Şimdi Ara

#NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.691
Cevap
1
Favori
148.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar sonunda N93’ü adım. Telefon 24 saattir elimde. Bu telefonu almayı düşünen ancak net olarak karar veremeyen arkadaşlara yardımcı olabilmek amacıyla kendi çapımda yaptığım incelemeyi sunuyorum.

    İlk olarak N93’ü almadan önce elimden nerdeyse bütün telefonlar geçti diyebilirim. Eski modellere girmeyeceğim hiç ancak son çıkanlardan W800i, N70, N90, N91, N73, E61, 8800, Sharp 903 SH, Samsung P850 (ve unuttuklarım varsa ilerleyen kısımda eklerim) hepsini kullanma fırsatım oldu. Bir bakıma teknoloji manyaklığı benimki ama engel olamıyorum neyse :)

    Telefonu almadan önce hakkında birçok yabancı review okumuştum. Telefonun avantajlarının yanı sıra dezavantajları da bir hayli fazla idi.

    1. İlk önce N93’ün dış görünüşünden başlayayım. Daha önce N90 kullanmış arkadaşlar devasa boyutlara alışık oldukları için N93 onlara hiç yabancı gelmeyecektir. Sanki N90’ın abisi gibi. Ancak karizma, çekicilik ve siyah renginden olsa gerek bana hiç de abartılı boyutlarda gelmedi telefon. En son kullandığım N73’e göre 64gr daha ağır 180gr ama olsun :)

    Telefonun dış kısmında sağ yan tarafta N90’a benzer şekilde yerleştirilmiş tuşları görüyorsunuz. Tuşların kullanımı aynen N90’da olduğu gibi kolay ancak fonksiyonellik açısından kapak kapalıyken gelen konuşmaları handsfree için aktarma olayı N93’de yok. Bu bir dezavantaj ancak çok da önemli değil. Fotoğraf-video geçişi, zoom-flash ve ayarlar içerisinde gezinmenizi bu tuşlarla yapıyorsunuz.

    Telefonun üst kısmında yer alan açıp kapama tuşu aynı N73’deki gibi, yüzeyden kabarık ve eski modellerde olduğu gibi dibini köklemeden açıp kapamayı yapmanıza izin veriyor :)

    Sol üst yanda 3.2 mplik efsane Carl Zeiss merceği taşıyan kamerayı örten plasik kapak aynen Samsung P850’dekini andırıyor, yani ilerleyen zamanda yalama olup düşebilir, hatta çoğu zaman çekim bittikten sonra yerine takmayı unutabilirsiniz.

    Kamera kapağının hemen alt kısmında adi bir plastik ile korunmuş hafıza kartı yuvası bulunuyor. Tabi telefonu alacak olan arkadaşlar telefonla gelen 128mb’lık standart kartı şimdiden 1 veya 2 gb’lık kartla değiştirip yerine taksınlar bir daha çıkarmasınlar, çünkü bu bölümde devamlı tak-çıkar yapma durumlarında ilerleyen zamanla can sıkabilir.

    Telefonun arkasına gelince çok sağlam bir kapakla karşılaşıyorsunuz. Mesela çok pahalı 8800’da olan yukarı-aşağı gidip gelme ve adamı sinir etme olayı bu kapakta yok.

    Telefonun sağ üst kısmından ince bir ayak sayesinde gövdeye tutturulmuş olan ekranı sağa-sola-yukarı-aşağı hareket ettirebiliyorsunuz. İlk etapta resimlerde gördüğünüzde size güven vermeyen bu kısım telefonu elinize aldığınızda gayet sağlam görünüyor, özellikle telefon kapalıyken ekranı sağa doğru açmak karizmayı körüklüyor 

    Telefonun dışındaki ekranın çözünürlüğü düşük ancak gelen çağrı ve mesajlar net bir şekilde okunabiliyor, ve ayarlar menüsünden dış ekran özelliklerini de kişiselleştirebiliyorsunuz. Bence yeterli.

    2. Ekrana gelince 320x240 262.144 renk ekran aynen N73’de olduğu gibi tüm resim ve videolarınızı görüntülemeniz için gereken netliği fazlasıyla sağlıyor.

    Bekleme modunda saat ve tarih ekran koruyucu olarak otomatik devreye giriyor.


    3.N93 aynen N73’deki BP-6M yüksek kapasiteli bataryayı kullanıyor, bu da günlük ortalama 10-15 dakika konuşan ve diğer özellikleri fazla kullanmayan birisi için en az 6 günlük batarya ömrü anlamına geliyor; en azından N73 açısından böyle ancak telefonlar arasında mutlaka fark olacaktır.


