Şimdi Ara

Galaxy Note 4 modeli ultrason tabanlı bir S Pen kullanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Galaxy Note 4 modeli ultrason tabanlı bir S Pen kullanabilir





    Genelde ekran kalemi barındıran cihazlarda ekran üzerinde bir sayısallaştırıcı panel yer alıyor ve kalem ile oluşan veri girdilerini sisteme aktarıyor. Ancak Qualcomm, Snapdragon 805 yongaseti ile birlikte sayısallaştırıcı paneli kaldırmış ve kalemin ultrason dalgaları ile algılanmasını sağlamıştı. Samsung'un da benzer bir teknoloji üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.




    Samsung, ekran kalemini destekleyen Note serisi mobil cihazları için Wacom'dan tedarik ettiği sayısallaştıcı panelleri kullanmaktaydı. Ancak Güney Kore'de yapılan bir patent başvurusu ileride sayısallaştırıcıya duyulan ihtiyacı ortadan kaldırabilir. 




    Samsung'un teknolojisinde S Pen kalemi ultrason dalgaları yayıyor ve cihazın köşelerinde yer alan sensörler vasıtasıyla algılama yapılıyor. Sayısallaştırıcı panel kullanmayan ekran da böylece daha ince ve daha düşük maliyetli hale geliyor. 




    Samsung'un Galaxy Note 4 modelinde Snapdragon 805 yongasetli bir versiyona yer vereceği ve ultrason teknolojisinin entegre olarak yer alacağı tahmin edildiği için bu yeni teknoloji muhtemelen Exynos yongasetli versiyonda kullanılacak. Ancak bu teknolojinin gerçekleşme garantisi yok.  

     

     



    Kaynak:http://www.sammobile.com/2014/07/14/samsung-working-on-ultrasound-enabled-s-pen-for-future-galaxy-note-devices/







  • Şu digitizer pen destekli modeller artsa keşke artık piyasada, özellikle tabletlerde çok kullanışlı oluyor herşey oyun değil. Üniversitede pdf'lerin üzerine notlar girmek, tüm defterleri bir arada
    cloudda tutabilmek harika. Ayrıca kapasitif dokunmatik digitizer ile yapmakta zorlanılan ince çalışmalar için de bulunmaz bir nimet.
    Şu aralar wacom'un digitizer pen teknolojisini kullanan, standart kullanıcı için tercih edilebilecek seviyede bir samsung note modelleri bir de microsoft surface pro modelleri var.
    Fakat surface'ler hem pahalı hem de ülkemizde resmi olarak bulunmuyor. Umarım diğer üreticilerden de benzer, üretkenlik odaklı tabletler ve phabletler görürüz.
  • Samsungun en sevdigim serisi Note serisi kalemi gercekten cok özel gelistirmeleri devam etmeside güzel ..

    3 eksigi var daha hafif yazılım daha iyi malzeme kalitesi birde hersene ekran büyümesin..

  • Note serisi candır ya. Note 2 kullanıyorum, çok memnunum, bir sonraki telefonum büyük ihtimal yine Note serisi bir telefon olur.

  • RAdyasyon yaymasın sonra :)

  • note serisini çok seviyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radyasyon yaymaz. Ultrason ingilizcede ultrasound kelimesinden üretilmiştir. İnsan kulağının duyamayacağı yüksek frekansta ses dalgaları ile çalışır. Elektromanyetik değildir. Dikkat ettiyseniz hamilelere röntgen çekilmez ancak ultrasona sokulur. Digitizer'dan farklı olarak artıları ve eksilerinden de bahsedilseymiş de iyi olurmuş...
  • kalemin pozisyonunu algılayacak tamam ama ekrana temaz ettiğini nasıl anlayacak? ekran üzerine yine bir film gerekmeyecek mi
  • kalem önemli, kalem olmasa note serisinin bi önemi kalmaz
  • Note 3 kullanıyorum mükemmel diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.