Assasin's creed tüm pop oyunlarından tartışmasız daha iyiydi eğer yeni pop nın grafikleri ve oynanışı güzel olursa alır oynarız
Bir daha söyle bakıyım PoP serisi yanında Assasin's Creed'e oyun gözüyle bile bakmam
Prince olsun çamurdan olsun her şekiilde deli gibi oynarım.
Katılıyorum, görüşlere saygı duymakla beraber. Assassin's Creed'i bir kere bitirdikten sonra kendisiyle ilgilenmedim bir daha. (Tabii ki, AC'nin konusu falan güzel, ama oynayış olarak pek bir şey bulamıyorum. Kingdom'da at sürüp katliam yapmak, belki arada bir oyalanmak için tercih edilebilir.)
Ancak, geçen PoP: WW'yi bilmem kaçıncı kez oynamaya başladım, gerçekten çok ayrı bir yeri var gözümde. Oyunun geçtiği mekâna ve müziklerine hastayım sanırım, o nedenle.
Yalnız, T2T dandik biraz. Bunu da kâbul etmeli. Ses kalitesi bile saçma sapan düşmüştü o oyunda.
T2T, çıkması gerektiği için çıkmış bir oyun izlenimi veriyor. WW'nin altında eziliyordu, başka da bir şey değil.
Bu arada, gelmişken sorayım: WW'de AA açabiliyor musunuz? Kare/Sn'yi düşürebilir, ama görüntüde bir şey değiştiriyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 6 Haziran 2008; 8:35:09 >
Assasin's creed tüm pop oyunlarından tartışmasız daha iyiydi eğer yeni pop nın grafikleri ve oynanışı güzel olursa alır oynarız
Bir daha söyle bakıyım PoP serisi yanında Assasin's Creed'e oyun gözüyle bile bakmam
Prince olsun çamurdan olsun her şekiilde deli gibi oynarım.
Katılıyorum, görüşlere saygı duymakla beraber. Assassin's Creed'i bir kere bitirdikten sonra kendisiyle ilgilenmedim bir daha. (Tabii ki, AC'nin konusu falan güzel, ama oynayış olarak pek bir şey bulamıyorum. Kingdom'da at sürüp katliam yapmak, belki arada bir oyalanmak için tercih edilebilir.)
Ancak, geçen PoP: WW'yi bilmem kaçıncı kez oynamaya başladım, gerçekten çok ayrı bir yeri var gözümde. Oyunun geçtiği mekâna ve müziklerine hastayım sanırım, o nedenle.
Yalnız, T2T dandik biraz. Bunu da kâbul etmeli. Ses kalitesi bile saçma sapan düşmüştü o oyunda.
T2T, çıkması gerektiği için çıkmış bir oyun izlenimi veriyor. WW'nin altında eziliyordu, başka da bir şey değil.
Bu arada, gelmişken sorayım: WW'de AA açabiliyor musunuz? Kare/Sn'yi düşürebilir, ama görüntüde bir şey değiştiriyor mu?
Ben açılıyordu diye hatırlıyorum ama farkediyormu bilmiyorum çünkü dikkat etmedim. Bu arada T2T bencede biraz dandikti ama Dark Prince olmakta ayrı bir zevkliydi. WW ve SoT müthiş oyunlardı, ikisini de ara ara oynarım. WW müzikleri tabii bir başka hala soundtrack olarak winamp'te dinlerim.
Öss'ye girecek olmama rağmen hem başka bir sitedeki arkadaşları kıramadım hem de stres atayım dedim, Hiç üşenmedim Pantheon.org daki en önemli Pers tanrılarını(en azından ormazd ile ahriman ile ilgili olanları) Tamamen çevirdim. İsteyen yine de www.pantheon.org 'a girip metinlerin orjinallerine bakabilir.... Bu kadar uğraşımdan sonra artık kim ingilizcelerini okumak ister onu da bilemem ;) .. Zurvan
Pers inançlarına göre başlangıçta var olan tanrıdır ve sonsuz zaman ve uzayın tanrısıdır. Zurvan, iyi tanrı Ahura Mazda ve kötü tanrı Angra Mainyu'nun babasıdır.
Çift cinsiyetli olduğu için onları yaratabilmek için bin(1000) yıl kadar fedâkarlık yapması gerekmiştr. İki karşıtlığı temsil eden oğullarıyla, Zurvan'ın kendisi tarafsız tanrı olarak görülür; bu da iyilik ve ötülük arasında bir fark göremediği içindir. Zurvan aynı zamanda kaderin, aydınlığın ve karanlığın tanrısıdır. MS 3. ve 7. yüzyıllar arasında Sasanilerin resmi dini olan, Zurvanizm'de, Zurvan en büyük tanrıdır ve dört elementin hükümdarıdır. ----------------- Ahura Mazda
Pers inanışlarına göre Ahura Mazdah ("Bilgelik Tanrısı") cennetleri ve Dünyayı yaratan en üstün tanrıydı, ve Zurvan'ın başka bir oğluydu. Oğlu Atar, gökyüzünün büyük ejderhası, Azi Dahaka ile savaşmış ve onu yüksek bir dağa zincirlerle bağlamıştır. Ama bununla birlikte, ejderha kaçtı ve öldürülmeden önce üçüncü bir insan türünü son hesaplaşma sırasında yok etti. Ahura Mazdah Vahiy tanrısıydı, ve Ahriman ve Ormazd'ı doğurdu.
