arkadaşlar bir ay önce bu forumda motorsilk hakkında bir topic okumuştum, bunun üzerine bir adet sipariş verdim ve ticari aracımız olan nissan pick up tdi 133hp de kullandım. İlk depo mazotu harcadıktan sonra bugün yaptığım hesaba göre 0.225 ytl olan km de sarfiyat 0.200 ytl ye düştü , motorun sesi azaldı ve devirlenme arttı aracın performansı yükseldi.
Sonuç olarak tüm dostlara tavsiye ediyorum hoşçakalın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oRLaNDo -- 1 Nisan 2008; 23:15:13 >
Anladim bizim arabalarimiza ve Agir is makinalarina fln da almayi dusunuyorum Bunlari toptan (22 Kutu ) alabilirmiyiz gerci tabi nereden bileceksiniz :) en iyisi ben bir telefon aciim sunlara. Sorentoda denediniz mi eski arabalar daha fazla randiman veriyormus snrm. Pick up iniz kac model kac kmde acaba ?
Yardiminiz icin tesekkurler.
Anladim bizim arabalarimiza ve Agir is makinalarina fln da almayi dusunuyorum Bunlari toptan (22 Kutu ) alabilirmiyiz gerci tabi nereden bileceksiniz :) en iyisi ben bir telefon aciim sunlara. Sorentoda denediniz mi eski arabalar daha fazla randiman veriyormus snrm. Pick up iniz kac model kac kmde acaba ?
Yardiminiz icin tesekkurler.
walla hocam bunların bölge bayileri ile temasa geç , mesela ben bursa bayisini buldum gazcılardaymış, birdaha kileri (diğer iki otomuza ve traktörlerimize vede arkadaşlara olmak üzre 8 adet) oradan alacağım tahminim indirim yaparlar , net te 70 ytl artı kargo bedeline mal oluyor
o topiği açan bendim ilginiz için teşekkürler...bir dekullanıpt afyda gören kişiden öğreneyim diye açmıştım topiği. adilfrom tecrübeni paylaştığın için teşekkürler. ...bayramdan sonra hemen sipariş edeyim bari bu ay 7 milyon gibi bir de indirim warmış kaçırmamak lazım hepsiburada.com da...
Arakadaşlar benim araba dizel 16.000 km'de denedim ama eskisine göre bir fark yok..Zaten yeni araçlarda bir faydası olmaz diye özellikle belitmişlerdi ama ben en azından sürtünmeyi ve aşınmayı biraz da olsa azaltır diye kullandım..
Arakadaşlar benim araba dizel 16.000 km'de denedim ama eskisine göre bir fark yok..Zaten yeni araçlarda bir faydası olmaz diye özellikle belitmişlerdi ama ben en azından sürtünmeyi ve aşınmayı biraz da olsa azaltır diye kullandım..
kabaca görevi aşınma çiziklerinin içini doldurarak aracın performansını ilk günkü haline yaklaştırmak..ben kendi aracıma bu motor katkısını tam 1 yıl önce koydum arabam 103.000 km de idi..ve gerçekten palio 1.4 aracımda hissedilir çekiş artışı oldu.. ve 2 ay önce yoğun tavsiyelerimle kardeşimde bir kırıkkale seyahati dönüşü kastamonu da sanayiye uğrayıp bu katkının türkiye tek distribütöründen bayağı bir anlatılanlardan da tatmin olup almış ve istanbul'a gelince koyduk..araba 92 vectra 2.0İ 270.000 km de ve motor dizel gibi ses çıkarıyordu inanın şimdi saat gibi sesi duyulmuyor..amaaa yakıt tasarrufu vaadini bilemiyorum,zira arabama mıknatıs uygulaması da yapmıştım ben aynı günlerde uzunyolda 45 lt benzinle 800 km yol yapıyorum..
Focus 1 hb 1.6lt aracımda hiç bir fark olmadı.Bence bu tür ürünlüerin etkileri tamamen piskolojik(placebo etkisi).Belki fazla km yapmış,bakımsız yada yağ yakan motorlara faydalı olaiblir...
normal, eski bir araç,haliyle motor yıpranmış olabilir,bu nedenle fayda sağlayabilir.
zaten bu ürünün iddiası yıpranmış motorlarda aşınma çiziklerini doldurup motoru ilk günkü performansına yaklaştırmak,uzun vadede de silindirler içinde oluşan katman sayesinde(0.01 mikron büyüklüğünde bor partiküllerinden bahsediliyor)motoru sürtünmenin olumsuz etkilerinden korumaktır..elbette ki eski araçlarda hissedilir değiklikler olacak ve yeni araçlarda olmayacak,çünkü;yıpranmış motora konulduğunda kayıplar geri kazanılmış oluyor ama yeni motorda böyle birşey sözkonusu değil sadece motor koruması sağlanıyor ki bu da çok faydalı motorunuz 250.000 km de bitecekse örneğin,450.000 de bitiyor..pazarlayanların iddiası bu anladığım kadarıyla ki ben hem kendi aracıma hem kardeşimin aracına konan motorsilk katkısının gerçekten çok işe yaradığını düşünüyorum..
