Şimdi Ara

Amerika'da Lise hayati! Video

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.541
Cevap
327
Favori
56.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaslar seri halde youtube kanalim devam ediyor konuyla hala ilgilenen arkadaslar videolardan takip edebilir.
    KANALIMA MUTLAKA ABONE OLUN VE BU YOLDA ILERLEMEME YARDIMCI OLUN! SIMDIDEN TESEKUURLER
    snapchat: amerikaliturk16







    Sikca Sorulan Sorular
    1. Nerede dogdun ve nerelerde yasadin? Su an Amerika`nin neresinde yasiyosun?
    Giresun dogumluyum. 5 yasindan 15 yasina kadar Kibris`ta yasadim ondan sonra 3 sene Bursa da yasadim. 18 yasimi doldurmadan 1 hafta once de Amerika`ya geldim. Su an Massachusetts eyaletine bagli Ludlow sehrinde yasiyorum.

    2. Hangi okula gidiyosun ve bolumu ne?
    Springfield Technical Community College`da Matematik bolumunde okuyorum.

    3. Ailenle mi yasiyosun ev kira mi?
    Evet ailemle yasiyorum. Ev su an kira. Onceligimiz bize uygun bir pizza dukkani bulup satin almak sonra da ev almak.

    4. Amerika`ya nasil gittin?
    Amerika`ya gelme hikayemiz biraz farkli. Biz Kibrista iken babam oradan vizeye basvurdu ve cikti. Kendisi 6 senedir burada. Buraya geldikten 3 sene sonra da bizi yanina aldi. Tabi bu arada green card`ini aldi ve bize aile istegi yapti.

    5. Ailecek oraya mi yerlestiniz yoksa geri donme gibi bir plan var mi?
    Dedigim gibi ailecek yerlestik ve artik hayatim burda olacak. Hayatim boyunca yasadigim 3. ve son ulke Amerika olacak. Hicbir zaman geri donmeyi ben sahsen dusunmuyorum

    6. Geciminizi nasil sagliyorsunuz? Hayat pahali mi?
    Babsam full time pizza isinde calisiyor ben de okul oldugu zaman part-time olmadigi zaman full time calisiyorum. Hayat kesinlikle pahali degil. Turkiye ye gore kiyaslamak yanlis olur. Kazancina gore kiyaslamak en dogrusudur. Boyle dusununce hersey gayet ucuz.

    7. Icki ve tutun urunleri satin almak icin yas sinirlama yasi kactir? Barlara girme yasi kactir?
    Eyaletten eyalete gore degisen kanunlar bunlar ama cogu yerde turun urunlerini alma yasi en az 18, icki satin alma yasi 21 dir. 18 yasindan sonra bazi bar ve club lara giriliyor ama iceride icki icemiyor yasindan dolayi giren kisi.

    8. Amerikalilarin hayata bakis acilari nasil?
    Gercekten rahat ve sosyal hayatlarina duskun insanlar. Kesinlikle gelecek kaygilari pek yok. Buna en iyi ornekte 18 yasindan sonra herkesin ayri bir birey oldugunun farkinda olmasi ve anne-babanin cocugun uzerindeki maddi anlamda sorumluluk hissetmemesi.

    9. Siyaset-din olaylarina bakis acilari nasil? Rahatca hersey konusulabiliyor mu?
    Kesinlikle ne konuda olursa olsun siyaset ya da din cok rahat herkes kendi gorusunu soyleyebiliyor. Gercekten sosyal hayat icindeki ozgurlugu hemen hissedebiliyorsunuz. Ayrica buna en iyi ornek televizyon reklamlarinda bile diger markalarin isimlerini verip onlari kotuleyerek reklam yapabiliyorlar. Cinsellikte cok rahat konusulabilen konular arasinda.

    10. Egitim sistemi nasil? Saglik sistemi nasil?
    Egitim sistemi kesinlikle cok farkli. Sayfalarca yazilabilecek bir konu keza saglik sistemi de oyle. Unoversiteye sinavsiz girebiliyosunuz ornegin benim yaptigim gibi ve sonra da yine sinavsiz 4 yillik bir universiteye girebiliyosunuz. Lisede de kredi sistemi var derslerinde iyi olanlar AP dedigimiz universite derslerini alip universiteyi hem erken bitirp, hemde universiteye daha az para verme sansina sahip oluyorlar. En buyuk farkliliklar bunlar ama daha bircok sey var.

