Şimdi Ara

AMD yılın ikinci çeyreğinde de zarara devam etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • AMD yılın ikinci çeyreğinde de zarara devam etti





    Yılın ilk çeyreği itibariyle zarar açıklayan ve yıl içerisinde kara geçmeyi ümit eden AMD, başarılı konsol satışlarına rağmen yılın ikinci çeyreğinde de zarar etmekten kurtulamadı.




    Yılın ikinci çeyreği itibariyle 1.44 milyar dolar gelir elde eden AMD, faaliyet karı olarak da 63 milyon dolara ulaştı. Ancak maliyetlerin yüksekliği nedeniyle net zarar 36 milyon dolar olarak gerçekleşti.




    Bilişim Çözümleri bölümü azalan mikro işlemci sevkiyatları nedeniyle 9 milyon dolar faaliyet karı elde etti ve toplam gelir önceki çeyreğe göre yüzde bir artış, önceki yıl aynı dönemine göre yüzde 20 düşüş yaşadı.




    Grafik ve Görsel Çözümler bölümü ise yarı özelleştirilmiş yongaseti sevkiyatlarındaki artış sayesinde gelirlerde çeyrek bazda yüzde 5, yıllık bazda ise yüzde 141 artış yaşandı. Xbox One ve PS4 satışlarının tüm hızıyla devam etmesi bölümü adeta şaha kaldırdı. Ancak genel gelir dengesine etkisi sınırlı kaldı. 




    AMD yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde de gelirlerde bir kaç puanlık artış bekliyor. Ancak firmanın kara geçmesi tahminlere göre yıl sonuna doğru mümkün olacak.  

     

     



    Kaynak:http://www.electronista.com/articles/14/07/17/company.expects.recovery.by.the.end.of.the.fiscal.year/







  • Şaşırtıcı mı?

    Hayır.

  • Ölümüne AMD ulan

    forever AMD <3

    8 tokmaklı işlemcimiz var bizim konuşturmayın beni..


  • en azından rekabeti sağlıyor bunun için bile tutmak lazım yoksa tekel olmak çok kötü birşey.

    ama gidişat hiç iyi değil en iyi işlemcileri şuan satışı yapılmayan 2500k ' ya bile hala eziliyorsa hemde bu kadar ucuza. Amd ' nin düşünmesi gereken çok şey var demektir.

    düşünün ki amd nin üst seviyesi 400 lira intelin orta seviyesi 600 lira buna rağmen millet gidip intel alıyorsa AMD neyi yanlış yapıyorum neyi yapamıyorum deyip büyük atılımlar yapması lazım, yani şuan hiçbir intel kullanıcısının isteyerek gidipte amd ye bakayım ne var ne yenilikler sunuyor diyeceğini sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Temmuz 2014; 5:46:10 >




  • Zaten piyasada rekabet yeterli değil bir de amd batarsa 1000 liraya i5 laptopları unutun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcilerinde sorun var, o bölümü toparlasalar çok iyi olacakta. Ben amd hiç kullanmadım ama amd sayesınde diğer markaları daha ucuza alıyoruz rekabet sayesinde, batmasına veya zarar etmesini hiç istemem.

  • Hem intelle hem nvidia ile rekabet etmek kolay değil.
    Gpu olarak cok iyi işler yapyolar ama cpu icin bunu diyemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır durum aynı, AMD'nin CPU tarafında daha iyi işler yapması lazım, çünkü teknolojik yönden ve performans olarak kullanıcıların geneli Intel'i tercih ediyor. Bir de işlemci fiyatlarını anlamak zor daha çok Intel tarafında, GPU'ların üretim maliyeti olarak kıyaslanırsa, örneğin bir i7 4770K aslında 900 TL etmez, ekran kartlarında GPU maliyetine ilave olarak GDDR5 bellekler ve PCB bileşenleri de var üstelik. O yüzden ekran kartı fiyatlarını yüksek bulmuyorum, TITAN Z gibi modelleri bunun dışında tutarsak, işlemcilerden daha fazla fiyatını hak ediyorlar, üst seviye işlemcileri 2. Elden almak daha mantıklı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Temmuz 2014; 8:55:41 >
  • Core mimarisinin karşısına birşey koyamadılar. Ondan önce kraldı AMD, uzun zaman kullandım. Ne zaman Core çıktı dengeler bir anda alt üst oldu.

