Şimdi Ara

WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
9
Favori
9.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WoW videolarına meraklı arkadaşlar illa ki kendileri de video çekmek istemişlerdir. Bunun için uygun bilgisayar veya uygun yazılımı bulamamış olanlar için fırsat başlığıdır, buyrun içeri.


    Yazılımın adı: Open Broadcaster Software. Biz ona kısaca OBS diyeceğiz.
    Diğer Yazılımlardan Farkı: Arka planda çalıştığını hissettirmeyecek kadar bilgisayarınızı az kullanan bir yazılım. Ayrıca çektiğiniz videoları kendisi işleyerek sürücünüzde az yer kaplamasını sağlıyor (Örneğin; 9 dakikalık full çözünürlükte bir WoW videosunun 700MB olması gibi). Neden dosya boyutundan bahsettim? Çünkü video çekmek isteyen arkadaşlar mutlaka Fraps kullanmışlardır. Fraps kullanmış olanlar Fraps ile çekilen videoların harddisk'i şişirdiğini iyi bilirler. Ayrıca Fraps'ın makineyi felç etmesinden bahsetmiyorum bile.

    Ayrıca OBS, Twitch üzerinden veya herhangi bir stream sitesi üzerinden canlı yayın yapmanıza da imkan sağlıyor. Zaten adı üzerinde "Broadcaster Software". Video kayıt özelliği, bu yazılımın bonusu sayılır.

    Fazla zırvalamadan nasıl video kayıt edebileceğinizi resimlerle anlatmaya başlıyorum.


    1) Yazılımı ilk açtığımızda karşımıza böyle bir ekran gelecek. Scenes kısmının altında bir adet Scene olabilir ama olmayanlar için nasıl bir Scene (Sahne) oluşturabiliriz onu da anlatacağım.
    Scene: İstediğiniz kadar scene oluşturup, tek tık ile scene değiştirmenizi sağlayan kısımdır. Örnek vermek gerekirse birinci sıradaki scene'de WoW, chat ekranını kapatacak logonuz ve bir köşede de webcam'den oluşan sizin görüntünüz varken, ikinci sıradaki sahneye tıklayarak bir anda başka bir oyun için ayarladığınız sahne düzenine geçebilirsiniz. Dolayısıyla her oyun farklı scene'lerde yaptığınız ayarları, o oyunu oynamaya başladığınız anda tekrar ayarlamak zorunda kalmadan, sadece scene değiştirerek önceki ayarlarınıza dönebilirsiniz.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)




    2) Scene kısmının altındaki beyaz boşluğa sağ tuş tıklayarak "Add Scene" ile yeni sahne ekleyebiliriz. Bu sahnelere istediğiniz ismi verebilirsiniz.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)




    3) Scene ekledikten sonra bu sahneye doldurmak istediğiniz kaynakları Sources kısmına sağ tuş tıklayarak ekleyeceğiz.
    -Window Capture: Sadece bir pencereyi ekleme imkanı sağlar. Örneğin sadece aktif olan Google Chrome penceresinin bile videosunu çekebiliriz. Ya da Photoshop ile uğraşırken sadece Photoshop ekranının videosunu çekerebilirsiniz.
    -Monitor Capture: Birden fazla monitör kullanan arkadaşlar, sadece iki numaralı monitörü kaydetmek istediklerinde bu seçenekten faydalanabilirler.
    -Image: Eğer kaydettiğiniz videoda belli bir kısmın görünmemesi için üzerine foto ekleyerek engellemek istiyorsanız bu seçeneği kullanacaksınız.
    -Image Slide Show Birden fazla resim ile slide show yapmak isteyenler bunu kullanabilir.
    -Text: Videonuzun üzerine başlık veya alt bilgi vs. eklemek için buradan yazı ekleyebilirsiniz.
    -Video Capture Device: Web kameranızı videoya eklemek istiyorsanız bu seçeneği kullanacaksınız.
    -Game Capture: İşte bizim World of Warcraft'ı kaydetmek için kullanacağımız seçenek.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    4) Game Capture seçtikten sonra seçtiğiniz Source'u hatırlamak adına oraya WoW yazabilirsiniz. Çünkü üzerine webcam, foto vs. eklerseniz source sekmesi biraz kalabalıklaşabilir, hatırlamanız zorlaşabilir. Application seçme kısmında açık pencereler görülür. Oradan WoW'u seçiyoruz.
    ÖNEMLİ: Bu ayarı yaparken World of Warcraft açık olmak zorundadır. Ayrıca Full Screen mode oynayanlar sıkıntı yaşayabilir. Dolayısıyla video kaydederken Windowed Full Screen modu tavsiye ediyorum. Ayarları yapmadan önce oyunu Windowed Full Screen moda getirdikten sonra oyunu kapatıp tekrar açınız.
    -Capture Mouse Cursor: Eğer çektiğiniz WoW videosunda mouse'unuzun görünmesini istemiyorsanız bu seçeneği kaldırın. İşaretli olduğu zaman fare imleciniz videoda görünecektir.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    5) Buraya kadar anlattıklarımı yaptıktan sonra ana ekrandaki Preview Stream tuşuna bastığınızda karşınızda WoW ekranınızı görmelisiniz. Test edip WoW ekranını gördükten sonra Stop Stream tuşuna basıp önizlemeyi kapatıyoruz.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    6) Gelelim kalite ayarlarına. Ana ekrandaki Settings tuşuna bastıktan sonra Encoding ayarları şu şekilde olacak. Bitrate ayarı, videonuzun kalitesini belirler. Sayı yükseldikçe kalite artar. Fakat kaliteyi arttırdıkça kaydettiğiniz videoda zaman zaman donmalar veya takılmalar yaşayabilirsiniz.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    7) Videoyu kaydetmek için dosya konumu ve kısayol belirliyoruz.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    8) Çözünürlük ayarı. Resolution downscale ile videonuzu otomatik olarak daha düşük çözünürlüklerde kaydedebilirsiniz. Veya stream yapacaklar için bağlantısı iyi olmayanlar buradan çözünürlük düşürerek upload sıkıntısını atlatabilirler. Kaç FPS ile kayıt yapacağınız da yine FPS kısmından ayarlanıyor.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    9) Audio ayarları.
    -Desktop Audio Device: birden fazla ses kartı kullananlar için hangi aygıtın sesini kaydedeceğini seçmelerini sağlayan kısım.
    -Microphone Audio Device: videoda mikrofonunuzdan gelen sesin kaydedilmemesini istiyorsanız Disable seçeneğini seçmelisiniz.
    -Mute/Unmute Mic Key: bu seçenek ile sadece istediğiniz zaman mikrofonu kaydetmeyi aktif edebilirsiniz. Push to talk diye bilinen özellik.
    -Mute/Unmute Desktop Key: bu seçenek ile de oyunun sesini istediğiniz zaman kısma imkanına sahip oluyorsunuz.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    10) Video'da istenen yere resim ekleme. Sources kısmına sağ tuş tıklayıp Image ekliyoruz.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    11) Resmi seçtikten sonra ekranın istediğimiz kısmına çekmek için ana ekrandaki edit scene tuşuna basıyoruz. Edit modu açıkken Edit Scene tuşu hep basılı görünecektir. Hareket ettireceğimiz kaynağın etrafında kırmızı çerçeve çıkacak.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    12) ÖNEMLİ !!! Kaynak Sırası: Eklediğimiz kaynaklardan hangisinin üstte hangisinin arka planda olmasını istediğimizi bir şekilde OBS'ye anlatmalıyız. İşte bunun için eklediğimiz kaynakların ana ekrandaki sıralaması çok önemli. Sources kısmında en yukarıdaki kaynak her zaman en öncelikli kaynaktır. Yukarıdan aşağıya doğru olması, kaynakların öncelik sırasını gösterir. Örneğin; aşağıdaki resimde en üstte undead resmi olduğu için, ikinci sırada chaosbreed isimli text olduğu için, undead resmi yazının üzerine geliyor. Diğer yandan troll de sources kısmında chaosbreed'in altında olduğu için, yazı troll resminin üzerine çıkıyor. WoW da tabi ki en altta olduğundan tüm diğer kaynaklar WoW görüntüsünün üzerinde.
    Sıralamayı değiştirmek için kaynağa sağ tuş tıklayı order'ı move up or move down yapıyoruz.
     WoW Video Çekme Rehberi - Open Broadcaster Software (OBS)