yeni araçlardada koruma anlamında mutlaka faydası vardır ama benim kişisel düşünceme göre (Bu beni bağlar) yeni yağlar örneğin 10 40 yarı sentetik API standardı sanırım en son SH idi (Bu bahsettiğim standart benzinli araçlar için) olduktan sonra,markası önemli değil bu yağlarda motor için yararlı her türlü katkı maddesi bulunduğundan hariçten kullanılacak bir ürün bu yağın formülünü bozabileceği gibi günümüz son teknoloji ürünü araçlardaki silindir-sekman piston toleransları minimum seviyede olduğu için sonradan katkılı yağın oluşturacağı nisbi kalınlık ile motorda bir sıkışma ve hatta bunun sonucunda hasarlar oluşabileceğini düşünüyorum,zaten dikkat edilirse eski motorlar 20 50 kalınlığındaki yağları kullanırken, yeni motorlar daha ince 10 40, hatta bazıları 5 30 kullanmaktadır.5 30 yağı sıfır motorlu bir şahin vs de kullanırsanız motorun yağ yaktığını tesbit edebilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: erdem09
quote:
Orjinalden alıntı: uskan
normal, eski bir araç,haliyle motor yıpranmış olabilir,bu nedenle fayda sağlayabilir.
zaten bu ürünün iddiası yıpranmış motorlarda aşınma çiziklerini doldurup motoru ilk günkü performansına yaklaştırmak,uzun vadede de silindirler içinde oluşan katman sayesinde(0.01 mikron büyüklüğünde bor partiküllerinden bahsediliyor)motoru sürtünmenin olumsuz etkilerinden korumaktır..elbette ki eski araçlarda hissedilir değiklikler olacak ve yeni araçlarda olmayacak,çünkü;yıpranmış motora konulduğunda kayıplar geri kazanılmış oluyor ama yeni motorda böyle birşey sözkonusu değil sadece motor koruması sağlanıyor ki bu da çok faydalı motorunuz 250.000 km de bitecekse örneğin,450.000 de bitiyor..pazarlayanların iddiası bu anladığım kadarıyla ki ben hem kendi aracıma hem kardeşimin aracına konan motorsilk katkısının gerçekten çok işe yaradığını düşünüyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uskan -- 24 Ekim 2006; 20:06:23 >
söyledikleriniz kısmen doğru ancak üreticinin iddiası yineliyorum 0.01 mikron büyüklüğünde bilyecikler diyebileceğimiz bor partikülleri sayesinde silindir ile piston arasında bir yastık görevi görerek sürtünmenin etkilerini azaltmak hatta sürtünmeyi yok etmek..tolerans değerlerinin azaldığı doğru,yeni nesil yağlara katkı ilavesinin gereksiz olduğu da doğru ancak bu ürün yağ katkısı asla değil,metal katkısı;borik asit halden motora konulupta metalle karşılaşınca borksite dönüşen ve aşınma çiziklerinin içini doldurup oradan en az 150.000 km boyunca motor yağı değişimlerinden etkilenmeden ayrılmayacak bir üründen bahsediyoruz..yani double-up gibi bir katkı değil bu..bir de şu var yağın seçiminde mevsimde çok önemli bir yer tutar,siz ortalama 0 derece ile 30 derece sıcaklığında kullandığınız aracınıza 10w 40 yağ koyduğunuzda sorun yok ama arabistan gibi 45-50 derece sıcaklıkta bu aracı kullanacaksanız en az 20w 50 yağ kullanmanız iyi olacaktır zira sıcaktan ötürü yağ eksilme ve görevini iyi yapamama kaçınılmaz olacaktır..
quote:
yeni araçlardada koruma anlamında mutlaka faydası vardır ama benim kişisel düşünceme göre (Bu beni bağlar) yeni yağlar örneğin 10 40 yarı sentetik API standardı sanırım en son SH idi (Bu bahsettiğim standart benzinli araçlar için) olduktan sonra,markası önemli değil bu yağlarda motor için yararlı her türlü katkı maddesi bulunduğundan hariçten kullanılacak bir ürün bu yağın formülünü bozabileceği gibi günümüz son teknoloji ürünü araçlardaki silindir-sekman piston toleransları minimum seviyede olduğu için sonradan katkılı yağın oluşturacağı nisbi kalınlık ile motorda bir sıkışma ve hatta bunun sonucunda hasarlar oluşabileceğini düşünüyorum,zaten dikkat edilirse eski motorlar 20 50 kalınlığındaki yağları kullanırken, yeni motorlar daha ince 10 40, hatta bazıları 5 30 kullanmaktadır.5 30 yağı sıfır motorlu bir şahin vs de kullanırsanız motorun yağ yaktığını tesbit edebilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: erdem09
quote:
motor silk ı bende kullandım aracın performansında belırgın bır artıs oldu. yakıt tasarrufunu olcemedım ama performansı arttıgına gore mutlaka yakıt tasarrufu saglıyordur. soylekı; katkıdan dolayı aracımdakı guc artısını ıstersem performansta ıstersemde yakıt tasarrufunda kullanmak tamamen sürücünün elinde olan bısey.
