Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> HDD sesi sıfır ! ! ! (RESİMLİ) Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Jason B.

23 Eylül 2006; 14:41:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar HDD m samsung olmasına karşılık okuma sesinden rahatsız oluyordum zaten kasada ses yapan işlemci fanı ve HDD kalmıştı şimdi HDD seside tarihe karıştı

Masrafı 300YKR gibi çok düşük olan bu modu seagate HDD olanların yapması şiddetle tavsiye olunur.
ziraa seagatelerde okuma gıcırtısı gayet yüksek...

malzemeler

- 2 tane 100mm lik pis su borusu contası
- 4 tane uzun kablo tutucu

2 tane contayı resimdeki gibi köşelerinden gererek harddiski arasına sıkışacağı bi düzenek oluşturuyoruz

vee hardiskimizi itinayla contaların arasına sıkıştırıyoruz böylece harddisk kasadan tam olarak yalıtılmış ve titreşimi ve sesi hissedilmez olmuştur...

Herkese gelsin kolay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason B. -- 23 Eylül 2006; 14:45:52 >

AMD X2 3600ADO3600IAA5DD270FSB@1.35vcore|ABIT KN9S|1GB hynix DDR2667|PALIT 8600GT Sonic 700/1700|250GB samsung sataII SP25047200RPM | NEC 3520A BLACK (DVD-RW) | AOPEN H600B-28 BLACK (FSP 400watt) | 107E PHILIPS | Logitech s510

////\/\CLS
TI-89 Titanium 3.01 | iRiver H10 20GB RockBox | mpx200 wm05 | TOSHIBA A135-s2386
vvv_com

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

23 Eylül 2006; 15:03:59 

eline sağlık, güzel olmuş. forumda biri daha resimli anlatmıştı bunu. merak ettiğim lastik onu sabitlemiyor tam olarak ve bir salınım olacaktır. bu sallanma harddiske zarar verirmi acaba...

DH Sonsuza kadar 256 limitsiz...
sentanoo

23 Eylül 2006; 15:13:20 

quote:

Orjinalden alıntı: vvv_com

eline sağlık, güzel olmuş. forumda biri daha resimli anlatmıştı bunu. merak ettiğim lastik onu sabitlemiyor tam olarak ve bir salınım olacaktır. bu sallanma harddiske zarar verirmi acaba...

o kadar fazla bir salınım yapmicaktır merak etme zaten titreşimden dolayı kasaya temes edip ses yapmasını engelliyor sadece ama bır eksik var toprak bağlantısı yok statik yapabilir sölemesi benden bunu engellemek için ince bir telle kasaya temas ettirmek yeterli olur..
bu prensibe dayalı bir soğutucu zalmanın var onunda kasya bağlayan vidalar plastik bir parcaile bağlanıyor aynı sekıle titreşimi kasaya hissettirmeyip ses cıkmasını engelliyor gerci hdd nın kendı içinden gelen dönme sesi devam ediyor tabiki.. isteyene resim veririm zalmanları bağlı seklını..

Erdemliol

23 Eylül 2006; 15:46:32 

Ne diyelim güzel fikir
Şuan için harddiskte pek bi ses yok ama kullandıkça artacaktır tabi o zaman uygularım senin yöntemi

||| Asus P5K SE ||| TWİNMOS 2 X 1 GB DDR2 800 @ 1000(5 5 5 15) ||| Palit 8600GT Sonic @ 975Gpu / 1175 Ram ||| SILVERSTONE 500 WATT ST50EF-PLUS ||| E 6420 @ 3.76 Ds3 965p ile |||E2160 @3.78 P5K SE ile Cooling By TT BİG TYPHOON ||| Philips 107 T5 ||| Samsung 400 GB 16 Mb cahce+80 GB 8 Mb cache ||| ----Asus Drw 1608PS3----
sunshines35

23 Eylül 2006; 16:07:52 

yug2980

23 Eylül 2006; 16:19:51 

valla en az işlemci fanı kadar ses yapıyor hatta daha fazla ses yapıyor bu hddler bence güzel bir fikir olmuş.

