Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Hp - Compaq

regent__ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Ekim 2006; 15:11:07)

Arkadaşalar aklıma gelmişken birde satıcılar pek bundan bahsetmiyolar hp 'nin bi kampanyası var bu linkten bilgi alabilirsiniz : http://www.hp.com.tr/geriodeme/pavilion50/?jumpid=in_rm_r492_tr_tr_l_hho_pavilion50promo
ben ipaq 6915 cep bilgisayarı aldım kdvsiz tutarın %50 sini geri ödüyolar 1500 ytllik ipaq 850 ytl ye geldi bana kampanyadan ( yazıcılar dijital fotograf makinelerindede var aynı kampanya kampanyadaki ürünler verdigim linkte mevcut ) haberiniz olsun 1 eylül - 31 ekim arasında alışveriş yapılmış olması lazım ve faturaların isimlerinin aynı kişiye ait olması gerek ona dikkat edin bi avantajı daha var siz ürünü alırken taksitle almış olsanız bile % 50 geri ödemesini nakit olarak 45 içinde banka hesabınıza yapıyolar buda guzel bence [sm=s18.gif]

vadavada -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Ekim 2006; 18:34:41)

Bende 927 8.2megapiksellik baya hoş bi makine sahibi oldum aynı kampanyayla. 510 ytl ödedik ve bir çelişki var ya 247 ya 260 ytl geri ödeyecekler. Ama ne zaman? 31 ekimde kampanya sona erdikten 45 gün sonra. Bugün yaptık işlemleri ve aynen böyle dediler.
Yani 65 gün sonra...

sercim -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Ekim 2006; 19:42:11)

Sevgili HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ Merhabalarrrr....
Yeni canavarlarınız hayırlı uğurlu olsun öncelikle...
Ben de uzun bir araştırma sürecinden sonra HP PAVILION DV6097EA RE398 almaya karar verdim ve bir bakayım dedim dostlarımız bu makina hakkında neler yazmış ondan nasıl bahsediyorlar...
Aslına bakarsanız bu aralar herhangi bir bilgisayar alınması kanaatinde olmasam da gene de şeytan dürtüyor işte [8D]. Yanlız bu makinanın ekran kartı bana biraz zayıf gibi geldi sanki, sizlerin düşüncesi nedir ?
Bunu kullanan arkadaşların memnuniyet dereceleri nelerdir acaba ?
Kullanırlarken yaşadıkları olumlu ve olumsuz durumlar hakkında bilgi almak istiyorum kendilerinden.
Özellikle de ne diyorsunuz 3000 YTL verilirmi bu makineye?

TRCaPiTaL -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Ekim 2006; 21:56:50)

Dostum bende 6007EA var ve ekran kartı gayet yeterli. Elektriğe bağlı kullanımda şu ana kadar hiç bir oyunda bir sorun yaşamadım, ekran kartını oyun için kullanacaksan büyük ihtimalle problem yaratmayacaktır ama senin de yukarıda yazılanlardan takip etmiş olacağın gibi ufak bir kilitlenme problemi var ve pil ömrü çok kısa. Sadece bu yönleri düşünmeni tavsiye ederim, diğer özellikleriyle seni kesinlikle memnun edecektir.

regent__ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Ekim 2006; 23:43:41)

Vadavada arkadaşım kampanya bitiminden sonra 45 gun içinde ödeme yapıyolar, kdv siz tutarın yarısını ödüyolar haberin olsun kampanya sayfasında hp'nin bulabilirsin link : http://www.hp.com.tr/geriodeme/pavilion50/products.html birde fakslarını felan cekip form doldurdun dimi goruş mutlaka hp kampanya hattıyla (0216) 546 0 447

regent__ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Ekim 2006; 23:56:12)

Sercim , ben DV 6097 kullanıyorum ekran kartından şüphen olmasın tek problem edecegin şey bence pil onun dışında hiçbir kotu yanını bulamadım şahsen fiyata gelince biraz yuksek haklısın çok daha uygun fiyatada makineler var ama kasası olsun hızı özellikleri fiyatına gore gercekten iyi ve 2800 ytl verdigin zaman en azından bir daha cihazın hiç bi yuvasını yerini açmazsın aldıgın gibi kullanırsın yani yarın öbürgün rami yetmedi yada hdd yetmedi ne biliyim başka şeyler yada webcam alıyım gibi masrafların olmaz, bence guzel bir laptop hemde gercekten yeni bir işlemci ve yeni bir kasa [sm=s15.gif]

fenomenhaa -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 0:37:14)

Slm arkadaşlar Cam kalitesi bende çok kötü.contrast vs gibi ayarlaeı nerden yapılıyor?[:D]

lovelyarman -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 2:03:19)

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Bugün bu olay ikinci kez başıma geldi, iti an çomağı hazırla misali tam bugün konuşulmuştu. Üstelik o kadar kötü bir pozisyonda olmuş ki! Sabah evden çıkarken arabanın arkasına koydum, bir işimi halletmek için dışarı çıktım. Akşamüstü cafede kullanmak için yanıma alacaktım ki o sinyal sesini duydum, 3 kez sanırım bir uzun iki kısa bip sesi (ya da 4 kez, 1 uzun 3 kısa bip sesi) ve bilgisayar çantanın içinde olduğundan fan deliler gibi çalışıyordu, belki de evimdeki PC'den daha hızlı ve ateş gibi olmuştu. Hemen çantasından çıkarıp arabanın kaportasının üzerine koydum bir süre havalanıp soğuması için, sonra da pilini çıkararak sesi kestim, açtığımda sorunsuz çalıştı.

Aslında o an keşke diyorum Vatan Bilgisayar'a götürseydim, bir daha olursa kesin o haldeyken hiç ellemeden Vatan'a götüreceğim. Bu arada statik elektrik falan alakası yok bence, laptop çantasında bu hale geldi. Yani en güvende olması gereken yerde, üstelik çok tehlikeli. Kapalı çantada bir anda çalışmaya başlıyor ve bu yüzden çok çok ısınıyor. Ben bunun adını koyuyorum, bu gerçek bir sorun ve şu an sadece bu forumda 3 kişide olduğuna göre kesinlikle kronik bir sorun.