    4.Telefonun ayarları, tercihler, galeri v.b. ulaşım hepsi klasik symbian, ancak N93’ün ezici farkını sahip olduğu 330 mhz’lik işlemcisi oluşturuyor. N73’de işlemcinin yavaş olması nedeniyle özellikle galeriyi birazcık doldurunca ortaya çıkan donmalar, kilitlenmeler, kameranın takılması hatta bu nedenle reset atmak N93’de kesinlikle yok. Aynen E612de olduğu gibi telefona istediğiniz kadar yüklenin, galeride film izlerken kapağı yana çevirip video moduna geçin N93 banamısın demiyor. Uygulama yönetcisine girmek, program yüklemek, galeride dolaşmak bu telefonla N73’ün 2 katı hızlı ! En önemlisi çektiğiniz resimleri büyütmek gerektiğinde hafıza yetersiz ….. uygulamaları kapatın mesajını devamlı alıp sinir olmuyorsunuz N73’deki gibi  Bu sorunun yeni versiyonlarla çözüleceğini söyleyenler var ama belli mi olur !

    5.ŞİMDİ DAHA FAZLA SABREDEMEYECEĞİM AMA ESAS NOKTAYA GELELİM.

    ARKADAŞLAR N93 KÖTÜ FOTOĞRAF ÇEKMİYOR ANCAK ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARDA NOISE YANİ GÜRÜLTÜ DEDİĞİMİZ KARINCALANMA GERÇEKTEN N73’E ORANLA İLERİ DERECEDE FAZLA !!! ÖZELLİKLE ORTAM IŞIĞININ AZ OLDUĞU DURUMLARDA FARK KATLANARAK ARTIYOR ! EĞER N93’Ü KAMERASI İÇİN ALACAK ARKADAŞLAR VARSA KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM. TÜM DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ MOBIL-REVIEW’DA DA DENİLDİĞİ GİBİ ŞU AN İÇİN EN BAŞARILI KAMERAYA SAHİP CEP TELEFONU N73 !!! ASLINDA N93 İLE AYNI MERCEĞİ PAYLAŞIYOR ANCAK 3X OPTİK ZOOM EKLENMİŞ OLMASI (Kİ BENCE BU TELEFONDAKİ OPTİK ZOOMUN ETKİSİ TARTIŞILIR) + ISO DEĞERLERİNİN İYİ OLMAMASI İŞİ BOZUYOR.

    N73 İLE ÇEKTİĞİNİZ TÜ RESİMLER 6 MPLİK KAMERALARINIZI SİZE SATTIRMAYI DÜŞÜNDÜRÜRKEN N93 BU KONUDA YETERSİZ KALIYOR.

    RESİMLER İÇİN ÖRNEKLERİ YARIN VERECEĞİM ARKADAŞLAR, BUGÜN ANCA İNCELEMEYİ AKTARMA ZAMANI BULABİLDİM.


    6.VİDEO OLAYI 640X480 ÇÖZÜNÜRLÜK NEDENİYLE N93’DE DAHA ÜSTÜN VE 30 FPS OLAYI DA GAYET İYİ ANCAK ZOOM YAPARKEN ÇIKAN SESİN VİDEOLERINIZA AKTARILMASI CAN SIKICI VE BUNUN İÇİN BİR ÇÖZÜM BULUNABİLİR Mİ BİLMİYORUM. N73’ÜN ÇEKTİĞİ VİDEO BUNUN YARISI ÇÖZÜNÜRLÜKTE ANCAK 15 FPS OLMASI NEDENİYLE TAKILSA DA BENCE FAZLASIYLA YETERLİ, YANİ SIRF VİDEO ÇEKİMİ İÇİNDE N93 ALMAYIN BOŞU BOŞUNA …ACI AMA GERÇEK :(

    7.Tuşlar N93’de gayet başarılı… Zamanla alışmak zorunda kaldığınız yüzey seviyesindeki N73 tuşları gibi değil gayet kullanışlı.

    8. Arkadaşlar şu anda aklıma gelmeyen diğer özelliklerle ilgili soru sormak isteyen olursa açığım.

    SONUÇ OLARAK Wİ-Fİ, TV-OUT, HIZLI SYMBİAN, PİYASADAKİ EN İYİ VİDEO KAIYT KALİTESİ + KARİZMA SİZİN İÇN ÖNEMLİYSE N93’Ü GÖZÜNÜZ KAPALI ALIN.

    HAYIRLI OLSUN :)

    9. BİR ARKADAŞIMIZ HOPARLÖRDEKİ SES KALİTESİNİ SORMUŞ ... N93'ün hoparlörlere verdiği ses gayet güzel . Daha önce kullanmış olduğum telefonlar içerisinde ses kalitesi olarak en çok SE P910'u beğenmiştim. N93'ün hoparlörlere verdiği ses buna yakın. En azından nokia E61 ve özellikle N73'deki gibi bass yoksunu değil. N73 kullanırken insan ekolayzır ayarı yapmaktan kafayı yiyecek konuma geliyor. Adamlar birde 3d ses muhabbeti koymuşlar N73'e ama saçma ne yaparsanız yapın o çirkin ses değişmiyor.

