ali abi günaydın.. bugün üçüncü günüm..günde yaklaşık 50 km.yolum var..güzergahımda aynı..maslaktan çevre yolu üzerinden vatan caddesi..çekişte sanki çok hafif bir artış var gibime geliyo ama pekde emin değilim..sestede bişey değişmedi gibi..acaba acelemi ediyorum..değişiklikleri tam olarak kaç km.sonra görmem gerekiyo..
ali abi günaydın.. bugün üçüncü günüm..günde yaklaşık 50 km.yolum var..güzergahımda aynı..maslaktan çevre yolu üzerinden vatan caddesi..çekişte sanki çok hafif bir artış var gibime geliyo ama pekde emin değilim..sestede bişey değişmedi gibi..acaba acelemi ediyorum..değişiklikleri tam olarak kaç km.sonra görmem gerekiyo..
((( yaktın beni ali abi yaaa... )))
UYGULADIKTAN SONRA YÜKSEK DEVİRLE 20 DAKİKA DOLAŞMA İŞİNİ YAPMAYANLAR 500-750 KM SES ETMESİNLER :)
ALİ BEY VECTRA B 98 MODEL 2000CC OTOMATIK LPG LI ARACIMIN SANZUMAN YAGINI NE KADAR ZAMANDA VEYA KAC KM DE BIR DEGISTIRMELIYIM. SIZDE OTOMATIK SANZUMAN YAGI VARMI (MOTO SILK URUNU) AYRICA SANZUMAN YAGLARINIZIN DIGER SANZUMAN YAGLARINDAN FARKI NEDIR . VE EN ONEMLISI ISIN DUYGUSAL KISMI. URUNUN TEK FIYATINI MESAJ ATARSANIZ SEVINIRIM.GUVENLI SURUSLER.
ALİ BEY VECTRA B 98 MODEL 2000CC OTOMATIK LPG LI ARACIMIN SANZUMAN YAGINI NE KADAR ZAMANDA VEYA KAC KM DE BIR DEGISTIRMELIYIM. SIZDE OTOMATIK SANZUMAN YAGI VARMI (MOTO SILK URUNU) AYRICA SANZUMAN YAGLARINIZIN DIGER SANZUMAN YAGLARINDAN FARKI NEDIR . VE EN ONEMLISI ISIN DUYGUSAL KISMI. URUNUN TEK FIYATINI MESAJ ATARSANIZ SEVINIRIM.GUVENLI SURUSLER.
merhaba, otomatik şanızman yağı ile ilgili bizde bir sabite söylemi oluşturmaya çalıştık. ama üreticlerin ifadeleri arasında çok fark var. 3 YAĞ DEĞİŞİMİNDE BİR ŞANZIMAN DİFERANSİYELE DE BAKMAK LAZIM diyenler.. 60.000 KM DE BİR KEZ DİYENLER VE MERCEDES NON-STTOP DİYOR. BİLGİ OLARAK BİRDE IVECO NUN NON-STOP DEDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM.
BU ARADA benim sohbet ettiğim, soru sorduğum, servislerden duyduklarım bunlar. yani yağ konusunun uzmanı sayılmam. bu konuda başka arkadaşlarında fikrini almanızı öneririm.
motor silk bir motor yağı veya şanzıman yağı değildir. motor yağına veya şanzıman yağına ilave edilince , buralardaki metal aksama absorbe olup güçlendirerek aşınmaları telafi eden, ve sonrasında aşınmamasını sağlayan BOR içerikli bir sıvı katıdır. motor silk uygulaması ile ilgili şanzıman yağının ömrünü sorduysanız özellikle şanzıman ve diferansiyelde motor silk için yağ değiştirmenize gerek yok. sadece üzerine ekleyin yeter. bu halde aracınızın markası ne olursa olsun bir daha o şanzıman veya diferansiyeli açacağınızı sanmam :) forum indirimli fiyatı özel mesaj olarak gönderiyorum.
Ali Eser bey. selam. Motorsilk motor parçaları tarafından tam olarak absorbe edilme km si olan 3500 km sonunda motorun karterinin sökülmesi ve temizletilmesi, motorun temizlenmesi için ince yağ dökülmesi kullanılan Motorsilk'in eksilmesine veya özelliğini kaybetmesine sebep olur mu? İyi günler dilerim.
3500 km den sonra arabayı değiştirsen motor silk ve etkilerinde yine bir eksilme olmaz :) alieser www.anadestek.com
Ali bey , burda arkadaşı ve bizi aydınlatıcı bir cevap vermemişsiniz, espri yapmışsınız........Tekrar ben sorıym, motor silk uygulanmış bir arac daha sonra yağ değişimi yapılırsa ve daha da sonra tekrar yağ değişimi yapılırsa yani yaklaşık 15000 25000 km. sonra motor silk koruması ne derece devam eder...
Ali Eser bey. selam. Motorsilk motor parçaları tarafından tam olarak absorbe edilme km si olan 3500 km sonunda motorun karterinin sökülmesi ve temizletilmesi, motorun temizlenmesi için ince yağ dökülmesi kullanılan Motorsilk'in eksilmesine veya özelliğini kaybetmesine sebep olur mu? İyi günler dilerim.
