Şimdi Ara

TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
806
Cevap
20
Favori
67.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hknmr H kullanıcısına yanıt
    30 Ocak saat 13:00 'a kadar birliğinize teslim olmanız gerekiyor.
  • Mühendis M.Z. kullanıcısına yanıt
    Anladım, verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
  • Mühendis M.Z. kullanıcısına yanıt
    aynen oradan baktım :) bakalım zaman gösterecek nasılsa verilen işe itiraz edecek hâlimiz olmayacak şimdiden kolaylıklar herkese
  • Mühendis M.Z. kullanıcısına yanıt
    ben de hava kuvvetleri komutanlığına bağlıyım senin gibi :) benim de branş 101 yazıyor ve meslekçi yazıyor peki acemi birlikte ne kadar kalacağız bir fikriniz var mı ? @Mühendis M.Z.
  • asangurt A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş yorumlarda (2008 yılı) 18 gün olarak okudum fakat 2 ay önce aynı yerde acemiliğini yapan arkadaşım 28 gün olarak yapmış. Bu 28 günün 3 günü silah eğitimiymiş. Koğuşlar 12 kişilik ve sürekli sıcak su mevcut. Eğitimde hiç ağır değil aksine çok kolaymış. Edindiğim bilgiler aşağı yukarı böyle.
  • Mühendis M.Z. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :) hadi hayırlısı bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim en azından kafamda belli oranda bir şeyler netleşti. Artık ankarada görüşürüz :) Hepimize kolay gelsin.
  • Alıntı yaparak sorarsanız akşamları cevaplayabilirim soruları arkadaşlar. 357 polatlı face grubu kurucusu olarak.

    Öncelikle 64 meslek kurası karacılar oluyor. Topla tüfekle ilgilenmeyeceğiniz için topun çeşidi değil o
    101 de olabilir 333 de. Önemli olan şu durumda :

    1. grup : bu ayın sonunda katılması gerekenler Meslek Kurasına Tabi Asteğmen adayı oluyor. 30 gün, daha rahat eğitim. muhtemelen 27 şubat cuma günü yemin töreniniz olacaktır.

    2. grup : 15 Şubat gibi gidecek olanlar Takım Komutanı olarak Birlik Sevk ve İdare Eğitimleri alıyor. 75 gün ağır bir eğitim

    Erken gitmenize hiç gerek yok. Kağıtta yazan gün orda olsanız yeter. Ben 13:00 değil de 12:30 da teslim olmuştum. Yarım saat erken gitmek yetti.
    Aynı gün saat 17:00 a kadar sorun olmuyor anladığım kadarıyla.


    Meslekçi Asteğmen olarak gideceğiniz yerde kendi mesleğinizi yapıyorsunuz genelde. Mesela, ben Bilgisayar Öğretmeni olarak Polatlıdan sonraki görev yerimde bilgisayar başında planlama işlerine yardımcı olmaya çalışıyorum.

    Mühendis adam bakım işlerine falan
    Hukukçu adam disiplin subaylığına
    Kimyacı - Gıda müh. olanlar yemek kontrol işlerine vs vs


    ilk günler sıkıcı son günler yorucu olacaktır
    S...m Teğmenime selamlar (okuyorsanız komutanım )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 24 Ocak 2015; 22:54:33 >




  • Arkadaşlar selam tekrar, geçen sene aynı dönem Polatlı eğitim birliğine giden İngilizce Tercüman arkadaşım ile konuştum bilgiler MaDMaxiBo arkadaşın verdikleri ile aynı çizgide. Herkes kendi mesleğine yakın olan işlere veriliyormuş, zaten eğitimimizin kısa olmasından anlaşılıyor genellikle masa başı vs işler ile ilgileneceğiz sanırım. Herkese tekrar hayırlı olsun orada tanışmak dileğiyle.
    Ayrıca başka ingilizce branşından yok mu ya kimse:) ?
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    O dönemde forumda bir arkadaşın dediğine göre 3 meslekçi mimar varmış, senin bilgin var mı acaba kaç mimar vardı neler yaptılar nerelere gittiler vs.. senin veya daha önceki dönemler olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxim

    O dönemde forumda bir arkadaşın dediğine göre 3 meslekçi mimar varmış, senin bilgin var mı acaba kaç mimar vardı neler yaptılar nerelere gittiler vs.. senin veya daha önceki dönemler olabilir.

    Maalesef odamızda mimar yoktu. Tanıdığım yok yani. 328 kişi olduğu için de kısa sürede herkesi tanıma fırsatı olmadı.