    Herkese kolay gelsin.







  • Yazılımın download linkini vermedim. Adını google'a yazarsanız bulursunuz zaten diye.
  • Eline sağlık süper paylaşım
  • çok faydalı bir konu olmuş teşekkürler
  • Eline saglik

    Bisi sormak istiyorum sayac vs koyuyorlarya onu nasil yapiyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst konu olsun
  • Güzel anlatım teşekkürler. Özellikle kalite ayarları işime yaradı. Bu arada benim gibi siyah ekran alanlar varsa oyun yakalamadan diil, pencere yakalamadan da (o kısımdan da wow seçilebiliyor) çekim yapabilirsiniz. Sanırım ben oyunu program filesa kurmadığım için siyah ekran veriyordu.
  • ChaosBreed C kullanıcısına yanıt
    Tam ben hazırlayacaktım sana kısmetmiş çok kurcaladım ayarları tabi diğer konuda bu program senin önerindi ve nuke general'indi sanıyorum sayenizde kullanmış olduk ayrıca eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle üst konu olmalı. Gerçi üst konu olunca gören sayısı azalıyor ayrı konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuke General -- 16 Temmuz 2014; 9:15:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • üst konu olmasına gerek yok arada up'larız
  • Eline saglik.
  • Sonunda banım açıldı. Kaç gündür bu konuya teşekkür etmeyi bekliyorum Çok işime yaradı sağol. Şimdi anlamam gereken tek şey çektiğim videolar ttnet hızıyla nasıl uploadlanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gece Şarkısı -- 17 Temmuz 2014; 3:59:59 >
  • Üst konu olmalı bence bu başlık. Eline sağlık, teşekkürler.
  • Bende tam wow video kayıt için program arıyordum, isabet oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gece Şarkısı

    Sonunda banım açıldı. Kaç gündür bu konuya teşekkür etmeyi bekliyorum Çok işime yaradı sağol. Şimdi anlamam gereken tek şey çektiğim videolar ttnet hızıyla nasıl uploadlanır.

    1 ayda
  • Valla anlamadım desem? Konu 15.07.2014'de açılmış, @Gece Şarkısı 17.07.2014'de yazmış yani 2 gün sonra, 1 ay olan nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

    Valla anlamadım desem? Konu 15.07.2014'de açılmış, @Gece Şarkısı 17.07.2014'de yazmış yani 2 gün sonra, 1 ay olan nedir?

    Upload hızı yavaş olduğu için videoyu yüklemek ölüm biryere mesaj tarihini görmemiştim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darthblast

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

    Valla anlamadım desem? Konu 15.07.2014'de açılmış, @Gece Şarkısı 17.07.2014'de yazmış yani 2 gün sonra, 1 ay olan nedir?

    Upload hızı yavaş olduğu için videoyu yüklemek ölüm biryere mesaj tarihini görmemiştim

    3 saat sürüyor 700 mb
  • güzel konu işe yarar artıyı bastım
  • Eline sağlık çok işime yaradı konu :) tek sorun upload ttnet den çare beklicez artk gelmesi zor ama :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.