3500 km den sonra arabayı değiştirsen motor silk ve etkilerinde yine bir eksilme olmaz :) alieser www.anadestek.com
Ali bey , burda arkadaşı ve bizi aydınlatıcı bir cevap vermemişsiniz, espri yapmışsınız........Tekrar ben sorıym, motor silk uygulanmış bir arac daha sonra yağ değişimi yapılırsa ve daha da sonra tekrar yağ değişimi yapılırsa yani yaklaşık 15000 25000 km. sonra motor silk koruması ne derece devam eder...
merhaba, aslında çok net olduğundan espri gibi bir cevap verdim. ama tabiiki teknik bir izah gerekli olabilir, hatırlattığınız için teşekkür ederim
motor silk yağa faydası olup yağla ilişkiye giren bir yapıda OLMADIĞINI söylemiştik. bu sebeple konuya motor silk in metal absorbe hızı veya süresi yönünden bakmak gerekiyor. Prof Dr Ali Erdemir'in söylemi sıfırdan 8.000 km ye gelmiş her araçta 1 kutu motor silk i emebilecek çizik oluştuğu. tabii bunlar mikron ve micronaltı çizikler. dolayısıyla bir araç 8000 km nin üzerinde ne kadar çok yol aldıysa o kadar motor silk o kadar hızlı emilir ve emilim esnasında oksitlenerek BORİK ASİT ömrü başlar. bu borik asitin ömrü Ali Erdemir tarafından 100.000 deniz mili yaklaşık 150.000 km olarak verilmiştir.
dolayısı ile 100.000 km yi devirmiş bir araçta motor silk 500 km de tamamen emilir. ve hemen ömrü başlar. sadece 8000 km yapmış bir araca uygulanca bu emilim 3500 km kadar sürebilir ve o zaman ömrü başlar. dolayısıyla fazla fark olmadığı ömrün yine 150.000 km civarında olduğu söylenebilir.
zaman içinde motor silk etkilerinde artış veya azalma olması konusunda en kapsamlı ve şahsa özel olmayan deneyimi 4 yıl önce ürün verdiğimiz İETT " 100.000 KM TESTİ " adı altında gerçekleştirdi. dosya imzadan çıkınca yayınlayacağım. ama okuduğum kısmını size özetleyeyim.
" 150.000 km başlangıçta oluşturduğu faydaları devam ettirileceği iddiası ile kurumumuza getirilen motor silk BOR içerikli metal iyileştiricisi için ... otobüste 100.000 km yi tamamlamasından dolayı yapılan ikinci testlerde ...............başlangıçta elde edilen faydaları koruduğu, bazı ölçümlerde elde edilmiş ölçümlerin bir kaç puan iyileşmeler yağandığı....
yani birinci yağ değişimi, ikinci yağ değişimi .....burada motor silk etkilerinin peryodu gibi görmek yanlış. motor silk uygulandıktan 3500 km sonra yağlada işi yok, yağ değişimi ilede..
ali abi bişey sorcam... ürünü sıcak motora koyduktan sonra 20 dk.rölantide çalıştırmazsak hiç bi işe yaramaz diye bişey varmı.. ben koyduktan sonra 20km yol gittim yaklaşık yarım saat sürdü şehir içi.. yanlışmı yaptım sence...
ali abi bişey sorcam... ürünü sıcak motora koyduktan sonra 20 dk.rölantide çalıştırmazsak hiç bi işe yaramaz diye bişey varmı.. ben koyduktan sonra 20km yol gittim yaklaşık yarım saat sürdü şehir içi.. yanlışmı yaptım sence...
yüksek devirli 20 dakika turlamak meseleyi çözer. fazlası size kalmış..
ALI BEY BEN BU GUN KOYDUM SICAK MOTORA VE 5 DAKIKA YERINDE CALISTIRDIM VE SONRA BIR KAC YERE UGRADIM YANI MOTORU KAPATTIM SONRA DA YAKLASIK 30 KM YOL YAPTIM. MOTORU STOP ETMEKLE MOTORSILKI HEBA ETMIS OLURMUYUZ VEYA BOR KULCE GIBI DIBE MI COKER NE DERSIN
ALI BEY BEN BU GUN KOYDUM SICAK MOTORA VE 5 DAKIKA YERINDE CALISTIRDIM VE SONRA BIR KAC YERE UGRADIM YANI MOTORU KAPATTIM SONRA DA YAKLASIK 30 KM YOL YAPTIM. MOTORU STOP ETMEKLE MOTORSILKI HEBA ETMIS OLURMUYUZ VEYA BOR KULCE GIBI DIBE MI COKER NE DERSIN
sicak motora koyduğunuzdan dolayı 30 km yaptığınızdan dolayı;
en iyi uygulamayı yapmışsınız. konulduğu anki hali yağdan daha özgül ağırlık olarak hafiftir. hayırlı olsun. umuyorum umduğunuzu elde edersiniz
ARKADASLAR IKI GUN ONCE ALI BEYI ZIYARETE GITTIM. ALI BEY URUNUN OZELLIKLERINI VE UYGULAMA ALANLARINI ANLATTI . VE DEDIKI BU URUN BIZI AŞIYOR TEK KELIMEYLE KATILIYORUM. YAKLASIK BIR HAFTA ICERISINDE HEM MOTORA HEMDE OTOMATIK SANZUMANA MOTORSILK URUNUNU KULLANDIM. KOMPRESYON HISSEDILIR DERECEDE ARTTI. 20YTL ILE 98 KM GIDERKEN 104 KM YOL ALDIM EMINIM ZAMANLA DAHA DA ARTACAK .SABAHLARI MOTOR SOGUKKEN SES OLURDU BAYAGI AZALDI , ARTIK GAZA BASMIYORUM DOKANIYORUM, YOKUSLARDA OTOMATIK SANZUMAN KACIRIYORDU BIRAZ SERVIS OLUR O KADAR DIYORDU O BILE AZALDI. HERSEYDEN ONEMLISI MOTORSILK ARACINIZI KASKO DAN DAHA IYI KORUYOR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASVAAA -- 29 Mart 2008; 19:50:54 >
ARKADASLAR IKI GUN ONCE ALI BEYI ZIYARETE GITTIM. ALI BEY URUNUN OZELLIKLERINI VE UYGULAMA ALANLARINI ANLATTI . VE DEDIKI BU URUN BIZI AŞIYOR TEK KELIMEYLE KATILIYORUM. YAKLASIK BIR HAFTA ICERISINDE HEM MOTORA HEMDE OTOMATIK SANZUMANA MOTORSILK URUNUNU KULLANDIM. KOMPRESYON HISSEDILIR DERECEDE ARTTI. 20YTL ILE 98 KM GIDERKEN 104 KM YOL ALDIM EMINIM ZAMANLA DAHA DA ARTACAK .SABAHLARI MOTOR SOGUKKEN SES OLURDU BAYAGI AZALDI , ARTIK GAZA BASMIYORUM DOKANIYORUM, YOKUSLARDA OTOMATIK SANZUMAN KACIRIYORDU BIRAZ SERVIS OLUR O KADAR DIYORDU O BILE AZALDI. HERSEYDEN ONEMLISI MOTORSILK ARACINIZI KASKO DAN DAHA IYI KORUYOR.