  • Teknoloji anlamında Intel çok önde. Bu yüzden AMD de Intel'in peşinden gitmek zorunda kalıyor uzun süredir. Mesela Intel'in üst seviyelerine baktığımızda 100w filan tüketiyor ama fx 9590'ın 300 küsür watt güç tüketimi var. Saat hızı ve haliyle voltaja abanılmış bir işlemciyi kim niye alsın? Açıkçası şuan AMD işlemci kullanıyorum ama yarın öbür gün yeni bir sistem kurmaya karar verdiğimde muhtemelen Intel'e geçiş yaparım. Ekran kartı konusundaysa Nvidia ile rekabet edebiliyorlar diyebiliriz ama cpu tarafını kesinlikle gözden geçirmeleri lazım
  • beklenen oranda kar etmemiş olabilir !
    ama işlemcileri fabrikadan 10$ a alıp 100$ a satıyor :D
    gerçekten zarar etseydi intel alırdı zaten :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErayG-TR

    Teknoloji anlamında Intel çok önde. Bu yüzden AMD de Intel'in peşinden gitmek zorunda kalıyor uzun süredir. Mesela Intel'in üst seviyelerine baktığımızda 100w filan tüketiyor ama fx 9590'ın 300 küsür watt güç tüketimi var. Saat hızı ve haliyle voltaja abanılmış bir işlemciyi kim niye alsın? Açıkçası şuan AMD işlemci kullanıyorum ama yarın öbür gün yeni bir sistem kurmaya karar verdiğimde muhtemelen Intel'e geçiş yaparım. Ekran kartı konusundaysa Nvidia ile rekabet edebiliyorlar diyebiliriz ama cpu tarafını kesinlikle gözden geçirmeleri lazım

    Amdnin gelişememesinin sebebi Intel ama

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd 32 nmde takılı kalması onu bu hale getirdi yoksa 22 nm olsa intel gibi herkes amd alırdı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qaanx

    Amd 32 nmde takılı kalması onu bu hale getirdi yoksa 22 nm olsa intel gibi herkes amd alırdı

    Intel'in 32nm işlemcileri: 2500K, 2700K, 3930K. Şu anki Intel işlemcilerle doğru düzgün performans farkları yok.

    AMD daha, Intel'in 45nm işlemcilerine üstünlük kurmuş değil. İlk nesil 8xx-9xx i7'ler ile, birçok durumda FX'lerden yüksek performans alırsınız. Oyunların tamamı buna dahil.
    Dört çekirdek ve altını kullanabilen uygulamalarda, AMD işlemciler tarihi Core 2 Quad performansı veriyor.

    Sorun nm'de değil, mimaride.. (edit: nm'den ziyade, diyelim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Temmuz 2014; 20:54:26 >
  • Hocam 22 nm geçselerdi saten mimariyi değişirlerdi:D Fx serisini 15 çekirdek yapsa nolcak performans intele göre düşük kalıo bence 22 nm olsa 4 veya 6 çekirdek sağlam çekirdek performansı olan işlemci yaparlardı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD ne yaparsa yapsın istediği karşılığı alamayan platonik aşıklara benziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O eski Venice çekirdekli Athlonları tasarlayan mühendiz abimiz ekibe geri dönmüştü. 2016'da yeni cpuları bekliyoruz merakla. Sistemi 6-7 yılda bir ucuza değişiyoruz sayelerinde. Forumdaki bu inanılmaz uç düzey performans takıntısıda beni düşündürüyor.
  • amd bu sene yeni birşeyler üretti de karşılığını mı alamadı zarar ne alaka? eğer ar-ge masrafı yapıyorsa hani ortada birşey yok. helal olsun adamlara oturduğu yerden zarar açıklasınlar biz de intel niye dandik macun kullanıyor, nvidia niye fahiş fiyatlardan ürün satıyor diye tartışalım. amd oturduğu yerden zarar ederse adamların rakipleri malzemeden çalmaya veya daha pahalı satmaya ebediyen devam edecek gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd cop fx leri birakip adam gibi yeni mimarili cpu cikarmasi lazim.2500k bile 8350 yi tokat manyagi yapiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd nasıl zarar ediyor ya?
    Playstation ve Xbox için cpu&gpu üretmiyor mu?
    Sadece konsollara ürettiği bile çok fazla , bu işte terslik var.Bence kardar zarar ediyorlar...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.