Ayrıca şunu da eklemekte fayda var, bu olay hem masada kendi kendine hem de çantada yine kendi kendine meydana geldi. İki farklı ve birbirine benzemeyen ortamda gerçekleştiğinden kesinlikle çevreden etkilenmediğini söylemeliyim, tamamen bilgisayarın kendisinden kaynaklandığı çok açık.

Arkadaşlar mrb önceden söylemiştim yaklaşık biraydır 6062 kullanıcısıyım...Forumda yazılanları okuyunca şaştım kaldım.Bilmiyorum ama galiba ilk ben yazmıştım kapalıyken bilgisayardan ses gelmeye başladı diye.Kullandım kapattım çantasına koydum ve gece yattım derin bir uykum olduğu halde gece uykumdan uyandıracak şekilde bi ses duymaya balkdım çantayı bir açtım makina resmen ötüyo ne yapacağımı şaşırdım ve kapalı bir makina nasıl ses verdi diye uykulu şekilde şok oldum açıkçası.Power tuşuna bastım çözüm olmadı en son çare bataryayı çıkarıp taktım allaha şükür şimdilik bişey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.Konuyla ilgili hp ye defalarca mail attım batarya ile ilgili msjı göndermişler ses çıkarmaya cevap vermemişler.Sizden de böyle şeyler duyunca şaştım kaldım..Valla bataryayı ne yaptıysam olmadı max 85 dk gidiyo bence çok önemli özellik;ege ünv de bilg ve öğr tek öğretmenliği okuyorum açıkçası bu şarz benim dışarda kullanmama pek yetmiyor heryerde şarza takma imkanım olmuyor.Bu sene linux dersim var ve kurmam gerek kuran arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa sevinirim..Birde big kapalıyken şarzının %10 civarında gitmesi(açtığımda/ bu durum bazen olmuyor) konusuyla ilgili olarak hpden gelen mail bilg kapalıyken dahi bios pili çalıştığı içinmiş.Web camı açtığımda çokaz bir ses geliyor sizde de varmı ?

nicomedya -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 2:16:31)

quote:

Orjinalden alıntı: lovelyarman

Arkadaşlar mrb önceden söylemiştim yaklaşık biraydır 6062 kullanıcısıyım...Forumda yazılanları okuyunca şaştım kaldım.Bilmiyorum ama galiba ilk ben yazmıştım kapalıyken bilgisayardan ses gelmeye başladı diye.Kullandım kapattım çantasına koydum ve gece yattım derin bir uykum olduğu halde gece uykumdan uyandıracak şekilde bi ses duymaya balkdım çantayı bir açtım makina resmen ötüyo ne yapacağımı şaşırdım ve kapalı bir makina nasıl ses verdi diye uykulu şekilde şok oldum açıkçası.Power tuşuna bastım çözüm olmadı en son çare bataryayı çıkarıp taktım allaha şükür şimdilik bişey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.Konuyla ilgili hp ye defalarca mail attım batarya ile ilgili msjı göndermişler ses çıkarmaya cevap vermemişler.Sizden de böyle şeyler duyunca şaştım kaldım..Valla bataryayı ne yaptıysam olmadı max 85 dk gidiyo bence çok önemli özellik;ege ünv de bilg ve öğr tek öğretmenliği okuyorum açıkçası bu şarz benim dışarda kullanmama pek yetmiyor heryerde şarza takma imkanım olmuyor.Bu sene linux dersim var ve kurmam gerek kuran arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa sevinirim..Birde big kapalıyken şarzının %10 civarında gitmesi(açtığımda/ bu durum bazen olmuyor) konusuyla ilgili olarak hpden gelen mail bilg kapalıyken dahi bios pili çalıştığı içinmiş.Web camı açtığımda çokaz bir ses geliyor sizde de varmı ?

Kapalıyken ses gelme olayı henüz başıma gelmedi. Umarım da gelmez. birçok dv6000 kullanıcısı bunun nedeni belli olmadıkça çok huzursuz olacak. Umarım kısa sürede hp'den gerçek bir cevap gelir.

Pardus dağıtımını kullanıyorum. Donanımsal bir sorun yok. Yanlız her linux dağıtımda olduğu gibi pardus kullanırken de notebook windows a göre biraz daha fazla ısınıyor.

Bios pili'nin şarjı o kadar götürmesi ilginç. Bende Webcam açılırken ses gelmiyor.

sercim -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 4:34:30)

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum, saolasınız. Pil konusunda benim açımdan bi sıkıntı doğacağını zannetmiyorum. İşyerim ve evde iken elektrikli kullanıcam zaten. geri kalan zamanlarda da artık kullanmayı veriyim dimi :)).. Neyse dostlar ben gideyim alayım şunu bari :) Aldıktan sonra izlenimlerimi belirtirim tekrardan. Saygılar sevgiler...

qaws -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 9:12:31)

quote:

Orjinalden alıntı: sercim

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum, saolasınız. Pil konusunda benim açımdan bi sıkıntı doğacağını zannetmiyorum. İşyerim ve evde iken elektrikli kullanıcam zaten. geri kalan zamanlarda da artık kullanmayı veriyim dimi :)).. Neyse dostlar ben gideyim alayım şunu bari :) Aldıktan sonra izlenimlerimi belirtirim tekrardan. Saygılar sevgiler...

sercim: hp nin kapalı iken açılma sorunu nu göze alıyorsan en azından güvendiğin mağzadan al ki, değiştirmek kolay olsun. çünkü 7 gün içinde paranıda geri alabilirsin yada değiştire bilirsin. ben de iade ettimde o yüzden.

mert53 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 11:22:21)

Kendiliğinden çalışma sorununu bende yaşadım. Peki HP bu konuda bi girişimde bulundu mu. çözüm veya sebebi hakkında bi gelişem olunca arkadaşlar bilgilendirme yaprsa sevinirim.