    Saglik sistemi son donemlerde biraz karisik ama genel olarak geliri olmayan insanlara nerdeyse herseyin bedava oldugu ama geliri yuksek olanlarin gercekten yuksek ucretler odedigi, orta halli insanlarinda tam arada kaldigi bir sistem. Hala 2015 itibariyle bunun uzerinde calisiliyor. Duzeltmeler olacaktir mutlaka.

    11. Amerika`da en nefret ettigin/sevmedigin sey nedir?
    Inanin buna bir suru seyle muhattap oldum ve is olsun okul hayati, green card isleri ve kendi kisisel islerim yuzunden bir cok kurum ve kisilerle muhattap oldum buna ragmen tek sikayetim acil servisleri. Olum kalim olmadigi surece, sizden kan akmadigi surece, bagira bagira aci cekmediginiz surece acile gittiginizde rahat 2-3 saat bekliyorsunuz sira gelmesi icin. Malesef bunu duzeltmeleri lazim. Tek sorun bu su ana kadar.

    12. Arabani sen mi aldin yoksa baban mi aldi? Ne kadara aldin? Arac hakkinda bilgi verebilir misin?
    Araci tamamen ben aldim. Gerci ilk alirken babam 1500 dolar onden verdi mecbur olmadigimiz halde o da bana hediyesiydi. Araba 25000 dolar. Butun taksitlerini ben oduyorum ve arabayi amerikaya geldikten 9 ay sonra aldim. 2013 Hyundai Veloster. 3 kapili ve sanirim turkiyede satisi yok. Arabanin ustu tamamen cam. Touch-screen ekran ve sesli komut sistemi var.





    Merhaba arkadaslar,
    Bu konu icin belli bir suredir dusunmekteydim ve sonunda yazmaya karar verdim. Oncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Ben Mustafa Kemal Ozdemir. 94 dogumluyum. Giresunda dogdum. 5 yasinda kuzey kibrisa tasindik ve 15 yasima kadar kibrista kaldik. Ondan sonra bursaya tasindik ve 3 senede orada kaldim. Oradan da Amerika Birlesik Devletlerine tasindik. Burada 2 yilimi dolduruyorum ve bu 2 yil boyunca hemen hemen her konuda tecrube ve bilgi sahibi oldum. Bunu da sizinle paylasmak istiyorum arkadaslar. Inanmayanlar icin ssler mevcuttur.

    Ucaktan Ilk Inis ve Ilk Iznelimler
    Evet artik Amerikadaydim. Ruyalar ulkesine henuz 18 yasinda giris yapiyordum. Ucaktan indim ve pasaport, vize kontrolu icin siradaydim. Inanir misiniz ilk basta inanamadim. Turkiyedeki son 3 yilimda yabanci dizileri cok takip ediyodum hemen hemen hepsiyle ilgili bi fikrim vardi ve cogunu izlemistim. Sanki bir yabanci dizinin icindeymis gibiydim ve herkes Ingilizce konusuyordu inanilir gibi degildi. Allahima sukurler olsun ki su hayattaki en buyuk 2 sansim oldu. 1. si Ingilizceyi kuzey kibrista belki aranizda bilenler vardir gazimagusa turk maarif kolejinde, kibrisin en iyi devlet kolejinde ingilizce dil egitimiyle orta okul ve 9. sinifi okudum. Haftada 10 saat ingilizce gordum ayrici fizik kimya biyoloji matematik tarih derslerim ingilizceydi tam 4 sene! Tabi Turkiyede bunu unutmamak icin sadece dizi izledim. Ingilizce grammer olarak calismadim ki iyiki calismamisim arkadaslar vaktimi bosuna oldurmedim. Turkiyede duz liselerde egitim sistemi berbat. Malesef kibrista kolejde okumama ragmen beni duz liseye yolladilar ne kadar ugrassam cabalasam da almadilar. Ben de liseyi 1. likle bitirip YGS,LYS sacmaligini ve stresini yasamadan en buyuk 2. sansim olan Amerikaya geldim. Gerekli vize, pasaport kontrolleri ve parmak izlerinden sonra oradaki gorevli polis son derece guler bir yuzle bana ve kardesime “Welcome to United States” dedi. O sesindeki sicaklik ictenlik inanin bana o kadar gecti ki tamam dedim gercekten bambaska bir dunyaya geldim.


    Ilgilenen arkadaslar icin hergun olmasa da 2-3 gunde bir yazmaya calisicam. Elimde daha fazla ss var zamanla yukleyecegim.