    Bilişim ve edebiyat öğretmeni
    Elektrik müh
    makina müh
    gıda müh
    Ve hukukçular
    Bizim arkadaşlar. Büyük çoğunluğu istanbul İzmir Ankara zaten. Öğretmenler için İstanbul İzmir Ankara ve Bursa oluyor genelde. Mühendis ve hukukçular için her şehir var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • arkadaşlar peki giderken yanımızda ne götürmeliyiz,tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim :))
  • Eğitim Birliği: TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Celp Grubu: 1
    Esas Birliği:
    Kuvvet: KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü: YEDEK SUBAY
    Sınıf: TOPÇU
    Branşı: 64
    Sevk Başlangıç: 28/01/2015
    Sevk Bitiş: 30/01/2015

    Merhaba arkadaşlar, jeolojiden kimse var mı?
  • Arkadaşlar internette araştırırken bazı bilgiler buldum. Burada sizlerle de paylaşıyım :)

    "Kayıt kabul esnasında acemi erlere tüm istihkakları (elbise, don, fanila, pijama, çorap, havlu, eldiven, terlik, spor ayakkabısı, eşofman, diş macunu, diş fırçası, traş kremi, şampuan, sabun vb.) verilmektedir. Verilen eğitim kıyafetleri ve botlar bizzat kendileri tarafından denenmekte, uygun olmayanlar yerinde değiştirilmektedir.

    Berber ve terzi ihtiyacınız için kışlada gereken her türlü tedbir alınmıştır.

    Kayıt kabul merkezimiz Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günleri de çalışmaktadır. Kayıt kabul merkezine ne zaman gelirse gerekli bütün işlemler bitirilmektedir. Ancak ertesi güne hazırlık yapabilmek ve askerliğin ilk gününe zinde başlayabilmeleri için geç saatlere kalmamaları hatırlatılmaktadır. Kışlaya ilk gelindiğinde törenle karşılanmakta, yemin töreni ile uğurlanmaktadır.Kayıt kabul işlemleri için gerekli belgelere ve nüfus cüzdanınıza muhakkak ihtiyaç olacaktır. Bu belgeler olmadan kayıt işlemleri yapılmayacağından belgelerin muhafaza edilmesi hatırlatılmaktadır.

    Kışlaya gelirken yanınızda cep telefonu, fotoğraf makinesi, teyp, radyo, dizüstü bilgisayar, CD/DVD, taşınabilir bellek, ses kayıt cihazları vb. malzemeler ile kesici ve delici aletler, yiyecek ve içecek gibi benzeri maddeler getirilmemelidir. Cep telefonu getirdiyseniz kışla nizamiyesinde görevli personele senetle teslim edebilir, dağıtım olduğunuzda ayrılırken geri alabilirsiniz."

    http://www.kkk.tsk.tr/EgitimBirlikleri/baglantilar/TOP.%20VE%20FZ.OKL.pdf

    Bu linkte de TRT'deki Barışta-Savaşta Türk Ordusu Programının Polatlı Topçu ve Füze Okulu Bölümü var.

    https://www.youtube.com/watch?v=QWk-ZrssFy0




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gultekin92

    Eğitim Birliği: TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Celp Grubu: 1
    Esas Birliği:
    Kuvvet: KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü: YEDEK SUBAY
    Sınıf: TOPÇU
    Branşı: 64
    Sevk Başlangıç: 28/01/2015
    Sevk Bitiş: 30/01/2015

    Merhaba arkadaşlar, jeolojiden kimse var mı?

    yedek subaya evet diyerek mi oldun?Yoksa mühendis olduğun için mi seçildin?
  • mltfeyzo M kullanıcısına yanıt
    Ben yedek subaya da komandoya da evet dedim. Ama tahminim jeoloji mühendisine ihtiyacı var diye almış olması. Ne konuda ihtiyacı var tam kestiremiyorum. Sanırım jeolojiden mesleki yedek subay olarak giden ilk kişiyim tarihte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yumurtasutbal

    Arkadaşlar selam tekrar, geçen sene aynı dönem Polatlı eğitim birliğine giden İngilizce Tercüman arkadaşım ile konuştum bilgiler MaDMaxiBo arkadaşın verdikleri ile aynı çizgide. Herkes kendi mesleğine yakın olan işlere veriliyormuş, zaten eğitimimizin kısa olmasından anlaşılıyor genellikle masa başı vs işler ile ilgileneceğiz sanırım. Herkese tekrar hayırlı olsun orada tanışmak dileğiyle.
    Ayrıca başka ingilizce branşından yok mu ya kimse:) ?