Birde BİOS güncellemesinden bahsedilmişti. Sonuç alabilen varmı bu işlemden acaba

vadavada -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 19:25:16)

Arkadaşlar cep telefonu gibi manyetik alan yayan aletlerden dolayı makine kendi kendine çalışabilir. Birde bu makinenin bir dezavantajı quickplay'in olması. Birşey sormak istiyorum bilgisayarı çantasının içinde çalışır vaziyette bulduğunuzda windows açıkmıydı yoksa quickplayde miydi?

Eğer bunun cevabını verebilirseniz makinenin quickplay butonundan möı yoksa power butonundanmı çalıştığını bulabiliriz. Sorunun quickplayden de kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Birde eğer sürekli olarak böylebir sorunla karşı karşıyaysanız ve hp bu konuda bir çözüm geliştiremiyorsa, çantasına koymadan önce pilini çıkartınız. Herneyse

Söylemek istediğim birşey var. DV2085 kullanıcısı olduğumu tekrarlayarak başlıyorum. Benim pilim 2buçuk saat dayanıyor eğer biraz hırpalarsam 2.15 gibi bir süre oluyor bu. Sizin pilleriniz max 85 dakika idare ediyorsa açık açık yazılması gerektiğini düşündüğüm şey, AMD işlemcilerin hala yeterli pil ömrüne ulaşamadıkları gerçeğidir.
Bu konudaki fikirlerimizi paylaşalım daha sonra bu ikileme düşecek arkadaşlara yardımcı olsun.

Hatta sadece bu konuyla ilgili bir topicte açabiliriz.

TRCaPiTaL -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 21:43:32)

quote:

Orjinalden alıntı: vadavada

Arkadaşlar cep telefonu gibi manyetik alan yayan aletlerden dolayı makine kendi kendine çalışabilir. Birde bu makinenin bir dezavantajı quickplay'in olması. Birşey sormak istiyorum bilgisayarı çantasının içinde çalışır vaziyette bulduğunuzda windows açıkmıydı yoksa quickplayde miydi?

Eğer bunun cevabını verebilirseniz makinenin quickplay butonundan möı yoksa power butonundanmı çalıştığını bulabiliriz. Sorunun quickplayden de kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Birde eğer sürekli olarak böylebir sorunla karşı karşıyaysanız ve hp bu konuda bir çözüm geliştiremiyorsa, çantasına koymadan önce pilini çıkartınız. Herneyse

Bahsettiğin gibi değil, görmediğin için sanırım olayı anlamadın. Tamamen kendiliğinden çalışmaya başlıyor bilgisayar, ne Windows yükleniyor ne de Quickplay. Ekran kapalı bir şekilde sadece tuşların ışıkları yanıyor ve soğutma fanı deli gibi hızlı çalışıyor, hiç bir tuş kumanda etmiyor ve tek çare pili çıkarıp takmak. Ayrıca eşliğinde çok yüksek ve tiz tonda bir sinyal sesi de veriyor, bilenler belki akıllarında canlandırabilir kesintisiz güç kaynağının elektrik kesildiğinde verdiği sinyale benzer bir ses.

Benim dizüstü çalışma masamda, bir hafta sonra da arabamın bagajında çantasının içinde birden çalıştı. Bunlar her zaman bulunduğu yerler ama sadece iki kez ve kimse el dahi sürmeden, sallanmadan vs. şekilde durduk yere açıldı. Bu arada daha önceki mesajlarımda HP'nin bu konuda yaptığı açıklamayı ve gerekli gördüğü yazılımın temin edileceği yeri yazdım.

Ege_Aşığı -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (12 Ekim 2006; 23:52:05)

tuhaf çözümlerinizi yazarsanız ya da götürdüyseniz tüm modeller mi böyle ben de daha öyle bir sorun olmadı, merak ettim

regent__ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (13 Ekim 2006; 0:34:28)

Gerçekten benimde garibime gitti bu kendi kendine açılma olayı 6000 serisinin 3 modelinide kullandım böyle bişey gelmedi başıma mutlaka hp ile gorusun normal bişey oldugunu hiç zannetmiyorum birde acele edin 1 ay içindeki degişim süresini kaçırmayın yoksa tamir ederler degişim yerine![sm=s19.gif]

yunemars -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (13 Ekim 2006; 0:36:08)

6007
Mobil Ödeme Kodu : 119994600
İşlemci : AMD Turion TL-50 X2
İŞLEMCİ HIZI : 1,6 GHz
BELLEK : 2 x 256 MB
SABİT DİSK : 80 GB
Menşei : İthal
Ağırlık : 2,99 kg
BLUETOOTH PORTU : Var
EKRAN BELLEĞİ : 128 MB
Ekran boyutu : 15,4"
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ : 1280 x 800
Garanti süresi : 2 Yıl
KIZILÖTESİ PORTU : Sadece uzaktan kumanda için
BELLEK TİPİ : DDR2 RAM
MODEL : PAVILION DV6007EA RE396EA
MODEM : 56K Faks Modem
EKRAN ÖZELLİĞİ : WXGA HD BrightView TFT
GRAFİK TİPİ : NVIDIA® GeForce Go 7200
OPTİK SÜRÜCÜLER : DVD Super Multidrive
Pil ömrü : 2,5 saat
FIREWIRE BAĞLANTI : Var
USB BAĞLANTI ADEDİ : 3

