun erken gitmis olurum var mi boyle bi ihtimal :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bab-i esrar B kullanıcısına yanıt
    Ağustosun 1'ine kadar sülüsü alırsan katılım tarihi 2 Ağustos olur. (1 gün yol izni ile)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swordfish666 -- 23 Temmuz 2014; 15:17:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BadFay

    hocam birliğe göre değişiyor internet olayı özellikle eğitim öğretim yapan birliklerde verilen bilgisayarların internet erişimi var, ben kara harp okulundaydım film falan izleyerek geçti askerlik :D

    Hocam sen çok şanslıymışsın :D
    Bizm kışlada bırak interneti telefon bile düzgün çekmezdi.Ama genel olarak arkadaşlar bilgisayarlarda internet yok diye düşünsün.Zaten usta birlğinde paranın gözüne vuracaksınız bir tane akıllı telefon alırsınız kendinize :)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.