Şimdi Ara

TÜBİTAK'ın Akıllı Mobil Cihaz ve Bileşenlerinin Geliştirilmesi proje çağrısı sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • TÜBİTAK'ın Akıllı Mobil Cihaz ve Bileşenlerinin Geliştirilmesi proje çağrısı sona erdi








    Ülkemizde müthiş bir mobil cihaz ithalatı yaşandığı herkesin malumu ve ülkemizde sınırlı üretim olduğu için harcanan paralar da yurtdışındaki bu firmalara gidiyor. Bazı firmaların bu alanda çalışmaları mevcutken, TÜBİTAK da yerli firmalara gerekli desteği sağlamak için bir proje çağrısı başlatmıştı.




    Akıllı Mobil Cihaz ve Bileşenlerinin Geliştirilmesi başlığı ile Şubat ayında açılan çağrı geçen hafta sona erdi ve yapılan duyuruya göre 17 firmadan 15 proje başvurusu geldi. Bu bakımdan ülkemizde yerli mobil cihaz teknolojisi geliştirmek isteyen pek çok firmanın olduğunu söyleyebiliriz. Ancak genelde sermaye eksikliği nedeniyle projelerini hayata geçiremeyen bu firmalara TÜBİTAK bir nevi öncülük etmiş olacak. 




    Bahse konu proje çağrısı ile belirtilen alanlarda yerli teknolojilerin oluşmasına veya gelişmesine imkan sağlamak, uluslararası boyutta yenilikçi özellikler barındıran akıllı mobil cihaz veya bileşenlerinin yurtiçinde geliştirmek, güvenli iletişime yönelik akıllı mobil cihaz veya bileşenleri geliştirmek hedefleniyor. 




    Çağrıya projesi ile katılan firmaların şu beş alanda teknoloji geliştirmesi gerekiyor. Bunlar;




    1. Uluslararası boyutta yenilikçi özellikler barındıran akıllı mobil cihaz geliştirilmesi, 

    2. Katma değeri yüksek, yeni kullanım alanları oluşturabilecek akıllı mobil cihaz bileşenlerinin 

    (kamera, algılayıcılar, dokunmatik ekran, 3G/4G modem vb.) geliştirilmesi, 

    3. Güvenli iletişime yönelik akıllı mobil cihaz geliştirilmesi, 

    4. Güvenli iletişime yönelik akıllı mobil cihaz bileşenlerinin geliştirilmesi, 

    5. Farklı kullanıcı tiplerinin (Görme engelli, İşitme Engelli, Çocuk vb) ihtiyaçlarına göre 

    özelleştirilmiş bütünleşik cihaz geliştirilmesi şeklinde sıralanıyor. 




    Projelerin en fazla 36 ay içerisinde tamamlanması gerekiyor ve 5 milyon TL bütçe sağlanıyor. TÜBİTAK'ın ilgili kurulları gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra alanına göre hibe almaya hak kazanacak projeleri belirleyecek.  

     

     



    Kaynak:http://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/bit-_mobil_iletisim._1511-bit-2014-mi-04.pdf







  • Tubitak bence kısa süre önce bilim dünyasına hediye ettiği "heceli ses montajı" buluşuna ağırlık vermeli. Bütün bilim dünyası bu muhteşem buluşu konuşuyor çünkü.

  • Kurum tamamen malum siyasi partinin kadrolaşması altındayken(ki önceden de başka bir kadrolaşma vardı malumunuz), malesef bu partiye yakın olan şirketlerin -projeleri işe yaramaz olsa bile- bu işe ayrılan maddi kısımdan büyük pay alacağını düşünmemek elde değil.
    Ülkemizde işler böyle yürüyor malesef. Kurullar değerlendirme konusunda %100 adil ve şeffaf olacaksa amenna.
  • Umarım başarılı olur bu proje. Çünkü telefon konusunda inanılmaz tüketim yapan bir milletiz ve bunun önlemi alınması lazım. Ya da alınamıyorsa böyle projeler yapılarak Türk şirketleri kurulup paranın ülkemizde kalması gerekir.
    Son olarak bir Atatürk sözüyle bitireyim.
    Türk milleti,Türk malı alın,Türk parası Türk ülkesinde kalsın..

  • Bizde ki bu kafa ile hiç bir şey olmaz. Haber yapıp kendinizi kandırmayın. Siyasi gücü eline alanın kadrolaştığı yerlerde ilerleme olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: marooned

    Tubitak bence kısa süre önce bilim dünyasına hediye ettiği "heceli ses montajı" buluşuna ağırlık vermeli. Bütün bilim dünyası bu muhteşem buluşu konuşuyor çünkü.

    Helal olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olum bırakın elestirmeyi ülkemiz bu yönde gelişsin diye dua edin de samsung gibi soyguncular kazanmasin

  • işiniz gücünüz didişmek, akp iktidar da diye bütün devlet kurumlarını eleştirecek kadar saf sınız. demokrasiyle yönetiliyor bu ülke, kazanamıyorsanız hazmedeceksiniz

  • Tübitak'a olan güven kaybolmuş durumda çoğu insan tarafından bilindik sebeplerden. Açıkçası bende pek inançlı değilim bu kuruma karşı. Umarım hepimizi yanıltır ve iyi işler çıkartırlar ortaya. En azından gerçekten hakeden ve projesi başarılı olacak firmalara destek sağlasınlar.