    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video

    ogrenci kartim. Okulum STCC. Massachusetts de ikamet ediyorum.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Gecen seneki efsane Boston Miami maci. Son saniye basketiyle 104 -103 miami almisti. Saha ici ssleri gelecek


    Arkadaslar ilginiz ve mesajlariniz icin tesekkur ederim. Olumlu ya da olumsuz her turlu elestiriye soruya acigim. Oncelikle her gun yazi yazamayabilecegimi size belirtmistim cunku haftada 60+ saat calisiyorum. Hafta ici 11 saat hafta, cuma cumartesi 12 saat ve pazar gunu 10 saat calisiyorum. Sadece persembe gunu tam gun tatilim var. Saat farkini da unutmayalim arkadaslar Turkiye`ye gore 7 saat gerideyiz. Guncellemeleri ona gore dusunebilirsiniz. Anlayacaginiz gibi kesinlikle zengin bi aile degiliz orta halli calisip bi yerlere gelmeye calisan bi aileyiz ki bunu daha iyi goreceksiniz ilerleyen yazilarimda. Is saatlerim eylule kadar cunku eylulde okulum baslayacak, part time calisacagim ve sizlerle daha da cok ilgilenebilecegim. Konuyu ozellikle 2 asamada surdurecegim. Bir taraftan genel sorulara soru-cevap bolumunden yanit verecegim diger taraftan da ilk yazimdaki gibi hikaye seklinde buradaki zamanlarimi basimdan gecenlerini ilgilenenler icin anlatmaya devam edecegim.
    Fikirleriniz, konuyu daha iyi ve ilgi cekici hale getirmek icin yapacaginiz butun tavsiyeleri dikkatle takip ediyorum. Soru cevap aklima gelen birseydi. Baska ne yapabiliriz arkadaslar?

    Genel Sorular ve Cevaplar

    1.Amerika`ya nasil yerlestin? Vize ve green cardi hangi yolla aldin?
    Babam 5 yildir amerikada arkadaslar ve geldikten sonra kendi green cardini aldigi anda bana ve kardesime istek yapti. Bu istek sonucu Amerikaya vizemiz cikti. Baba oz cocuguna istek yaptigi icin amerikaya giris yaptiktan 1 hafta sonra green card evimize posta yoluyla geldi. Green card almanin birkac farkli yollari var daha detayli bi sekilde anlatacagim.

    2.Okul sistemi nasil ve hangi bolumde okuyosun?
    Sunu soylemeliyim ki okul sistemi tamamen cok farkli. Ayri bi konu acilabilecek kadar yazi yazilabilir anca kisaca ozetlemek gerekirse universite 2 ve 4 yillik olmak uzere 2 tip okullari var. 4 yillik okullara direk girebilmek icin SAT ya da ACT sinavlarindan her universitenin istedigi puan turunu yakalayip basvuruda bulunulabiliyor ve size kabul mektupari geliyor. Benim tercih ettigim diger yol ise 2 yillik okuldan baslayip 4 yilliga transfer olayi. Bunu yapmamin amaci oncelikle 2 yillik okullar 4 yilliklara gore cok daha ucuz. 4 yillik bi okulun seneligi ortalama ki o da state okuluysa 15-25 bin arasi. Eger tamamen ozelse 60 bine kadar cikiyor. 2 yillik okullarda ise seneligi 7-8 bin dolara okuyabiliyorsunuz. Bolumum matematik. Neden matematik derseniz daha ayrintili bi yazida bunu size aciklamak isterim.

    3.Calisma hayati, sosyal hayat ve maddi durumlar nasil?
    Calisma hayati bir bolum bitirip mesleginizin uzerine giderseniz gercekten mukemmel firsatlar var. Ornek vermem gerekirse kendi bolumumden; bir matematik ogretmeni 2012 verilerine gorehttp://www.bls.gov/ooh/education-training-and-library/high-school-teachers.htm#tab-5 senede ortalama 55 bin dolar kazanmis. Ay olarak hesapladigimizda 4500 dolara denk geliyor hemen hemen ve haftada sadece 40-45 saat calisma ile. Diger taraftan en dusuk asgari ucret saatlik 8 dolar. Calisinca gercekten firsatlar ayaginizin altinda. Sosyal hayat olarak Amerikalilar sosyal hayatlarina duskun, rahat ve aile hayati tamamen bizden farkli insanlar. Detayli bilgiler icin zamanimiz var arkadaslar daha yazacak cok seyler var.