merhaba gerçekçi ve samimi tüm yorumlar için teşekkürler
ali bey motorsilk weblebi.com da cardfinansa 63.75 ytl ve 12 taksit. Ayrıca NNT Bor Power NANO TEKNOLOJİK S-GOLD 250 nin açıklamasında bazı yerler dikkatimi çekti adamlar TUV den sertifika almış, Sizin düşünceleriniz neler?
NNT Bor Power NANO TEKNOLOJİK S-GOLD 250 açıklmasından birkaç alıntı
# 1-AVRUPA ve AMERİKA’da kullanılan güçlendirilmiş özel üretim üründür. # 2-60.000 km ve üzeri koruma ve fayda sağlar. # 4-Yüksek basınç mukavemeti MS serisine göre %50 daha fazladır. # 5-Yağ eksiltme ve yanmalara karşı max. etkilidir. # 6-Performans artırma etkisi daha güçlüdür. # 7-İçeriğindeki Bor Elmas konsantrasyonu %30 daha fazladır.
# 1-DÜNYANIN İLK NANOTEKNOLOJİK “BOR” İÇERİKLİ NANO YAĞLAYICISI # 2-DÜNYANIN İLK NANO PARTİKÜLLÜ BOR ÜRÜNÜ # 3-DÜNYANIN İLK NON TOXİC-ZEHİRSİZ YEŞİL YAPRAK İŞARETLİ ÜRÜNÜ # 4-DÜNYANIN İLK SIFIR KM ARAÇLARDA DAHİ TAVSİYE EDİLEN ÜRÜNÜ # 5-DÜNYANIN İLK EN SERİ ISI İLETKEN ÖZELLİKLİ ÜRÜNÜ(1200Wm/K) # 6-DÜNYANIN EN SERT KORUYUCU FİLM TABAKASINI OLUŞTURAN ÜRÜN # 7-DÜNYANIN İLK TİMKEN AŞINDIRMA DEĞERLERİ 0,0001 OLAN ÜRÜNÜ # 8-DÜNYANIN İLK ASİT VE KOROZYON ÖNLEYİCİ YAĞLAYICISI
“TÜV-NORD (ALMANYA)”, “BAM (ALMANYA STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ)”, “USA. TEXAS SWRI ENSTİTÜSÜ”, “ASTM-AMERİKA”, “BOSCH”, “SHELL” İTÜ ve diğer kurumlarda yapılan testler ve alınan belgeler,NNT AŞ.’nin Nanoteknolojik Bor üretimindeki başarısını başta Amerika,Almanya,Fransa,Avusturya,Rusya,Belçika,Hollanda,Dubai olmak üzere dünyanın 14 ülkesine sattığı ürünlerle kanıtladığı gibi,aşağıda belirtilen BOR POWER faydalarını da dünyada hiçbir yağlayıcının yapamadığı şekilde tescil etmeyi başarmıştır. Almanya’nın dünyaca ünlü akreditasyon kurumu olan TÜV test merkezinde 2007 model,sıfır km Mercedes S-320 CDI motorunda yapılan sıralamalı performans,yakıt tüketim,eksoz emisyon,zararlı gaz atılımı,yağ ısısı gibi testler sonucu ortaya çıkan neticeler konunun uzmanı Alman mühendisleri şaşırtmayı başarmış,bizleri ise gururlandırmıştır.
NOT:BOR POWER ,PİYASADAKİ BAZI MARKALAR GİBİ AMERİKAN SERMAYESİ İLE ÜRETİLMEMEKTE VE AMERİKA’DAN ÜLKEMİZE İTHAL EDİLMEMEKTEDİR. TAMAMEN TÜRK SERMAYESİ VE TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİLMEKTE VE ÜLKEMİZDEN TÜM DÜNYAYA SATILMAKTADIR.