    Eğitim Birliği: TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Celp Grubu: 1
    Esas Birliği:
    Kuvvet: KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü: YEDEK SUBAY
    Sınıf: TOPÇU
    Branşı: 64
    Sevk Başlangıç: 28/01/2015
    Sevk Bitiş: 30/01/2015

    Benim meslek de İngilizce Öğretmenliği. Perşembe gecesi ben de İstanbul'dan otobüsle yola çıkmayı düşünüyorum. 30 Ocak 13:00'a kadar teslim yazısı vurdular sülüse çünkü.
    Ben de öğrenebildiğim kadarıyla bilgileri yazmaya çalışacağım. Meslekçi olduğumuz için Takım komutanlarına göre biraz şanşlıymışız.
    hknmr nickli tertip gerekli bilgileri yazmış. Ben de aklıma geldikçe ekleme yapmak isterim. Öncelikle çok eşya alınmaması ve büyük çantayla gidilmesi söyleniyor. Ben atlet don traş aletleri vs. onları tekerlekli bir valize koyup gidicem çünkü valizde boş yere çok ihtiyaç oluyormuş karacı ve jandarmalar kamuflajları dağıtım izninde evine götürüyormuş. Havlu veriliyormuş fakat ufak havlular olduğu için vücut yani yıkanma havlusu koymakta ve bir de terlik götürülmesinde fayda olduğu söyleniyor terlikler hiç rahat değilmiş çünkü. Onun haricinde ben bot için silikon taban ve vazelin alacağım.
    150-200 lira gibi bir paranın bizi 1 ay orda rahat götüreceği söyleniyor. tabi onlar da 5 ve 10 liralık şekillerde olsun. Kahve çay soğuk içecekler için 30 40 liralık 1 lira yaptırmak bizim yararımıza olacakmış.
    Sigara içenler için sigara olayını ben de daha tam öğrenebilmiş değilim. Her ihtimale karşı bir karton koyucam valize ben.
    Son olarak Polatlı Ankara'nın çok dışındaymış Eskişehir'e daha yakın olduğu bile söyleniyor. Bilmeyen tertipler için tekrarlıyorum otobüsle Ankara'ya geldikten sonra 15 20 dk'da geçebileceğimizi düşünmüştüm ben ama Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ)'den 80 km falanmış yani 1-1.5 saat sürebiliyormuş.
    Aklıma geldikçe,yeni bilgiler edindikçe ve dedelerler görüştükçe bilgi aktarmaya çalışacağım. Soru sormak isteyen varsa öğrendiklerim ve bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.


    Edit: Yararı olursa diye 2012'de Burakayser isimli dedelerimizin dedesi böyle bir yazı paylaşmış onu göstermek isterim. Sanırım tek fark acemiliğin 30 gün olması gerisi aynı :)http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=69783464



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonerAba -- 27 Ocak 2015; 3:49:35 >




  • Bende topçu olarak çıktı. Yüksek hızlı tren birliğin yakınindan geçiyormuş. Ben Istanbul dan gideceğim. Branşı 64 olanlar inşaat müh. mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeaaxx -- 27 Ocak 2015; 22:33:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eeaaxx E kullanıcısına yanıt
    numara olarak branş pek bir şey ifade etmiyor tertip. 28-30 ocak arası sevk tarihin varsa meslekçisin 30 gün acemi süren var. 10-14 şubat ise takım komutanı 75 gün acemiliğin var. ama 64 ise büyük ihtimal meslekçisin gerçi tarihe göre belli oluyor sevk tarihinden anlayabilirsin.
  • Gultekin92 G kullanıcısına yanıt
    Ben de jeoloji mühendisiyim dostum sen çok şanslıymışsın valla :) benim takım komutanlığı çekili obüs atış branşım. Hayırlı teskereler.
  • Merhaba arkadaşlar avukat meslektaşlardan polatlıda topçu olarak yapan bir kaç tanesiyle karşılaştım rahat bir yer olduğunu söyledi hepsi (tabi yoruma açık bir nitelendirme)

    http://www.kkk.tsk.tr/EgitimBirlikleri/baglantilar/TOP.%20VE%20FZ.OKL.pdf şu yazıyı referans almak ne kadar doğrudur bilmiyorum buna güvenip hiç eşya götürmemeyi(bütün gereksinimleri tamamladım koyacak yer yok diyorlar boşa gitti) ve telefon götürüp senetle teslim etmeyi planlıyorum.Dedelerimize sorum bu alınabilecek bir risk mi? :)
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.