Giriş | |
|
|
|
11 Ocak 2005; 23:27:16
|
|
|
Zoom adsl kullanıyorum DMZ yi enable yaptım altına 10.0.0.9 yazdım ama hala sadece kendim dinleyebiliyorum arkadaşlarım bağlanmak istediğinde kafa bulmaya başladılar artık benimle nasılsa olmucak time out yazacak diye bi yardım edin gözün sevem yahu
|
|
|
|
|
12 Ocak 2005; 3:24:35
|
|
|
bütün ayarları ya ptım fakat şöyle bir hata veriyo 1/12/05@03:21:59> [source] invalid password from 123456 changeme 127.0.0.1 <01/12/05@03:22:00> [source] invalid password from 123456 changeme 127.0.0.1 <01/12/05@03:22:00> [source] invalid password from 123456 changeme 127.0.0.1 <01/12/05@03:22:00> [source] invalid password from 123456 changeme 127.0.0.1 <01/12/05@03:22:00> [source] invalid password from 123456 changeme 127.0.0.1 <01/12/05@03:22:04> [source] invalid password from 123456 changeme 127.0.0.1 <01/12/05@03:22:06> [source] invalid password from 123456 changeme 127.0.0.1 lütfen yardım
|
|
|
13 Ocak 2005; 14:08:43
|
|
|
sonunda başardım!!!!! gerçi burada topici açan arkadaş bombayı bırkatı kaçtı pekte yardımcı olamadı neyse arkadaşlar daha önce benimle aynı sorundan dolayı başaramayan varsa bana pm atabilirler ( sadece cnet modeml için )
|
|
|
25 Ocak 2005; 19:31:57
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: AkRaeP quote:
Orjinalden alıntı: bagera Shoutcast DNAS'da Hata olarak asagidaki uyari ne yaziyor ne yapmaliyim? isvicrede oturuyorum,cable 600 ile baglaniyorum,ip adresimi dogru yaziyorum! tam aciklama yazarsan sevinirim,simdiden ilgine tesekkrler :) <09/20/04@09:23:45> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak) <09/20/04@09:23:45> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 80.219.165.31:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out)) Sorun Firewall Eğer Modemde Varsa Modemdekini Kapat Varsa İşletim Sisteminde Kurulu Olanı Kapat !.. Bu sorun bende de var fakat ben nete başka bir makina üzerinden bağlanabiliyorum Network üzerinden ?
|
|
|
|
|
25 Ocak 2005; 19:36:03
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: AkRaeP quote:
Orjinalden alıntı: bagera Shoutcast DNAS'da Hata olarak asagidaki uyari ne yaziyor ne yapmaliyim? isvicrede oturuyorum,cable 600 ile baglaniyorum,ip adresimi dogru yaziyorum! tam aciklama yazarsan sevinirim,simdiden ilgine tesekkrler :) <09/20/04@09:23:45> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak) <09/20/04@09:23:45> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: 80.219.165.31:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out)) Sorun Firewall Eğer Modemde Varsa Modemdekini Kapat Varsa İşletim Sisteminde Kurulu Olanı Kapat !..
|
|
|
|
|
25 Ocak 2005; 21:46:17
|
|
|
kardeş harikasın çok işime yaradı bu program eyvallah ellerine sağlık
100 YIL Nick:FireCasTer LvL:70 Clan:HeLL Np:1**k Job:Elemental Lord (Paper Flame/Ice) KNIGHT ONLINE IS OVER HAIL TO THE WOW !!! Nick:Beatricee LvL:70Guild:Honoris Causa Job:Tailor and Skinner Race:Undead Class:Mage Server:Vasjh (EU)
|
|
|
|
|
27 Ocak 2005; 12:10:07
|
|
|
ben dmz ye 10.0.0.15 yazıyorum ama her modemi açıp kapadığımda ipm değişiyor ve dışarıdan kimse bağlanamıyor yardım ederseniz sevinirim
|
|
28 Ocak 2005; 16:19:08
|
|
|
AkRaeP Ya Kardeş Bilgisayardan Radyo Olamazmı Duymuştum o Nasıl Oluyor Biliyormusun
|
|
|
31 Ocak 2005; 22:03:55
|
|
|
off bi olmadı ya sinir oldum wlla
|
|
4 Şubat 2005; 14:32:43
|
|
|
Merhaba.. Bedava Shell olayi yok deil var, Hatta yabanci bir firma Bedava 50Mb alan veriyor hemde dunya buyuklerinden bir firmadir bu ufak sanmayin sakin.. Ama bu alani 10 Gun sonra kapatiyor ve ucretLiye geciriyor ondan sonra devam edmek size kaLmiş ister parasini Yatirir dewam ettirirsiniz isterseniz kapatirsiniz bu sorun onlari deil tamamen sizleri ilqilendiriyor. Eger radyo yayini yapmak istiyorsaniz Benimle msn'den irtibata Gecin Uygun fiyatla shell acabilirim sizlere.. SaygiLarLa..
