Şimdi Ara

İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Şuan az önce belki de birkaç sayfalık tüm durumu detaylı anlatmış olduğum mesajımın şu Allahın belası TTnet'in kopmalarından dolayı resimler upload edilirken sayfanın gitmesi sonucu silinmesinden dolayı ayrı bir sinir ile tekrardan yazıyorum. Halimden ne TTnet ne de TTnet çalışanları anladı. Bunca zamandır burada yazmadım ama hep sorunlarımın çözümünü buldum. Sizler bir akıl verirsiniz bana umarım.

    Önceki yazdığım kadar uzun yazmayacağım çünkü tekrar bir kopma halinde sanırım yazıları kaybedersem bilgisayarı parçalarım...

    Evet karadaşlar birkaç haftadır İzmirden nakil ettirdiğim internetimin kopma sorunu ile başım belada. Her şeyden önce yaşadığım yeri, ana kutunun bulunduğu mesafeyi ve aradaki sistemi basitçe anlatayım. Aşağıda fotoğrafını da koyacağım.

    Tekirdağ / Çerkezköy / Kızılpınar mahallesine ailemin yanına geldim tatile. İnternetim yalın internet. Kendisini nakil ettirdim birkaç aylığına 15 tl gibi anlam veremediğim bir fiyata. Her neyse.. Oturduğum yer 3 binalık bir site. Bölgenin ana kutusu hemen sitenin kapısında. Sitenin içindeyse bir başka kutu var. Bölgenin kutusundan gelen hattı 3 binaya dağıtıyor. Her bina içindeyse dairelere dağıtan birer küçük kutu. Sizler zaten biliyorsunuzdur bunları ama bir daha bahsetmek istedim.

    Nedir benim problemim peki ?

    1 yıl öncesine kadar 8mbit internetin tamamını randımanlı olarak kullanan biriydim. TTnet'i bir kez bile arama gereği duymadım o kadar sorunsuz çalışıyordu. Sonra üniversite başladı telefonu interneti kapadık. 1 yıl sonra İzmirden kendi adıma olan yalın internetimi nakil ettirdim ve açıldığı günden itibaren periyodik kopmalar başladı.

    Peki kopma nasıl oluyor ?

    Önce ADSL ve İnternet ışıklarım sönüyor. Sonra sırasıyla ADSL ve İnternet ışıkları yanıyor bağlanıyor ve tekrar kopuyor. Bu bir döngü halini alıyor. Bazen 20dk bazense 3 saat sürekli tekrar ediyor. Arada birkaç dakika bağlandığı oluyor sonra gümm tekrar gidiyor. Kopmaların kesin başladığı bir anı söyleyemem gece 4te olduğu bile oluyor.. Akşam yoğunluk başladığında daha sık olduğunu söyleyebilirim ama.

    TTnet müşteri hizmetleri ile 2 haftada tam 350 dk görüştüm. Dakikalarım bitti artık o derece.. Her defasında klasik arıza kaydı açılıyor kibar bir hanımefendi ya da beyefendi ile görüşüyoruz ama bir halt olduğu yok !
    İnternet açıldıktan birkaç gün sonra biraz daha stabil bağlanabilmek için hızı önce 4 mbit'e sonra 2mbite hatta 1mbite kadar düşürdüler.

    Kopmalar hallolmadıkça aramaya devam ettim en son bir ekip ana kutuya geldi beni aradı kutuya çağırdı gittim. Onlar da yanlış gelmişler hattım bağlancak sanmışlar. Sorun nedir noldu diye arayıp çağırmışlar. Anlattım durumu, telefon ile görüştüler birkaç kablo bağladılar çıkarttılar falan burada problem yok dediler. Sizin sitenin kutusu vahim durumda, yarın gelip bir test yaparız sinyale bakarız eğer problem yoksa suçu ankastreye atarım dedi ve gitti. Tabiki ertesi gün gelen giden yok !

    En son dün TTnet müdürlüğüne gittim. Teknik birimle görüştüm derdimi anlattım. Sisteme girip SNR değerlerime baktılar bu değerlerde kopma imkansız dediler. Şaka gibi ya biz de farkındayız ve şuan internet var zaten dedim. Adam illa da tutturdu binadaki hattından emin ol. Yok akşam yoğun saatlerde şu oluyo bu oluyo binadaki kablolarda "Manyetik Rezonans"??? oluyor falan dedi. Dedim tamam emin olup gelicem problem devam ederse o zaman görüşücez. Bekliyorum dedi.

