Bildirim
★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. (28. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: burc_oker
abi intel neymis ya 8320 den sonra toyotadan ferrariye binmis gibiyim bf4 daha bi guzel oldu bosta sicaklik degerlerim guzel gorunuyor
Şöyle mesajlar yazmayın ya zaten heyecanlıyım nasıl bir performans alacağım 4790k ile diye, ay başı anakartı bekliyorum sabırsızlıkla, bu mesajları görünce içim içimi yiyor iyice
-
valla kos al gercekten inanilmaz bir olay -
-
-
Tesekkur ederim kardesim, ya benim kafami sicaklik kurcaliyor, hyper 212x evo takili stres testlerinde 90 100 gordugu oluyor montaja baktim hic sorun yok. Sadece anakartin arkasindaki standart backplate i cikarmadim ben hyper 212nin back plate ayakli oldugu icin ustune ters sekildw taktim islemciye bakiyorum sogutucu tam oturuuor bir yerde bisey var. Bf4 te 72 75 arasi oldu nasil olacak bilmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@burc_oker
Sıcaklıklarınıza göre montajda bir hata yapmış olabilirsiniz.
Aşağıdaki 1. resimde anakartınızın alttan görüntüsü var ve metal backplate zaten hiç bir şekilde sökülmüyor
Onu ancak yetkili servis sökebilir.
2. resimde de 212X in kendi backplate i görülüyor
Backplate in ortasındaki kare açıklığın iki yanında karşılıklı 3 yuvarlak delik var
Bunların anakart backplate tindeki 3 vida deliğinin üzerine getirip montajı yapmalısınız
Ardından en son somunları sonuna kadar sıkın
1 mm bile kımıldamasın.
-
quote:
Tesekkur ederim kardesim, ya benim kafami sicaklik kurcaliyor, hyper 212x evo takili stres testlerinde 90 100 gordugu oluyor montaja baktim hic sorun yok. Sadece anakartin arkasindaki standart backplate i cikarmadim ben hyper 212nin back plate ayakli oldugu icin ustune ters sekildw taktim islemciye bakiyorum sogutucu tam oturuuor bir yerde bisey var. Bf4 te 72 75 arasi oldu nasil olacak bilmiyorum
Kesinlikle montajda bir problem var üstad.
Yurtdışı incelemelerde cm hyper 212 evo ve x serisiyle tam yükte 68-70 derece civarları sıcaklık sonuçları almış, stok fanda bile kolay kolay 80-85 üstüne çıkmıyorken cm hyper de o sıcaklıklar normal değil. -
-
kardesim hakliymissin soktum gece gece inat ettim tekrar taktim dikkatli bir oncekinde heatsink elimle tutunca oynuyordu simdi hersey yerine oturdu 20 derece ortalama dustu 100 lere vuruyordu birden simdi normal -
bilgielndirme icin tesekkur ederim gece gece backplate i ve sogutucuyu tekrar soktum dikkatli bi sekilde vidaladim bir oncekinde heatsink oynuyordu simdi tas gibi oldu hic hareket etmiyor tam yapisti islemciye diye tahmin ediyorum 100leri geciyordu ilk testler aida 65 80-84 derece gordu daha yukarisi yok -
quote:
bilgielndirme icin tesekkur ederim gece gece backplate i ve sogutucuyu tekrar soktum dikkatli bi sekilde vidaladim bir oncekinde heatsink oynuyordu simdi tas gibi oldu hic hareket etmiyor tam yapisti islemciye diye tahmin ediyorum 100leri geciyordu ilk testler aida 65 80-84 derece gordu daha yukarisi yok
Oda içeriside sıcaksa normal sayılır o sıcaklıklar kasa içi hava sirkülasyonunu biraz daha iyileştirirsen biraz daha düşme olacaktır. -
valla 5 fan var 14cm lik :) kasa kapali sirkulasyon tamam bf4 oynadim simdi yarim saat 60-70 derece gitti geldi harbidfen cok sicak terledim acayip :) -
quote:
valla 5 fan var 14cm lik :) kasa kapali sirkulasyon tamam bf4 oynadim simdi yarim saat 60-70 derece gitti geldi harbidfen cok sicak terledim acayip :)
Oda içi sıcaksa normal sıcaklıklar çok kafaya takmamak lazım -
valla bu sefer backplate i tekrar taktim, vidalari sonuna kadar sıktım, islemcinin ustune her tarafına esit yayilacak kadar termal macun surdum, makas seklindeki demir yayli tutacagini esit sekilde vidalar donmeye kadar sıktım bu sefer iyice sogutucu oturdu hatali montaj oldugunu sanmiyorum.