BORPOWER ®´in yüksek kalitesi TÜV Nord-Hannover tarafından, 98/69/EG ve 1999/100/EG Normları altında, fabrikadan yeni çıkmış Mercedes S320 CDI üzerinde denenmiştir. Bu çok detaylı denetim ve ölçümler sonucunda; TÜV Nord, BORPOWER ®´in atik gaz emisyonunu azalttığını ve yakıt tasarrufu sağladığını bir sertifika ile onaylamıştır.
merhaba gerçekçi ve samimi tüm yorumlar için teşekkürler
merhaba arkadaşlar,geçen gün bir arkadaş daha 75 li fiyatlar ile ilgili yazdı. motor silk 2006 tarihine kadar olan üretimlerini 75 ytl ye satışa sunmuştuk. 2006 yılının sononda Prof Dr Ali Erdemir tüm gazetelerde de yayınlanan bir açıklama yaparak bundan sonraki Motor Silk lerin ( 2007 - ) aktivasyon hızının geliştirildiğini duyurdu. bu yeni ürün 5 ytl daha fazla maliyetle ülkemize girdiğinden 80 ytl ye çekildi. Bazı siteler alıcılar yeni ürün aradığı için fiyatı esneterek eski ürünü bitiriyorlar. buda normal bir davranış. yeni ürün ile ilgili bizim kesin talimatımız 80 ytl ve fiyat değişikliği olmayacağıdır.
buna rağmen 3 konuya açıklık getirelim tekrar ;
1- 2006 model de olsa motor silk , motor silk tir. üzerinde vadedilen faydalar aynıdır ve aynı işi görür. sadece 2007-2008 ürünü sıfır araçta bile kullanılabiliyor. ve hızlı etki gösteriyor.
2-forum üyelerine her zaman farklı indirimler yapsak ta ( en kötüsü 80 e satsakta kargoyu biz ödeyip 75 e getirdik) ( yanında hediyeler verdik) www.anadestek.com haricinde TEST YAYININDA OLAN www.anadestekonline.com KREDİ KARTSIZ SATIŞ MAĞAZAMIZDA üye olanlara bir kereye mahsuz sürpriz bir indirim tasarlıyoruz. çok yakında hizmetinizde olacak.
3-Bor Power ile ilgili zaman zaman kişisel görüşlerimi yazdım. genellikle forum alanında değilde özel mesaj olarak yazdım. buna karşın sadece Türkiye'de henüz BOR un nano boyutta parçalanamadığını yazacağım. Tübitak ve BOREN den bilgi alabilirsiniz. ( www.anadestekonline.com için tedarik anlaşması imzaladığımız bir firma o ürünüde bize vercek sanırım :) ama kesin değil )
ali bey motorsilkin kimyasal kısmı sanırım boroksit oluşması, bor powerda boroksit hazır olarak mı sunuluyor acaba? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. NNTye mail attım cevap yazarlarsa burda paylaşacağım ayrıca.
ali bey motorsilkin kimyasal kısmı sanırım boroksit oluşması, bor powerda boroksit hazır olarak mı sunuluyor acaba? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. NNTye mail attım cevap yazarlarsa burda paylaşacağım ayrıca.
merhaba başka ürünlerle ilgili yazmama hassasiyetim ile , soru soranlara olan nezaketimi birleştirince bir kaç cümle yazmayı istedim ;
öncelikle motor silk borik asit halinde bir kimyasal. ama formulu Prof Dr Ali Erdemir'in ilgili patentinde saklı olan bu ürün yağ ve yağ türevleriyle karışamayıp sadece metal aksamla ilişkiye girilebiliyor ve yapısını oluşturan parçacıklar NANO moleküler. yani Türkiye'de henüz olmayan bir teknoloji. İnşallah kısa zamanda olur!
elbette NNT den cevap gelirse o bilgiyi esas almanızı öneririm. ama içerik olarak motor silk ile benzerliğinin olmadığını söyleyebilirim. nasıl mı ? Türk Malı denildiğine göre içeriğinde NANO PARÇALARDA BOR yok. FİZİKSEL ÜRÜN denildiğine göre metale kimyasal bapı da yok. yani içinde hiç motor silk yok :)
buradan yazılabilecek kısmı sanırım bu kadar. yine altını çiziyorum. bu konuda NNT bir cevap yazarsa onun söylediklerini itibare almak lazım.
ali abi selamlar... yaklaşık 1000 km kadar yol yaptım motorsılk koyduktan sonra...motor sesi biraz azaldı gibi..çekişte iyi..ama bu sabah yağ çubuğunu çekip baktığımda epey yağ eksildiğini gördüm..motorsılk koyduğumda fullemişitim yağı..gerçi öncedende eksiltiyodu arabam yağ ama şuan neden eksiltmeye devam ediyor.bu konuda bi iyileşme olmayacakmı?
ali abi selamlar... yaklaşık 1000 km kadar yol yaptım motorsılk koyduktan sonra...motor sesi biraz azaldı gibi..çekişte iyi..ama bu sabah yağ çubuğunu çekip baktığımda epey yağ eksildiğini gördüm..motorsılk koyduğumda fullemişitim yağı..gerçi öncedende eksiltiyodu arabam yağ ama şuan neden eksiltmeye devam ediyor.bu konuda bi iyileşme olmayacakmı?
