HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme

Jason B. -> HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 14:41:56)

Merhaba arkadaşlar HDD m samsung olmasına karşılık okuma sesinden rahatsız oluyordum zaten kasada ses yapan işlemci fanı ve HDD kalmıştı şimdi HDD seside tarihe karıştı [:D]

Masrafı 300YKR gibi çok düşük olan bu modu seagate HDD olanların yapması şiddetle tavsiye olunur. [:'(]
ziraa seagatelerde okuma gıcırtısı gayet yüksek...

malzemeler

- 2 tane 100mm lik pis su borusu contası
- 4 tane uzun kablo tutucu

[image]http://img102.imageshack.us/img102/883/img1537zp5.jpg[/image]

2 tane contayı resimdeki gibi köşelerinden gererek harddiski arasına sıkışacağı bi düzenek oluşturuyoruz

[image]http://img63.imageshack.us/img63/1062/img1538ii7.jpg[/image]

[image]http://img245.imageshack.us/img245/9881/img1539yh0.jpg[/image]

vee hardiskimizi itinayla contaların arasına sıkıştırıyoruz böylece harddisk kasadan tam olarak yalıtılmış ve titreşimi ve sesi hissedilmez olmuştur...

Herkese gelsin kolay...

vvv_com -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 15:03:59)

eline sağlık, güzel olmuş. forumda biri daha resimli anlatmıştı bunu. merak ettiğim lastik onu sabitlemiyor tam olarak ve bir salınım olacaktır. bu sallanma harddiske zarar verirmi acaba...

sentanoo -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 15:13:20)

quote:

Orjinalden alıntı: vvv_com

eline sağlık, güzel olmuş. forumda biri daha resimli anlatmıştı bunu. merak ettiğim lastik onu sabitlemiyor tam olarak ve bir salınım olacaktır. bu sallanma harddiske zarar verirmi acaba...

o kadar fazla bir salınım yapmicaktır merak etme zaten titreşimden dolayı kasaya temes edip ses yapmasını engelliyor sadece ama bır eksik var toprak bağlantısı yok statik yapabilir sölemesi benden bunu engellemek için ince bir telle kasaya temas ettirmek yeterli olur..
bu prensibe dayalı bir soğutucu zalmanın var onunda kasya bağlayan vidalar plastik bir parcaile bağlanıyor aynı sekıle titreşimi kasaya hissettirmeyip ses cıkmasını engelliyor gerci hdd nın kendı içinden gelen dönme sesi devam ediyor tabiki.. isteyene resim veririm zalmanları bağlı seklını..

Erdemliol -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 15:46:32)

Ne diyelim güzel fikir[:'(]
Şuan için harddiskte pek bi ses yok ama kullandıkça artacaktır tabi o zaman uygularım senin yöntemi

sunshines35 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 16:07:52)

[image]http://img117.imageshack.us/img117/8119/hpim14962qy.jpg[/image]

yug2980 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 16:19:51)

valla en az işlemci fanı kadar ses yapıyor hatta daha fazla ses yapıyor bu hddler bence güzel bir fikir olmuş.

1man1ac -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 19:45:39)

kasayı taşırken sorun çıkarıyomu

combata -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 20:03:33)

seagate alırsak aklımızda bulunsun ama samsung varken almam heralde seagate'lar ne öle traktör gibi[8D]

hakoşsayar -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 23:45:36)

quote:

Orjinalden alıntı: combata

seagate alırsak aklımızda bulunsun ama samsung varken almam heralde seagate'lar ne öle traktör gibi[8D]

ben seagate kullanıyorum bugüne kadar en ufak bir sesini duymadım sessiz çalışıyor

SELBAL -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 23:48:01)

ilginç bi çalışma olmuş denemek lazım ama en güzeli uğraşmadan sessiz hd almak[:@]

combata -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (23 Eylül 2006; 23:50:24)

quote:

Orjinalden alıntı: hakoşsayar

quote:

ben seagate kullanıyorum bugüne kadar en ufak bir sesini duymadım sessiz çalışıyor

şansına sessizi gelmiş[:'(]

Arthur -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 0:01:15)

valla bende 2 tane 120 lik seagate sata var direk kasaya bağlarsam odada 10 dakka durulmuyo bende serçe parmak kadar bluetooth dongel ımın kutusundaki bir elin yüzeyi kadar alana sahip 2 parça süngrin ne olduğunu merak eder dururdum okadar zamandır.Şimdi buldum:HDD sessizleştirici.

