Şimdi Ara

Modifiye cezasını Destekliyormusunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
4.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    quote:

    Orijinalden alıntı: lynxoc

    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Bence ceza vermek saçmalık.
    Egzos ürünleri ve çakma zenonların satışını serbest bırakıp, takılmalarını yasaklamak gerizekalılık. Üstelik vatandaşla dalga geçmek.

    Sizin mantığa göre devlet alkollü sürücülerden de alkol cezası almamalı...
    sonuçta alkol satışını serbest bırakıp da içene ceza yazmak da gerizekalılık...
    Var mı böyle mantık? Ne yapsın devlet teker teker ülkeye giren tüm ampulleri kontrol mü etsin hangisi orijinal hangisi çakma zenon diye. Böyle birşey mümkün mü?
    Tabiki satana değil takana yazacak cezayı...

    Alkolü görmemiş gibi içip etrafını rahatsız edenlerin yanında, insan gibi içen de var.

    Ama çakma zenon ve patırtılı egzosu kimseye zarar vermeden kullanmak mümkün değil. Sadece görsel modifikasyonlarda zaten sorun yok.

    Alkol örneği ilk mesaja ironi olsun diye verilen bir örnek zaten...
    Bir şey bir ortamda zararlı diye onu tamamen yasaklamak çok saçma demeye çalışıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • demokratik bir ülkede yaşıyoruz diyeceğimde neyse. göz zevkimi bozsada banane kardeşim naparsa yapsın. Dünyanın hangi ülkesinde görülmüş böyle bir saçmalık. Ben şahsen hiçbir şekilde arabama abuk sabuk şeyler takmam ama zevk kardeşim.
  • Diğer sürücüleri tehlikeye atıcak modifiyeleri desteklemiyorum ama gerisine ceza kesilmesine karşıyım heleki jant takanlara laf söyleyenleri de anlayamıyorum neymiş orjinali daha güzelmiş ne anlıyormuşuz sen beğnemiyorsun başkasına karışma ozaman sen orjinalinle takıl ne kadar boş insan var
  • yetkili servisde yapılan performansa yönelik modifiyelere karşı değilim, body kit ve görsel modifiyede yapılabilir sakıncası yok ancak gereksiz ses yapan egsozlara, merceksiz xenon lara ve "kendince" birşeyler yapanlara engel olunmalı. araç güzel görünecek, daha hızlı gidecek diye insanların hayatının riske atılmasını kabul etmem söz konusu olamaz. çok meraklıysan plakasız bir aracı modifiye eder pist günlerine katılırsın.
  • Kuş serilerine yapıştırırsın cezaları anladım da Subaru'nun suçu neydi be.Mesela ben Subaru aldım hiç modifiye yok üstünde sadece sesi var yine ceza yermiyim acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben destekliyorum türkiyede rahatsız edici düzeyde kullanılıyor
  • Şimdi bizim sevgili polislerimiz neye ceza yazacaklar neye yazmayacaklar bu belli mi değil.O zaman adam istediğine yazar istemediğine yazmaz.Böyle bir saçmalık mı olur?
  • Destekliyorum ama bu konuda bilgi birikimi olan memurların denetleme yaparak, uygunsuz ve rahatsızlığa sebep olacak türde olan modifikasyonlara ceza yazmaları şartıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem evet, hem hayır.

    Şöyle ki:

    Bu işin ölçütleri vardır:
    - Lastiğiniz çamurluktan taşma yapmıyorsa, davlumbaza hiçbir şartta sürtmüyorsa istenen jant-lastik takılabilir. Fırlayıp birine saplanmayacaksa isterse ters hareketli jant falan tak. Bana ne? Görsel olarak hoşuma gitmese de kullanıcının zevkidir. Beni ilgilendirmez.

    - Göz almıyorsa, yolu gene iyi aydınlatıyorsa, ister angel eye tak, ister kaş göz çiz. Ancak beyaz ampul takma. Çakma xenon takma, merceksiz xenon takma, mercekli ama manuel yükseklik ayarlı araca xenon takıyorsan, ayarlarını çok iyi gözden geçir, beni yorma.

    - Egzoz modifiyesi yapıyorsan gürültü yapacak işlere girme. Egzoz modifiyesi sen spor bir hissiyatla araba kullan diye değil, aracı rahatlatmak için yapılır. 110hp dikiş makinesi motorunla ideal egzos performansını almak için gürültü çıkarmak zorunda değilsin. Bunu ikimiz de iyi biliyoruz. Bunu yapma. İstediğin ucu tak. Fazla çıkıntı yapmasın. Bir dalgınlık yapıp, arkadan sana gömersem tamponumda delik açma. Arkandan geçen dalgın yayanın bacağını yakma.