Cennetin Ordusu'nun, Amesha Spentas'ın lideri olarak Ahriman ve yanlaşları ile, dünyadan kötülüğü, karanlığı ve hileyi defetmek için savaşırlar. Sembolü kanatlı disktir. (Amesha Spentas, kısaca, Onlar tanrı olmadan tanrılar ve yaratık olmadan yaratıklardır, Hep birlikte doğruluk ve adalet için savaşırlar.) ----------------- Spenta Mainyu Antik Pers mitolojisinde, Spenta Mainyu ("Kutsal Ruh") yaşamın tanrısı ve, iyiliğin ve ışığın vücut bulmuş halidir. Ezeli bir savaş içinde olduğu Karanlığın tanrısı Angra Mainyu'nun(Ahriman) ikiz kardeşidir.
Bu dinin daha önceki bir versiyonunda, ikisi de Ahura Mazda(Ormazd)'ın oğludur. Fakat daha sonra, artık Spenta Mainyu ve Ormazd arasında bir fark olmadığı için, bir ve aynı tanrıya dönüştüler. Adı, Spenta Mainyu, bundan sonra hiç kullanılmadı. O Ahriman'ın hâlâ ikiz kardeşidir, fakar şimdi babaları başlangıçta var olan tanrı Zurvan'dır. ----------------- Angra Mainyu Antik İran'da Zerdüştlük dininde ve kitaplarında, Angra Mainyu, karanlığın tanrısı, iyiliğin ezeli yok edicisi, kötülüğün yaratıcısı ve vücut bulmuş hali, ölümü ve felaketleri getirendir. Ayrıca Ahriman diye de bilinir, ve adı "şeytâni ruh" anlamına gelir.
Kötülüğün vücut bulmuş hali olarak görülür, kutsal ruh, kurnaz tanrı ve kozmik çelikinin son galibi olan Ahura Mazda'ya, yardım eden Spenta Mainyu'nun melek askerlerine karşı karanlık güçleri yönetir. Ahriman kışın don, yazın ısı, her türlü felâket ve diğer hastalıklarla özdeşleşmiştir, Ahura Mazda'yı engelemek için, aynı zamanda Dünya'ya yıkımı getiren Azi Dahaka adlı ejderhayı da yarattı.
Ahura Mazda cennetleri yarattığı zaman, Azi Dahaka bir yılan gibi gezegenleri oluşturan yıldızlara karşı havaya fırladı. Ahriman ve Ormazd, ilk doğanın kral olarak hüküm süreceğine dair temin eden Zurvan Akarana'nın yavrularıydı. Ahriman bu yüzden annesinin rahmini yırtarak açtı ve Zurvan onun sadece dokuz bin yıl için hüküm süreceğini, daha sonraki dönemde ise ikiz kardeşinin onun makamında hüküm sürmesi gerektiğini duyurdu.
Ahriman'ın en önemli silahı cinsel istek idi, öyle ki bu silah neredeyse kendi yaratılışını bile yoketmeliydi.[NOT: Valla ne yazıyorsa öyle çeviriyorum...Eksik fazla yok.] Ahriman'ın Az adında bir dişi karşıtı vardı, ve Ahriman'ın bayıltığı dürüst adamı, üç bin yıl kadar baygın tutarak 'lanetlenmiş kötü kadın****', Jeh, uyandırıp adamların içine yıkıcı ruh, korku, kıskançlık, şehvet ve aç gözlülüğü sokana kadar beklettiğini gördüğü söylenir. (Biraz karmaşık oldu Ama adamlar Dallas anlatıyor mübarek, Ahriman,Az, Jeh karıştı Ama kısaca Az dürütü bayıltıyor 3bin yıl saklıyor, taki Jeh gelipte bu kötü şeyleri adamın içine sokana kadar, Ve ahriman da bu olanları görüyor söylentiye göre...)
Ahriman, tüm kötülük yapanların öldükten sonra gittikleri (Cehennem) yerde, karanlıkta yaşar ve sembolü yılandır. Kenidleri Hristiyanlıkta Satan neyse odur. (Not:Bizde de Şeytan diye geçer)
****Kötü kadından kastım kötü kadın işte whore diye geçiyor orjinali...
inşallah olayı cıvıtmazlar bende harbi bi pop cu olarak yenisini 4 gözle bekliyorum ama bizim prens olsaydı gene daha iyi olurdu noldu onun suyu mu çıktıda çıkardılar oyundan anlamadım