    4.Tek basina Amerika da yasamak ve okumak mumkun mu?
    Gercekci olmak gerekirse eger aileden destek alamiyosaniz zor arkadaslar. Ev kirasi, belli faturalar, okul ucreti, kendi ozel giderleriniz vs bu gibi seyleri karsilamak icin ve saatlik 10-15 dolar kazanabileceginiz bir iste calissaniz haftada en azindan 50 saat calismaniz gerekecek cunku bi mesleginiz yok ogrencisiniz ve calismak zorundasiniz. Yalnizsiniz ve tek basiniza herseyinizi karsilamaniz gerek. Kesinlikle imkansiz demiyorum neden derseniz Amerikalilarin cogu bu sekilde okuyor cunku 18 yasindan itibaren aileleriyle bile kalsalar eve kira veriyorlar. Benim sansim ailemle yasiyorum kira fatura vs masraflarim olmadigi icin okulumu ve ozel ihtiyaclarimi cok rahat karsiliyorum. Kendi finansal durumumu, yaptiklarimi ve yapilabilecekleri finansal konulari detaylariyla konusacagiz.

    5.Calisiyor musun? Calisiyorsan meslegin nedir ve kazancin ne kadar?
    Calisiyorum. Calismadan Amerika da hicbirsey olmuyor arkadaslar aslina bu genel birsey. Bi yerlere gelmek istiyosaniz heryerde calismalisiniz. Amerikaya geldikten 5-6 gun sonra pizza restaurantinda calismaya basladim ve nerdeyse 2 senem bitiyor. Pizza ustasi ve ayrica seflik yapiyorum. Sadece pizza degil cesitli sandvicler salatalar soteler yapiyoruz ve tabiki domuz etiyle cok ic iceyiz. Ayrica hakkinda konusulacak guzel bi konu is konusu ve kazancima gelirsek su an belkide Turkiyede cogu insanin bir ayda kazandigini 1 haftada **** diyebilirim. Usta olana kadar gectigim yollar ve kademe kademe yukselisi,kazandigim parayla yaptiklarimi yapacaklarimi anlatacagim.


    Amerika'da Lise hayati! Video

    Boston-Miami saha ici

    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video

    Macin cogunda LeBron James`i izledim diyebilirim

    Amerika'da Lise hayati! Video

    TD Garden

    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video

    Ozel pizzamin yapilmadan onceki hali

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Bir small size dedigimiz 12 inc pizza uzerine 4 farkli cesit yapmistim. Zeytinli, aci soslu tavuk, peynirli ve kiyma,domates,sogan karisimi


    20.07.2014

    Arkadaslar sorulariniza cevap vermeye calistim atladiklarim olduysa ozur dilerim daha genis zamanda yine ilgilenecegim. Sunu da soylemek isterim ki ozellikle green card konusunda yogun sorular var. Cevremdeki tecrubelerimden ve kendi green card alis surecimden dolayi bazi bilgilerim var ama unutmayalim ki ben bir avukat degilim. En dogru ve en guvenilir bilgileri size avukatlar verir. Ben sadece size tecrubelerimden yola cikarak fikir soyleyebilirim.

    Amerika`daki ilk haftam ve is hayatina girisim
    Havaalanindan eve kadar olan uzun yolculuktan sonra artik dinlenme vaktim gelmisti fakat saat degisiminden dolayi gecenin bir yarisi uykum yoktu. Ne kadar uyumaya calissamda olmamisti. Bana bunun olacagini soyledilerinde inanmamistim ama gercekten 3-4 gun bu sikintiyi yasadim. Ailecek ufak gezmeler yaptik ilk birkac gun ve ilk basta evlerin duzeni dikkatimi cekti. Hepsi hemen hemen ayni tipti. 2 katli ama evler altli ustlu deil yan yana iki daireydi.Bahceli ve herkesin kendi arac park yeri vardi.Tabi buyuk sehirlerde nufus yogunlugu fazla oldugu icin yuksek apartmanlar olmasi normal sonucta benim yasadigim yer 30 bin nufuslu bir kasaba. Derken yerlerde hic cop olmadigini farkettim. Amerika da copcu diye bir meslek yok cunku kimse coplerini yere atmiyor. Ben henuz daha sokaklari supuren bir copcuye rastlamadim. Medeniyet dedigimiz buydu demekki. Geldigim zaman yaz aylariydi. Temmuz sonu gibi. Hemen dikkatimi ceken diger bir farklilik ise sokaklarda kedi kopek olmayisiydi. Onun yerine yazin ozellikle bol bol sincap ve tavsan dolasiyordu. 20 senedir burada yasayan bir aile buyugum bana burda once cocuklara sonra kadinlara sonra hayvanlara en son erkeklere deger verildigini soylemisti sakayla karisik tabi. Kedi ve kopekler hep evde yasiyorlar. Gercek bir aile uyesi gibi. Babam ben daha gelmeden isimi hazirlamisti. Bana calismaya ne zaman istersen basla demisti ve bende istekli oldugum icin hemen baslayayim demistim. Iste is hayatim 2 Agustos 2012 de Oscars Pizza Restaurant`ta basladi.
    Amerika'da Lise hayati! Video

