Şimdi Ara

Gitara başlamak istiyorum akustik mi klasik mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
17.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ses olarak ne farkı vardır hangisini önerirsiniz?



  • Ben klasik ile başlayayım elektro gitara geçerim diye klasik aldım. Sesini sevmediğim için hiç bir ise yaramadı. Seslerini dinle. Dinlediğin şarkılara hangisi daha uygun araştır. Sonuçlara göre sesi hoşuna gideni alırsın. Tabii sadece bu yorumu okuyarak karar vermeni istemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten tarz olarak açıklamaya gerek yok sanırım :)
    Akustik gitarda tüm teller çeliktir ve Re teli'de sarmaldır.Telleri çelik olduğu için parmakla çalınmaya pek müsait değildir.Genelde pena ile çalınır.
    Akustik gitar biraz daha tiz bir enstrümandır, klasik gitarın sesi daha kalın daha toktur.
    Hangisinden başlanmalı diyecek olursan kesinlikle youtubedan enstrümanları aç dinle hangisi hoşuna giderse onu al.
  • Tarzina bagli bu secim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence direk akustik gitar al. Ben de ilk gitar aldığımda klasik gitar almıştım daha sonra akustik gitar aldım. Bu iki gitar arasında akustikten aldığım zevki klasikten alamadım. Sesini sorarsan akustiğin sesi sorduğum herkese klasikten daha iyi geldi. Bir de kaç liraya kadar gitar almayı düşünüyorsun sana daha da yardımcı olabilirim.
  • klasik müzik yapıcaksan klasik gitar, rock/pop/blues tarzları için akustik gitar alıcaksın
  • klasik gitar alıp bi sev ilkönce akustik gitarın telleri ellerini çok kesicek soğursun :d
  • Akustik daha zorlu ben de gecen günler de bırakma noktasına geldim fakat 2-3 gunluk duzenli calismayla bile buyuk zevk aldim sahsen sana tavsiyem jazz blues grunge rock turu calarim diyorsan akusik alman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim dinlediğim ve çalmak istediğim türden yola çıkarak akustik almaya karar verdim bu işe yeni başlayanlar için tavsiye edebileceğiniz gitar var mı?
    bütçem 350-400 tl dolaylarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharelock -- 20 Temmuz 2014; 3:10:27 >
  • Bende akustik gitar almanı öneririm klasik gitara göre emin ol daha fazla hoşuna gidecektir :)
  • Sharelock S kullanıcısına yanıt
    Bütçeni arttırabilirsen Takamine G220 ve ya Fender Acoustic CD-60 tavsiye ederim çok sağlam gitarlardır.
    Ama arttıramam Cort AD810 i tavsiye ederim.Tam bir fiyat performans gitarı...
  • AnakinHendrix kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle arkadaşa katılıyorum 150-200 tl daha eklersen başlangıç için çok daha iyi modeller var bir de evde kendi aleminde mi takılacaksın yoksa sahne olayı var mı çünkü başlangıç modellerinde akustik gitarların çıplak sesi e-akustiklere göre daha iyi oluyor ayrıca marka olarak Takamine .Cort ve İbanez'ler bu bütçe için uygundur.Yüksek bütçede.Taylor,Gibson,Martin ve yine Takamine gibi markalara yönelebilirsin.
  • dostum akustikle başlarsan muhtemelen sızlanıp bırakıcaksın parmaklarımı çok acıtyo diye. o yüzden klasikle başlamanı öneririm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaldıkyineepiphonea

    klasik gitar alıp bi sev ilkönce akustik gitarın telleri ellerini çok kesicek soğursun :d

    Ya bırakın artık gitara ilk klasikle başlanır saçmalığıyla insanları yanlış yönlendirmeyi. Ben direk akustikle başladım ve hiçte gitardan falan soğumadım, parmaklar daha önce müzik aleti çalmadıysan, hangisine başlarsan başla belli bir süre zorlanacaktır bunu bahane etmeye gerek yok. Ayrıca akustik gitar penaylada çalınır parmaklada, buda yanlış bir algı.

    Konuyu açan arkadaş, iki gitar farklı müzik türlerine hitap eder, ne tarz açalacağına karar verip öyle seç. Rock müzikle içli dışlı bir adam, hadi biraz alışayım sonra değiştiririm diye klasik alırsa soğur gitardan, bir süre parmakları acırsa değil. Parmakları acıdığı için bırakacak kişi o işe anlık hevesle başlamıştır zaten, 2gün sonra bırakmasa 10 gün sonra bırakır, anlatabildim umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 18 Ağustos 2014; 14:27:08 >




  • Eğer pop,klasik ya da flamenko tarzı müzik yapıcaksan klasik,alternatif rock tarzı seviyorsan akustik al,tarzın önemli.Gitara klasikle başlanır lafına aldanmamak gerek.Sana tavsiyem iyice düşünmen ve bir müzik dükkanına git orada ikisinin de bir sesine bak,kararında daha mutlu olursun dostum.
  • Şöyle bir şey var ben günümüzdeki popüler pop şarkılarını klasikte daha çok seviyorum akustiğin o metalimsi sesine bir türlü alışamadım yani git dinle ve öyle al
  • Daha önce gitarı eline almamış biri isterse bağlamaya başlasın yine parmakları ağrıyacaktır. Bir haftalık egzersizden sonra parmak uçların daha dayanıklı hale gelecektir zaten. Önemli olan kesinlikle senin müzik zevkine hitap etmesi. Benim tavsiyem çalmayı düşündüğün şarkıların internetten klasik ve akustik gitar versiyonlarını dinle, sonra zaten karar vermen çok kolay olacaktır.
  • Merhabalar, Gitara yeni başlayacağım. Üst limitim 500 TL. Bende klasik ve akustik arasında kaldım. Çalmak istediğim şarkılar, Kıraç, Haluk Levent, Ogün Sanlısoy, Barış Akarsu, Koray Avcı, Emre Aydın.ve Güncel Pop Şarkıları çalmak istiyorum.
    İnternet üzerinden almayı düşünüyorum güvenilir link verirseniz çok iyi olur. Uzun süredir araştırtıyorum, tamam ben klasik almalıyım diyorum bir yazı daha okuyorum akustik almam gerekliymiş diyorum kaç ay oldu işin içinden çıkamadım. dün akşam da Cort AD810 Akustik Gitar siparişi veriyordum. hafta sonuna girmişken burada sizlere sorayım dedim. 20 yaşındayım ileride farklı gitarlara geçme düşüncem yok sevdiğim şarkıları çalabileceğim enstrümanda devam etmeyi düşünüyorum.
  • tamamen zevk ve tarz meselesi. ben gitara baslarim sonrasinda sadece finger style, flamenco falan çalarim diyorsan klasik gitara basla. tel araligi daha genis ve teller daha yumusak bu yuzden baslangicta hep klasik gitar tercih edilir. akustik gitarda ise sap ve teller elektro gitara daha yakindir, rock, blues, jazz, funk calarim diyorsan akustikle baslayip ileride bir tanese elektro gitar alirsin deme keyfine. ama herseyden once bu iste kararliysan bu sekilde yapmalisin. kendinden emin degilsen 500 lira verip heba etme parani max 100-200 liraya bir tane klasik gitarla baslarsin. enstrumana alisir seversen zaten sonrasinda kendi kararlarini vermen daha kolay olur. benim fikrim bu sekilde yinede cevrendekilerin fikrini al tabi @harun1077

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.