merhaba, yavaş yavaşta olsa memnun kalmaya başladığına sevindim :) yağ çubuğunda minimum ve maximum seviye çizgisi var. minimum çizgiye geldiğinde tekrar görüşelim. sanıyorum minimum çizgiye gelinceye kadar operasyon bitmiş, yağ yakma durmuş olur ama yinede o esnada tekrar görüşüp yorumlayalım
sayın ali abim.. öncelikle ben motorsilkten memnunum, bunu belirteyim.bazı arkadaşlar psikolojik bir memnunluktur o demelerine rağmen ben buna katılmıyorum, arabamda bişeyler değişti bunu inkar edemem..çekişim biraz arttı, motorun sesi daha az geliyo kulağıma, daha rahat süratlenebiliyorum, şimdilik bunlar artılar..haaa bu arada şaka yollu bazı sözlerimde olduburada, yalan değil yani..ama genel anlamda görüşlerim olumlu yönde bunu belirteyim.. konuyu takip eden arkadaşlar varsa onlarında haberi olsun diye yazıyorum bunları..arkadaşlar ürün alıp kullanmaya ve denemeye değer benim görüşüm..gerçi km.arttıkça dahada perfomans artışı olacakmış, ben daha 1000 km falan gittim koyduktan sonra..heralde 3000 km. gerekiyomuş tam perfomans için.. yeni gelişmeleri buradan sizlere aktarmaya devam edeceğim, herkeze iyi sürüşler...
sayın ali abim.. öncelikle ben motorsilkten memnunum, bunu belirteyim.bazı arkadaşlar psikolojik bir memnunluktur o demelerine rağmen ben buna katılmıyorum, arabamda bişeyler değişti bunu inkar edemem..çekişim biraz arttı, motorun sesi daha az geliyo kulağıma, daha rahat süratlenebiliyorum, şimdilik bunlar artılar..haaa bu arada şaka yollu bazı sözlerimde olduburada, yalan değil yani..ama genel anlamda görüşlerim olumlu yönde bunu belirteyim.. konuyu takip eden arkadaşlar varsa onlarında haberi olsun diye yazıyorum bunları..arkadaşlar ürün alıp kullanmaya ve denemeye değer benim görüşüm..gerçi km.arttıkça dahada perfomans artışı olacakmış, ben daha 1000 km falan gittim koyduktan sonra..heralde 3000 km. gerekiyomuş tam perfomans için.. yeni gelişmeleri buradan sizlere aktarmaya devam edeceğim, herkeze iyi sürüşler...
merhaba sayın müşterim,
valla gözlerim yaşardı yazdıklarını okuyunca. teşekkür ederim.
ustam bazı arkadaşlar demişler eski araca koyun yeni motor olsun bakımsızlaraa daha çok fark ediyor diye bende onlarla kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. ben nissan primera special edition 99 model arabama 55.00kmde koydum.aracım şimdi 70.000kmde.aracın tüm bakımları zamanında ve eksiksiz olarak orjinal nissan servisi tarafından yapılmıştır ve asla yağ yakmamaktadır. ardaki fark ise korkunç, 1)motor sesi inanılmas azaldı. 2)çok daha rahat marş alıyor. 3)izmir çeşme otobanında 4.vitesle çıktığım bir yer vardı şimdi araç 6 vites olsada atsam diye bakmaya başladı. 4)çok daha fazla çevikleşti gas pedalı tepkileri kısaldı. 5)maximum sürat 190 civarıyken aynı düzlükte 210u geçiyor. 6)hesaplarıma göre 90km ile giderken şehir dışında 6.0-6.1 litre yakarken 5.45-5.5 civarına düştü(15 litre çeyrek depo ile 270-275km) araç sanki yeniden hayata döndü süper bir ürün nissancılar özellikle primeracılara şiddetle tavsiye ediyorum.
bide aynı ürünün düz şanzuman katkısı varmış onu koymayı düşünüyorum.80.000e doğru debriyaj aksamı komple değişecek o zaman koyup çok fark edeceğini düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacargan -- 12 Nisan 2008; 0:03:22 >
ustam bazı arkadaşlar demişler eski araca koyun yeni motor olsun bakımsızlaraa daha çok fark ediyor diye bende onlarla kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. ben nissan primera special edition 99 model arabama 55.00kmde koydum.aracım şimdi 70.000kmde.aracın tüm bakımları zamanında ve eksiksiz olarak orjinal nissan servisi tarafından yapılmıştır ve asla yağ yakmamaktadır. ardaki fark ise korkunç, 1)motor sesi inanılmas azaldı. 2)çok daha rahat marş alıyor. 3)izmir çeşme otobanında 4.vitesle çıktığım bir yer vardı şimdi araç 6 vites olsada atsam diye bakmaya başladı. 4)çok daha fazla çevikleşti gas pedalı tepkileri kısaldı. 5)maximum sürat 190 civarıyken aynı düzlükte 210u geçiyor. 6)hesaplarıma göre 90km ile giderken şehir dışında 6.0-6.1 litre yakarken 5.45-5.5 civarına düştü(15 litre çeyrek depo ile 270-275km) araç sanki yeniden hayata döndü süper bir ürün nissancılar özellikle primeracılara şiddetle tavsiye ediyorum.
bide aynı ürünün düz şanzuman katkısı varmış onu koymayı düşünüyorum.80.000e doğru debriyaj aksamı komple değişecek o zaman koyup çok fark edeceğini düşünüyorum.
merhaba gerçek ve samimi müşteri yorumları için teşekkürler. motor silk fun larımı ortaya çıkıyor ne ? :) 150.000 km ye kadar aynı keyifleri yaşamanız dileğiyle....
Hem motor hem de şanzıman (otomatik) katkısını kullandım. Sesin azalması ve motorun daha rahat çalışması hemen hissediliyor. Yakıt tüketimi ve güce etkisini hassas ölçüm aletleri ile ölçmek daha mantıklı olur.