Yatırdım kasanın tabanına kuzular gibi.Raid 0 çalışıyolar ve "TIK" yok babalarda.[;)]

erdemakbıyık -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 0:24:24)

ya ben kasamı hep topladım toplayalı orta yerde kullanıyorum[;)] sizde sanki bun uyeni keşfetmiş gibisiniz hee[8D]

şuan pc min yanında değilm 1 ay sonra sanırım evde olurum o zaman gönderirim resimleri[8D]

BuRaK -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 0:36:57)

Gerçekten benim şu ana kadar gördüğüm seagateler hep çok sesli çalışıyorlardı.
Ben 2 tane samsung HDD kullanıyorum hem sessiz,hem performanslı hemde az ısınıyor[:)]

ataruz -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 2:22:01)

seagate mi ya boşverin ses yok diyen arkadaş da herhalde senin kulaklarda bir sorun var

250 gb 7200:10 aldım
5 gün sonra takas ile sattım
inanılma gürltülü çekilecek dert değil

şu anda 2x80 gb raid 1x 320gb wd 16mb cacheli modeli var
miss gibi ses seda yok tavsiye ederim
ama birdaha asla seagate almam

metin -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 3:54:33)

quote:

Orjinalden alıntı: ataruz

seagate mi ya boşverin ses yok diyen arkadaş da herhalde senin kulaklarda bir sorun var

250 gb 7200:10 aldım
5 gün sonra takas ile sattım
inanılma gürltülü çekilecek dert değil

şu anda 2x80 gb raid 1x 320gb wd 16mb cacheli modeli var
miss gibi ses seda yok tavsiye ederim
ama birdaha asla seagate almam

wd+1[:'(]

crank54 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 5:04:44)

Seagate NCQ ile en sessiz harddisk olarak bir çok ödül aldı ve şuanda NCQ özelliği olan bir disk kullanıyorum ve sadece kopyalama yaparken çok az bir ses geliyor ki samsunglar gibi hanım evladı hdd üretmiyorlar[:-]

PHI -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 7:18:09)

quote:

quote:

quote:

ben de seagate hdd kullanıyorum hemşom
ve tek ses yok hddlerde
2*250gb hdd var
feel hurricane 2 kasam var
küçük bi fan sesi var o kadar
başka tek ses yok bende de

combata -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 11:51:30)

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

quote:

quote:

ve tek ses yok hddlerde
2*250gb hdd var

kafamı karıştırdınız şimdi 250 lik harddisk almayı düşünüyordum hangisi alayım şimdi samsungmu seagate mi[sm=alala.gif]

Rockford Fosgate -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 12:03:40)

Bende Samsung war 2x80 raıd 0 walla hıc ses gelmıyor[sm=s15.gif]

sunshines35 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 12:39:18)

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

ve tek ses yok hddlerde
2*250gb hdd var

hurricane in fanlar çalışırken hele stok psuyla kullanıyorsan tabi hdd nin sesini duyamazsın.

@combata

250 lik hdd de tabi ki samsung. (spinpoint serisi)

çok sessiz - yani hdd sesinin tek başına duyulduğu sisteme sahip değilseniz samsung ya da wd alın farketmez.

sertdemiry -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (24 Eylül 2006; 12:42:40)

Ben de bunun lastik versiyonunu uyguladım. Foruma da koymuştum resimleri çok önce...
Seagate Harddiskim var, NCQ olanından. Şu an 5v ile çalışan 120lik dandik fanımın sesini geçmiyor sesi. Dolayısı ile duymuyorum... Hatta tıkır sesi bile gelmiyor...

