Şimdi Ara

USB üzerinden şarj edilebilen pil - Xbox 360 için taze haberler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • USB üzerinden şarj edilebilen piller - USBCELL

    USB cihazlar ilk çıktıkları günden beri hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyorlar. Bu seferki ürün USB' den beklenenin de ötesinde bir hayli ilginç. Günlük kullandığımız AAs formatındaki şarj edilebilir pili düşünün ve bunun bittiği zaman kapağını açıp USB port üzerinden şarj edilebildiğini hayal edin. Moixa Energy adlı firma bu hayali gerçeğe çevirmiş ve USBCELL' i basına tanıttı.

    Kapağını kapattığınız zaman normal bir kalem pilden hiçbir farkı kalmayan USBCELL' ler, bittiği zaman şarj olmak için herhangi bir ek kablo yada aparata ihtiyaç duymaksızın sadece kapağını açarak hafıza kartı gibi USB portuna yerleştirilmekle yetiniyorlar. Pillerin performansı ve şarj süreleri hakkında firma tarafından yapılan açıklama, 1300mAH kapasite sundukları ve 5 saat şarj süreleri olduğu.

    Günümüzde 2500mAH kapasiteye kadar çıkabilen şarj edilebilir piller olduğu düşünüldüğünde, 1300mAH biraz düşük gibi gözükebilir fakat USB girişi ve kapak gibi dizaynlardan dolayı pil yatağı için kullanılan alan oldukça azaldığı için, 1300mAH bu tasarıma sahip bir pile göre oldukça iyi bir değer gibi gözüküyor. Bunun yanında kullanım kolaylığı ve kompakt yapısı sayesinde 1300mAH kapasitenin yeterli olacağı uygulamalar için vazgeçilmez piller olacağı kesin gibi.

    USBCELL' lerin çiftinin fiyatı yaklaşık 20 Euro olarak açıklanmış durumda. Türkiye' ye ne zaman gelir şu an için bilemiyoruz fakat ürünün çok heyecan verici olduğu ortada :)

    Xbox 360' a 1080p ve HD-DVD optik sürücü geliyor

    Microsoft Kasım ayından itibaren üretilecek olan yeni nesil Xbox 360 konsollarına yazılım güncellemesi yaparak 1080p görüntü çıkışını ekleyeceğini açıkladı. Yeni nesil HDTV' ler ile beraber daha iyi performans almak adına güzel bir gelişme gibi gözüksede, HDMI çıkışının hala adının geçmemesi enteresan. Bu yeni yazılımdan eski nesil Xbox 360 sahiplerinin faydalanıp faydalanamayacağı henüz kesin değil.

    Xbox için düşünülen diğer yenilik ise, Kasım ayından itibaren Japonya' da satışa sunulacak olan harici HD-DVD okuyucusu. 135 Euro civarında bir fiyata satılacağı söylenen optik sürücünün Avrupa pazarına gelmesi muhtemelen biraz gecikecektir. Sony, PlayStation 3' ü erteleye dursun, Microsoft yılbaşı yaklaşırken piyasadaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. Sadece konsol pazarında değil, kısa bir süre önce haberini verdiğimiz yeni PMP' si Zune ile bu pazarda da yılbaşına oldukça iddalı giriyor.








  • Piyasada az yer kaplayan USB Şarj cihazları mevcut ve bu cihazlarla istedğiniz mAH'lık kapasitede pil kullanabilirsiniz.Fakat her zaman belirtilen bir nokta USB'nin veri yolunu kullanmayan ve sadece USB den güç çeken ürünlerin (pervane,lamba,ısıtıcı) güney köprüsü üzerinde aşırı derecede ısınma yaptığıdır.Tavsiyem en sağlıklı yol pillerinizi priz aracılığı ile şarj etmenizdir.Herşeye rağmen piyasaya çeşitlilik getirmesi açısından USBCELL lerde enteresan ve heyecan verici,merak uyandırıcı ürünlerdir.

    http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=41&SCID=42&MNO=CG-5

    http://www.teknokolik.com.tr/urunler.php?malkodu=BA.GP-10USB180.C4




  • Bir adet 1300MAh lik pili tek usb ile şarj etmek (pili besleyen şarj devrelernin iç direncini sabit alırsak) fazla sorun yaratmaz fakat acer5030 arkadaşın da belirttiği gibi standart usbden güç çekmek güney köprüsü için zararlı.Fakar soğutuculu ve fanlı nforce gibi tek çipseti olanlar için bir sorun olmaz ısınma.
    Bir de yakında standartlaşacak power usb port için de bu pillerin daha gelişmişi çıkar.
    Ek bir bilgi daha vereyim.Şarjlı pillerin şarj edilmesi için gereken yük ne kadar fazla ise o kadar iyidir.Yani hırzlı şarj cihazlarının (mesela 15 dakika şarj edenler) pilin ömrü ve performansına ek yararı vardır.bu yüzden de usb gibi 5W lık bir güç ile böyle bir pili şarj etmek ömrünü 3 seneden 1-1.5 seneye kadar düşürecektir ki bu pilin devre elemanı yüzünden tane başı 10 euroluk fiyatı yüzünden sıkıntı yaratacaktır.
  • Çok saçma bir ürün... Bir AA pili şarj etmenin veya bir USB slotu harcamanın herhalde en kötü yollarından biri.
  • [Deleted by Admins]
  • Gerçekten Güzelll Bişeymişşş

    Hey Gidiiii Teknolojiii
  • BU PİL TEKNOLOJİSİ BİR ÇOK PİL FİRMASININ SONU OLACAK BENCE.BU PİLLER SAYESİNDE
    ÇEVRE DE AZ KİRLENİCEK BENCE.DOĞAYADA SAYGILI...
  • Güney köprüsü bu kadar yoruluyorsa bu anakart üreticileri neden en yeni anakartlarına 8-10 adet USB koyuyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.