Şimdi Ara

Samsung, Super AMOLED ekranlarına müşteri bulamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Samsung, Super AMOLED ekranlarına müşteri bulamıyor





    Samsung ismiyle adeta özdeşleşen ve renkleri daha canlı ve parlak gösteren Super AMOLED ekran teknolojisi, firmanın amiral gemi modellerindeki en önemli farklılaşma kozlarından birisi konumunda. 




    Bugüne kadar üretim sıkıntıları nedeniyle genelde sadece kendi amiral gemi akıllı telefonlarında bu ekranlara yer veren Samsung, Galaxy Tab S tablet serisi ile birlikte hem daha büyük boyutta Super AMOLED panel üretmeye başlamış hem de üretim sıkıntılarını geride bırakmıştı. 




    Artık diğer firmalara da hızlı bir şekilde Super AMOLED panel üretebilecek durumda olan Samsung bununla birlikte müşteri bulamamaktan şikayetçi. 




    Samsung Display tepe yöneticisi Park Dong-geun verdiği bir demeçte kendi mobil cihaz bölümü dışında Super AMOLED panelleri satacak müşteri bulamadıklarını ve bunun da bir problem olduğunu dile getirdi. Park, panellerine neden alıcı bulamadıkları konusunda ise yorum yapmaktan kaçınıyor. 




    Super AMOLED ekranlar uzun süre Samsung'a özgü olarak kaldığı için rakip firmalar da farklı ekran teknolojilerine yer vermeye başladı. Sony, LG, HTC başta olmak üzere pek çok amiral gemi modelinde farklı bir ekran teknolojisi görmek mümkün. Bu bakımdan Super AMOLED paneller tercih edilmiyor. Bununla birlikte birbirine rakip olan firmaların bazı teknolojileri ortak olarak kullanmaları pek de olası görünmüyor. 

     

     



    Kaynak:http://www.ubergizmo.com/2014/07/samsung-has-problems-licensing-out-their-super-amoled-technology/?utm_source=mobilerepublic







  • Burası karışır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung bu şekilde giderse daha çok arar bu günlerini!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedenini açıklamaktan kaçınmaları da bir problem,çin pazarında bizimde keşke ülkemize gelse dediğimiz firmalar sansung için iyi bir müşteri olabilirdi eğer onlara bile satış yapamiyorsa kendinde de problem aramalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal pahalıya satıyorlardır.
  • Sorun kesinlikle fiyattır.Kendisine maliyeti 70 dolarlar seviyesinde ki bunu 100 dolara satmaya çalışıyordur.Yoksa elinde piyasanın en iyi ürünü var ve satamıyorsun, mantıksız.
  • samsungcular daha s4 çıktığı zamanlar zaten az panel üretiliyor bir de diğer firmalara mı verecekler diyorlardı demek ki ondan değilmiş alan yokmuş
  • elde kalan panelleri inç inç telefon yapıp satmazsa iyidir. ya da manifaturacılarda metresini belli miktara da satabilir. samsung bu beklerim valla.
  • Piyasadaki en iyi ekran şuan için s5 modelinde ki amoled 50 kere cevap yazıldı açılıp bakılabilir konularına.Amoledin pahalı olduğuda zaten sürekli dile getiriliyor.Şimdi fiyat yüzünden almama ihtimalleri olmakla beraber bizim bilemeyeceğimiz bir sürü yan faktör vardır bu işin içinde.Her samsung haberinde olumsuz ve olumlu yorumları görmekten sıkıldım.Ortada seyreden yorumları mumla arıyorum...
  • LG OLED der giderim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında zaten Quantum Dot ekranlar iyice olgunlaşıp AMOLED'i devre dışı bırakırlar
  • Amoled ekranlar diğer ekranlara göre çok hızlı gelişiyor. S5 ve Tab S ile birlikte artık zirveye oynamaya başladılar. Fiyat konusunda indirim yaparsa gelecekte bir çok üründe Amoled ekran görebiliriz.
  • Aslında en güzel ekran.Görüntü dışında heryer simsiyah.Süperamoled amoled oled gibi ekranların dışında bütün ekranlarda light bleeding denilen bir sorun oluyor.Az veya çok ama hepsinde oluyor.Sadece amoledlerde olmaz o sorun çünkü ortada bir ışık kaynağı yok.Keşke bütün telefonlar tvler notebooklar ve tabletlerde s.amoled kullanılsa.
  • Kimsede dememis amoledlerin omru kisa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy S2 kullanıyorum, bir LCD ekran kadar olmasa da karanlıkta ekranın açık ya da kapalı olduğu belli oluyor en siyah görüntüde bile. Yani led pikselleri besleyen transistörlerde bir miktar kaçak var. Ayrıca üretimde kullanılan malzemelerdenmiş sanırım garip ve bulanık şekiller beliriyor ekranda siyah bir görüntü gösterip karanlıkta detaylıca bakınca. Bundan baya rahatsız olan vardı.

    S5'te bu sorunları çözmüşler mi acaba? İncelemelerde pek değinilmemiş bunlara.
  • İyi olmuş, İnşallah batarsın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renkler fazla doygun olan , beyazı doğru dürüst veremeyen , güneş altında zor gözüken bir panel .