yalniz odam cok sicak onunda etkisi vardir ama bana hala biraz yuksek geliyor degerler, gigabyte voltaji biraz fazla veriyor olabilir mi? 4.4 turbo boost hali icin islemcinin ideal voltaj degeri nedir? -
quote:
Orijinalden alıntı: Iron Mask
@burc_oker
Sıcaklıklarınıza göre montajda bir hata yapmış olabilirsiniz.
Aşağıdaki 1. resimde anakartınızın alttan görüntüsü var ve metal backplate zaten hiç bir şekilde sökülmüyor
Onu ancak yetkili servis sökebilir.
2. resimde de 212X in kendi backplate i görülüyor
Backplate in ortasındaki kare açıklığın iki yanında karşılıklı 3 yuvarlak delik var
Bunların anakart backplate tindeki 3 vida deliğinin üzerine getirip montajı yapmalısınız
Ardından en son somunları sonuna kadar sıkın
1 mm bile kımıldamasın.
merhaba,
size birsey sormak istiyorum 2. resimde oldugu gibi direk anakarta taktim backplate i bu sefer yani sadece ayaklar yapisik kalan demir ile anakart arasinda bosluk var, vidalarini iyice sıktım hic bosluk kalmayacak sekilde termal macunu tam islemcinin ortasina daire seklinde surdum ve 212 nin yayli demirini takip 4 vidaya oturttum. bosluk kalmayana kadar da sıktım gecen sefer oynuyordu simdi hic oynamiyor sicakliklarda dusus oldu 10-15 derece civari ama streste 80leri hala gormesi normal mi?
ben bir yer mi atliyorum veya vidalari daha da cok sıksam mı iyice yapıssın iletken olsun diye? anakartı kırmayalım sonra :))) dun bf4 actım yarım saat kapatırken baktım cupıd hw monitorde sicakliklar 4 cekirdekte 75li degerlerdir. acaba diyorum gigabyte in standart verdigi voltaj fazla olabilir mi? ideal voltaj degeri nedir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerB -- 24 Temmuz 2014; 9:14:55 >
-
selam,
birsey sormak istiyorum bu sefer sogutucu montajini dogru yaptigimi dusunuyorum arkadan taktıgım backplate tam oturdu islemcinin ustune yayli deminiri taktım tam oturdu tum vidalari bosluk gidene kadar sıktım araya termal macununu surdum suan heatsink oynamiyor hic direkt oturdu ve sicaklik oyunlarda 70 derecelere geldi fakat streste hala 85i gordum odamda sicakti. belki diyorum gigabyte standart voltaji yuksek veriyor olabilir mi? 4.4 ghz icin ideal voltaj ne olmali?
dun bf4 yarim saat oynadim 75 civari isi degerleri vardi montajdan eminim sorun yok yani kac kere kontrol ettim heatsink direk macunla yapisti islemciye. ramlere bakacak sekilde de fanını taktım ama bana degerler hala yukek geliyor. bu arada kasa 450d ve 5 fan var ustlerden ve arkadan surekli havayi disari atiyor i7 4790k nin hyper 212 tarzi sogutucularla aldighi isi degerlerine ihtiyacim da var galiba :D -
sivi sogutma kullanan arkadaslar tavsiyelerinize ihtiyacim var
http://forum.donanimhaber.com/m_95118532/f_//tm.htm#95118532
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X