ABD nedir?
ABD;sömürge,ezilenhalklar,saldırganlık,devlet terörü demektir.ABD, savaş demektir. Atom bombası, nükleer silah, katliam demektir.ABD;Lozan'a atılmayan imza, Sevr'i unutmayan,unutturmayan sinsi hafıza demektir.ABD;"Yeşil Kuşak","Ilımlı İslam", BOP, BİP,BM, NATO,IMF demektir.ABD; Pentagon,CIA ve uzantıları,kirli sermaye,Ermeni diasporası,Yahudi lobisi,loca,Soros, iç karışıklık, satın alınma, psikolojik harp demektir.ABD;İsrail, MOSSAD demektir.ABD;Muavenet'e atılan füze,Paşa'nın uçağına uzanan eldir. ABD; pkk bürosu,pkk kampı,pkk mayını, pkk silahı demektir.ABD;Kandilli dağı demektir.ABD; Türkmen'e atılan bomba, Türkmen kızına yapılan tecavüz, silinen kırmızı çizgi,başa geçirilen çuval,kürt bölücüye uzanan dostça el,"Sayın Başkan(!)" diyen dildir
1man1ac

23 Eylül 2006; 19:45:39 

kasayı taşırken sorun çıkarıyomu
combata

23 Eylül 2006; 20:03:33 

seagate alırsak aklımızda bulunsun ama samsung varken almam heralde seagate'lar ne öle traktör gibi

.
.
.
Birgün bütün isteklerin yerine gelecek...
hakoşsayar
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

23 Eylül 2006; 23:45:36 

quote:

Orjinalden alıntı: combata

seagate alırsak aklımızda bulunsun ama samsung varken almam heralde seagate'lar ne öle traktör gibi

ben seagate kullanıyorum bugüne kadar en ufak bir sesini duymadım sessiz çalışıyor
SELBAL

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

23 Eylül 2006; 23:48:01 

ilginç bi çalışma olmuş denemek lazım ama en güzeli uğraşmadan sessiz hd almak

İNTEL E5200 2.5 GHZ@4,8 GHZ ASUS COMMANDOMİNTON KASA MOD (KAPALI KASA SU SOĞUTMA)TIKLA
▓2*1 GB DDR2 667 TWMS▓ZOTAC 8800 GT 22' VİEWSONİC LCDAUDİGY 2 ZS + CREATİVE MEGAWORKS 5+1 2x250 WD GB RAİD 0 HD
DÜN GEÇTİ, BUGÜN GEÇİYOR, YARIN VARMI? GENÇLİĞİNE GÜVENME SEN ÖLEN HEP İHTİYARMI ?
OPEL VECTRA 2.5 V6 CDX
combata

23 Eylül 2006; 23:50:24 

quote:

Orjinalden alıntı: hakoşsayar

quote:

Orjinalden alıntı: combata

ben seagate kullanıyorum bugüne kadar en ufak bir sesini duymadım sessiz çalışıyor

şansına sessizi gelmiş

.
.
.
Birgün bütün isteklerin yerine gelecek...
Arthur

24 Eylül 2006; 0:01:15 

valla bende 2 tane 120 lik seagate sata var direk kasaya bağlarsam odada 10 dakka durulmuyo bende serçe parmak kadar bluetooth dongel ımın kutusundaki bir elin yüzeyi kadar alana sahip 2 parça süngrin ne olduğunu merak eder dururdum okadar zamandır.Şimdi buldum:HDD sessizleştirici.

Yatırdım kasanın tabanına kuzular gibi.Raid 0 çalışıyolar ve "TIK" yok babalarda.

Astronomi bilimine merakı olanlara: http://www.gokbilim.com
Astrofotoğraflarım için; http://myilmaz61.8m.com
Her gün astronomi ile alakalı bir resim http://www.bulutsu.org/ggg/
erdemakbıyık

24 Eylül 2006; 0:24:24 

ya ben kasamı hep topladım toplayalı orta yerde kullanıyorum sizde sanki bun uyeni keşfetmiş gibisiniz hee

şuan pc min yanında değilm 1 ay sonra sanırım evde olurum o zaman gönderirim resimleri

GİTAR ÇALMAK BİR AYRICALIKTIR!!!!
ARKADAŞLARIMLA ROCK YAPMAYA BAŞLADIĞIMIZDA DURMAK İSTEMİYORUZ...
BuRaK

Sisteme Gözat

24 Eylül 2006; 0:36:57 

Gerçekten benim şu ana kadar gördüğüm seagateler hep çok sesli çalışıyorlardı.
Ben 2 tane samsung HDD kullanıyorum hem sessiz,hem performanslı hemde az ısınıyor

SUBARU IMPREZA WRX STI

W810i(Cid49-R4EA031)+Sandisk(M2) 4Gb

Since 2004
ataruz

24 Eylül 2006; 2:22:01 

seagate mi ya boşverin ses yok diyen arkadaş da herhalde senin kulaklarda bir sorun var

250 gb 7200:10 aldım
5 gün sonra takas ile sattım
inanılma gürltülü çekilecek dert değil

şu anda 2x80 gb raid 1x 320gb wd 16mb cacheli modeli var
miss gibi ses seda yok tavsiye ederim
ama birdaha asla seagate almam

metin

24 Eylül 2006; 3:54:33