Hem motor hem de şanzıman (otomatik) katkısını kullandım. Sesin azalması ve motorun daha rahat çalışması hemen hissediliyor. Yakıt tüketimi ve güce etkisini hassas ölçüm aletleri ile ölçmek daha mantıklı olur.
gerçekçi yorumlar la sağladığınız katkı için teşekkür ederiz
Böyle ürünler performans artışı sağladığı zaman, zaten biz de her gün kullandığımız arabamızda bunu hissedince doğal olarak sevinip gaza biraz daha fazla basıyoruz. Durum böyle olunca da tabi yakıt tasarrufu falan hikaye oluyor :D
Böyle ürünler performans artışı sağladığı zaman, zaten biz de her gün kullandığımız arabamızda bunu hissedince doğal olarak sevinip gaza biraz daha fazla basıyoruz. Durum böyle olunca da tabi yakıt tasarrufu falan hikaye oluyor :D
gerçekçi yorumlar la sağladığınız katkı için teşekkür ederiz
ali abi selam.. gene ben... abi bugün gene 1 lt.yağ ekledim arabaya..şu an çubuk full gösteriyo..yağ eksiltme durumu normale ne zaman dönecek ? yaklaşık 1000 km.falan yapınca 1 lt.eksiliyo..
merhaba 3500 km yi tamamladıysan ve hala yağ yakıyorsa SİBOP YOLLUKLARINI zaman kaybetmeden değiştir. masraflı bir şey değil. ama 3500 e gelmediysen bekleyelim derim
Sayın Ali Eser, NNT Bor Power hakkında yaklaşık bir ay önce onlar motorsilke rakip olamazlar, onların ürünü nano değil, Türkiyede o teknoloji yok, yalan söylüyorlar derken bugün www.anadestekonline.com sitesi için NNT Bor Power ürünününün satışı amacıyla anlaşma yaptığınızı söylüyorsunuz.
Açıkçası kimin tarafında olduğunuzu, hangi markanın arkasında olduğunuzu anlayamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: alieser
quote:
Orjinalden alıntı: fathTR
Sayın Aliser, Araştırdığım kadarı ile bir de NNT bor power denen bir firma var TUV onaylı filan. Bu firma yüzde yüz yerliyiz diyerek size rakip oluyorlar. Anladığım kadarı ile motorsilk ile borpower arasında kimyasal içerik olarak bir fark yok.
Aydınlatırsanız sevinirim.
merhaba iyii sordunuz. uzun zamandır yazmak istiyordum ama yoğunluktan zaman bulamamıştım.
BOR POWER VE MOTOR SİLK ARASINDA İÇERİK VE ETKİLERİ OLARAK HİÇ BİR BENZERLİK YOKTUR. KİMYASAL YAPILARI BİLE FARKLIDIR.
Elbette Bor Power ile ilgili buradan atıp tutmak ticari ahlak açısından uygun olmaz. ama burasıda insanların deneyimlerini paylaştığı bir yer ! bu açıdan bir cümle ile de olsa bilgi niyetiyle yazacağım.
Elmas dünyanın en sert madenidir. bu yüzden hakında ÇİZİLMEZ, KIRILMAZ denir. ve yüzyıllarca aynı şeklide aşınmadan kalır ( Örnek : Kaşıkçı Elması)
Dünya da elmastan sonra en sert maden BOR olup yaklaşık 9-10 fransız sert liği ölçüsündedir. Bu yüzden işlenmesi zor olan bir madendir. Motor Silk ; BOR'UN NANO BOYUTA İNDİRGENMESİ İLE imal edilebilen bir üründür. ve dünya da BOR madenini NANO boyuta parçalayabilen 1 tek merkez vardır. Dikkat ederseniz BİR TEK ÜLKE BİLE DEMİYORUM. BİR TEK MERKEZ ! bu merkez maalesef usa Enerji Bakanlığı Argonne Devlet Labaratuarıdır. . ( Motor Silk'in kaşifi Prof Dr Ali Erdemir'in 20 yıldır çalıştığı yer)
BU BAĞLAMDA umuyoruz Türkiye mizde kısa zamanda bu teknolojiler gelişir. Ama Almanya ve Japonya da olmadığını düşünürsek zaman konusunda biraz daha insaflı oluruz.
ürün tartışmaya gerek yok. bir ürün BOR dan yapılmışsa , üzerinde NANOTEKNOLOJİ yazıyorsa, ve made in TURKEY yazıyorsa 3ünden biri yalandır. Yani ya BOR değildir, Ya NANO TEKNOLOJİ değildir, Eğer ikiside doğruysa TURKEY değildir. İNŞALLAH OLUR.
DİKKATİMİ çeken bir garip konuda bazı ürünlerin BU ÜRÜN FİZİKSEL diye tutturmasıdır. Yahu mubarek adamlar, fiziksel olan ( yani herhangi bir kimyasal reaksiyon göstermeyen, moleküler bağlanmaya girmeyen bir ürünün YAĞ TAPASINI ÇIKARINCA AKIP GİDECEĞİNİ BİLMEYENMİ VAR ? bari kimyasal deyin ! ısrarla FİZİKSEL. VALLA saolun. yoksa bayağı rakip gibi olacaktı :)
hafta iki 3 kez sorulan bir konuda bana cevap hakkı tanıdığınız için , sebebini bilmeden yorum yapmak yerine sebebini sormayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. keşke herkes sizin gibi olsa ...
www.anadestek.com bizim motor silk ile ilgili doğru bilgilerin dolaşması için bilgiler yazdığımız sitedir. işi ve gücü motor silk tir.
