Şimdi Ara

Uzun menzilli stabil bağlantılı wireless modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç farklı ürünü denemiş arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var.

    Bende USR 9108 mevcut ama evin her yerinden bağlanılamıyor. Saçmalık şurada sinyal gücü her yerde yüksek olmakla birlikte bağlantının belli bir mesafenin -ki bu mesafe 20 mt gibi- ötesinde kurulamaması.

    5db lik anten ile hiç bir farklılık oluşmadı. Başka bir modem denesem bir şey değişir mi? bilmiyorum.

    Tecrübe ile sabit yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurt -- 23 Eylül 2006; 0:39:19 >



  • valla dostum bende ZyXEL 660 HW var ve bende de aynı durum söz konusu evin her yerinden bağlanıyor ama zar zor bazen de hiç bağlanmıyor.Bu nedenle bu modemle de rahat edemezsin gibi.
  • 9108 bağlanamıyorsa diğerlerinden hiç verim alamazsın bence...
  • Router al bence yada range extender.
    USR5461 kullanıorum gayet memnunum 9108 e hc benzemiyor gayet performanslı ama kablo ile modeme baglamak gerekiyor.Eger range extender alırsan kablo baglamana gerek kalmas.
  • 9108 in bende çekmeme sorunu yaşadım. ama anteni notebook un bulunduğu istikamete döndürdüğümüz an sorun yok oldu.

    çok güzel bağlanıyor. ama şunu söyleyeyim ki evimdeki 9106 usr kadar 9108 bağlantı konusunda stabil değil. sürekli kopuyor.sürekli bağlantı nın mbps ları oynuyor. max 11 mbps oluyor zaten. ama aynı ortamda 9106 usr 48 mbps gösteriyo.

    zyxel i hiç düşünme derim. büromda yan odadan çekmiyor. çevrede benden başka da wireless modem yok.o derece kötü. garantiye gönderdim. sorunu yok hiçbir işlem yapmadık diye geri yolladılar.

    airties a iyi diyen arkadaşlarda bağlantı stabilizasyonu yaşıyorlar.

    ama dikkat ettim ki hızlı sistemden gelen e-con bile usr 9106 kadar stabil bağlanıyor ama çekim mesafesi baya düşük.

    tavsiyem çift antenli olan 9106 temin et. arkadaş çevrenden falan. dene derim.

    sonra da modem arayışına gir.

    ayrıca forumda ara. benim delilli print screen li 9106 yı mesafe arttımı yaptığım bir konu var. ben aradım bulamadım. galiba forumda güncelleme olunca silinmiş olabilir.

    araç elektronikleri ile uğraşmaya başlayınca saldık bilgisayar teknolojilerini artık.




  • 9106 duvardan giderseniz bile 3-4 bina ötede dahi çok kaliteli çekiyor standart antenlerle. 9108 lerde bir sorun var sanırım.


    ben şifre koymasam bütün mahalle benden otlanacak
  • 9106 ne kadar mesafede çekiyor ?
    Denedin mi?


    quote:

    Orjinalden alıntı: ccaparli

    9106 duvardan giderseniz bile 3-4 bina ötede dahi çok kaliteli çekiyor standart antenlerle. 9108 lerde bir sorun var sanırım.


    ben şifre koymasam bütün mahalle benden otlanacak
  • bende de usr 9108 var gayet memnunum evin bi köşesinden diğer köşesine rahatlıkla çekiyor arada 3-4 tane duvar var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selma.akyurek

    9106 ne kadar mesafede çekiyor ?
    Denedin mi?


    quote:

    Orjinalden alıntı: ccaparli

    9106 duvardan giderseniz bile 3-4 bina ötede dahi çok kaliteli çekiyor standart antenlerle. 9108 lerde bir sorun var sanırım.


    ben şifre koymasam bütün mahalle benden otlanacak





    dediğim gibi birkaç bina ötesi. bu da kapalı alanda yaklaşık 50-70 metre arası gibi sanırım



    birde tam tamına bizim eve 100 metre uzakta olan bir adsl şubesinde de 9106 kullanıyorlar bizim burdan 4 kademe ile çekiyor




  • Ben de bu "efsane"yi kullanıyorum. Gercekten USRnin 9106 modeli cift antenli oldugundan olsa gerek cekim bolgesi yuksek. Bina, ev icerisine herhangi bir sorun olmuyor. 6. katta oturuyorum. Binadan dısarı cıkıyorum ve yan binaya gidiyorum (2 bina arası 60-70m var. Toplu konut bolgesi, o yuzden bina arası bos.) 2. katta arkadasa notebookumla gidiyorum. Yine kendi internetimi kullanabiliyorum :) Ama 1-2 kademede.

    Bu model artık satılmıyor bildigim kadarıyla ama 2. el bulabilirsin belki. İyi fiyat verirsen ben bile satarım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eyucel77

    Ben de bu "efsane"yi kullanıyorum. Gercekten USRnin 9106 modeli cift antenli oldugundan olsa gerek cekim bolgesi yuksek. Bina, ev icerisine herhangi bir sorun olmuyor. 6. katta oturuyorum. Binadan dısarı cıkıyorum ve yan binaya gidiyorum (2 bina arası 60-70m var. Toplu konut bolgesi, o yuzden bina arası bos.) 2. katta arkadasa notebookumla gidiyorum. Yine kendi internetimi kullanabiliyorum :) Ama 1-2 kademede.

