Şimdi Ara

FULL HD Monitör aldım HDMI yok ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 gün önce eski monitörüm patladı yeni bi tane almak için evden çıktım. PHILIPS 223V5 21.5" Full HD olanından aldım. Eve geldim arkada 2 giriş var biri elektrik diğeri VGA kablo. DVI bile değil VGA ile full hd görüntüyü nasıl yakalayacağımı anlayamadım. Şu an bilgisayarım eski, yakında yenileyeceğim şu an 8500 gt 512 mb ekran kartı takılı zaten süper bir görüntü almam mümkün değil, ayrıca ekran kartı da VGA girişli. Fakat ileride pc yenilendiği zaman full hd görüntüyü yakalayabilecek miyim? Bu VGA bana sıkıntı mı çıkaracak? Tuhaf geldi de bana biraz..?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: KemanKes16

    Arkadaşlar 2 gün önce eski monitörüm patladı yeni bi tane almak için evden çıktım. PHILIPS 223V5 21.5" Full HD olanından aldım. Eve geldim arkada 2 giriş var biri elektrik diğeri VGA kablo. DVI bile değil VGA ile full hd görüntüyü nasıl yakalayacağımı anlayamadım. Şu an bilgisayarım eski, yakında yenileyeceğim şu an 8500 gt 512 mb ekran kartı takılı zaten süper bir görüntü almam mümkün değil, ayrıca ekran kartı da VGA girişli. Fakat ileride pc yenilendiği zaman full hd görüntüyü yakalayabilecek miyim? Bu VGA bana sıkıntı mı çıkaracak? Tuhaf geldi de bana biraz..?

    evet

    vga kalmadı artık

    yanlış yapmışsın

    almadan önce soraydın aldıktan sonra değil.




  • Pc yenilediğimde vga - vga olarak bağladığımda mı daha iyi bir performans alırım yoksa dvi bir kablo alıp ekran kartının dvi bölmesine sokup monitörün önüne vga çevirmesi sokup dvi - vga yaparsam mı daha iyi sonuç elde ederim? HDMI ile DVI arasında sadece ses taşıma olyaı varmış galiba sesle ilgilenmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KemanKes16

    Pc yenilediğimde vga - vga olarak bağladığımda mı daha iyi bir performans alırım yoksa dvi bir kablo alıp ekran kartının dvi bölmesine sokup monitörün önüne vga çevirmesi sokup dvi - vga yaparsam mı daha iyi sonuç elde ederim? HDMI ile DVI arasında sadece ses taşıma olyaı varmış galiba sesle ilgilenmiyorum.

    vgadan birşey olmaz kardeş, analog görüntü sunar.

    dvi dijitaldir dediğin gibi hdmi farkı sestir.

    2.dediğini yap
  • Tamam kardeşim o zaman ekran kartının dvi bölmesine sokup bir çeviriciyle vga monitöre bağlayacağım. Peki normal bir dvi monitörle oyun oynarken aradaki fark çok hissedilir şekilde mi? Yoksa alacağım kablo sayesinde farkı biraz olsun kapatabilecek miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KemanKes16

    Tamam kardeşim o zaman ekran kartının dvi bölmesine sokup bir çeviriciyle vga monitöre bağlayacağım. Peki normal bir dvi monitörle oyun oynarken aradaki fark çok hissedilir şekilde mi? Yoksa alacağım kablo sayesinde farkı biraz olsun kapatabilecek miyim?

    kablo sadece bağlantıyı sağlar.

    yoksa millet boşuna para veripte dvi özellikli monitör almıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 21 Temmuz 2014; 18:57:24 >
  • O zaman vga kablo kullanıp ekran kartı için dvi çıkışına çevirmekle, dvi kablo kullanıp monitör için vga'ya çevirmek aynı mı oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KemanKes16

    O zaman vga kablo kullanıp ekran kartı için dvi çıkışına çevirmekle, dvi kablo kullanıp monitör için vga'ya çevirmek aynı mı oluyor?

    evet
  • Son bir soru sorayım ona göre çok yada az pişman olacağım. Sonuçta ekran Full Hd, Bu kablodan dolayı çok aşırı bir fark olur mu, anlaşılacak düzeyde olup çok kafaya takılmaz mı, yoksa gözle görülür bir fark olmaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KemanKes16

    Son bir soru sorayım ona göre çok yada az pişman olacağım. Sonuçta ekran Full Hd, Bu kablodan dolayı çok aşırı bir fark olur mu, anlaşılacak düzeyde olup çok kafaya takılmaz mı, yoksa gözle görülür bir fark olmaz mı?











  • Monitörü gidip değiştirmeyi planlıyorum bunu 311 TL almıştım 350'ye 23" full hd ips monitör var ve hdmi girişli. Dvi girişi yok zaten gerekte yok galiba. Hdmi girişli olanlarda ekran kartına bağlamak sıkıntı olmuyor ise bu modeli alayım mı? Buda linki :http://www.vatanbilgisayar.com/23-237e4qhad_00-genis-ekran-led-ips-monitor.html?srt=UP
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KemanKes16

    Monitörü gidip değiştirmeyi planlıyorum bunu 311 TL almıştım 350'ye 23" full hd ips monitör var ve hdmi girişli. Dvi girişi yok zaten gerekte yok galiba. Hdmi girişli olanlarda ekran kartına bağlamak sıkıntı olmuyor ise bu modeli alayım mı? Buda linki :http://www.vatanbilgisayar.com/23-237e4qhad_00-genis-ekran-led-ips-monitor.html?srt=UP

    nette ufak bir araştırma yap nedir ne değildir diye fena değilse al




  • birader iade edibiliyosan yada degisim hemen yap vga mi kaldi ilerde konsol alirsan bagliyamazsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.