|
|
|
12 Şubat 2005; 5:16:22
|
|
|
Ya arkadaslar bastan beri okudum forumu, dayanamadım üye oldum :) . Ve gördümki bazılarımız bu işi eğlenceden çok, ciddi bir olaymış gibi benimsemiş! . Neticede bu işten para kazanma şansınız varmı? Amacınız ne ? Onu bilmek gerekir. Ha arkadaşlarınıza yayın yapmak istiyorsanız Shell e falan gerek yok. 'Benim çevrem geniş ve hiçbirinin Winampı ve Mp3 u yok!!!' diyorsanız amenna. Yapın çok güzel bir hizmet. Lakin günümüzde artık her 10 kişiden 1 i DJ oluyor ne hikmetse. Bu kişiler, teknolojinin ülkemize kazandırdığı süper yetenek insanlarmı,yoksa özenti bir milletin evlatlarımı tartışılır. Tabii ki arasında çok yetenekli kişilerde vardır amenna. Uzatmayayım ben konuyu.. Şöyle bir durum var onu izah etmek istiyorum. Konu güzel ! Kendi müzik zevkinizi insanlarla paylaşıyosunuz. Burasını ben de çok sevdim ve denedim bu işi, yalan söylemeyeyim. Zevkli birşey hele hele sizi dinlemeye girenleri gördükçe daha da zevk alıyosunuz, ses tonunuz sunuşlarda daha bir farklı çıkıyor, klasik Dj replikleri gibi '"aşk, tarifi zor bir duygu..." veyahut "o hayatınızın kişisini bir daha asla hede hödö" gibi tümceler kurmaya başlıyorsunuz ve bir bakıyosunuz ki uçmuşssunuz . Benim tavsiyem şudur Arkadaşlar; Bu işi eğer ciddi bir şekilde düşünüyorsanız üzerine yoğunlaşın. Yoksa geri çekilip kendinize baktığınızda 'ne yapıo leym bu' dersiniz! oda bi işe karşı beslediğiniz başarma hevesini ve azmini kırar. Yazık olur vaktinize açıkçası. Boşa beklemeyin sizi görüpte 'aaa dur cok ilginc bir radyo giripte müptelası olayım' demezz!. Neyse bende uctum heralde kaptırdım kendimi kusura bakmayın. Ayrıyeten bu 'teknoloji' yi denerken karşılarına: <...> [yp_add] yp.shoutcast.com gave error (nak) <...> [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: .........70:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection refused)) gibi bi hata çıkan arkadaşlarıma da birşey söylemek istiyorum. Korkmayın sizi 'http://hede.hodo.XX.XX:8000/listen.pls' adresini verdiğiniz herkes dinleyebilir. Sadece Shoutcast ın sitesinde gözükmezsiniz. Zaten ciddi bir amacınız yoksa gözükmenize de gerek yok bence :) Başınızı Ağrıttım Kendinize dikkat edin arkadaşlar .. Dj Suat (Elite FM) :P (o kadar saydık saydık biz neyizki :D) ehuehue Eyvallah !...
|
|
|
12 Şubat 2005; 14:04:43
|
|
|
Abi süper bi çalışma ama sadece arkadaşlar arasında kalmak kötü bişi tabiiii... olacak bi barracuda uydudan inleteceksin ortalığı.
Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz (stok fan) || Asus P5B-Deluxe Wi-Fi Ap. || 4x2GB A-DATA Ram || 2x320GB Seagate SATA2 || Asus 7950 GT 512 MB 256 bit || Asus DRW-2014L1T SATA LightScribe || 500W FSP Asus Power Supply || Asus Vento 3600 Green || 19" Samsung SyncMaster 940 BW || AirTies RT-210 || AirTies WUS-300 || Asus F3SV || Microsoft XBox 360
|
|
|
MORGAN
Uzaklaştırılmış gün kaldı.
|
 |
|
17 Şubat 2005; 3:17:35
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: AkRaeP Evet Arkadaşlar Bu Konuda Bir Çok Kişinin Benim MSN 'ime Gelip Yardım İstemesinden Sonra Buraya Yazıp Gelenleri Buraya Yönlendirmeye Yada Daha Kolay Bulabilmelerini Sağlamaya Çalışmak İstedim !... MP3 koleksiyonu olmayanınız ya hiç yoktur ya da çok azdır. Olmayanlar da hemen başlasın zaten. Arkadaşlarınız eve geldiği zaman da havanızı ata ata dinletiyorsunuzdur. Ama ününüz sadece arkadaş çevrenizle kısıtlı kalsın istemiyorsanız artık bir radyo yayınına başlamanız lazım. Evinizden çıkmadan elbette. İhtiyacınız olanlar çok basit. Bir internet bağlantısı (ki bu yazıyı okuduğunuza göre bir bağlantınız var), WinAmp 2.78 yada 5.04 (muhtemelen bu da vardır), Nullsoft SHOUTcast Server ve bir adet WinAmp eklentisi. Önce bu malzemeleri bulabileceğiniz adresleri verim; WinAmp 2.81: http://classic.winamp.com/download/ (Not: WinAmp 3.0'de desteği yok ancak Winamp5.04 de Çalışıyor !....) WinAmp 5.04: http://www.winamp.com/player/free.php Nullsoft SHOUTcast Server: http://www.shoutcast.com/downloads/sc1-8-9/shoutcast-1-8-9-windows.exe Winamp için SHOUTcast DSP Plugin: http://www.shoutcast.com/downloads/shoutcast-dsp-1-8-2b-windows.exe Şimdi bir yandan bunları indirirken, bir yandan da neler yapacağımızı anlatim; Bu arada küçük bir uyarı: SHOUTcast ile internet üzerinden radyo yayını yapmak istiyorsanız WinAmp'ın 2.x yada 5.x versiyonlarından birini kurmanız gerekiyor. 3.0'ı çoktan kurduysanız üzülmeyin, iki versiyon makinanızda aynı anda barınabiliyorlar. Şimdii... İlk olarak WinAmp 2.81 yada 5.04'i kuralım. Yapacağınız iş son derece basit. İndirdiğiniz dosyaya (winamp281_full.exe yada winamp504_strata.exe) çift tıkladığınızda kurulum fazla müdahale etmenize gerek kalmadan halloluyor. Şimdi WinAmp'ı kapatıyoruz ve DSP Plugin'ini kuruyoruz. Bunun için de "shoutcast-dsp-1-8-2b-windows.exe" dosyasına çift tıklayın. Böylece WinAmp eklentimizi de kurmuş olduk. Son olarak da yayın yapmamızı sağlayacak olan uygulamayı kurmak için "shoutcast-1-8-9-windows.exe" dosyasına çift tıklayın. Bu uygulamayı da kurduktan sonra ufak tefek bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Ayar yapmaya WinAmp eklentisinden başlayalım. Bunu yapabilmek için WinAmp'ı çalıştırın. Tekrar hatırlatalım, sisteminizde WinAmp'ın hem 2.81 yada 5.04 hem de 3.0 sürümleri yüklüyse, 2.81 yada 5.04 versiyonunu çalıştırmanız gerekiyor. Programı çalıştırdığınızda bildiğiniz WinAmp penceresi açılacaktır. Eklentinin ayarlarını yapmak için program penceresinin sol üst köşesinden menüye girmeniz gerekiyor. Menüde de Options'ı, oradan da Preferences'ı seçeceksiniz. Karşınıza gelen pencerede, Plug-ins bölümünün altında yer alan DSP/Effect seçeneğine