6148
Mobil Ödeme Kodu : 119994697
İşlemci : AMD Turion 64 TL-52 X2
İŞLEMCİ HIZI : 1,6 GHz
BELLEK : 512 MB
SABİT DİSK : 80 GB
Menşei : İthal
Ağırlık : 2,99 kg
BLUETOOTH PORTU : Var
EKRAN BELLEĞİ : 256 MB
Ekran boyutu : 15,4"
Garanti süresi : 2 Yıl
KIZILÖTESİ PORTU : Sadece uzaktan kumanda için
BELLEK TİPİ : DDR2 RAM
MODEL : PAVILION DV6148EA RP955EA
MODEM : 56K Faks Modem
EKRAN ÖZELLİĞİ : WXGA HD BrightView TFT
GRAFİK TİPİ : NVIDIA® GeForce Go 7200
OPTİK SÜRÜCÜLER : DVD Super Multidrive

arkadaşlar bu iki modelde herşey aynı tek fark 6148'de ekran kartı256mb 6007'de 128mb.fiyatlrıda kuruşu kuruşuna aynı teknosada.şimdi kafama takılan şey 6148'de ekran kartı daha büyük olmasına rağmen neden 6007 daha çok tutuluyo.üstelik aynı fiyat ama yazılan mesajlara baktım ya 6007 var ya 6062 hadi 6062yi geçtim fiyat ve kalite farkı zaten baya bi var.ama 6148 kafama baya takıldı üst bi makine (sadece ekran kartı bakımından da olsa diğerine göre daha üstün)üstelik aynı fiyat ama herkes buna rağmen 6007 alıyo.acaba benim bilmediğim başak özelliklerimi var.ben 6148 almayı düşünüyorum da.
ayrıca bu arada bişey de osrayım.sizce 6148 gibi bi makine autocad matlab ve dengi programları rahat çalıştırabilirmi?oyun oynamıycam internete gircem bide mühendislik programlarını çalıştırcam.tavsiye edermiisiniz???

yunemars -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (13 Ekim 2006; 0:38:12)

son olarark aşığıda verdiğim aletmi benim işime daha çok yarar yoksa 6148mi?

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119994720&CS_Category=_SBA_63_1662_444_914&CS_Catalog=_BILGISAYAR

mert53 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (13 Ekim 2006; 11:26:24)

Verilen güncellemeleri yaptık. bakalım bekliyoruz bişey olacakmı diye. geçi daha bir saat oldu ama heyecan var tabii. Bir de şöyle bir durum var. Diyelim şimdilik bişey olmadı peki üç gün sonra bişey olmayacağı konusunda garanti veren de yok ki. Asıl önemli olan problemin nedenleriyle birlikte HP tarafından ortaya konması. Biz dört gözle bu haberi bekliyoruz.

Ege_Aşığı -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (13 Ekim 2006; 13:48:20)

Evet ben de dört gözle sizden gelecek haberleri bekliyorum[:'(]

kanu5 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (13 Ekim 2006; 20:29:51)

ege aşığı kusura bakma okulum açıldı uzun zamandır nete giremedim bende tl52 nin tl56 modelinden bellek kullanan programlarda iyi olduğunu sağlam bi bilgisayar sitesinde gördüm ve gittim programcı arkadaşımlada test ettik gerçekten öyle reklam olucak ama link atıyım http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20060905/turion_64_x2-01.html da gördüm bu olayı [:)]benchmarklarıda var zaten arkadaşta belli oluyor harbi fark.[:'(] Ayrıca bu bilgisayarların pil süresi gerçekten az bir anda pil bitiyor 90 dakika falan dayanıyor, bence dışarda kullanmak isteyenler yüksek hücreli sağlam,dayanıklı bi pil alsın öyle kullansın derim.

dr0wn1ng -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (13 Ekim 2006; 21:01:13)

Makinenin kendiliğinden açılmasıyla ilgili bir mail atmıştık Hp'ye 3gün önce.Bize verilen tek bir yanıt vardı ve o da en yakın servis ağına makineyi götürmemiz olduğuydu.Bende gelen maile biraz sert bir tavırla cevap verdim.Yazdığımız o kadar yazının tamamını okumayıp verilen cevabın sadece copy/paste ten ibaret olması beni biraz sinirlendirdi.Bunun üzerine ilginç bir yanıt aldım.Bu sorunun ilk defa bizde görüldüğünü,gerekirse makineyi aldığımız yere götürmemizi ve değiştirme talebinde bulunmamızı(1ay dolmadan) tavsiye etti.Ben şikayet mailimde bana bu açılma konusu hakkında bilgi vermeyecekseniz Hp USA'le irtibata geçeceğim demiştim.Buna hitaben;makinenizde donanım sorunu olduğu kesin,net bir bilgi veremeyiz en iyisi cihazı değiştirme talebinde bulunmanız dedi.Dün bir ay doldu.Değiştirme şansımız kalmadı.Şimdi uğraş dur,akrabama bu makineyi ben önermiştim, biraz kendimi suçlu hissediyorum,bütün sorunlarıyla şikayet olsun mail olsun telefon olsun ben ilgileniyorum.Bakalım sonumuz ne olacak.Ah HP beni utandırdın ya ne diyeyim sana!

qaws -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (13 Ekim 2006; 22:35:23)

quote:

Orjinalden alıntı: yunemars

arkadaşlar bu iki modelde herşey aynı tek fark 6148'de ekran kartı256mb 6007'de 128mb.fiyatlrıda kuruşu kuruşuna aynı teknosada.şimdi kafama takılan şey 6148'de ekran kartı daha büyük olmasına rağmen neden 6007 daha çok tutuluyo.üstelik aynı fiyat ama yazılan mesajlara baktım ya 6007 var ya 6062 hadi 6062yi geçtim fiyat ve kalite farkı zaten baya bi var.ama 6148 kafama baya takıldı üst bi makine (sadece ekran kartı bakımından da olsa diğerine göre daha üstün)üstelik aynı fiyat ama herkes buna rağmen 6007 alıyo.acaba benim bilmediğim başak özelliklerimi var.ben 6148 almayı düşünüyorum da.
ayrıca bu arada bişey de osrayım.sizce 6148 gibi bi makine autocad matlab ve dengi programları rahat çalıştırabilirmi?oyun oynamıycam internete gircem bide mühendislik programlarını çalıştırcam.tavsiye edermiisiniz???