  • Yav telefon falan uğraştığınız şeylere bakın yapıcan duble yolu höykürcek vatandaşlar

  • Oto boka katın siyaseti aferin.sonrada neden yerli telefonumuz yok .s.s yapıp geziyonuz forumda.Ulan adamlar hiç bişey yapmasa suç yapsa suç şuanki muhalefetin en büyük sorunuda oto moka karşı çıkması değilmiydi zaten.Madem ülkeyi beğenmiyorsunuz zorla tutan yok sizi sansür olup gidebilirsiniz, gidemiyorsanız(alayı ergen zaten) bunun gibi iyiye giden projelere destek vereceksiniz veya çenenizi kapatacaksınız.
    Bu arada bu foruma tc kimlik no ile kayıt sistemi gelmeli bunlar gibi kahvaltıda yürek yiyen ergenleri sonra görelim. Sizin daha kendi bakış açınız yok.tuttuğu partinin siyasi liderinin ağzındaki iki kelimeyi gelişimini tamamlamamış atarlı yarım beyninizle bana anlatmaya çalışmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 12 Temmuz 2014; 12:34:03 >
  • tüpü-tak

  • İyi de, bi gün çıkıyoruz "bu gelişmeler niye bizim ülkemizde olmuyo" diyoruz. Ertesi gün "bunlar yapsa ne olur yapmasa ne olur"a dönüyoruz. Olaylara biraz daha olumlu bakma taraftarıyım açıkçası, artık bi yerden başlamamız lazım. Umarım elle tutulur gelişmeler olur.

    Hangi firmaların proje başvurusu yaptığına dair bilgi var mı?
  • Siyasete çekmeyelim lütfen konuyu.inşallah faydalı güzel projeler ortaya çıkar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım başka ne projeleri cıkarıcaklar ama ben başarılı bulmuştum açıkçası bu projeyı
  • Arap alfabesi ile cep tlfnuna adnroid tabanlı işletim sistemi yazacak imamlar aranıyor.

    TUBITAK

  • hadi hayırlısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unduli

    quote:

    Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

    Ne ne yapayım senin kim olduğunu anonim olmaktan güç alan sözde ateistler,özgürlükçüler utansın.Ben kimsenin inançlarına karışıyormuyum? İftar vakti konu dışında alakasız başlık altında 18+ resim mi paylaşıyorum? Senin safında duran, adam değil ki bana neyi kimi savunuyorsun? Senin safında sağlam adam yok.
    O montajcı dediğinin ne kötülüğünü gördün? bundan bir önceki seçimde sırf başörtülü diye çankayaya ÇIKAMAZ diyen benim tuttuğum partinin liderimiydi? Unutuyorsunuz,ben unutmam!

    İzleyinde gözünüz GERÇEK görsün!

    Dünden Yarına - Kanun ve Düzen

    Demek ki neymiş , o siyaset katmayın kısmı hikayeymiş.

    +18 resim paylaşan kim bilmiyorum ama kendisini ilgilendirir, alakasızsa saygısızlık, konuyla ilgiliyse kendi tercihidir. Türkiye'de son yıllarda birde oruç tutana göre ülkeyi inşa muhabbeti başladı. Dayanamıyorsanız tutmayın, bu kadar basit.

    O montajcının montaj dedikleri montaj değilse en başta hırsızlık yapmış, hala ne kötülüğünü gördün diyorsun, şaka mısın?

    Dediğini kendin anladınmı arada kalmışsın kardeş sen.Neyse uzatmıyorum.Benim gözümde haksızın yanındasın.Ve bu ülke size en az 20 yıl teslim olmayacak kendinizde göreceksiniz.Sen istediğin kadar hırsız de bunu çıkaran kimin medyası? sizin.Delil varmı? Yok. Hadi diyelim gerçekten çalmış millet sizemi oy verecek? Çok beklersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 12 Temmuz 2014; 16:09:04 >




  • vergi konusunda çok sağlam bir iyileştirme yapılırsa sadece üreticiler için hiç bir zaman uçuk rakamlarda cihazlar olmayacaktır. uçuk rakamlar söz konusu olduktan sonra ve teknoloji konusunda gerekli olan temel yasalarda olmadığı sürece asla türk malı raabet görmez ben bile almam zaten.yurt dışından hadi pahalı geliyor kendi içimizde ürettiğimizde neresi pahalı ?? elbette vergisi boşuna 2 gün önce kalite kontrol vergisini döşemediler torba yasa ile kalite kontrol vergisi çıkmayanların ise stopajına % 20 ilave edilecek.

    kolaylık yerine takoz koydukları için asla düşmez piyasa kim kimi !!! hesabı yola devam durmak yok duranı ALLAH sevmez kim ne anlarsa artık.

  • Aklıma ilk gelen bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz cümlesi oldu.

    Ülkedeki gerçekten kendini kanıtlayabilecek insanların önünde dağ gibi bürokrasi var o bile yeter.

    Anlayacağınız böyle gelmiş böyle gider.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.