    iste kucuk dostumuz

    Amerika'da Lise hayati! Video


    10.08.2014

    Arkadaslar gecikmeden dolayi ozur dilerim hepinizden. Malum yaz doneminde ders almistim daha erken bitirmek icin okulumu bu yuzden final haftasinda foruma giremedim ve birde yurtdisi secimlerinde Boston Konsoloslugunda gorevliydim yogun bir haftayi geride biraktim ve tekrar sizlerleyim. Daha cok resim isteyen arkadaslar icin bir kac resim ekleyecegim. Cevreyi, oturdugum yeri ve buradaki sistemi ornekleyen resimler cekmistim. Calisma ve okul hayati yogun geciyor ama eylulde part time calismaya baslayacagim yani sizlerle daha cok ilgilenme firsatim olucak. Hatta canli yayin yapmayi dusunuyorum sizde ilgi gosterirseniz. Sorusu olan arkadaslara canli canli cevap vermek isterim. Siz ne dersiniz?



    Amerika'da Lise hayati! Video

    Agac biraz engellemis ama su gordugunuz ev amerikadaki yuksek nufustan dolayi apartman sayisi daha fazla olan sehirlerden haric genel olarak ev yapisi. Evler yan yana olcak sekilde yapilmis ve iki aile yan yana duruyor. Sol tarafta biz kaliyoruz. Ev 3 katli diyebilirim. 3 katli dememin sebebi bodrum kati dedigimiz yer guzelce yapilmis boyanmis ve oraya yatak, koltuk, televizyon koyarak bir kat daha kazandik diyebilirim. Ayrica kendimize ait kapali olmasada 2 arabanin hatta 4 arabanin sigabilecegi bir parkimiz var.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Beyaz araba, Hyundai veloster, sanirim turkiyede satisi yok diye biliyorum benim arabam. Amerikaya geldikten 9 ay sonra nisan 2013 senesinde piyasaya yeni cikan 2013 model bu arabayi alabildim. Inanin araba almak gercekten cok kolay ve her zaman dedigim gibi aileyle bir arada olmak ve ev ile ilgili hicbir masrafimin olmamasi bana bu imkani sagladi.
    Amerika'da Lise hayati! Video

    Yan yana olan giris kapilari daha net bir sekilde gorunuyor.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Bu da sol yanimizdaki komsunun evi. Genel duzeni gostermek icin cekilmis bir resim.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Evin arka tarafindan mutfaga olan giris.

    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video

    Resimde de gorundugu uzere sevgili kardesim, forumla tanismama sebep olan ve forumun 4 yillik uyesi. @bl@cknight


    Amerika'da Lise hayati! Video

    Normalde sokaga koydugumuz pota usengecligimizden hala arka bahcede. Cikmaz sokak oldugu icin yazin evin onunde basketbol oynamak paha bicilmez oluyor.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Okuluma girerken habersiz bir cekim.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video

    Turkiyede olan bir sistem mi emin degilim o yuzden yazmak istedim. Herkes kendi benzinini dolduruyor. Kimseyle muhattap olmadan ustunuzdeki kredi karti ya da debit dedigimiz onceden para yatirip, yatirdiginiz parayi kartla kullandiginiz sistem ile kendi benzininizi kendiniz aliyorsunuz. Tabi nakit olarak da benzin alinabiliyor. Gorevliye gidip alcaginiz miktari ve pompa numarasini soyleyip odemeyi yaptiktan sonra da benzininizi alabilirsiniz.



    [simage][/simage]Evet arkadaslar yogunlugumdan dolayi uzun bir sure yazamadim aslinda konunun cekiciligininde gittigini dusunmustum ama bir kac arkadastan mesaj aldim konunun devamliligiyla ilgili ve bende yazmaya kara verdim. Aslinda konuyu sizin sekillendirmenizi istiyorum. Neler ogrenmek istersiniz neler hakkinda konusalim tartisalim? Bi canli yayin yapma istegim var aslinda soru cevapli sohbet edebilecegimiz 1-2 saat. Gayet keyifli olabilir diye dusunuyorum. Sizler ne dersiniz?