tıklayın. Sağ tarafta bu eklentiyi etkin hale getirmek için (none) yazan satırın bir altındaki satıra tıklayın. Yeni bir pencere açılacak ve oradan da gerekli ayarları yapacağız. Yayınımızı gerekli şekilde yapabilmemiz için bu eklentinin ayarlarını halletmemiz gerekiyor. Gayet basit işlemler; Main Bu bölüm, yayına başladıktan sonra çeşitli bilgiler veren bir bölüm dolayısıyla şu anda burada yapacak bir işlem yok. Output: Bu pencerede, bizi ilgilendiren 3 bölüm var: "Connect", "Connection" ve "Yellowpages" butonları. Connect butonuna tüm ayarlarımızı yaptıktan sonra geri döneceğiz. Connection: Bu butona tıkladığınızda karşınıza alttaki pencere gelecektir. Buradaki alanları şu şekilde doldurun: Address: localhost Password: İstediğiniz herhangi bir şifre. Bir yere not edin tekrar gerekecek. Encoder: Burada "1" i seçin. Geri kalan ayarları değiştirmeniz gerekmiyor. Yellowpages: Yellow Pages Configuration yazan kısımda çok da gerekli olmayan ama dinleyicilerinize ek bilgiler verebilecek alanlar var: "Make this server public": Bu seçeneği işaretlerseniz, SHOUTcast'in sayfalarında listelenirsiniz. Eğer yayınınıza herkesin erişmesini istiyorsanız bu kutuyu işaretleyebilirsiniz. Description: Yayınınızın adı URL: Web sitenizin adresi Genre: Çaldığınız müziğin türü AIM: AOL Instant Messenger numaranız ICQ: ICQ numaranız IRC: IRC kanalınız "Enable Title Updates": İşte bu bölümdeki en işe yarayan ayar. Eğer bu kutuyu işaretlerseniz, çaldığınız parçalar değiştikçe, dinleyicileriniz de bu değişikliği görebilecekler. Encoder: Encoder kutusundan "Encoder1" i seçin. Encoder Type menüsünden MP3 Encoder'ı seçin. Encoder Settings menüsünden 24kbps, 22.050kHZ, Mono seçin. Bu ayarlar arasında en çok oynayacağınız bu sonuncusu olacaktır. Burada seçtiğiniz ayarlara ve bağlantı hızınıza göre dinleyicilerinizin yayınınızı hangi kalitede ve ne kadar rahat dinleyeceğini belirleyeceksiniz. Kısaca anlatmak gerekirse, burada seçtiğiniz kalite ne kadar düşük olursa ses o kadar bozuk fakat dinlemek o kadar kolay olacaktır. Yayın sırasında aynı anda kaç kişinin sizin makinanıza bağlanıp müzik dinleyeceğine bağlı olarak da bu ayarlarda deneme yanılma yoluyla doğru yolu bulacaksınız. Input: Input Device menüsünden WinAmp(Recommended) seçtiğiniz zaman eklenti ile ilgili ayarlar sona ermiş oluyor. Bundan sonraki adımda, sunucu uygulamasının ayarlarını yapacağız. Bu Ayarları Yapmak İçin C:\Program Files\SHOUTcast (yada Başka Bir Dizine Kurduysanız Oraya Gidiyosunuz) Orada sc_serv.ini dosyasını açıp aşşağıdaki değişiklikleri yapıyorsunuz!... Sunucu ayarları: ; MaxUser. The maximum number of simultaneous listeners allowed. ; Compute a reasonable value for your available upstream bandwidth (i.e. if ; you have 256kbps upload DSL, and want to broadcast at 24kbps, you would ; choose 256kbps/24kbps=10 maximum listeners.) Setting this value higher ; only wastes RAM and screws up your broadcast when more people connect ; than you can support. ; Alttaki satırda yayınınıza bağlanacak maksimum kullanıcı satırını girin MaxUser=32 ; Password. While SHOUTcast never asks a listener for a password, a ; password is required to broadcast through the