|
lovelyarman -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 2:03:19)
|
quote:
Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL Bugün bu olay ikinci kez başıma geldi, iti an çomağı hazırla misali tam bugün konuşulmuştu. Üstelik o kadar kötü bir pozisyonda olmuş ki! Sabah evden çıkarken arabanın arkasına koydum, bir işimi halletmek için dışarı çıktım. Akşamüstü cafede kullanmak için yanıma alacaktım ki o sinyal sesini duydum, 3 kez sanırım bir uzun iki kısa bip sesi (ya da 4 kez, 1 uzun 3 kısa bip sesi) ve bilgisayar çantanın içinde olduğundan fan deliler gibi çalışıyordu, belki de evimdeki PC'den daha hızlı ve ateş gibi olmuştu. Hemen çantasından çıkarıp arabanın kaportasının üzerine koydum bir süre havalanıp soğuması için, sonra da pilini çıkararak sesi kestim, açtığımda sorunsuz çalıştı. Aslında o an keşke diyorum Vatan Bilgisayar'a götürseydim, bir daha olursa kesin o haldeyken hiç ellemeden Vatan'a götüreceğim. Bu arada statik elektrik falan alakası yok bence, laptop çantasında bu hale geldi. Yani en güvende olması gereken yerde, üstelik çok tehlikeli. Kapalı çantada bir anda çalışmaya başlıyor ve bu yüzden çok çok ısınıyor. Ben bunun adını koyuyorum, bu gerçek bir sorun ve şu an sadece bu forumda 3 kişide olduğuna göre kesinlikle kronik bir sorun. Ayrıca şunu da eklemekte fayda var, bu olay hem masada kendi kendine hem de çantada yine kendi kendine meydana geldi. İki farklı ve birbirine benzemeyen ortamda gerçekleştiğinden kesinlikle çevreden etkilenmediğini söylemeliyim, tamamen bilgisayarın kendisinden kaynaklandığı çok açık. Arkadaşlar mrb önceden söylemiştim yaklaşık biraydır 6062 kullanıcısıyım...Forumda yazılanları okuyunca şaştım kaldım.Bilmiyorum ama galiba ilk ben yazmıştım kapalıyken bilgisayardan ses gelmeye başladı diye.Kullandım kapattım çantasına koydum ve gece yattım derin bir uykum olduğu halde gece uykumdan uyandıracak şekilde bi ses duymaya balkdım çantayı bir açtım makina resmen ötüyo ne yapacağımı şaşırdım ve kapalı bir makina nasıl ses verdi diye uykulu şekilde şok oldum açıkçası.Power tuşuna bastım çözüm olmadı en son çare bataryayı çıkarıp taktım allaha şükür şimdilik bişey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.Konuyla ilgili hp ye defalarca mail attım batarya ile ilgili msjı göndermişler ses çıkarmaya cevap vermemişler.Sizden de böyle şeyler duyunca şaştım kaldım..Valla bataryayı ne yaptıysam olmadı max 85 dk gidiyo bence çok önemli özellik;ege ünv de bilg ve öğr tek öğretmenliği okuyorum açıkçası bu şarz benim dışarda kullanmama pek yetmiyor heryerde şarza takma imkanım olmuyor.Bu sene linux dersim var ve kurmam gerek kuran arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa sevinirim..Birde big kapalıyken şarzının %10 civarında gitmesi(açtığımda/ bu durum bazen olmuyor) konusuyla ilgili olarak hpden gelen mail bilg kapalıyken dahi bios pili çalıştığı içinmiş.Web camı açtığımda çokaz bir ses geliyor sizde de varmı ?
|
|
|
|