AyKuT^ -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (25 Eylül 2006; 12:56:15)

walla seagate takır tukur ötüyo veri kopyalarken filan arkadaşta var traktör gibi.[8D]Ama NCQ modelleri ses sorununu çözdü glb.[sm=s15.gif]

hederahelix -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (25 Eylül 2006; 13:32:01)

seagate ncq 200gb sataII kullanıyorum....dediginiz gibi okumada birazcık ses yapıyor...ama performansını hiçbişeye degismem...her zaman seagate [:'(]

SEAL4EVER -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (25 Eylül 2006; 19:52:37)

Bendede Samsung var beyler.Ses yok Hddlerde ama çok ısınıyor Samsunglar.Ben kasanın önüne 80 lık bir fan koydum ikisinide soğutuyorum..[:'(]

ottoman_solider -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (25 Eylül 2006; 23:15:09)

Zekice çalışma güzel ve yararlı olmuş tebrikler[:'(]

Nm1 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (26 Eylül 2006; 5:19:50)

Taşırken ne yapıyorsun?

achfighter -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (26 Eylül 2006; 11:25:01)

artık harddisklerde ses olayı bitti zaten
seagatein 10 serisi harddisklerini kullana arkadaşlara bir sorun isterseniz [&:]

PanikAtak -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (26 Eylül 2006; 11:35:17)

Westel Digital[:(]

achfighter -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (26 Eylül 2006; 14:39:10)

quote:

Orjinalden alıntı: PanikAtak

Westel Digital[:(]

Western Digital olmasın [8D]

Jason B. -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (26 Eylül 2006; 14:55:16)

Konuyu yine samsung seagate tartışmasına çevirdiniz[:D] ama neyse...

Taşırken zaten okul bitince eve getirirken taşıyorum sadece...
contaların arasına geçirmek kolay oladuğundan çıkarıyorum v kutusuna koyarak eve getiriyorum takarkende arkasında soketleri kolayca geçirip takıyorum...

sevo_rane -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (30 Eylül 2006; 11:52:12)

bende kasa ile hdd arasını conta atıyorum ses 0 gerçi zaten samsung ama olsun

Manken44 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (30 Eylül 2006; 13:48:14)

eline sağlık güzel olmuş

1907 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (30 Eylül 2006; 17:12:38)

çok güzel fikir kardeş tebrikler.[:'(]

engin1975 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (1 Ekim 2006; 0:03:24)

Evet güzel fikir hemen yapıyorum teşekkürler arkaşdaşlar[;)]

Dayfordie67 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (1 Ekim 2006; 8:52:41)

güsel yapğmışsın kardeşim

oandac -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (5 Ekim 2006; 0:10:02)

160GB lık paralel Seagate ile başım belaya girene kadar hep seagate aldım. Ama serial WD 200 GB ların sessizliğini gördükten sonra bilgisayarlarıma 2 adet taktım. Feel Hurrica II kasayı aldıktan sonra ilk yaptığım PSU ları GA55 ile değiştirmek oldu. Öndeki 14 cm lik fan biraz sesli olduğu için lm350 ve 5k lık pot kullanarak devrini ayarlayıp sessiz bir sistem yapabildim. WD 200 lerle hiç rahatsız olmadan çalışıyordum. Yine eski alışkanlığım olsa gerek performansına güvenerek yine seagate 250 GB aldım. Titreşimden kasadan uğultu sesi geliyor. Geri verebiliyormuyum bu diesel motoru?

devilucifer85 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (7 Ekim 2006; 2:32:03)

benim de samsung ama ses gelmşo hiç :D

TuRk_OyUnCu -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (9 Ekim 2006; 19:45:23)

benim hdd seagate,yanında dursanız bu ne lan dersiniz araba motoru gibi maşşallah[8D]

Serdar -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (10 Ekim 2006; 4:26:38)

Güzel bir fikir, yaratıcı.

Yalnız diskin dönmesi esnasında çıkan tiz sese çare bulamadıkça bunlar bir yere kadar sesi keser. Bir de bu işlem kasanın içinde yer varsa yapılabilir. 2x HDD, DVD/CD okuyucu yazıcılar, tüm slotları dolduran kartlar, onların soğutucularına giden güç kabloları, ideler cartlar curtlar derken kasanın içi barsak gibi zaten.