    Arkadaslar herkese gunaydin guzel gunler gecirmeniz dilegiyle. Forumda daha sik sizlerle birlikte olucam insallah. Canli yayini gerceklestirdik. Ilk oldugu icin belki de az bir katilim oldu. Umarim ilerleyen zamanlarda daha guzel seyler yapacagiz. Onerileri olan varsa burdan yazin beraber tartisalim. Burayla ilgili neler merak ediyorsunuz gorelim. Sizlere daha cok gorsellik saglamaya calisacagim.


    http://forum.donanimhaber.com/m_99212412/f_//tm.htm#99212412 burdaki konumdaki ankete oy verin gun ve saati kararlastiralim.
    Amerika'da Lise hayati! Video
    Telefondan direk resim atayim dedim olmus arkadaslar artik disarida size bol bol resim cekip koyarim.
    Amerika'da Lise hayati! Video
    calisiyoruz gencler :)


    Is Hayatina Giris ve Cevreye Uyum Saglama

    Hikayemizi anlatmaya devam edelim arkadaslar. Tecrubelerim umarim sizlere isik tutar. Is hayatina girdim. Ilk hafta asiri derece de zorlandim cunku ayakta uzun saat calisma gerekiyordu ve daha ne yapacagimi bilmiyordum. Bana isi ogreten abilerim sagolsunlar hala coguyla beraber calisiyoruz bana cok yardimci oldular. Isi ogrenmeye basladim. Aranizda hic boyle fast food isinde calisan var ni bilmiyorum ama mesela musteri siparisi veriyor telefoncu siparisi bilgisayara giriyor ve bizim pizza masasinin ordan makina dan bir fis cikiyor musterinin ne tarz pizza istedigine dair. Bizde musteri kendi pizzasini yaratabiliyor yani ustune sogan biber sucuk istiyorum gibi ve benim en buyuk avantajim cogu sebze ve et urununun ingilizcesini bildigim icin olayi cozmem cok kisA surdu. Bana her zaman cok cabuk ogrendin dediler ve hicbi zaman bununla ovunup durmadim. Ogrendikce ogrenmek istedim ve su an dukkanda telefonculuk pizzacilik ascilik firina bakip pisirme isinden herseyden anliyorum. Musterilerle iletisim kurup telefonlari acip siparis almak ingilizce ogrenmemde ve halk arasindaki o kuralsiz ingilizceyi ogrenmemde cok katkisi oldu.
    6 gun calisip sadece 1 gun dinlenmek beni cok yoruyordu ama alisiyordum yavas yavas ve calismak zorundaydim. Bir yandan da okul islerini arastiriyordum. Ailemin onceden bir varligi olmadigi icin biz Amerikaya geldigimizde yaklasik belki de daha fazla 20 milyardan fazla borclari vardi. Biletler, vize islemleri, saglik raporlari hersey. Babamda mecburen borclanmisti. El birligi olup bu borcu kisa surede bitirmek icin calistik, calistim. Ilk kazanmaya basladiklarimi direk aileme verdim sadece haftalik harcligimi aldim. 360 dolar haftalikla ise basladim. 2. haftamda isleri cabuk ogrendigim icin baasim hemen 400 dolar oldu. Yavas yavas isler duzelmeye basliyordu ama daha cok erkendi hersey icin. Yeni basladigim icin once 1-2 ay arka isleri dedigimiz gun boyunca gidecek malzemelrin hazirlanmasinda el ayak islerinde ve bulasik yikamada oyalandim ve bu sirada da isi ogreniyordum. Ilk actigim pizza hamuru dogru duzgun birseye bile benzememisti. Ama daha iyi olacagini biliyordum.
    Turkiyede yasimi doldurmadigim icin ehliyet alamamistim ama soforlugum vardi. Amerika da yavas yavas araba surmeye basladim. Babam bana kurallari ve ne yapmam gerektigini soyluyordu ki gercekten daglar kadar fark vardi. Polis durdurursa eger bana komut vermedigi surece elimi direksiyondan cekmememi soyledi yoksa vurma yetkisi vardi. Torpidoya egilip evraklari hazirlama girisiminde bulunursam kendisini tehlikede gorecegi icin vurma yetkisi vardi ki daha once bu sebepten dolayi olumler olmus ve polis hep hakli bulunmus. Kirmizi da donus yok yazisi olmayan heryerde kirmizi yanarken sadece saga donus serbest dedi tabi baska yonden araba gelmiyorsa ki benim cok garibime gitmisti. Polis eger bir arabayi durdurmussa ve sen bunu gorup serit degistirmiyorsan, yani demek istedigim polisin hemen yanindaki seritten geciyorsan bu da suc ve bu yuzden babamin arkadasi ceza yemis. Polis durdurdugu arabayi birakip polisin yanindaki seritten gecti diye arkadasinin pesinden gidip ceza yatmis. Amac duran polisin guvenligi. O an polis arabasinin kapisini acabilir inebilir diye bir serit bos birakiliyor ve polis oldugunda hemen bu dikkatini cekmisti cunku araclar hemen serit degistiriyorlardi.
    Filmlerde gorunen o sari otobusleri de ilk gordugumde gercekten varlarmis dedim ve trafikte butun onceliklere sahipler. Bir cocugu evinin onune biraktiklarindan aracin yanindan STOP yazili bir tabela cikiyor ve her 2 seritteki araclar onu gordugu anda durmak zorundalar. Ta ki servis araci o tabelayi kaldirip yola cikincaya kadar ve cocukar tamamen karsidan karsiya gecmeden de bu tabela kalkmiyor yani kisacasi guvenlik en ust seviye. Ben ilk bu durumla karsilastigimda servis araci karsidan geliyordu durdu ve table cikti bende kendi seritimde deil karsida diye durmadim yani karsidan geliyordu ve durdu bi anda. Ben gectim fakat sonra arkaya bir baktim arkamdaki butun araclar durmus. Karsi serittekilerde durmustu. O anda tek hareket eden arac bendim. O zaman anlamistim ve iyiki polis gormemis :)
    Devam edicez...