6148 teknosaya geleli 1 hafta oldu. ayrıca 6000 serisinden 15'' inc lik intel işlemcilede yeni piyasaya çıktı. bu yüzden 6148 kullanıcısı az henüz.

6062 nin açılma sorunu ile hp yi aradığımda direkt bilgisayarı geri vermemi söylediler. sanırım kendileride yok BİOS yenilemesi yok şu deyip oyalıyolar. çünkü onlarda sorunu çözemediler bence.

emraherdog -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (14 Ekim 2006; 11:28:53)

Arkadaslar quick play nasıl kurulacak ? tek partition halinde makina su anda ve partition yaratmadım ama halen kuramıyorum. Ondan ewel 2 gb lıkj unformatted partition yarattım gene kurmadı ne yapmam lazım yardımcı olabilecek varmı. Verdigi hata mesajı asagıdaki gibidir..

Component move data had the following error :

Error No : -2147418113

Yardımlarınızı bekliyorum

Emrah

quote:

Orjinalden alıntı: nicomedya

Herkese Günaydın,

Dün gece xp pro'yu kurdum. Hiçbir sorun yaşamadım. QuickPlay zımbırtısını da yükledim, çalışıyor [:)] Şu anda iki tane sürücüde sorun var.

Ağ Denetleyicisi
high Definition Audio Veri Yolundaki Ses Aygıtı

Nedense Drivermax programını kullanmak istemiyorum ama bu ikisinin sürücülerini de bulamadım. Ağ denetleyicisi yüzünden şu anda WLAN Devre Dışı gözükyor ama seste bir sorun yok. Ağ Denetleyicisi'nin sürücünü bulan var mı acaba?

Gelelim QickPlay'a. SWSETUP içindeki QPW değil HPQPDP klasöründeki kurulum dosyasını çalıştırıyoruz. Bu arada hd'de en az 2 gb lik tanımlanmamış alanınız olsun ki program kendisi için yer oluştursun.

Dediğim gibi şu anda hiçbir sorun yok. Tek sorun WLAN. Nedeni de Ağ Denetleyicisi.

Performans çok iyi. Notebook saatlerce açık ve çok az ısınıyor. İyi ki bu modeli almışım [:)]

nicomedya -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (14 Ekim 2006; 12:37:11)

quote:

Orjinalden alıntı: emraherdog

Arkadaslar quick play nasıl kurulacak ? tek partition halinde makina su anda ve partition yaratmadım ama halen kuramıyorum. Ondan ewel 2 gb lıkj unformatted partition yarattım gene kurmadı ne yapmam lazım yardımcı olabilecek varmı. Verdigi hata mesajı asagıdaki gibidir..

Component move data had the following error :

Error No : -2147418113

Yardımlarınızı bekliyorum

Emrah

2gb lik formatlanmamış alan yeterli. Çünkü 1.1gb alan kullanıyor. HPQPD klasöründeki kurulum dosyasını çalıştırdıysan bir sorun olmaması gerekir. Şu ana kadar kimse bir sorun yaşamadı. Bu hatayı istersen google da araştır. Eğer bir çözüm bulamazsan ben de bakarım.

emraherdog -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (14 Ekim 2006; 19:00:32)

Hallettim dostum bos partition yaratmam lazımmıs tek olarak. Cok tesekkur ederim ilgi alakana

Emrah

volkan44 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (14 Ekim 2006; 23:59:20)

arkadaşlar yarın sabah saat 10 civarında kozyatağı carrefourdaki teknosadan hp pavilion 6062 modelini alıcam. ama bi danışayım dedim başta benim için tek sorun recorvery olayı gibi gözüküyodu ama bu konudaki bütün şüphelerimi üzerimden attım we olayı kavradım sayılır. fakat aklıma takılan şu kendi kendine açılması olayı. şuanda forumda olan arkadaşlar warsa son olarak bi fikirlerini almak istedim. harika bi kasa süper bi dizayn herşey çok güzel sizce alarak iyi yapmış olacakmıyım... iyigeceler

nicomedya -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 0:17:57)

quote:

Orjinalden alıntı: volkan44

arkadaşlar yarın sabah saat 10 civarında kozyatağı carrefourdaki teknosadan hp pavilion 6062 modelini alıcam. ama bi danışayım dedim başta benim için tek sorun recorvery olayı gibi gözüküyodu ama bu konudaki bütün şüphelerimi üzerimden attım we olayı kavradım sayılır. fakat aklıma takılan şu kendi kendine açılması olayı. şuanda forumda olan arkadaşlar warsa son olarak bi fikirlerini almak istedim. harika bi kasa süper bi dizayn herşey çok güzel sizce alarak iyi yapmış olacakmıyım... iyigeceler

6062 model sahibiyim. Alalı 2 hafta oldu. Şu ana kadar bende bir sorun olmadı. Olduysa da (yazılımsal) çözdüm. Performans iyi. Fakat şarjı az gidiyor ama bu benim için pek önemli değil. Okulda, evde etrafımda sürekli priz oluyor. Isınma sorunu da var. Sıcaklık 50 civarında geziniyor. Çift çekirdek kullanımında sıcaklık 60 ı geçiyor ve fan çalışıyor. Recovery de bir sorun yok çünkü recovery yapmana gerek yok [:)]. Başka soracağın birşey varsa cevaplayabilirim.