    Aslında telefonu alırken çok korkarak almıştım. Çünkü yabancı yorumlarda hoparlörü eleştirenler olmuştu bu yüzden acaba N91'inki gibi kötü mü derken yüklediğim ilk mp3 ve ardından gelen diğerlerinden aldığım ses kaltesi nedeniyle evde spor yaparken bile kenarda N93 çalıyor oluyor ... :)

     #NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR


     #NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR


     #NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR


     #NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 18 Aralık 2006; 11:35:49 >







  • hayırlı olsun güsel inceleme dostum fiyatı ne?
  • Hayırlı olsun dostum en kısa zamanda foto ve video örneklerini bekliyoruz...
  • Tebrikler.. Güzel ve objektif bir inceleme...
  • 1600 YTL maloldu ancak telefoncu arkadaşımdan aldım 2 yıl garantili ...
  • çook para be dostum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bscol

    çook para be dostum


    harbi ya o parayla ibook G4 bilem alınır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bscol

    çook para be dostum


    Ahhh ahhhh ne diyeyim ki biliyorum ama işte neyse boşver... Ona bakacak olursanız telefona 200 ytl vermek bile aptallık bence gidin ikinci el nokia 1100 alın 50 ytl'ye konuşturmuyor mu gibi saçmsapan para muhabbetlerine girmek gereksiz olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 24 Eylül 2006; 1:12:43 >




  • Gerçekten de çok tarafsız bir inceleme, teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BOMBER

    Gerçekten de çok tarafsız bir inceleme, teşekkürler




    Ben teşekkür ederim elimden bu kadar geldi
  • zevkler ve renkler tartışılmaz ama bir telefon için çok para hani söyle camera 8.m.pix olsa dvd vadolby dijital ses kaydı wi-fi b/g standartlarında 2.0 cpu hızı 512 ram en az 40 bg hdd vga128mb sı falanda olsa 1600 ytl yi helalinden hak eder diyecem
  • Güzel inceleme dostum.Ellerine sağlık biran önce macro fotolarını ve videolarını bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 24 Eylül 2006; 1:19:51 >
  • hayırlı olsun.güzel inceleme.resim ve video bekliyoruz
  • Yaa sağolasın sağolasında bu yaptığın incelemeden çok kıyaslama gibi olmuş.. İlk bi kaç paragrafı okudum gerisinede göz gezdirdim yok n90a göre böyle n73e göre şöyle filan hep diğer telefonlarla karşılaştırma yapmışsın e diğer telefonlarıda herkes bilmediği kullanmadığı için benim gibi pek bi şey anlamayan arkadaşlar çok sayıda olsa gerek...
    Yinede eline emeğine sağlık
  • Hayırlı olsun dostum. Güle güle kullan
  • Hayırlı olsun kardeş çok güzel telefon... En yakın zamanda resim ve video bekliyoruz.
  • güzel ve güzel bir inceleme olmuş
    eline sağlık kardeş.resimleri 8 gözle bekliyoruz bakalım
    hayırlı olsun
  • evet arkadaş çok objektif biçimde incelemiş kusurlarınıda gizlememiş tebrikler,ben şu menüyü yan kullanma olayını sormak istiyorum fotoğraflara ve videolara bakmak dışında telefonun menüsünü yan kullanabiliyormuyuz?örn; internette gezerken,ofis dosyalarına bakarken,oyun oynarken v.b.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: katibim

    evet arkadaş çok objektif biçimde incelemiş kusurlarınıda gizlememiş tebrikler,ben şu menüyü yan kullanma olayını sormak istiyorum fotoğraflara ve videolara bakmak dışında telefonun menüsünü yan kullanabiliyormuyuz?örn; internette gezerken,ofis dosyalarına bakarken,oyun oynarken v.b.

    elbette kullanabiliyoruz
    yan şekliyle mini bir laptopu andırıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkangsk

    Yaa sağolasın sağolasında bu yaptığın incelemeden çok kıyaslama gibi olmuş.. İlk bi kaç paragrafı okudum gerisinede göz gezdirdim yok n90a göre böyle n73e göre şöyle filan hep diğer telefonlarla karşılaştırma yapmışsın e diğer telefonlarıda herkes bilmediği kullanmadığı için benim gibi pek bi şey anlamayan arkadaşlar çok sayıda olsa gerek...
    Yinede eline emeğine sağlık



    e neye göre örnek vercekti .. 10 sene önceki tellere göre mi?... tabikide güncel telefonlara göre karşılaştırması gerekiyordu :) ...

    çok güzel bir inceleme olmuş ...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.