Size tavsiyem, atın kasayı odanızın dışına, alın size en sessiz sistem. Laptoptan sessiz çalışan bir pcniz olsun.[&:]

http://forum.donanimhaber.com/m_7367181/tm.htm

SpawnslayeR -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (10 Ekim 2006; 7:01:39)

vay be çok zekice bi teknik...[;)][:'(]
Fakat kasa taşınırken sorun yaratabilir sanırım..[sm=s15.gif]

Jedi_Knight -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (10 Ekim 2006; 13:27:01)

Bende seagate var mubarek traktör gibi [8D] bence benim hdd ye bunu uygulasan bile bi işe yaramaz bu anca samsungların sustururki onlar zaten sessiz [:)]

Öner -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (10 Ekim 2006; 21:30:44)

quote:

Orjinalden alıntı: Jedi_Knight

Bende seagate var mubarek traktör gibi [8D] bence benim hdd ye bunu uygulasan bile bi işe yaramaz bu anca samsungların sustururki onlar zaten sessiz [:)]

öyle düşünme.
benim samsung da traktör gibiydi, şimdi hiç ses yok.
önce bir dene ve sonucu buraya yaz bakalım. [:)]

@dministrator -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (14 Ekim 2006; 22:38:14)

biri hdd nin sesi kullandıkça artar dedi bu nedir şimdi sesi artcak mı benimkinin[X(]

Jason B. -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (4 Kasım 2006; 23:06:02)

teşekkür ederim

evet biraz artıyo :)

6 yıllık 20GB fireball QUANTUM var taş gibi maşallah zira tıkırtı sesi bayaa yükseldi

elektro67 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (5 Kasım 2006; 12:58:54)

elimde seagate 7200 80 gb ide hard disk vardı çok memnundum taki 120 gb samsung sata hdd alana kadar harbi traktör gibi eski hdd mi özledim [;)] yeni aldığım seagate 160 gb ncq nasıl çıkıcak acaba daha kullanmak nasip olmadı

shadow006 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (5 Kasım 2006; 22:55:33)

quote:

Orjinalden alıntı: elektro67

elimde seagate 7200 80 gb ide hard disk vardı çok memnundum taki 120 gb samsung sata hdd alana kadar harbi traktör gibi eski hdd mi özledim [;)] yeni aldığım seagate 160 gb ncq nasıl çıkıcak acaba daha kullanmak nasip olmadı

Sata 2 ve NCQ teknolojisine sahip sabit diskler genelde sessiz olur. Sürekli dosya yükleyip siliyorsanız, Mutlaka haftada bir disk birleştirme yapın ses azalacaktır..[:'(]

elektro67 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (5 Kasım 2006; 23:14:44)

yeni hdd lerde ilgilimi çeken şey ağırlıkları ve boyutları mütiş derecede azaltmışlar çok hoşuam gitti kuş gibi hdd buda pc yi bi nebze hafifletiyo[;)]

shadow006 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (5 Kasım 2006; 23:17:56)

Yeni hdd lerin bir artısıda daha az ısınması.

elektro67 -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (5 Kasım 2006; 23:22:40)

okadarını daha göremedim daha denemeye nasip olmadı hafta inş

penamurat -> Cevap: HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) (6 Kasım 2006; 21:10:17)

bende kendi yaptığım sistemi sölim hdd seagate 200 gb ide zamanla sesi artmaya başladı rahatsız edici bir boyuta geldi sessizleştirme yöntemim bulunması zor bir madde değil koltuk veya kıyafetlerde kullanılan sünger tarzı bir madde var sert bişey köpük gibi ama esnek bu darbelere karşı koruma sağlıyo kıyafetlerde diz dirsek bölgelerinde oluyo hdd yi onla kapladım sesi kesildi ve pc imde sessizleştirmediğim eleman kalmadı artık gıkı çıkamyan bir makinem var:D