TRCaPiTaL -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 0:34:45)

volkan44 bu bilgisayarın tek handikapı şarz olayıdır, onun dışında bir problemi yok. Kendi kendine açılma olayının yazılımsal olduğunu düşünüyorum, çözelemeyecek bir problem değil. Şu ana kadar iki kez başıma geldi bakalım bir daha gelecek mi? HP'nin önerdiği güncellemeyi yaptım. Ben asla makineyi geri vermeyi düşünmüyorum, çok güzel bir notebook, her gören hayran kalıyor. Ben bu kadar etkileyici bir kasa olduğunu düşünmemiştim alırken ama her görenin gözü kalıyor makinede, ben de çok şaşkınım. Yedek pillerinin Türkiye'ye gelmesini dört gözle bekliyoruz çünkü bir pil gerçekten yeterli gelmiyor, en azından benim kullanımıma göre.

volkan44 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 0:35:20)

aynı şekilde bende etrafımda sürekli priz olacak. recorwerye neden gerek yok we o sıcaklık dereceleri herhangi bi sorun teşkil edermi çok saol paylaşımın için

volkan44 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 0:39:08)

peki trcapital gecede sürekli pc desin anladığım kadarıyla bende öyleyim. gürültü derecesi nasıl benm hemen odanın yan tarafı pederlerin odası gürültü gitmemesi lazım :)

nicomedya -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 0:54:17)

quote:

peki trcapital gecede sürekli pc desin anladığım kadarıyla bende öyleyim. gürültü derecesi nasıl benm hemen odanın yan tarafı pederlerin odası gürültü gitmemesi lazım :)

Çalıştığında fan gürültüsü çok az yani korkmana hiç gerek yok. Fakat dokunmatik tuşlar ses çıkarıyor. Şu dokunmatik tuşların ses ve ışığını bir kapatabilsem [sm=s20.gif]. Normalde sesleri rahatsız etmiyor ama gece çok rahatsız edici. Işıkları ise örneğin gece film izlerken rahatsız ediyor.

volkan44 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 1:39:51)

teşekkür ederim

Kotiledon -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 2:26:35)

quote:

Orjinalden alıntı: nicomedya

quote:

Çalıştığında fan gürültüsü çok az yani korkmana hiç gerek yok. Fakat dokunmatik tuşlar ses çıkarıyor. Şu dokunmatik tuşların ses ve ışığını bir kapatabilsem [sm=s20.gif]. Normalde sesleri rahatsız etmiyor ama gece çok rahatsız edici. Işıkları ise örneğin gece film izlerken rahatsız ediyor.

sesi kapatmak amacıyla dv2000 serisi için bios çıkardı hp...ses olayı biosdan iptal edilebiliyor...
belki sendeki model için de yeni bir bios vardır... kontrol etmende fayda var..

emraherdog -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 10:08:46)

yaw arkadaslar benim problemim hic bitmiyor :) Simdide battery bar kayboldu. Ne yapmam lazım. Ne sarj ederken nede etmezken pil durumunu gorebiliyorum.

Fikri olan varmı ne yapmam konusunda arkadaslar ??

Emrah

volkan44 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 11:08:19)

arkadaşlar ben gidiyorum almaya cihazı inşallah iyi bi makina çıkar her ne kadar aynı makinada olsa şans faktörü baya geçerli sanırım laptoplarda :) hp utandırmaz inşallah...

alex1907 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 21:33:41)

ARKADAŞLAR İNTEL CENTRİNO İŞLEMCİLER İÇİN CENTRİNO HARDWARE CONTROL GİBİ PROGRAMLAR VAR.ACABA AMD X2 İÇİNDE BÖYLE BİR PROGRAM VAR MI?BEN DE HP DV 6062 MODELİNİ BUGÜN ALDIM DA.(BU ARADA YAKLAŞIK 3 SAATTİR BU CİHAZI KULLANIYORUM VALLA MÜTHİŞ YAV.[:(]İ)ŞLEMCİ SÜREKLİ 1.6 DA ÇALIŞIYOR ONU 800 İNDİRMEK İSTİYORUM.
TEŞEKKÜRLER........

volkan44 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 21:35:05)

arkadaşlar laptopu aldım gerçekten tek kelimeyle harika bi laptop. bi sorum olacak sizlere. aldıktan sonra ben 2 tane recorvery cd yaparım diyodum yani toplamda 4 cd. ama gördüm ki sadece tek bi recorverye izin weriyo. sorum şu recorvery nin ikinci cd sini oluşturduktan sonra cd yi yazıcıdan aldım we bi 5 - 10 saniye sonrası cd nin arkasını çevirdiğimde beyaz bi nokta gibi bişey gördüm orayı sileyim dediğimde bi dokundum we cd nin o yazılı kısmının yazılmadan önceki açık renk haline döndüğünü gördüm. şimdi ya cd format sırasında takılırsa diye korkuyorum. sizce bu kküçük nokta bi sorun olurmu. yada şöyle diyim d bölümünde ki recorveryi hiç silmesem f11 özelliği ile bu bilgisayara cd siz format atma imkanım war mı ? teşekkürler...

TRCaPiTaL -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 22:18:32)

quote:

Orjinalden alıntı: alex1907

ARKADAŞLAR İNTEL CENTRİNO İŞLEMCİLER İÇİN CENTRİNO HARDWARE CONTROL GİBİ PROGRAMLAR VAR.ACABA AMD X2 İÇİNDE BÖYLE BİR PROGRAM VAR MI?BEN DE HP DV 6062 MODELİNİ BUGÜN ALDIM DA.(BU ARADA YAKLAŞIK 3 SAATTİR BU CİHAZI KULLANIYORUM VALLA MÜTHİŞ YAV.[:(]İ)ŞLEMCİ SÜREKLİ 1.6 DA ÇALIŞIYOR ONU 800 İNDİRMEK İSTİYORUM.
TEŞEKKÜRLER........

Aynı program AMD işlemciler için de var, programın ismi AMD Powernow. Programa aşağıdaki adresten ulaşabilirsin:

http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_10220_10221%5e964,00.html

regent__ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 23:19:07)

Volkan44, arkadaşım d: yi silmedikten sonra hiç bir problem yok aynen açılırken F11 e bas yeter hiç bişeye gerek yok başka.