www.anadestekonline.com ise benim " çocuğun kolej paralarını nasıl öderim ?" endişesiyle bir sanal mağaza denememdir. bu konuda beni anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum. henüz test yayınında olup içindeki ürünler (motor silk hariç) bir temsilci firmadan paket olarak alınmıştır. sanıyorum 1 aya kadar 3200 ürün için anlaşmış olacağız. değil bahsettiğiniz ürün, 5 ytl lik katkılar bile içine girebilir. ama www.anadestek.com u takip eden ne kullanacağı hakkında her zaman daha net fikirler almaya devam edecektir. bir konuda endişeniz olmasın ; oda bize bir ürün sorulduğunda -eğer biliyorsak ve denemiş isek hep doğru yorumlarla karşılık vereceğiz. sözkonusu 3200 ürün olsa bile.
ilginiz ve dürüst yaklaşımınız için teşekkür ederiz.
selam abi.. 3500 km. olmadı ama yarısı olmuştur, siboplarda sorun olsa egsozdan duman falan atar, öyle bir sorun yok, sadece yağ eksiltmesi dışında hiçbir sorun yok yani..onada kimisi normaldir lpg araçta olur eksiltme diyo, kimi yok normal değildir diyo..sen yağ eksiltmeyi ortadan kaldırıyo demiştin henüz gerçekleşmedi ?
quote:
merhaba 3500 km yi tamamladıysan ve hala yağ yakıyorsa SİBOP YOLLUKLARINI zaman kaybetmeden değiştir. masraflı bir şey değil. ama 3500 e gelmediysen bekleyelim derim
selam abi.. 3500 km. olmadı ama yarısı olmuştur, siboplarda sorun olsa egsozdan duman falan atar, öyle bir sorun yok, sadece yağ eksiltmesi dışında hiçbir sorun yok yani..onada kimisi normaldir lpg araçta olur eksiltme diyo, kimi yok normal değildir diyo..sen yağ eksiltmeyi ortadan kaldırıyo demiştin henüz gerçekleşmedi ?
quote:
alieser
demirel71 sizin yorumlarınızı okudum, senin aracın eğer yağ yakmıyor da yağ eksiltiyorsa kesin karter contalarında kaçak sızıntı vardır.önce onları bir kontrol ettir ayrıca bu motor silki "3 yıl önce" daha kimsenin haberi yokken netten 56 milyona sipariş edip kullanmıştım...fazla bi şey beklemeyin derim... yani motoru rektefiye edecek değil ya...!!! 140 km yi geçmiş bir araç zaten asla sıfır bir araç gibi olamaz siz istiyorsunuz aracıma bir motor silk atayım arabanın motoru sıfır olsun...nerde o bolluk ya...o zaman motor rektefiyecileri taş mı yesin...bu arada ben 290 bindeki opel vektrama kotmuştum ve gayet başarılıydı ama yağ yakıyordu araç artık ve onu kesmedi malesef....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkn -- 25 Nisan 2008; 1:23:42 >
demirel71 sizin yorumlarınızı okudum, senin aracın eğer yağ yakmıyor da yağ eksiltiyorsa kesin karter contalarında kaçak sızıntı vardır.önce onları bir kontrol ettir ayrıca bu motor silki "3 yıl önce" daha kimsenin haberi yokken netten 56 milyona sipariş edip kullanmıştım...fazla bi şey beklemeyin derim... yani motoru rektefiye edecek değil ya...!!! 140 km yi geçmiş bir araç zaten asla sıfır bir araç gibi olamaz siz istiyorsunuz aracıma bir motor silk atayım arabanın motoru sıfır olsun...nerde o bolluk ya...o zaman motor rektefiyecileri taş mı yesin...bu arada ben 290 bindeki opel vektrama kotmuştum ve gayet başarılıydı ama yağ yakıyordu araç artık ve onu kesmedi malesef....
Ben başka bir marka bor karışımı kullandım. "Çaptan düşmüş,Rektefiye süresi yaklaşmış,mekanik müdahale gereken motorda daha iyi bir performans yaşamak için motor tamirinden sonra kullanınız." diye not düşmüşler. Motorsilkte de benzeri durum olabilir. Neticede nano teknoloji macun değilki motordaki koca çatlakları kapatsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 25 Nisan 2008; 6:16:57 >
2006 model cordoba tdi 1.4 aracım var 40.000 bakımı yaklaştı. bu ürünü kullanmak istiyorum. bana ne gibi faydası olacak öğrenmek istiyorum. aracımın dizel olması kullanmamda engel olurmu? etkisi ne kadar sürer? maliyeti ne olur? şuana kadar motor silkten kaynaklanan bir motor arızası ile karşılaştınız mı?