Jason B. -> Cevap: HDD sesi sifir ! ! ! (RESIMLI) (7 Kasım 2006; 14:12:31)

işte o zaman HDD sıcaklıyo :)

bu yöntem daha hoş hemde estetik :p

K-orn -> Cevap: HDD sesi sifir ! ! ! (RESIMLI) (7 Kasım 2006; 19:18:42)

[sm=s17.gif] güzel bir çözüm :DD::D:D

Luigi -> Cevap: HDD sesi sifir ! ! ! (RESIMLI) (7 Kasım 2006; 23:19:17)

bende yarın aynı işlemi yapıyorum. benim kasamdada kapakları kapattıgım zaman sürekli bir ugultu sesi vardı. hem işlemci hem psu fanını durdurdum bir kaç saniyeliğine ve şuçlu bulundu. 2 adet samsung hdd. titreşimden dolayı fan sesinden beter ugultu yapıyorlar. başka bir konuda görmüştüm kasanın yanına dokunuyorum gürültü azalıyor diyenler. uğultunuzun sebebi büyük olasılıkla hddler.

birde şu samsung seagate wd tartışması için birkaç şey söyliyim. 3 sene kadar 2 tane seagate 7200.7 40 gb lık hdd kullandım. hdd ten en ufak bir ses duyamazsınız. halada öyle çalışıyorlar. ona güvenerek 200 gb lık seagate 7200.8 hdd aldım. baya uzun süredir böyle gürültülü çalışan bir hdd görmemiştim. gece bilgisayarı açık bırakamıyordum hdd cızırtıları yüzünden. şimdi yeni topladığım sisteme raid olarak bağlamak için 2 160 gb lık sataII samsung aldım. gürültü seagate den az olsada duyulmayacak kadar değil. sanırım biraz şans işi bu. birde kasa farkı tabi. ama o 40 gblık seageteimin yerini hiçbir hdd tutamaz. sırada denenecek wd kaldı.onuda inşallah bir dahaki bilgisayara. gerçi o zamana kadar sadece flash belleklerden oluşuan hddler iyice piyasaya yerleşmiş olur. gürültü derdide kalmaz.

sertert -> Cevap: HDD sesi sifir ! ! ! (RESIMLI) (9 Kasım 2006; 22:23:50)

yaw bu seagate ler ne bole 80 lik ıde seagate vardı ses falan cıkarmıodu fazla aynen arkadaslar gibi buna güvenip 120 lik sata aldım bi de yanına fakat o da ne 10 sene önceden kalmış artık yukunu tutmuş 3,2 gb lık kafa vurmaya dunden razı quantumlar bunun yanında melek yaw[8D][8D][8D][8D][8D] çekilmez bi sesi var [:-]

ExECaLiBuR -> Cevap: HDD sesi sifir ! ! ! (RESIMLI) (9 Kasım 2006; 23:14:06)

Cok iyi iş cıkarmıssın [:'(]

WinteR -> Cevap: HDD sesi sifir ! ! ! (RESIMLI) (9 Kasım 2006; 23:20:40)

[:'(][:'(] harika

kocyigit -> Cevap: HDD sesi sifir ! ! ! (RESIMLI) (12 Kasım 2006; 23:29:23)

abiler seegate mi? amann diim , kasamda iki tane 80+80 seegate var masayı titretiyo yemin ederim....benimkilere dizel motor kulagı lazım heralde[sm=s17.gif]

dijitalman -> Cevap: HDD sesi sifir ! ! ! (RESIMLI) (26 Kasım 2006; 0:35:54)

aynı yöntemi uyguladım, @Jason B. tesekkur
benim eski kasada sessiz 12cm fanlı psu ve cpu da zalman fan ve kasa fanı yok.
kasada hiç fan sesi olmayınca samsung hdd den sadece tıkırt tıkırt diye yazma sesi geliyordu bu yöntemle
tamamen sessiz bir kasam oldu.

Jason B. -> Cevap: HDD sesi sifir ! ! ! (RESIMLI) (3 Aralık 2006; 13:39:17)

ben teşekkür ederim !

herkes yeni fikirlerini paylaşırsa iyi olur.....

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.84375