    Dün akşam babam tesisat ve elektrik işlerinden anladığından indik binamızın kutusuna. 2 çift kablo geliyor dairemize. Birisi şuan kullandığım diğeri ise yedek. Hatta ek vs yok doğrudan geliyor. Yedeği şuankini de denedik modem değerleri değişmedi..
    Dün akşamdan bu sabaha kadar hiç kopma olmadı. Bu sabah 3 sefer üst üste koptu geri değerler aynı oldu 30 db'e 15 db.. Sonra sağlam bir yağmur yağdı ardından yarım saatlik bir elektrik kesintisi. Ve tekrar elektrik geldiğinde SNR Upstream değeri 0.7 db'e kadar indi. Kopmalar başladı yavaş yavaş tekrar normale döndü.

    Son 1 haftadır SNR Downstream 30db SNR Upstream 15db civarlarında hızımsa 2mbit. Downstream minimum 26 db gördüm 2mbitte. Ama Upstream'in ne zaman ne olacağını hiç kestiremiyorum sürekli değişiyor. Kimi zaman birkaç db kimi zaman 0 kimi zamansa 100 db.

    Haa şunu da belirteyim dikkatimi özellikle çekti. Kopma anında aşağıdaki modem arayüzünde de görürsünüz. "Durum" kısmı boş oluyor No Deflect yerine ve Upstream 100db'e çıkıyor ve küt diye net gidiyor kopma devam.

    Şuana kadar yaptıklarımız: ana kutuda problem olmadığı söylenildi. Modem, kablo, ankastre denendi sağlamlar. Başka modem kablo vs de denedim yani.

    Aşağıda ana kutu ile bizim kutumuz arasındaki mesafenin, bazı modem arayüz durumlarının ve içi mahvolmuş site kutumuzun fotoğraflarını atacağım. Sizlerden bilgi ve yardım bekliyorum. Herkese çok teşekkür ederim umarım çok uzun yazmamışımdır.


    Edit: Modem markam Pikatel AirMax - 101.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTopal -- 12 Temmuz 2014; 16:59:24 >







  • Elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım arkadaşlar. Yazdıklarım silinmeden önce sanırım bunun bir 3 katı yazmıştım. Yine de yazardım ama daha da uzun yazıp sizleri yormak istemiyorum. Benim derdimi paylaşan, yardımcı olmaya çalışan ya da sadece okuma tenezzülünde bulunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum tekrardan.
     İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :( İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :( İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :( İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :( İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :( İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :( İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :( İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :(




  • hat ölü. ttnete yeni açılan şikayet bölümünde şikayette bulun.
  • bu bahsettiginiz yer neresi peki? link verebilir misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTopal -- 12 Temmuz 2014; 19:39:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online islemlere gir kullanici islemleri tüketici şikayetetleri ordan yeni sikayet yaziniz ayrica btk ya uye olup birde orda sansinizi deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnet online işlemlerdeki şikayet bölümünden yazınca ttnetin sisteminde btk üzerinden şikayet edildi diye yazıyor ve 48 saat içinde ilgilenme süresi var. Bizzat denendi çalışıyor.
  • arkadaşlar bilgiler için çok teşekkür ederim. şikayetimi yaptım. pazartesi günü tekrardan bi müdürlüğün kapısına da fotoğraflar ile dayanacağım. gerekli cevap gelmez ise BTK'ya da başvuracağım. buradan sonuçları yazacağım mutlaka. Belki daha sonra birileri benzer problem yaşar ise neler olup bittiğini bilmek ister. Herkese tekrardan teşekkür ederim. İyi akşamlar.. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhans19

    Ttnet online işlemlerdeki şikayet bölümünden yazınca ttnetin sisteminde btk üzerinden şikayet edildi diye yazıyor ve 48 saat içinde ilgilenme süresi var. Bizzat denendi çalışıyor.

    şikayeti gerçekleştirdikten sonra öyle bir yazı görmedim fakat umarım btk kontrolü altında olur bir de tekrardan oraya uzunca durumu anlatmak eziyet olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurakTopal

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhans19

    Ttnet online işlemlerdeki şikayet bölümünden yazınca ttnetin sisteminde btk üzerinden şikayet edildi diye yazıyor ve 48 saat içinde ilgilenme süresi var. Bizzat denendi çalışıyor.

    şikayeti gerçekleştirdikten sonra öyle bir yazı görmedim fakat umarım btk kontrolü altında olur bir de tekrardan oraya uzunca durumu anlatmak eziyet olacak

    Orada yazmıyor zaten ama telefonda konuşacağın kişi şikayetinizi btk üzerinden iletmişsiniz diyor.