daha önce aldığım katkıyı malesef kendi aracımda değil sattığım minibüste kullandım gider ayak koyayım insanlar hayır dua etsin demiştim alan kişiler hiç araba kullanmamış kişilerdi sattığımda arabanın km si 190.000 den fazla idi satalı 8 ay oldu motor konusunda bir sıkıntıları olmadığı gibi araba sürmelerini görseniz bunlara bu araba fazla dayanmaz dersiniz ama dayanıyor işte ben her zaman söylerim kim ne derse desin hyundai motorları eğer adam gibi kullanırsanız bakımını adam gibi yaparsanız çok iyi motorlardır tabi bunda motor silkin etkiside var gerçekten arabayı kullanmalarını görseniz komedi filminden çıkmış gibi olmakla beraber alan arkadaşlar inşaat ustası oldukları için kereste taşıyorlar tepesine kadar dolduruyorlar genede araba banamısın demiyor ayrıca bu şahısların gününde arabaya bakım yapmadıklarına eminim bu konuda tek üzüntüm arabanın benim gibi bir sahipten böyle insanların eline düşmesi çok kötü
2 gün önce yeni katkı aldım arabanın bakımı yapılalı 1100 km civarı oldu uzun yola gitmeyi bekliyorum fırsatı bulayım hemen katıcam
bu arada yaptığım araştırmalarda dikkatimi çeken bir olay var ntt bor power firmasıda bu tip katkılar üretmiş ve tamamen türk üretimi diye satışa sunmuş ama bu arkadaşlar bir kaç yerde ürünlerini satarken motor silk'i kastederek biz amerikan menşei değiliz biz ilk nano teknoloji kullanan firmayız gibi ibareler kullanıyorlar ve yerli malı yurdun malı muhabbeti yapıyorlar sonuçta türkiyede bu ürünü satan adam türk değil mi esnaf değil mi araştarırsanız iddalarıda çok abartılı bence tabi genede ön yargı ile yakşalmamak lazım ama ben genede motor silk'i tercih ettim bir firma abartılı reklam yapıyorsa o firmadan korkacaksın benim düşüncem bu
mrb arkadaşlar yıllar önce çeşitli araçlarıma motor up koydum ve yıllar yılı kullandım araçlarımı zaman zaman araçlarımda karterde yağ kalmadığı zamanlar oldu zaman zaman yağ pompası kesti her konumdada motorumdaki yataklar tertemiz çıktı ve motorumu koruyamı başardı...yine bir keresinde arabamın contası patladığında silindir kapağını göktüğümüzde gördük ki halan motor up denilen katkının hala varlığını gördük...gelelim konuya bu gün hepsiburadan bir adet motor silk yağ katkısı siparişi verdim..eğer yıllaryılı motor up eski teknoloji bu işi yaptı ise motor silk ten çok daha fazlasını bekliyorum kullandıktan sonra olumlu yada olumsuz yönlerini açıklıyacağım size ...şu an kullandığım aracım 1997 model mazda 626..aracımda 10 bin km de 1.5 litre yağ yakmasının dışında her hangi bir sıkıntım yok beklediğim tek olay bu üründen ne çekişi değiştirmesi ne sesi azaltması nede yakıtta ki azalması sadece yağ yakmasında bakalım ne kadar değişiklik olacak...bu arada motor silk alacak arkadaşların eski versiyon olan 2005 aktivasyon olanı değilde 2007 aktivasyon almaları yönünde olacaktır ..benim siparişim olan ürün hepsiburadan gelecek bakalım 2005***2007 mi anlıyacağız
sayın ali eser eser bir mesajınızda motor silk i 10.000 km ömürlü yağda 3000 km ye kadar 5000 km ömürlü bir yağda 1500 km ye kadar ekleyebilirsiniz. bu şartlar eklemek için idealdir. demişsiniz. ben yeni aldığım 2003 model megan 1 araçta kullandım. aracın yağı ve yağ filtresi 71045 km de değişmiş ben ise motor silki 74710 km kullandım. (yagın özelliklerini bilmiyorum). sonuç itibarıyla 3665 km kullanılmış yağ ve yağ filtreli motoro bu ürünü kullandım 1-)bu durumda üründen beklenen performansı alabilirmiyim? 2-) yağı yenileyip filtreyi değiştirip ikinci kez motor silk kullanmanın faydası yada zararı olur mu? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
2001 corolla vvt-i aracım 115 bin km de. ortalama 1500 km de 1 litre yağ eksiltmekte. dün motor silk eklettik bakalım. inşallah beklediğimizden daha iyi bir sonuç alırız.
walla arkadşım benim arabada senin gibi aynen 1000 km de yakyaşık 1 litre yağ ekliyorum, motor sılk koydum sonra yaklaşık 2000 km falan oluyor koyalı ama yağ eksiltmeyi kesmedi meret hala, ali abi ye sordum burdan biraz daha bekle demişti, bakalım artık hayırlısı walla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirel71 -- 9 Mayıs 2008; 16:22:56 >
sayın ali eser eser bir mesajınızda motor silk i 10.000 km ömürlü yağda 3000 km ye kadar 5000 km ömürlü bir yağda 1500 km ye kadar ekleyebilirsiniz. bu şartlar eklemek için idealdir. demişsiniz. ben yeni aldığım 2003 model megan 1 araçta kullandım. aracın yağı ve yağ filtresi 71045 km de değişmiş ben ise motor silki 74710 km kullandım. (yagın özelliklerini bilmiyorum). sonuç itibarıyla 3665 km kullanılmış yağ ve yağ filtreli motoro bu ürünü kullandım 1-)bu durumda üründen beklenen performansı alabilirmiyim? 2-) yağı yenileyip filtreyi değiştirip ikinci kez motor silk kullanmanın faydası yada zararı olur mu? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
merhaba, ilkin motor silk i bu kadar kısa zaman aralığında tekrar kullanmanızı kesinlikle önermem. bizim deneyimlerimizi bir kenara bırakın , ürünün muciti Prof Dr Ali Erdemir 150.000 km de bir kez kullanılmasını öğütlüyor. bunun dışına çıkılmasını önermem. bu arada uyguladığınız şartlar motor silk in nihai noktada etkisini değiştirmez. sadece bu etkinin hızını değiştirir. yani iyi veya kötü uygulama sadece üründen ne kadar zamanda memnuniyet alacağınızı etkiler.