Şimdi Ara

2. El Araba Fiyatları Kışa Ciddi Oynar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben 20 yaşımdayım. bu konularda pek bilgili değilim. bu yaz sonuna bana 20 bin tllik bir araba alınacak. yalnız ben son zamanlarda piyasaya baktım da sahibinden vs siteler üzerinden fiyatlar sanki çok yukarı çıkmış. 17 bin tlye bulunabilen 2005 1.4 pug 307 şu an 20 binden aşağı zor. bu fiyatlar neden böyle fırladı? sırf türk lirasının değer kaybetmesi yüzünden mi? ve asıl soruma gelirsek sizce araba almayı sömestr (ocak ayına) a ertelersem ciddi bir fark olur mu? ciddi bir fark olacaksa babamla konuşacağım erteleteceğim. malum sırf acele etmek için daha iyi bir araçtan vazgeçmek istemiyorum.

Not: Almayı düşündüğüm araç Peugeot 207.

• Kasım ayından itibaren 0 km araçlarda kampanya oluyor ocak ayının sonuna kadar. Genelde bu zamana kadar böyle olmuştur. Sıfırda kampanya olunca 2. El de de nispeten ucuzlama olur. Tabi bu kesin değil. Bizim ülkede hersey çok hassas bir dengede olduğu için her an birşeyler değişebilir. Sen en iyisi yeni yılı bekle derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden düşsünki
    sıfır otoya talep fiyatların artmasına rağmen yoğun , fluence linea polo astra şakır şakır satılıyor , üreticiler fiyat kırması için talebin daralması gerekiyor önümüzdeki dönemde öyle bir beklenti yok hatta seçimlerden sonra belirsizlik kaybolunca talep dahada artacaktır.
    Hükümet Enflasyon ve cari açık kaygısıyla kredi olanaklarını daraltmaya çalışan önlemler almasına rağmen talebi ancak yılın ilk 2-3 ayı baskılayabildi.

• Araclarin fiyati 2. El piyasasi dogrultusunda sekilleniyor. 2. Elde sorun yok. Para deger kaybedince fiyatlar da artiyor gibi gozukuyor.

• Şuan 2. el ve sıfır araç fiyatları en tepe noktasında bulunuyor ramazan bayramı sonrası kademeli olarak 2-3-4 bin tl ye yakın 2. elde, 5 ila 10 bin tl sıfır fiyatlarında düşüş bekliyorum.

Bu arada şakır şakır araba satılıyor diyen arkadaş hangi marka satıyormuş şıkır şıkır çok merak ediyorum geçenlerde birmot taydım adamlar resmen sinek avlıyor ee 50000 punto satarsan olacağı bu :)
  • Sen hic Turkiye de fiyatlarin dustugunu gordun mu? Guldurme Allah askina.

• alivepro A kullanıcısına yanıt
    Haziran ayı sıfır araç satışları (ilk 50)
    1 Fiat Linea 2805
    2 Renault Fluence 2598
    3 Ford Focus Sedan 1997
    4 Toyota Corolla 1911
    5 Renault Clio HB 1861
    6 Ford Courier 1794
    7 VW Jetta 1756
    8 Hyundai i20 Troy 1339
    9 Fiat Doblo LCV 1307
    10 Fiat Fiorino LCV 1283
    11 Peugeot 301 1276
    12 Ford Fiesta 1269
    13 Renault Symbol 1266
    14 Ford Transit 1252
    15 VW Polo 1195
    16 Opel Corsa 1156
    17 VW Passat 1131
    18 Opel Astra HB 1073
    19 BMW 3 Series 997
    20 VW Golf 961
    21 VW Caddy 894
    22 Opel Astra Sedan 886
    23 Dacia Duster 830
    24 Nissan Qashqai 780
    25 Honda Civic Sedan 758
    26 Hyundai Accent Blue 718
    27 Kia Sportage 665
    28 VW Transporter 644
    29 Mercedes C Class 628
    30 Citroen C-Elysée 608
    31 Mercedes Sprinter 603
    32 Hyundai i30 598
    33 Mercedes E Class 582
    34 Seat Leon 561
    35 BMW 5 Series 517
    36 Dacia Sandero 511
    37 VW Tiguan 504
    38 Hyundai ix35 498
    39 Dacia Logan MCV 488
    40 Skoda Octavia 476
    41 Citroen Berlingo 468
    42 Mercedes A Class 452
    43 Dacia Lodgy 445
    44 Fiat Ducato 424
    45 Fiat 500L 422
    46 Peugeot Partner Tepee 414
    47 Dacia Dokker 409
    48 Mercedes CLA 404
    49 Renault Master 390
    50 Ford Transit Custom 381

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyler aranızda tartışmak yerine konuya odaklansak?
  • Yahu otv arttı. Sıfır fiyatları tavan yaptı. Ikinci eli de pesinden sürükledi. Kimse otv indirimi olmadan fiyatların düşmesini beklemesin, avucunu yalar. Piyasanın şişmesinin tek sebebi de budur..

