Şimdi Ara

Asus mu AOC mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    500-600 TL bandında 23 - 24" monitör arıyorum. Oyun ağırlıklı olduğu kadar evde iş için de kullanacağım. Aklımda iki seçenek var biri
    AOC E2461Fwh diğeri ise
    ASUS VN247H
    Sizce hangisini tercih etmeliyim, neden?
    Yok sen bu fiyata bunları boşver bu sana daha çok gider dediğiniz bir seçenek varsa önerilerinizi de bekliyorum.
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanalih -- 11 Temmuz 2014; 14:55:01 >







  • Merhaba arkadaşlar
    Monitör alacak arkadaşlara bir fikir vermesi açısından yazıyorum.
    ASUS'un VN247H modelini de AOC'nin E2461Fwh'sini de aldım denedim. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı iki monitörü de geri verdim. ASUS'un bu monitörü geri vermemin sebeplerinden biri ışık sızmasıydı. Forumda incelemesini yapan arkadaşın verdiği ışık sızması testindeki modelden çok daha az bir ışık sızması sorunu olsa da monitörü AOC ile değiştirdim çünkü ASUS'un bu modelinde altı kalın kalın çizilen 1 ms tepki süresinde rağmen en azından benim elime geçen modelde ciddi "ghosting" sorunu vardı. AOC'nin modelini aldığımda ise ilk önce malzeme kalitesinin ASUS'a göre düşük olması dikkatimi çekti. Daha fazla monitörü test etmeden ilk yaptığım testte ölü piksel çıkması ile ve ayrıca daha önce forumda alan birçok kişinin de almadan önceki bir kaç monitörlerinde ölü piksel sorunları yaşamaları sebebiyle AOC almaktan da vazgeçtim. Sonuçta ASUS'un MX239H modelini aldım. Ne alaka diyebilirsiniz açıkçası en başta bir monitöre o kadar para vermek istememeğim için ASUS'un bu modelini düşünmemiştim. Ancak yaşadıklarımın verdiği sıkıntıdan da olsa gerek bu modeli almaya karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım. Çok kısa bir zaman kullanma fırsatı yakalamış olsam ilk izlenimlerin gayet olumlu yönde. Açık söylemek gerekirse bir oyun monitörü değil zaten IPS panellerin TN panellerden tepkime süresi söz konusu olduğunda bir nebzede olsa geri kaldığı bilinen bir gerçek ancak şu ana kadar tepki süresinden şikâyetçi olduğum olmadı her ne kadar daha alalı saatler olsa da. Malzeme kalitesi son derece yüksek ayrıca 23" olmasının da etkisi olabilir ancak diğer monitörlerden çok daha sağlam duruyor masada. Söz konusu muadillerine kıyasla sallanma çok az. İlerde belki testlerini ve incelemesini yapabilirim ama ondan önce sizler ne düşünüyorsunuz bu monitör hakkında ve kullanan var mı diye bir sormak istedim.
    Yorumlarınızı bekliyorum.




  • Hocam 2'sinde de memnun kalmamışsınız ama 2 monitörde bu alanda f/p ürünü. düşük ms li olmaları ve uygun fiyat alınası yapıyor...İkisini de iade etmişssiniz. Yeni MX239H'ı güle güle kullanın...Peki iade etmeyip birini seçmek durumda olsaydınız(iki üründede ölü pixel vs olmadığı bir durumda) bu hangisi olurdu ?
  • Öncelikle teşekkürler. Bu tepkime süresi değeri konusunda ben açıkçası bunun bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta verilen “ms” değerleri "GTG" ve üreticiler aynı şeyi değişken karşıtlık konusunda da yapıyor. “Şu kadar milyona 1 kontrast” yok "mega kontrast" yok "hiper kontrast". Her neyse AOC'de bir sorun çıkmasaydı büyük ihtimal onda karar kılardım her ne kadar malzeme kalitesi kötü olsa da. Aynı şey ASUS için de geçerli. Eğer o modelde "ghosting" sorunu olmasaydı onu tercih ederdim çünkü yazılanların aksine ışık sızdırma konusunda kabul edilebilir bir tablo söz konusuydu. (Bu sorunun yalnızca o modele özgü olduğundan, normalden çok fazla “ghosting” etkisinden dolayı eminim diyebilirim. ) Burada ki mağazanın elinde kalmadığı için başka bir seçeneğe yönelmek zorunda kaldım, her iki monitör için de geçerli bu söylediğim. F/P ürünleri oldukları doğru ama son karar kıldığım ürünle fiyat bakımından aralarında uçurumlar yok. Ben 200-250 TL daha harcayabilirim monitöre diyenlere tavsiye ederim çünkü renk verme yönünden IPS paneller TN'lerden çok üstün. MX239H'nin renklerinin yanında AOC'nin abartıldığını düşündüğüm çok canlı ve doğal renlerinin lafı bile edilmez. Sırf sahibiyim diye de bir ürünü övüyormuş gibi gözükmek istemem eksilerini kullandıkça belirteceğim.




  • Samsung
    Aoc
    Asus
    3 de hangisi tercih edilmeli aoc ips panelleri çok güzel samsung ips panel yok asusun ips panelleri nasıl ha bu arada led ekran dan ips ekranın kalitesi daha güzel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.