    - Bodykit takıyorsan, gözünü seveyim bulunduğun şehrin şartlarına uygun olsun. Tümseklerden geçebil. Çok göz almasın. Gözü çok yormasın. Yayaya çarparsan orjinal tamponundan daha öldürücü olmasın. Onun dışında ne yapıyorsan yap.

    - Aracı pıstıracaksan doğru ekipmanla yap. Kasislerde seken bir araban olmasın, kağıt gibi uçup üstüme düşme. Aşırı pıstırma yapma. Kasislerden geçebil. Onun dışında istediğini yap.

    - Fren tertibatına dokunmadan 110hp arabayı gözünü seveyim 180-200hp yapma. Sırayla: Yol tutuş, fren, performans. Bunu unutma. "Ama niye ki, ben gene aynı hızla gitçem" deme. 0 dan 100'e 11 saniyede hızlanırken 50km hızla giderken fren koymak ile 0'dan 100'e 7 saniyede hızlanırken gene 50'de fren koymak aynı şey değil. Gözünü seveyim. Acil frenajların çoğu ara hızlanmalar sırasında beklenmedik bir gelişme yaşanmasından yapılır. Arabamın bagajında motif olma.

    - Kendi güvenliğin için rica ediyorum airbagli direksiyonunu sökme. Emniyet kemeri tokası kullanma. Emniyet kemeri süsü kullanma. Olası bir kazada %100 ben haklı bile olsam canını aldığımı düşündürterek hayatımı mantar etme.

    - Dikkat dağıtıcı, göz alıcı modifiye yapma (alt aydınlatma, çakan fren zottiriği, çakan farlar, polis sireni-ışıkları)

    - Tuşa bastığında egzozunda kızartma yapma. Amerikan arabası değilsin, altı üstü bir dandik 1.4, 1.6 bilemedin 2.0. Biz de KFC tavuğu değiliz. Kızarmak için çok genciz. Alev kitlerinden uzak dur.

    - Blow-off'un aşırı modifiye olmayan arabalarda işe yarayıp yaramadığı belirsiz bir tartışma konusu. Rica ediyorum aşırı seslilerini kullanma. Bak kullanma demiyorum. Hobi olarak gene kullan. Sadece aşırı gürültülülerini kullanma.

    - DB odaklı ses sistemi kurdu isen de, trafik tıkandığında cam çerçeve sallama. Ben SQ'cuyum çocuk. Havada karada döverim seni. Bagajda 3 tane tanesi 1000 Euroluk ampli, dsp ünitesi, tizi, midi, bassı ayrı ayrı toplanmış hoparlör sürücüleri ile geziyorum. Hacamat eder, iki saniyede harcar tükürür, tekrar kaliteli müziğime dönerim. Arabaya Hertz komponenti çakıp, JBL 1000 bass takıp, 8AWG kablo ile tesisat kuruyorsan, Haddini bil evladım. 0 AWG kabloyu çektiğim gibi döverim seni. Gürültü yapma. Efendi ol. Yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorsan, milleti rahatsız etmeyeceğin yerlerde yap.

    Bu kurallar dahilinde bence her türlü modifiye mübahtır. Sevmesem de, aracı kullananın keyfidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Temmuz 2014; 15:04:19 >




  • Modifiyeden anlayışı egzoza ayar çekip susturucu iptali yapmaksa ben bu cezayı destekliyorum şahsen. Son günlerde moda olan bir şey de bu egzoza nasıl bir ayar çekiyorlarsa motor gazı aldıktan sonra silahlı çatışma çıkmış gibi pata pata pata sesler çıkıyor ve anladığım kadarıyla araçlardakiler bu seslerin kızları etkilediğini düşünmekte! Bunu yapan araç subaru filan da değil bu arada.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle . sonuna kadar. Şahinci barzolara ölüm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    Bilinçli yapılan ve çevrendekileri rahatsız etmeden yapılan modifiyeye ceza yazılmasını desteklemiyorum fakat

    Çakma xenon,egzoz vs gibi şey taktıranlara daha ağır cezalar bile uygulanmalı.

    Orjinal body kit yaptırıp efendi efendi gezen adamları neden ceza yazılsın ki ?