• 2.Elde şuan fiyatlar müthiş şekilde artmış durumda.Bayramdan sonra biraz düşer.Ama eski fiyatları bulamayız gibi.
  • Geçen gazetede okudum,
    mercedes geçen yılın ilk 6 ayına göre satışlarını %15 ARTTIRMIŞ!!!
    Eeee nerde ötv artışı? Nerde kur yükselmesi??

Normalde piyasa %30-40 arası daraldı ama bakın mercedese!!! Her köşe başındaki BMW'leri söylemiyorum bile!!

Zengin yine zengin!! Orta gelir artık dahada kötü ne yazıkki.
    Ve yakın gelecekte (ekonomiyi takip edenler bilir) bir iyileşme olacağını beklememek gerek.

• Dikkat ettim de malum sitede özellikle takip ettiğim marka ve modellerde daha şimdiden bazı araçlarda 1 2 bin liralık indirimler olmaya başlamış.İşin ilginç tarafı ise bu indirimleri galerilerin yapması.Yani bunlar bile indirim yapıyorsa demekki ciddi bi durgunluk var piyasada.Hem şu anda piyasada satıcı yok çoğu tuttuğuna çakma peşinde.Kışa doğru gerçek satıcılar ortaya çıktığında sen de biz de istediğimiz arabaya kavuşuruz inşallah.

• piyasa düşmez bence bekleme
  • Sifir arac satilmiyor diyen arkadasa : seat ibiza icin 2 ay opel corsa icin 3 ay beklemem gerektigini bayi soyledi ellerinde yokmus yetistiremiyorlarmis :)

• Fiyatlar düşmez kesinlikle. Eskisi kadar olmasa da bayiler yine iyi araç satıyor. Hele kredi faizleri düşerse, millet kredili arabayı bedava sandığından bir zam daha yer. Bayram sonrası oynayacağı ortalama bir araç için 500-1000 liradır en fazla. Piyasa durgun, araba çok, o yüzden temiz araba bulmak daha kolay. En kolay satılır dediğimiz megane var bende, sorunsuz araba, arayan yok. Arayan, bakıp fiyatı ya da aracı beğenmeyen olsa sorun arabada ya da fiyatında diyeceğim.

Bir de sıfır araçlar kasım aralıkta iner denmiş, 3-4 yıldır araçların model yılı, o yıla girmeden değişmediğinden bu dönem artık şubat-mart oldu. Yani eskiden 2013 yaz sonu 2014 araçlar gelir ve fiyatlar düşerdi fakat artık 01.01.2014e kadar 2014 araç gelmiyor, bunların gelmesi ocak sonunu buluyor. Bayiler ellerinde stok varsa fiyat kırıyor. Yalnız son yıllarda firmalar eskisi gibi stoklu çalışmadığından bu durum da çok gerçekleşmiyor. Eskiden 5-10 bin olan indirimler artık 1-2bin oluyor, bunun için de beklemeye değmiyor.

• Araç fiyatları artmıyor paramız değer kaybediyor. Ama bu ülkede ne zaman kurt artışından dolayı piyasa fiyatları artsa, kur düştüğünde fiyatlar aynı kalır, aradaki fark ticareti yapanın cebine kar kalır.
  • 5-6 senedir forumdayım;
    Hep yılbaşında ucuzlayacak,kışın fiyatlar ölecek muhabbeti döner ama bir türlü göremedik o durumlar
  • 20 binlik araba ne 15 bin olur ne 25 bin.

18 le 22 arasi olur.

Bence kurban bayrami sonu ideal araç almak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

5-6 senedir forumdayım;
    Hep yılbaşında ucuzlayacak,kışın fiyatlar ölecek muhabbeti döner ama bir türlü göremedik o durumlar

Sifirda oluyor 2. Elde %10 dan fazla oynamaz.

80 bine captiva satildi sifir lt modeli .

Ltzde 87 bindi aralikta.

bayi bayi arayacaksin.kota doldurmak için kendi personeline satiş yapan plaka çiakran bayiler bile var sifir araçlara.

Şuan 2013 den kalma qq lar var mesela samsun asalda iyi pazarlikla alinir 1500 2000 km yazmişlar ama araçlar sifir.

• Piyasa kesinlikle düşmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.