    Amerika'da Lise hayati! Video
    Amerika'da Lise hayati! Video
    Amerika'da Lise hayati! Video
    yeni beats dr.dre kulakliklarim. Muzigi yeniden kesfettim desem yeridir





    Amerika'da Lise hayati! Video

    29 Ekim cumhuriyet bayrami sebebiyle Boston baskonsoloslugundan davet almistim. CAnli yayinlarimda soylemistim secimlerde konsoloslukta gorevliydim ve yurtdisinda ilk kez kurulan sandiklarlarda Boston baskonsoloslugunda 4 gun gorev yaptim. Inanilmaz bir deneyimdi ve bu ilk adimda olmak gurur vericiydi.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Okuluma ait otoparkta cekilmis bir resim. Arabamin on tarafini da alark guzel bir kare oldu sanirim

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Kis mevsimi. Kisi hic sevmiyorum ama malesef alismak zorundayiz MA de -20 lere kadar dusuyor

    Amerika'da Lise hayati! Video

    This is me you guys :) Usengeclikten potayi da kaldirmadik kis boyunca o da orda artik

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Bu resimde sol tarafta geyik var. Kisin yollarda bolca geyik gorebilirsiniz. Aslinda bu hayvanlar konusunda konusulacak cok sey var. Inanilmaz bir deger veriyorlar hayvanlara. Sokakta kedi ve kopek yok. Gorebileceginiz hayvanlar tavsan, sincap, kirpi ve kokarca. Bir de kisin geyikler yiyecek bulamadiklari icin daha yukseklerden alcaklara iniyorlar ve yolda karsilasmaniz cok mumkun. Resimi ben cekmedim babam cekmis ondan aldim. Geyikler yuzunden kazalarda oluyor. Ayrica basimdan gecen bir olayda da isyerinde calistigim bir arkadasimin evinin yakinina bir ayi gelmisti resimlerini cekmis bize gosterdiydi. Polisi ariyorlar polis geliyor ve polisin soyledigi biz ayiya birsey yapamayiz o bize bisey yapmadigi surece. Rahat birakin kendi haline gider demis. Burdanda anlayabilirsiniz ki dogal hayata inanilmaz deger veriyorlar ve bir hayvana kasti anlamda zarar verenlere de cezalar cok kati sekilde.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Siniftan bir goruntu

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Fizikten notlarim. Nefret otesi bir ters. Amerika`da bu duruma I f*cking hate it diyoruz

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Ismi sakat bir spor magazasi ama ustune tanimiyorum. Aradiginiz hersey var

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Camaro sunu yikayan komsum. Adam cok cool takiliyordu dayanamadim resim cektim

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Christmas time. Geceleri her yer artik boyle isil isil. Noel boyle renkli, civil civil geciyor

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Bugun siparisini almaya gelen bir musterinin arabasi. Christmas i yasiyorlar resmen

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Kullandigimiz internet ve hizi. Charter internet kampanyamiz. Kendi internet testi

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Bu da malum siteden test. Arada biraz fark gozukuyor ama onemli degil :)





    22 aralik 2014

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Calistigim yer. Christmas icin hazirlik. Turk is yeri olmasina ragmen ortama ayak uyduruluyor.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Daha yakindan olsaydi daha iyi olurdu ama evin onundeki o isiklar geyik seklinde ve inanilmaz guzel duruyor.