Dursun -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 23:24:22)

merhaba,
6062 i mi güzel güzel kullanıyordum dün akşam bir DVD film seyrettim
makineyi kapattım sabah açılmıyor, adaptörü taktım mavi ışık yanıyor ama makinede tık yok ( statik elektrik sorunsalı)
soruna geliyorum[8D]
pili çıkarmaya çalıştım çıkaramadım fazla yüklenmekte istemiyorum
varmıdır kolay bir yolukırmadan dökmeden..[8D]

uruk33 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (15 Ekim 2006; 23:40:27)

arkadaşlar hp me format attım.hp wireless assistant bu makinede kullanılamaz dior..cd den tekrar yükledim,ama yeni açılınca gene öle dior..wirelessi kapatamıyorum.bluetooth da aynı şekilde.yardım edermısınız[:o]

volkan44 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 0:18:03)

arkadaşlar şuan dikkat etttim scrool locka bastım we üzerindeki led yanmadı. sizlerde de böylemi yoksa o led başka bi kombşnasyonda mı yanıyo. cihaz 4/4 lük bu sorun için yenisiyle değiştirme talep etmelimiyim sizce

volkan44 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 0:20:30)

oh beeeeeeeeeeeeeeee bütün moralim yerine geldi. altında num lock yazıyodu birden aklıma geldi fn ile beraber scroola bastım we yandı led. mesaj kalabalığı yaptığım için kusura bakmayın. harika bi alet bu yaaa doyamıyorum iyiki almışım :)

atropin818 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 0:30:01)

arkadaslar ben konuyu baska bir forum sitesinden takip ediyordum. ve sorunun sadece bende oldugunu saniyordum. (KENDILIGINDEN ACILMA SORUNU)

benim de sorunum aynen annattıgınız gibi. hp tr ile bir kac kez gorustum ancak verdikleri yanitlar kesinlikle tatmin etmedi. bunun uzerine hp usa ile online chat olayina girdik bi kac kez de farkli operatorler ile gorusmek istedim farkli bir yanit alabilirmiyim diye.

konuyu bir agiz olmus gibi su sekilde acikladilar STATİK ELEKTRİK BİRİKMESİ...

pek inanasim gelmedi ama bakalim dedim bunun icin cozumleri ne???

bi kac tanesi sacmaladi en son bi tanesini cok sikistirdim olayi supervisor e havale etti.

supervisor un iki onerisi oldu.

1)
Power Drain Procedure
1.Remove ac adapter
2.Remove battery
3.Hold on power button 1 minute
4.Plug battery
5.Plug ac adapter

2)
Update quickplay

Birincisini (POWER DRAIN PROCEDURE) uyguladim ve bilg.imde 1,5 haftadir bir sıkıntı yasamadim..

bunu deeyerek sorun yasamaya dewam eden arkadaslar warsa bildirirlerse sevinirim.

Ama ben uyguladim ve simdilik bi sorunla karsilasmadim... umarim karsilasmam...

nicomedya -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 2:18:01)

quote:

Orjinalden alıntı: atropin818

arkadaslar ben konuyu baska bir forum sitesinden takip ediyordum. ve sorunun sadece bende oldugunu saniyordum. (KENDILIGINDEN ACILMA SORUNU)

benim de sorunum aynen annattıgınız gibi. hp tr ile bir kac kez gorustum ancak verdikleri yanitlar kesinlikle tatmin etmedi. bunun uzerine hp usa ile online chat olayina girdik bi kac kez de farkli operatorler ile gorusmek istedim farkli bir yanit alabilirmiyim diye.

konuyu bir agiz olmus gibi su sekilde acikladilar STATİK ELEKTRİK BİRİKMESİ...

pek inanasim gelmedi ama bakalim dedim bunun icin cozumleri ne???

bi kac tanesi sacmaladi en son bi tanesini cok sikistirdim olayi supervisor e havale etti.

supervisor un iki onerisi oldu.

1)
Power Drain Procedure
1.Remove ac adapter
2.Remove battery
3.Hold on power button 1 minute
4.Plug battery
5.Plug ac adapter

2)
Update quickplay

Birincisini (POWER DRAIN PROCEDURE) uyguladim ve bilg.imde 1,5 haftadir bir sıkıntı yasamadim..

bunu deeyerek sorun yasamaya dewam eden arkadaslar warsa bildirirlerse sevinirim.

Ama ben uyguladim ve simdilik bi sorunla karsilasmadim... umarim karsilasmam...

İlginç bir çözüm yolu önermişler. Paylaşım için teşekkürler. Sanırım dedikleri gibi statik elektrik birikmesi. Bazen PC lerde bile bu nedenle garip şeyler görülebilmekte.

dr0wn1ng -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 5:09:31)

Ben bu açılma sorunuyla ilgili mail attığımda çok yüzeysel ve baştansavma cevaplar attılar.Teknik Destek'i biraz daha sıkıştırdığımda quickplay yazılımının neden olma ihtimali yüksek dediler.Ya quickplay yazılımı update edilmeli ya da quickplay led mekanizmasında donanımsal bir sorun şüphesinden servise gönderilmeli yaınıtını aldım.Quickplay bir şekilde uyumsuzluk yapıyor olabilir ya da dediğiniz gibi statik elektrik olabilir.

mert53 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 11:10:12)

Bios güncellemesini yaptıktan sonra henüz kendiliğinden açılma problemi olmadı. Yapan varsa sonuçlarını bildirirse sevinirim. Ama ben yinede bilgisayarı gönderip değiştirmeyi düşünüyorum. Öncesinde de bahsetmiştim. Asıl önemli olan HP nin bu konuya bir çözüm getirmesi. Yoksa yeni gelende de aynı sorun olursa napacaz onuda mı değişeceğiz.

atropin818 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 11:59:23)

Urunlerin nerede ise tamaminda ayni sorunla karsilasilmasi dikkat cekici ve dediginiz gibi gonderilip degistirimesi halinde bile ayni sorunla karsilasilacak muhtemelen. cunku bunun kullaniciya bagli yada sans eseri bi problem olmadigi kesin..

hp TR ile temasa gectim ancak halen bu konu icin gecerli bir case olmadigindan bahsediyorlar. anlamadagim bu kadar insan arayip sorunumuzu anlattigimizda herkes icin farkli baslikta bir case mi aciliyor. gerci ilk aradigimda sorunumu anlattıgım halde acilan case Bilgisayar Acmiyordu. sanirim teknik destek konusunda biraz daha titiz olsalar bu problemde cozulur kisa zamanda.