    Bu sebeple alıcı bulamıyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907

    Renkler fazla doygun olan , beyazı doğru dürüst veremeyen , güneş altında zor gözüken bir panel .

    Bu sebeple alıcı bulamıyor .

    Yav he he.

    Güneş altında görünen en iyi ekran s5 in ekranı.
    Renk kalibrasyonunu ayarlayabilirsin ,ister doğal renkler ister pastel renkler(ki bu ekran da hiç abartılı da durmuyor).Daha bir sürü alanda lider bir ekran.
    Ama siz fanboylar samsungu kötülemek için ağzınıza geleni söylüyorsunuz.Biz de eleştiriyoruz ama eksik olan, yanlış olan yerleri.Sizin gibi küfreder gibi saldırmıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah renkte amoled gibisi yok, leke gibi sorunlar da artık bitmiş ise amoled gayet ideal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907
    Renkler fazla doygun olan , beyazı doğru dürüst veremeyen , güneş altında zor gözüken bir panel .
    Bu sebeple alıcı bulamıyor .

    Yani ben IPS severim, Amoled pek sevmem , beyazı veremiyor ve renkler çok abartılmış diye ama
    öyle bir sallamışsın ki, mecburen Amoled'i savunmak durumunda kaldım.

    Zira Super Amoled'in özelliği sonsuz kontrast olması. Bu yüzden de güneş altında çok daha iyi görünen bir ekran türüdür.
    Beyazı doğru dürüst verememesini ben de sevmiyorum ama S5 te de bu durum değişti. Sen hâlâ eski kafadasın.
    Zira yapılan incelemelerde S5 in ekranını inceledikten sonra "İncelediğimiz en iyi ekran" dediler. Çok büyük gelişme
    gösterdiler bu konuda.

    Aynı zamanda renklerin doygunluğu da gelişme kaydetti. Bu yüzden eskiyi baz alıp "Güneş altında zor gözüken" demek
    doğru değil. 2014 yılında , 2000 yılına bakıp "AMD yanıyormuş" demek gibi bir şey bu...

    http://mobilguru.net/galaxy-s5-dunyanin-en-iyi-ekranina-sahip-telefonu-secildi/

    "Yaptıkları detaylı, teknik ekran testleriyle tanıdığımız ve bizlere doğru bilgiler sunan DisplayMate Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S5‘i test etme fırsatı bulmuş. Testlerinin sonucu ise birçok kişiyi şaşırttı çünkü DisplayMate Samsung Galaxy S5 için; “bu zamana kadar test ettiğimiz en iyi akıllı telefon ekranı” dedi.
    Samsung Galaxy S5, öncülü Galaxy S4‘den %22, bir başka başarılı ekrana sahip Galaxy Note 3‘den ise %13 daha parlak bir ekrana sahip. Otomatik parlaklık açık olduğunda Galaxy S5‘in ulaştığı en yüksek parlaklık seviyesi Galaxy S4‘den %47, Galaxy Note 3‘den ise %6 daha yüksekmiş. Ayrıca ekranın güneş ışığı altında parlama oranıda bu zamana kadar çıkan en düşük değer çıkmış.
    Pil konusunda da rakip tanımamış Galaxy S5. Aynı parlaklık seviyesi için Galaxy S4′ten %18 daha az enerji harcıyormuş. Genel olarak ise tüm Full HD LCD akıllı telefonlardan %27 daha az enerji tüketiyormuş. Bu da daha fazla pil ömrü demek. Galaxy S5 doğru renk üretimi konusunda da rakiplerini geçmeyi başarmış. DisplayMate, Sinema Modu‘nda Galaxy S5‘in telefon veya tabletlerde şu ana kadar görülmüş en doğru renkleri ürettğini ölçmüş. Farklı modlarda farklı renk üretimleri olacağını şimdiden söyleyelim. En iyisi Sinema Modu olarak gözüküyor şimdilik.
    DisplayMate‘e göre Galaxy S5, akıllı telefonlardaki ekran teknolojilerinde çıtayı yukarıya taşıdı. DisplayMate’in analizlerinin güvenilir olduğunu bildiğimiz için Galaxy S5‘i kutluyor, gelse de biz de denesek diyoruz."

    -----------------------

    Burada da testin teknik tabloları falan var:

    http://www.displaymate.com/Galaxy_S5_ShootOut_1.htm

    ---------

    İlginiz çekiyorsa ve bilgilenmek istersen de şurada S5 - S4 ve Note3 ün ekran karşalıştırması var:
    http://mobilguru.net/samsung-galaxy-s5-galaxy-s4-galaxy-note-3-ekran-kiyaslamasi/
    Ekranların arasındaki farkı rahatlıkla görebiliyorsun. Özellikle keskinliği.

    Ama S5 te doğru renk üretimi için ekran renk modunu FİLM olarak ayarlıyormuşsun. O zaman o vivid ve parlak renkler yerine
    doğru renk scalası ile gösteriyormuş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 15 Temmuz 2014; 4:44:51 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.