Zoom adsl kullanıyorum DMZ yi enable yaptım altına 10.0.0.9 yazdım ama hala sadece kendim dinleyebiliyorum arkadaşlarım bağlanmak istediğinde kafa bulmaya başladılar artık benimle nasılsa olmucak time out yazacak diye bi yardım edin gözün sevem yahu
sonunda başardım!!!!! gerçi burada topici açan arkadaş bombayı bırkatı kaçtı pekte yardımcı olamadı neyse arkadaşlar daha önce benimle aynı sorundan dolayı başaramayan varsa bana pm atabilirler ( sadece cnet modeml için )
Shoutcast DNAS'da Hata olarak asagidaki uyari ne yaziyor ne yapmaliyim? isvicrede oturuyorum,cable 600 ile baglaniyorum,ip adresimi dogru yaziyorum! tam aciklama yazarsan sevinirim,simdiden ilgine tesekkrler :)
<09/20/04@09:23:45> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak) <09/20/04@09:23:45> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 80.219.165.31:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out))
Sorun Firewall Eğer Modemde Varsa Modemdekini Kapat Varsa İşletim Sisteminde Kurulu Olanı Kapat !..
Bu sorun bende de var fakat ben nete başka bir makina üzerinden bağlanabiliyorum Network üzerinden ?
Shoutcast DNAS'da Hata olarak asagidaki uyari ne yaziyor ne yapmaliyim? isvicrede oturuyorum,cable 600 ile baglaniyorum,ip adresimi dogru yaziyorum! tam aciklama yazarsan sevinirim,simdiden ilgine tesekkrler :)
<09/20/04@09:23:45> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak) <09/20/04@09:23:45> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 80.219.165.31:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out))
Sorun Firewall Eğer Modemde Varsa Modemdekini Kapat Varsa İşletim Sisteminde Kurulu Olanı Kapat !..
kardeş harikasın çok işime yaradı bu program eyvallah ellerine sağlık
Nick:FireCasTer LvL:70 Clan:HeLL Np:1**k Job:Elemental Lord (Paper Flame/Ice) KNIGHT ONLINE IS OVER HAIL TO THE WOW !!! Nick:Beatricee LvL:70Guild:Honoris Causa Job:Tailor and Skinner Race:Undead Class:Mage Server:Vasjh (EU)
Merhaba.. Bedava Shell olayi yok deil var, Hatta yabanci bir firma Bedava 50Mb alan veriyor hemde dunya buyuklerinden bir firmadir bu ufak sanmayin sakin.. Ama bu alani 10 Gun sonra kapatiyor ve ucretLiye geciriyor ondan sonra devam edmek size kaLmiş ister parasini Yatirir dewam ettirirsiniz isterseniz kapatirsiniz bu sorun onlari deil tamamen sizleri ilqilendiriyor. Eger radyo yayini yapmak istiyorsaniz Benimle msn'den irtibata Gecin Uygun fiyatla shell acabilirim sizlere..