    +1

    Ses konusunda bütün motor,arabalarda bir standart belirlenmeli.Hepimiz bir şahin bağırıdığında sövmesini biliyoruz ama bir ferrari kükremesi duyduk mu ciğer görmüş kedi gibi ferrari abi ya diyoruz
  • Edebiyle yapilan her uygulamayi destekliyorum. Polis olsun surucu olsun. Adam sade sade arabanin orjinalligini bozmadan kendi halinde takiliyor. Yapsin etsin. Ama diger yandan hayvan gibi egzoz ve zenonla milleti rahatsiz edenlere kesinlikle musamaha gosterilmemeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda yazılanları okudum ülkemizdeki gelir adaletsizliği yüzünden uygulanması yanlış. Bu ceza ve yaptırImların parası olana modifiye cezası yok parası olmayana ucuz çakma yaptırana olsun gibi bi yaklaşım olmuş, bunları denetleyecek standartlaştıracak kurum da olmadığına göre kurunun yanın da yaş da yanacak ve gelir adeletsizliği,hobi amaçlı yapılan kişisel zevke dönük göreceli bi konunun ceza ve yaptrımlarla engellenmesi etik değildir
  • Hiç bir ferrari çakma eksozlu bir araba kadar gürültü çıkarmaz. Bunların uluslararası standartlarda değerleri var. Ona göre üretilir ve homologe edilir. Ferrari eksozu ile karşılaştırdığınız eksozlara bakın. Sanırsınız bu Ferrariler bir tek Türkiye'de satılıyor ya da bir tek burda satılanlar kükrüyor. Amerika'lının, japonun sanırsınız bu konuda bir standartı yok. Orda sorun çıkarmayan ferrari burda niye karşılaştırmalara çerez oluyor? Götürün bir apaçi eksozlu şahini Amerika'ya ve sokakta bağırtın bakalım. Orda da diyecekler mi size; "e olabilir canım, sonuçta ferrari de bağırıyor. Ferrari'ye bir şey demiyorsak Şahin'e de demeyelim" diye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgürlük teki tanım gibi;trafikte insanları rahatsız edecek, ses ve ışık olayı dışında bir sıkıntı yok. Adama sakıncası yok yapmış, diğeri komik oluyor diyor destekliyor. hangi yoksun beyin mahsulü bu zihniyete sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartılı egzoz ve ses sistemlerine ceza şart bence onun dışında kaporta aksamındaki modifiye sorun değil.
  • Bir kısmına evet, bir kısmına hayır.
    Şimdi egzozlara çakma xenonlara lafım yok bunlar insanları rahatsız eden şeyler.gece gece son ses müzik , egzoz bağırıyor falan.bunlar yasaklansın.
    Ama...suç olmasına katılmadığım kısma gelelim
    Yav arkadaş basık araçların ne suçu var yav? Ne var biraz basmışsak, kamberimiz varsa? Bunun topluma ne zararı olabilir ki? Bazı arabalara gerçekten çok yakışıyor.Bunlar yasaklanmamalı

    Sonuç olarak kendi fikrim insanları rahatsız eden çakma xenon .egzoz. veya trafikte makas atanlara ceza yazılmalı ama görsel olarak modifiye body kit.basıklık.kamber.işte kaplama falan bunlara ceza yazılmamalı suç olmamalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modifiye yapmak, aracını güzelleştirmeye çalışmak..vs bunlar güzel şeyler.Bunları çok profesyonel yapan , çok efendi, trafikte gayet özenli araba süren arkadaşlarım var.(Aslında bahsettiğim arkadaşlar araba kirlenmesin diye neredeyse hiç kullanmıyorlar

    Ama bir çok arkadaşın bahsettiği gibi gece öndeki araç şoförünün gözünü kör edecek kadar etkili ampul kullanan, patlak egzoz ile insanları rahatsız eden , daracık sokaklardan tam gaz gidip hava attığını düşünen kişilere en etkili cezalar verilmesi taraftarıyım. Saat gecenin 2'sinde patlak hoparlör ile son ses mahalleden geçip benim 2 yaşındaki oğlumu uyandıran insanların araba kullanması yasaklanmalı.

    Aslında her şeyin başı eğitim ama bu yaştaki hanzoları durdurmak için belli cezalar verilmesi kaçınılmaz.




  • Dar kafalılık bu işte herşey yasaklansın tabi yaşamak yasak olucak yakında
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.