    Amerika'da Lise hayati! Video

    Guncel bugunun benzin fiyatlari. halisahaya gitmeden once cekmistim. Premium en iyisi ve galonu yani 3.78 litresi 2.87 dolar. 1 litresinin ne kadara geldigini siz hesaplayin. Bende birde o benzin istasyonunun karti var galon basi 10 cent indirim aliyorum yani bana en iyi oktanli benzinin galon 2.77 dolara geliyor su an. Ilk geldigimde 3.80 falandi inanilmaz bir dusus oldu ve hala oluyor.

    [size=11]06.01.2015
    Arkadaslar herkese oncelikle iyi seneler diliyorum. Herkesin umdugunu buldugu bir sene olur insallah. Neden kisa bir ara verdigimi, new york tan canli yayin yapabilecegimi soyleyip neden yapamadigimi sizlere anlatacagim fakat buradan degil. Video olarak Youtube kanalimda olacak link ise burada vlog #2 da bu sorularin cevabini bulabilirsiniz. https://www.youtube.com/channel/UCPVBKsyj-Cz6a57_E7aGyTA yazmaktansa konusmayi tercih ederim yazmak gercekten zor.


    NEW YORK
    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video

    Meshur Wall St.
    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! Video

    Empire State. En ust kata cikamadik cok sira vardi.


    Wax Museum (Bal mumu muzesi)
    Amerika'da Lise hayati! Video

    Morgan Freeman
    Amerika'da Lise hayati! Video

    Robert Pattinson
    Amerika'da Lise hayati! Video

    Nicolas Cage
    Amerika'da Lise hayati! Video

    Will Smith
    Amerika'da Lise hayati! Video

    Robin Williams
    Amerika'da Lise hayati! Video

    Muhammed Ali















    Amerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! Video
    Amerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! Video
    Amerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! Video


    Amerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! Video
    Amerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! VideoAmerika'da Lise hayati! Video



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendipizzasiniyapanadam -- 19 Haziran 2017; 6:55:30 >







  • Üni,askerlik bitsin ben de tamamen orada yaşamayı düşünüyorum. Güzel yer
  • Orada da kendi pizzanı mı yapıyorsun?
  • önlerden
  • hangi şehir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul bittikten sonra ben de yerleşmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şans bir insanın hayatını belirleyen en önemli faktör. Aaah ah, bekliyorum güncellemeyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para isini nasil hallettin zengin misin , ailen mi gonderdi Yoksa artik temellimi orada yasayacaksin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendipizzasiniyapanadam kullanıcısına yanıt
    sıcak gülümsemeymiş yarın 2. sınıf insan muamelesi görürsen o zaman sıcak sıcak gülersin
  • Takip.
  • şimdi amerika hayranları baskın yapar konuya önlerden yerimi alayım

    Bu arada Amerika güzel ülkedir öyle gidip gezersin biraz gayet zevklidir. Ama kalıcı olarak oturma işine pek sıcak bakmıyorum. 2 yıldır Amerikadaymışsın nasıl günlük yaşam?


    3 SENE SONRA GELEN EDIT = Hangi kafayla yazdım acaba bunu son 3 senede neler oldu ülkede Şuan amaçlarımdan biri başka ülkeye yerleşmek mezun olunca (Yada bir süre sonra) ama hayat işte belli olmuyor bakacağız okul durumuna göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 25 Şubat 2017; 22:17:23 >
  • kim ne derse desin Türkiye
  • ss deyince bende bişey sandım.ders notlarını koysaydın bari
  • takip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hynx -- 18 Temmuz 2014; 19:25:46 >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncellemeyi bekliyoruz
  • Takip belki birgün bizde gideriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende üniversiteyi Amerika'da okumak istiyorum. O da olmazsa pilot olup Amerika'ya sıkça gitmek istiyorum. Büyük merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah Allah bize de nasip eder
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.