Şimdi Ara

Windows 8 Ses sorunu ( Arada gidiyor , Bir kaç Çözüm yolu var. ) Ana Konu SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
8.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk önce hepinize merhaba ; benim bilgisayar'ın ( Notebook) bir ses sorunu var. Yeni yeni olmaya basladı ; Başlarda bilgisayarı baslattıgımda sesler calısıyor . bir süre sonra bu sesler gidiyor . Sadece bilgisayarı yeniden baslatınca normale dönüyor.

Windows 8 kullanıyorum 8.1 değil.

Yaptıklarım :

- Realtek high definition audio ; ses kartını kaldırıp sitesinden güncel sürümünü yükledim ve bilgisayarı tekrar baslattım . sesler gayet net geliyordu ama bir süre sonra yine aynı sorunlar olmaya devam etti.

- Bilgisayarı Orjinal Norton 360 ( Güncel sürüm ) ile tarattım bilgisayar temiz çıktı .

- Ccleaner ile gereksiz çerezleri sildim . Norton'dan disk optimizasyon yaptım . belki düzelir diye ama yinede bir şey değişmedi

- Donanım ses ayarlarına girdim . Realtek ses kartı menüsünde '' Sına '' ( test etmek için kullanılan ) seçeneğine tıkladım ama olmadı .

- Bazen bilgisayarı uyku moduna alıp hemen açtıgımda düzeliyor ama bu her zaman olmuyor .

- Ses gittiginde Dış hoparlor ve Kulaklık'da çalışmıyor . Her zaman bilgisayarı'da yeniden başlatamam zaman kaybı

Bilgisayarı teknik servise göndermek istemiyorum ; çünkü ses tamamen gitmiş değil bazen gidiyor ; bilgisayarı tekrar baslatınca düzeliyor yani kalıcı bir sorun değil ama düzeltmenin bir yolu olmalı ?

Bilgisayar Asus k55vj-Sx025H

En son Windows güncellemesi gelmişti ; onu yapmıştım ondan bir süre sonra bunlar basladı :/ ( Onun ile alakalı oldugunu düşünmüyorum başka bir şeyden dolayıdır :/ )

Denetim Masasından > Ses Ayarları > Hoparlör > Realtek high definition audio ( Sürücü Bilgisi ) ( Bu Aygıt düzgün çalışıyor )

En azından yardım ederseniz sevinirim .

Forumdan Konuya gelen cevaplar üstüne yapılabilicek çözümler :

1) Aygıt yöneticisine gir; Aygıt Yöneticisinde Ses, video ve oyun denetleyicileri aç, Ses kartını devre dışı bırak tekrar etkinleştir ses geri geliyor. Eğer tarayıcı açıksa kapat aç tarayıcıda da ses geliyor. @burakarici Teşekkürler .

Devre dışı bırak sonra tekrar etkinleştirin.

2) Kendi bulduğum bir çözüm yolu ; Gerçekten işe yaradı . Buyrun.

3.) Bir diğer çözüm yoluda bu uyku moduna alıp geri bilgisayarı acmak ( en fazla 10-15 sn sürer oda en fazla . Bilgisayarı kapatıp acmaktan iyidir )

4.) Bir Çözüm yolu'da bu ; forumdan @enesyildirim isimli kullanıcının bulduğu bir çözüm yoluymuş .

Bundan sonraki anlatım @enesyildirim'a aittir.

Alıntı :

Arkadaşlar sanırım yorumlarınızdan yola çıkarak çözümü buldum. İlk maddede söylediğiniz ( Aygıt Yöneticisi - Ses video ve oyun denetleyicileri - Seskartı İptal ) yoluyla ses geri geliyor fakat yine belirli bir süre sonra ses yok oluyor ve bu işlemi tekrarlamak gerekiyor.

Ancak benim yaptığım farklı bir yolla bu ortadan kalktı.

Yine aynı mantıkta ( Aygıt Yöneticisi - Ses video ve oyun denetleyicileri 'ne gelin , Azami 3 adet seçenek olacak. Yani ; Bluetooth Audio Device, Intel (R) Ekran için ses ve Realtek ses kartı.) Bunlardan Bluetooth deviceyi ve Ekran İçin Ses olanı Devre dışı bırakın ve bir daha açmayın. Realtek ses kartınıda devredışı bırakıp tekrar açın.

Ben bu şekilde yaptım ve bir daha ses kaybolmadı . Aynı şekilde çözüme kavuşan olursa cevap atarsanız sevinirim.