    Bu model artık satılmıyor bildigim kadarıyla ama 2. el bulabilirsin belki. İyi fiyat verirsen ben bile satarım




    kaç para verilirse verilsin ben satmam 9106 mı


    bu kadar sorunsuz modem görmedim hayatımda. dayım gitmiş üfürük bi airties rt-210 kakalamışlar 1.5 metre sonra 1 kademe çekiyor.


    benimki onun yanında süpermen ayıptır söylemesi




  • bende modemimi 1 yıldan fazla bir suredir kullanıyorum.. saka yapmıstım zaten yoksa ben de cok memmunun. Gittigi yere kadar kullanmayı dusunuyorum.
  • 3 modem verseler 3 farklı marka kesinlikle satmam 9106 mı!.

    bozulmasın diye ups e bağladım hem telefon hattını yıldırımdan koruyorum. hemde elektrik kesintileri ve düşük veya yüksek voltajdan koruyorum.


    allah nazardan saklasın 9106 yı
  • Bende 9108 var 7 Dbi anten bagladim Dlink'in su anda menunum Once arkadasla beraber kullaniyorduk 9106 dan cok memnunduk ama iyidir fln diye (daha tek antenli olmasindan suphelenmistim.) aldik ewt performansi yetersiz yalniz su var ki baglanti hizinizin dusuk gozukmesinin sebebi o anlik 48mbps kullanmadiginizdandir eger kabloyla bagli bir bilgisayara laptopunuzdan dosya transferi yaparsaniz o zaman baglanti stabilitenizi olcebilirsiniz obur turlu ise dalgalanma dedikleriniz normaldir hatta maxg olayindan olan seylerdir.

    Suanda bir projemiz var 2 tane binaya toplam 8 MIMO router ile Toplam 32 adet 7dbi anten ile kablosuz ag kurulacak, bence gereksiz ancak isteklere birsey diyemem. Hesaplama yaptik falan Potansiyel kullanici sayisi 320 olacak.

    Bulundugum yer ise 3 katli 1 mimo router + rt102 + 3 adet 7dbi dlink var. Idare ediyoruz 11mbps en dusuk.(router en ust katta.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Eylül 2006; 12:55:10 >
  • Arkadaşımdan ödünç olarak 9106 getirdim zaten bendeki 9108 bozulan 9106 nın yerine garantiden değişen bir üründür. Bu arada benim 9106 da ups ile çalışıyordu wireless kısmı bozuldu kıssadan hisse bu iş tamamen şans meselesi.

    9106 evin her yerinden çekiyor. Bağlantı sıkıntısı yok.
    9108 için üzgünüm mesafesi kısa kalıyor.

    yapacak bir şey yok
    @byurt teşekkürler link için ama denemeden alamayız 6 kat daha fazla bir kapsama alanından bahsediyor ama buna güvenebilirmiyiz pek sanmıyorum. Ürünü alıp deneyip iade etmek lazım ve bu işi internet üzerinden yapmak lazım

    İşin kötü yanı internette wireless mesafe ve stabilizesi testlerine pek rastlayamıyoruz. Böyle bir test sayfası olsa çok güzel olurdu.

    İlgilenen herkese çok teşekkürler son soru 3com adsl modem kullanan varmı bilirsiniz 3 com çift antenli ve 3com un her ürünü kalitelidir.

    saygılar




  • arkadaşlar 9106 ile 9108 i aynı yerde hatta atıyorum aynı masanın aynı yerinde yönleri aynı olmak koşulu ile deneyen varmı ? bunu şu açıdan soruyorum bazıları 9108 in iyi çektiğinden bahsediyorlar ama bir başkası 9108 in çekim mesafesinin az olduğundan bahsediyor

    gerçek anlamda 9016 nın çekiminin iyi olduğuna kanaat getiren var mı? bunu çok merak ediyorum..
  • 9106 için bir ayar var. 9108'de de var mı bilmiyorum. cmd > telnet [ROUTER] > wlctl tx_power 84. Bunu yaparsanız modemin çıkış gücü 84 mW'a (19.2~ dBm) çıkıyor tabii çıkış yüzdesinin %100 olması lazım. O da wlctl pwr_percent 100 ile oluyordu doğru hatırlıyorsam. Ama ağınız WPA gibi bir şifrelemeyle korumalı değilse önermem çünkü yayın mesafesi epey bir artıyor. Komutları tam hatırlayamamış olabilirim ama büyük ihtimalle doğrudur.

    Bu arada 84 en fazla girilebilen değer siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 24 Eylül 2006; 16:03:57 >
  • wlctl tx_power 84 bu sekilde bir komut yok ancak wlctl pwr_percent 100 komutu var. Ama zaten bunu da normal ayarlardan ayarlayabiliyoruz.%100 olarak
  • normal ayarlar derken neyi kast ediyosunuz?? sanırım usr 9016 nın çıkısı 14 dbm arkadaş 19 dbm den bahsetmiş bu önemli bir fark!! standart olarak zaten wlctl pwr_percent 100 değil mi ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: aLLyC

    wlctl tx_power 84 bu sekilde bir komut yok ancak wlctl pwr_percent 100 komutu var. Ama zaten bunu da normal ayarlardan ayarlayabiliyoruz.%100 olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 25 Eylül 2006; 14:34:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.