Şimdi Ara

Microsoft Windows 8'in gidişatından memnun değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Microsoft Windows 8'in gidişatından memnun değil





    Yaklaşık iki yıl önce piyasaya çıkmasına rağmen Windows 8 ve Windows 8.1 halen istenen kullanım seviyesine çıkabilmiş değil ve bu da Microsoft'u rahatsız ediyor. Windows ekosistemi genel olarak yüzde 90 kullanım oranına sahip olsa da halen Windows 7, Windows XP gibi eski sürümleri yüksek kullanım oranına sahip. 




    Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 8/8.1 sürümleri toplamda global olarak yüzde 14 kullanım oranına sahip ve bunun yüzde 30 üzerine çıkması gerekiyor. Microsoft ekosistemin geleceğini Windows 8 ve sonrası olarak belirlemiş. Bu bakımdan yüzde 14 rakamını tüm ekosistemin kullanım oranı olarak görüyor ve buna göre tedbir almak istiyor. 




    Microsoft operasyon şefi Kevin Turner, dünya değiştiği için kendileri ve ortakları olarak daha rekabetçi bir anlayış benimsemeleri gerektiğini ifade ederken Windows 8 ürünlerini farklılaştırarak yavaş da olsa yüzde 30 kullanım oranına çıkabileceklerine inanıyor. 




    Bilgisayar pazarında Windows işletim sisteminin büyük hakimiyeti olsa da mobil cihaz pazarında oyuncular çok farklı. 2000'li yılların başında elektronik cihaz pazarında Microsoft büyük bir pay sahibiydi. Ancak şu anda mobil cihaz segmentinin etkisiyle hakim oyuncular değişmiş durumda.




    Microsoft'un önünde eskisinden daha büyük fırsatlar mevcut. Ancak mevcut işleyişe bakarak bazı konuların yeniden ele alınması gerekiyor. Böylece Microsoft elektronik cihaz pazarında eski payını yeniden ele alabilecek.  

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Microsoft-says-Windows-is-on-just-14-of-devices-needs-to-rethink-its-business_id58193







  • Bende memnun değilim, ne çok ortak yönümüz var tanışalım mı microsoft ?

  • Geçen haftalarda bir arkadaş elementary os yükleyin çok güzel çalışıyor yazmıştı. Merak ettim flash diske kurup bir deyeyeyim denim. İnanılmaz derecede hızlı çalışıyordu ve 190 mb ram tuttu boştayken. Hiçbir sürücü driver kurulumu istemedi. Resmen hayran kaldım. 2005 yılında aldığım bilgisayara da kurdum. Çok yüksek bir sisteme sahip değildi o bilgisayar. Ama fena çalışmadı. Takdir ettim sistemi. Sadece internete girip ufak tefek işler yapacaklar için bulunmaz bir nimet bu işletim sistemi.

    Kısace paranızı kaptırmayın. İşinizi görecek olan ihtiyaçlarınıza harcayın.

  • Windows 8.1 ' e geçtim .

    Oyunda yaşadığım ciddi fps sorunlarıyla birlikte Windows 7 ' ye dönüş yaptım .
  • Bedava verdinde biz mi yüklemedik Microsoft

    Zaten windows yüklü aldığımız bilgisayara fazladan sistem parası veriyoruz bide onun üstüne adamlar bize güncellemeyi fahiş fiyatlarla satiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmuhendisi -- 15 Temmuz 2014; 18:54:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s_sadistic

    Geçen haftalarda bir arkadaş elementary os yükleyin çok güzel çalışıyor yazmıştı. Merak ettim flash diske kurup bir deyeyeyim denim. İnanılmaz derecede hızlı çalışıyordu ve 190 mb ram tuttu boştayken. Hiçbir sürücü driver kurulumu istemedi. Resmen hayran kaldım. 2005 yılında aldığım bilgisayara da kurdum. Çok yüksek bir sisteme sahip değildi o bilgisayar. Ama fena çalışmadı. Takdir ettim sistemi. Sadece internete girip ufak tefek işler yapacaklar için bulunmaz bir nimet bu işletim sistemi.

    Kısace paranızı kaptırmayın. İşinizi görecek olan ihtiyaçlarınıza harcayın.

    ilk defa duydum nedir diye bakayım dedim bildiğin macos'muş bu sistem. arayüz, renkler, altbar, tabdaki sağ üstteki o büyütme işareti bile aynı.




  • bizde bazı özelleklerinden nefret ediyoruz. görev yöneticisinin sistem hatasında arka planda kalıp görevi sonlandırmak ıcın türlü şaklabanlıklar yaptıran bir işletim sistemi.

  • Bilgi için teşekkürler..
  • Bizde memnun değiliz. Üstüne bide LEŞ bir işletim sistemini bize dayatmaya çalıştığında daha çok sinirleniyoruz. Alternatif olsa bye bye microsoft.

  • Microsoft milleti salak sanıyor herhalde. Millete zorla şeyleri dayatarak kendi ayağına sıkıyor. Xbox one komik kısıtlamalarla geliyordu, baktılar tepki aldılar hemen geri adım. W8 ile de aynı olay, salak salak arayüzleri masaüstüne entegre etmek için milleti zorladılar sonra da niye kimse kullanmıyor diye laf yapıyorlar. W8 hala tam olarak yerleşmedi benim gözümde.
  • Windows 7 orjinal kullanıyorum şuana kadarki bence en iyi windows, 8 i pas geçecem 9 da duruma bakarım...
  • indirimden gta 4 ve liberty city aldık çalışmıyor -_-

  • tüketiciye dayatma şeklinde sözde yenilikler yapmak yerine şu internette istenenleri yapsalar çok güzel olacak

    not:win 8.1'den gayet memnunum android adb sürücülerindeki sorun dışında
  • Haberi okumak isteyen kaynaktan okusun arkadaşlar. İngilizce bilmeyenler okusa dahi daha doğru bir sonuca varırlar.
  • Eski sistemlerden yeni sisteme geçmek için çok geçerli nedenler yok. O sebeple insanlar lüzum duymuyor.

  • Yeni alınan laptoplarda gelen Windows 8'dir o yüzdelik dilimin çoğu da. Bazen diyorum 7 ile 8'i aynı firma mı yaptı diye? Aynı firma yaptı valla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unduli

    quote:

    Orijinalden alıntı: matmuhendisi

    Bedava verdinde biz mi yüklemedik Microsoft

    Zaten windows yüklü aldığımız bilgisayara fazladan sistem parası veriyoruz bide onun üstüne adamlar bize güncellemeyi fahiş fiyatlarla satiyor

    Ne zaman Apple senin topladığın makinaya ücretsiz OS X verir, o zaman Microsoft tan bedava Windows istersin.

    Ben apple hic kullanmadim ama mesela macbook alsam ücretsiz guncellenecek diye biliyorum .. Yani sistem parasi eklenmis guncellleme almam gayet normal zaten bi ayricalik degil ...
    Ancak ben windowslu bir laptop aldiysam onunda ücretsiz guncellemesi gerekir yada toplama bir bilgisayara windows 7 satin aldigim zaman onunda guncelleme almasi lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çıktığından beri Windows 8 kullanıyorum ve çok da memnunum. Geçmeyi düşünenlere gözü kapalı tavsiye ederim ;)

  • Microsoft yeterli atilimi yapamadi hala da yapamiyor..

  • Hiç denemedim tecrübemde olmadı ama okuduğum yorumların çoğu memnuniyetsizlik içeriyor diyebilirim XP den W7 ye geçenler kadar memnun etmesi gerekir yeni çıkacak her işletim sisteminin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.