Motor silk'i 5 aydır kullanıyorum.Çok memnunum aracım 1.3 ve lpg li olmasına rağmen çekişi va yakıt sarfiyatı benzinli ile aynı.Kesinlikle denemelisiniz.Kullanmadan önce ve sonra sürekli yakıtı ölçüyorum.%20 lik tasarruf sağladım.3000-4000 km fiyatını amorti etti.Kullanın Ne Kaybedersiniz.%10 tasarruf sağlasa bile uzun vadede büyük kazanç değil mi???
Ürünü 1 ay önce 2003 marea 1.6 16 v exclusive Lovato Sıralı sistem LPG li aracımda kullandım.
Performansında bir artış olduğunu hissediyorum. Hararet göstergesindeki ufak artmalar tamamen yok oldu. Herhangi bir tasarruf gözlemleyemedim. Yağ eksiiltme çok az da olsa vardı ama onu farkedebilecek kadar km yapmadım henüz.
merhaba arkadaşlar, tüm forumlarda motor silk i inceledim. elbette kendi işim olduğu için inceledim. Motor Silk Anabayisiyim. Yazılanları dikkatle okudum. emin olun ekleyecek bir şey yok. ve sanırım ürünün en iyi kavrandığı forum bu.
ürünle ilgili bir şeyler yazıp baş ağrıtmak yerine ana bayi olan bir üye olarak olarak hem motorda kullanılana, hemde şanzıman ve diferansiyelde kullanılan ürüne, hemde Türkiye de diğer ana bayilerde olmayan motor silk in yakıt katkılarına -sadece foruma kayıtlı üyeler için- cazip bir indirim yapalım derim. Bence yapalım. bu fiyatada forumda karar verelim.
sanırım söz ağızdan çıkar değilmi ? şu an kısa bir an durakladım ve yutkundum. (doğrusu bu) ve sözünde durmayanın ürünüde sözünde durmaz diyorum VE SÖZÜMDE DURUYORUM.
ARKADAŞLAR. İTHAL BİR ÜRÜN VE ÜRÜN GELİŞ FİYATINDA OTURAKLI BİR PATEN PAYI VAR.
hemen ekleyelim. şu an başlattığımız süreç biter bitmez bu olayıda ticaret açısından bitirelim. yani bu rica sadece . ok. bence şuradan başlayalım. İnternette bu en ucuza kimde var ? bu sorunun cevaplarını alalım arkadaşlardan. sonra devam edelim !
BU ARADA ORGANİZE İŞİNİ ATLAMIŞIZ. ARTIK YELKENLERİ SALDIK YA ONUDA SİZ NASIL İSTERSENİZ ÖYLE YAPALIM. İSTANBUL ODAKLI OLURSA BİZZAT TEŞRİF EDERİZ VE EDERSİNİZ. BİR DE KONYADA ANABAYİLİK MERKEZİMİZ VAR. ORADAKİ BİZİM BİRADER. YAKIN OLANLARIDA O AĞIRLAR. YEREL BAYİLER, KARGO, FORUM YÖNETİCİSİ GİBİ BİR SÜRÜ İMKAN VAR. SİZ BUYURUN :)
evet makul bir fiyat belirlenmesi gerekiyor. sonra bir banka hesabı ve kargo. DH çok büyük bir aile. sürümden bile kazanabilirsiniz ama dedğim gibi fiyatın makul olması şart. ve 2007 urunu. saygılar.
Pek rağbet yok gibi. Kimse yazmıyoki. 30 az 40 olsun yok 60 olsun olmadı şöle olsun ...............
gibi bir ortam yok. bikaç kişi için de uğraşmaya değmez. Valla ali bey siz şuan al 30 a deseniz bende para yok. Önümüzdeki yaz kesin alcam ama. Zaten ben geçen yaz kullandım 1 kere. Piyasada işe yaramaz bi kaç ürün insanların kannatlerini değiştirdi. Hepsine aynı gözle bakılıyor. Ama ben iyi ki kullanmışım........
valla bu aralar topic yoğunluğunun az olduğu bi dönem. herhalde millet tatilde. kışın daha kalabalık oluyor burası. esas pazarlığı bence eylül sonunda yapmak lazım daha çok katılımcı yakalırız ve daha iyi fiyat yakalarız