İyi Günler

5.Çözüm yolu : Bugun güncellemelere bakarken farkettim bir çok kişi bundan bahsediyordu galiba ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riqus -- 18 Temmuz 2014; 12:40:43 >

• + up up takipteyim bende de aynı sorun var şu an yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekrema

+ up up takipteyim bende de aynı sorun var şu an yardımcı olursanız sevinirim

• aynı sorun bende de var.

forumun geneline baktığımda şu 2 gündür ses sorunları çok fazla.

ilginç
  • ARkadaşlar tam da bu konu için girmiştim foruma bendede bu sorun var çözümü bilen var mı ınternette dahıl olmak uzere medıalardan ses gelimiyor.Bilgisayara reset atınca yada kapayıp açınca duzelıyor bır sure sonra tekrar gıdıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellbas -- 13 Temmuz 2014; 17:10:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellbas

ARkadaşlar tam da bu konu için girmiştim foruma bendede bu sorun var çözümü bilen var mı ınternette dahıl olmak uzere medıalardan ses gelimiyor.Bilgisayara reset atınca yada kapayıp açınca duzelıyor bır sure sonra tekrar gıdıyor

Birebir aynısı bendeki işin komik yanı kalıcı bir sorun değil . kapatıp açınca düzeliyor ama bir kac saat sonra gidiyor geri . normalde yoktu bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqus

quote:

ARkadaşlar tam da bu konu için girmiştim foruma bendede bu sorun var çözümü bilen var mı ınternette dahıl olmak uzere medıalardan ses gelimiyor.Bilgisayara reset atınca yada kapayıp açınca duzelıyor bır sure sonra tekrar gıdıyor

Birebir aynısı bendeki işin komik yanı kalıcı bir sorun değil . kapatıp açınca düzeliyor ama bir kac saat sonra gidiyor geri . normalde yoktu bu

sanırım en son yapılan güncelleştirmeden sonra oldu bu :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende de birebir aynı sorun sorun var son birkaç gündür.bilgisayar samsung NP350V5C-S0KTR win8.çok enteresan bi durum sanki bilgisayar ses üretemiyor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derebeyi01

bende de birebir aynı sorun sorun var son birkaç gündür.bilgisayar samsung NP350V5C-S0KTR win8.çok enteresan bi durum sanki bilgisayar ses üretemiyor gibi.

Son windows güncellemesinden sonra olmaya başladı :/
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Riqus

quote:

sanırım en son yapılan güncelleştirmeden sonra oldu bu :(

Tahmin ettiğim gibi o güncellemeden sonra olmaya basladı zaten :/

• bu sorunun çözümü nedir? bulabilen varmı?
  • sorunun nedeni anlaşıldı son yapılan güncelleştirme :(

samsung NP350V5C-S0FRT win8

benimkide

umarım yakında tekrar bi güncelleştirme yayınlarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: paldov

bu sorunun çözümü nedir? bulabilen varmı?

Tekrar bir güncelleme lazım veya Microsoft'a basit özet bir şekilde en son güncellemeden sonra ses sorunu çıktığına dair bir mesaj atmak lazım .
  •  Windows 8 Ses sorunu ( Arada gidiyor , Bir kaç Çözüm yolu var. ) Ana Konu SS'li

:D
  • Buradan selamlar
  • Riqus kullanıcısına yanıt
    Bunu deneyin olmazsa çay demleyin

• Aynı sorun bende de var sanırım windows güncellemelerinden sonra oldu. Geçici bir çözüm buldum. Aygıt yöneticisine gir; Aygıt Yöneticisinde Ses, video ve oyun denetleyicileri aç, Ses kartını devre dışı bırak tekrar etkinleştir ses geri geliyor. Eğer tarayıcı açıksa kapat aç tarayıcıda da ses geliyor.
  • hakkaten enteresan..nasıl saçma bi durumla karşı karşıyayız ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakarici

Aynı sorun bende de var sanırım windows güncellemelerinden sonra oldu. Geçici bir çözüm buldum. Aygıt yöneticisine gir; Aygıt Yöneticisinde Ses, video ve oyun denetleyicileri aç, Ses kartını devre dışı bırak tekrar etkinleştir ses geri geliyor. Eğer tarayıcı açıksa kapat aç tarayıcıda da ses geliyor.

Bak bu iyiymiş ; gerçekten sağol. :) +1 verdim baskalarıda verirse ; En çok begenilen yorumlarda senin yorumun olur . Maksat soruna gecici cozum . görmeleri acısından.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözen oldu mu sorunu?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.