  • BurakTopal B kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bende de var gün içinde yüzlerce kez dsl kopuyor btk ya şikayet edin de zyxel m. hizmetleri

    yaklaşık bir haftadır dsl kopması yaşıyorum modemde dsl ışığı gidiyor sonra tekrar gelip sabitleniyor 2 3 dk internete giriyorum tekrardan gidiyor bu gün içinde yüzlerce kez oluyor ttnet 1 haftadır sorunu halledemedi hat değerleriniz çok iyi sorunu anlamak güç diyor eve gelen ekip lokal bir arıza var galiba dedi size gelen hatta sokakta bir temassızlık olabilir bunu ilgili ekip araştırıp bulacaktır dendi ama hala durum aynı.Sizce sorun modemden olabilir mi ev içindeki hatta sorun yok kontrol ettik direk sokaktan gelen kabloya bağladık durum yine aynı yalın hipernet kullanıyorum bu arada bana bi yardım edin

    .

    .

     İnternet kopmaları yüzünden çıldırmak üzereyim. Yardım lütfenn :(




  • Aynı sorun bende de var.Denizli/Merkez de oturuyorum.Adsl ışığı yanıp sönüyor sonra internet ışığı sönüyor.Kendi kendine düzeliyor sonra tekrar gidiyor.1 haftadır internet böyle gidip duruyordu ara sıra ama dün geceden beri sürekli yaptı bunu internete giremedim.20 dakika önce bi bağlandı şimdilik kopmuyor.TTnet i arasam hızı düşüyorlarmış. Ne güzel 8 mbit alıyordum 16 ya çıkartmıştım.Hızda en ufak bir değişiklik yok.Hay kafama diyorum şimdi.Ttnet bu fazla kurcalamıcan
  • merhaba dostlar bende henüz bir aksiyon olmadı...
    internetten şikayet ettim edeli 3. kez telefonuma şikayetiniz ile ilgileniyoruz hala gibisinden mesaj geliyor. pazartesi bölge müdürlüğüne gidip şeflerine kutunun fotoğrafını gösterdim. sanırım bu durumda olan tek kutu bu değilmiş.
    insanları yermek istemiyorum kesinlikle çok da rahatsızlık duyucam bundan ama çevremde çok yoğun doğulu aileler var. aşırı göç alıyoruz ve sabahtan salıyorlar 4-5 tane çocuklarını akşama kadar naptıklarını bilmiyorlar. bu kutuyu bu hale getiren o çocuklar. biz zamanında bunu bağladık açılmasın diye. üniversiteye gittim geldim ki bu hala dönmüş. tabi bunda ttnet'in gelip de kutusuna sahip çıkmaması yeteri kadar sağlam yapmaması böyle ciddi bir şeyi ayrı bir konu.
    her neyse efenim şefle de görüştükten sonra beyefendi pek bir heyheylendi ama ekip göndericem dedi hala bi olay yok bakalım ttnet'e bir de bugün 210 tl 3 aylık fatura ödedik güzelce sonu nolacak bilgilendirme yapıcam buradan




  • dostum hat değerlerin sanki benden daha iyi ama vdsl hakkında pek bilgim yok burada daha bilgili abilerimiz, kardeşlerimiz mutlaka vardır. ttnete yüklen sürekli, kutunuzu açtır gerekirse benimki gibi bir durum olabilir. aynı şekilde binanıza gelen o küçük kutuda, bina ankastrende de olabilir. modemini de bir değiştirip denemende fayda var. ben tam olarak sorun nerden diye bulana kadar denemediğim şey kalmadı çünkü. malum bu ttnet her şeye bahanesi var...



    thebancally, dostum benzer durumu yaşıyoruz sanırım ben de sanırım bir süre kopma olmadan giriyorum. ama öyle korkar oldum ki pek internetle bir şey de yapmıyorum anlayamıyorum. kopmaların iyi takibini yap, snr değerlerini an an takip et bunlar önemli anladığım kadarıyla..
  • BurakTopal B kullanıcısına yanıt
    Benim problem çözüldü santralden bana gelen hatta lokal bir arıza varmış giderilmiş. Sizinde aynı sorun olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de dün attığım mesajdan sonra hiç kesilmedi.
  • kutunun haline bak rezillik
  • birkaç dakika önce internetten yapmış olduğum başvuru üzerine arandım. bana modem falan muhabbeti yapıldı yine. yolladığım fotoğrafı açmasını istedim. sonra kadına gayet sert çıktım hatta çıkışıma kendim bile inanamadım diyebilirim :D tüm olanı biteni kutunun halini yaptıklarımı anlattıktan sonra kadın bölge müdürlüğüme fotoğrafla birlikte arızayı ilettiğini söyledi. bakalım nolacak artık. sert çıktığıma da üzüldüm biraz ama yapacak bir şey yok :(
  • BurakTopal B kullanıcısına yanıt
    An itibari ile yine aynı sorunlar başladı 3 gün hiç kopmamıştı. Btk ya şikayeti göndereyim yine btk ya şikayet edince ciddiye alıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 33 snr ile benimkide kopuyor ilgiç sıcak vurdu heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hala bir işlem yapılmadı hala aynı durumlar var. bu sabah btk'ya şikayetimi gönderdim bakalım neler olacak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.