server, and to perform ; administration via the web interface to this server. This server should ; consist of only letters and numbers, and is the same server your broadcaster ; will need to enter in the SHOUTcast Source Plug-in for Winamp. THIS VALUE ; CANNOT BE BLANK. ; Eklenti ayarlarını yaparken Output kısmında girdiğiniz şifreyi buraya da girmelisiniz Password=sifre ; PortBase. This is the IP port number your server will run on. The ; value, and the value + 1 must be available. If you get a fatal error when ; the DNAS is setting up a socket on startup, make sure nothing else on the ; machine is running on the same port (telnet localhost portnumber -- if you ; get connection refused then you're clear to use that port). Ports < 1024 ; may require root privledges on *nix machines. The default port is 8000. PortBase=8000 Bu ayarlamaları yaptıktan sonra Notepad'i kapatın. Dosyayı kaydetmek isteyip istemediğinizi sorduğunda evet deyin. İlk yayınınıza başlamanıza çok az bir zaman kaldı. Eğer tüm ayarları yaptıysanız, ufak ufak yayına başlayabiliriz. Önce, SHOUTcast DNAS uygulamasını başlatın. Karşınıza yeni bir pencere açılacak. Buradaki satırlarda, sunucu uygulaması ile ilgili bazı istatistikleri görebilirsiniz. Bu pencereyi küçültmek için "Hide Monitor" menüsüne tıklayın. Tekrar açmak isterseniz saati gösteren sağ alt köşeden uygulamanın ikonuna tıklamanız yeterli olur. İkinci adımda, WinAmp'ı çalıştırın. Program çalıştığında, daha önce ayarlarını yaptığımız SHOUTcast Source penceresi de açılacaktır. Artık yayına başlamaktan iki adım ötedeyiz. WinAmp'a yayınlamak istediğiniz parçaların listesini ekleyin ve "Play" e basın. Son olarak da, artık her seferinde WinAmp'la birlikte açılıp başınıza dert olan o ince uzun "SHOUTcast Source" penceresinde Output sekmesine gelip connect butonuna bastığınızda yayınınız başlıyor. Elbette yayınınızın internetten dinlenebilmesi için bağlantınızın yapılmış olması gerekir. Yayını test edebilmek için de dinleyecek kişilerde WinAmp uygulamasının bulunması gereklidir. Yayını dinleyecek kişinin sizin yayını gerçekleştirdiğiniz internete bağlı makinanızın IP adresini bilmesi gereklidir. Bunu bulmak için de internete bağlandıktan sonra eğer makineniz Windows 98 ise Start>Run menüsünde "winipcfg" yazın, makineniz Windows NT/2000/XP ise Start>Run menüsünde "cmd" yazın ve DOS komut satırında ipconfig yazın. Karşınıza çıkan sayfadan IP numaranızı not alın ve arkadaşlarınıza dağıtmaya başlayın... Yayını dinlemek isteyen kişi, WinAmp'ın play menüsünde Location'ı seçip, http://(ip adresiniz):8000 yazmalı (Örnek: http://212.144.55.22:8000). Bunu yaptıktan birkaç saniye sonra, sizin radyonuz dinleniyor olacak. Yayınızı birde internet explorer 'a http://(ip adresiniz):8000/listen.pls yazdırarak dinletebilirsin bunu yazdıkları zaman internet explorer'a direk winamp açılır ve sizin yayınınız çalmaya başlar birkaç saniye içinde!.... Sevgiler, Saygılar... Eğer Sorunuz veya Sorununuz Olursa; Mail: AkRaeP@Hotmail.com.tr MSN: AkRaeP@hotmail.com.tr ICQ: 19052887 AOL: AkRaeP YIM: AkRaeP ARADA kendi sesimizide ekliyebilirmiyiz siradaki şarki hesabi
|
|
|
|
|
24 Şubat 2005; 13:42:20
|
| | | |