Ya arkadaslar bastan beri okudum forumu, dayanamadım üye oldum :) . Ve gördümki bazılarımız bu işi eğlenceden çok, ciddi bir olaymış gibi benimsemiş! . Neticede bu işten para kazanma şansınız varmı? Amacınız ne ? Onu bilmek gerekir. Ha arkadaşlarınıza yayın yapmak istiyorsanız Shell e falan gerek yok. 'Benim çevrem geniş ve hiçbirinin Winampı ve Mp3 u yok!!!' diyorsanız amenna. Yapın çok güzel bir hizmet. Lakin günümüzde artık her 10 kişiden 1 i DJ oluyor ne hikmetse. Bu kişiler, teknolojinin ülkemize kazandırdığı süper yetenek insanlarmı,yoksa özenti bir milletin evlatlarımı tartışılır. Tabii ki arasında çok yetenekli kişilerde vardır amenna. Uzatmayayım ben konuyu.. Şöyle bir durum var onu izah etmek istiyorum. Konu güzel ! Kendi müzik zevkinizi insanlarla paylaşıyosunuz. Burasını ben de çok sevdim ve denedim bu işi, yalan söylemeyeyim. Zevkli birşey hele hele sizi dinlemeye girenleri gördükçe daha da zevk alıyosunuz, ses tonunuz sunuşlarda daha bir farklı çıkıyor, klasik Dj replikleri gibi '"aşk, tarifi zor bir duygu..." veyahut "o hayatınızın kişisini bir daha asla hede hödö" gibi tümceler kurmaya başlıyorsunuz ve bir bakıyosunuz ki uçmuşssunuz . Benim tavsiyem şudur Arkadaşlar; Bu işi eğer ciddi bir şekilde düşünüyorsanız üzerine yoğunlaşın. Yoksa geri çekilip kendinize baktığınızda 'ne yapıo leym bu' dersiniz! oda bi işe karşı beslediğiniz başarma hevesini ve azmini kırar. Yazık olur vaktinize açıkçası. Boşa beklemeyin sizi görüpte 'aaa dur cok ilginc bir radyo giripte müptelası olayım' demezz!. Neyse bende uctum heralde kaptırdım kendimi kusura bakmayın. Ayrıyeten bu 'teknoloji' yi denerken karşılarına:
<...> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak) <...> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: .........70:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused))
gibi bi hata çıkan arkadaşlarıma da birşey söylemek istiyorum. Korkmayın sizi 'http://hede.hodo.XX.XX:8000/listen.pls' adresini verdiğiniz herkes dinleyebilir. Sadece Shoutcast ın sitesinde gözükmezsiniz. Zaten ciddi bir amacınız yoksa gözükmenize de gerek yok bence :)
Başınızı Ağrıttım Kendinize dikkat edin arkadaşlar .. Dj Suat (Elite FM) :P (o kadar saydık saydık biz neyizki :D) ehuehue Eyvallah !...
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz (stok fan) || Asus P5B-Deluxe Wi-Fi Ap. || 4x2GB A-DATA Ram || 2x320GB Seagate SATA2 || Asus 7950 GT 512 MB 256 bit || Asus DRW-2014L1T SATA LightScribe || 500W FSP Asus Power Supply || Asus Vento 3600 Green || 19" Samsung SyncMaster 940 BW || AirTies RT-210 || AirTies WUS-300 || Asus F3SV || Microsoft XBox 360
Evet Arkadaşlar Bu Konuda Bir Çok Kişinin Benim MSN 'ime Gelip Yardım İstemesinden Sonra Buraya Yazıp Gelenleri Buraya Yönlendirmeye Yada Daha Kolay Bulabilmelerini Sağlamaya Çalışmak İstedim !...
MP3 koleksiyonu olmayanınız ya hiç yoktur ya da çok azdır. Olmayanlar da hemen başlasın zaten. Arkadaşlarınız eve geldiği zaman da havanızı ata ata dinletiyorsunuzdur. Ama ününüz sadece arkadaş çevrenizle kısıtlı kalsın istemiyorsanız artık bir radyo yayınına başlamanız lazım. Evinizden çıkmadan elbette.
İhtiyacınız olanlar çok basit. Bir internet bağlantısı (ki bu yazıyı okuduğunuza göre bir bağlantınız var), WinAmp 2.78 yada 5.04 (muhtemelen bu da vardır), Nullsoft SHOUTcast Server ve bir adet WinAmp eklentisi.
Önce bu malzemeleri bulabileceğiniz adresleri verim;
Şimdi bir yandan bunları indirirken, bir yandan da neler yapacağımızı anlatim;
Bu arada küçük bir uyarı: SHOUTcast ile internet üzerinden radyo yayını yapmak istiyorsanız WinAmp'ın 2.x yada 5.x versiyonlarından birini kurmanız gerekiyor. 3.0'ı çoktan kurduysanız üzülmeyin, iki versiyon makinanızda aynı anda barınabiliyorlar.