Ne dim arkadaslar... Allah daha kotusunden korusun

phidias -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 14:26:37)

arkadaşlar ben 2 haftadır 6062ea kullanıcısıyım ufak bi problemim var;
bu cd kısmındaki tuşa bastığımda çıkmıyor bikaç kere bastığımda beklediğimde atıyor acaba bunun sebebi ne olabilir? bunun haricinde makina çok güzel bi sıkıntısını görmedim oyunları istediğim rahatlıkla oynayabiliyorm.

Dursun -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 14:37:13)

sonunda pili SÖKTÜM
dikkat çıkarmadım SÖKTÜM[8D]

dr.psychopath -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 14:46:36)

quote:

Orjinalden alıntı: phidiess

bu cd kısmındaki tuşa bastığımda çıkmıyor bikaç kere bastığımda beklediğimde atıyor acaba bunun sebebi ne olabilir? bunun haricinde makina çok güzel bi sıkıntısını görmedim oyunları istediğim rahatlıkla oynayabiliyorm.

Aynı sorun bendede var, sorun donanımsal olabilir.Bilgisayarım'daki sürüyü sağ tık >> çıkar dediğimde direk diski veriyor.Bilgisi olan arkadaşlar, lütfen...

phidias -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (16 Ekim 2006; 16:04:47)

Evet hocam öyle diyince çıkartıyor. bikaç gn içnde hp ye götürmeyi düşünüyorum makinayı bakalım ne gibi bi çözüm bulacaklar.
quote:

Orjinalden alıntı: dr.psychopath

quote:

Orjinalden alıntı: phidiess

Aynı sorun bendede var, sorun donanımsal olabilir.Bilgisayarım'daki sürüyü sağ tık >> çıkar dediğimde direk diski veriyor.Bilgisi olan arkadaşlar, lütfen...

phidias -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (17 Ekim 2006; 1:39:56)

ya acaba bu cd sorunu içinde bios update yüklesek sorunu çözermi dersiniz?

phidias -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (17 Ekim 2006; 1:43:11)

arkadaşlar bu kendiliğinden açılma sorunu için bi önerim var acaba bu sorunu yaşamayan arkadaşlar harddiskteki 1 gb lık quickplay partition u sildilermi? ben silmiştim ve hiç karşılaşmadım (karşılaşmamak için değil zaten böyle bir sorunun olduğundan haberimde yoktu) bence sorun tamamen quickplay den kaynaklanıyor. tabi bu benim nacizane görüşüm.

regent__ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (17 Ekim 2006; 1:59:45)

Arkadaşlar DV6097ea var bende, 5.1 ses sistemlerini destekliyomu bunlar onu merak ettim bilgisi olan varsa sevinirim

idrishvo -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (17 Ekim 2006; 10:15:05)

Merhaba,

Geçen hafta ben de HP pavilion dv6062ea satın aldım. Bilgisayarın genel görünümü ve performansından memnunum. Kendiliğinden açılma sorunu da henüz yaşamadım. Fakat beni rahatsız eden bir nokta var, cdrom çalışırken (cd kopyalama, cdden program kurma gibi işlemlerde) mp3 dinlemek istediğimde ses çok kötü şekilde kesilerek bozuluyor. Bu normal midir, yokda bilgisayarda bir sorun olabilir mi? Bir de hangi bios versiyonunun kurulu olduğunu ve güncelleme yapmam gerekip gerekmediğini nasıl kontrol edebilirim?

alex1907 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (17 Ekim 2006; 11:37:27)

ARKADAŞLAR BENİM SORMAK İSTEDİĞİM BİRŞEY VAR.BENİM XP HOME EDİTİON İLE BİR SORUNUM YOK FAKAT HARDDİSK'İ 2 PARÇAYA BÖLMEK İSTİYORUM.BUNU NASIL YAPACAĞIM ACABA?DAHA ÖNCEKİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARIMDA PARTİON MAGİC PROGRAMIYLA KOLAYLIKLA YAPMIŞTIM.AMA YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM FORUMDA BİR ARKADAŞ PARTİON MAGİC İLE HARDİSKİ BÖLDÜKTEN SONRA YENİDEN BAŞLATINCA BİLGİSAYAR HATA MESAJI VERMİŞ.BU ARADA BENDE 6062 MODELİ VAR.YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER........

qaws -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (17 Ekim 2006; 13:43:07)

quote:

Orjinalden alıntı: qaws

arkadaşlar ben hpdv 6062 hp ye gönderdim. hp den haber gelince size iletirim.
TRCaPİTal in mesajındaki hp müşteri hizmetlerinin dediği gibi BİOS güncellemesi ile sorunu aşan olursa bizide bilgilendirirse sevinirim. acaba 2085 2012 6007 6097 kullanan arkadaşlardada aynı sorun varmı

hp 6062 nin kendiliğinden açılma problemi için bilgisayarı bimeks aracılığıyla hp'ye göndermiştim. 6 gün içinde cevap geldi. HP sorunun nedeni hakkında bilgi vermedi ama yenisi ile değiştirmeyi kabul etti. bugün yeni bilgisayarı kullanmaya başladım. umarım bunda da aynı sorunu yaşamam yaşamayız.

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/269929/D4209AD247B54FDEB06BBC04A4ABB275.jpg[/image]

uerten -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (18 Ekim 2006; 2:04:56)

Arkadaşlar Merhaba,
Ben bugün yeni bi 6062 aldım. Aletin görünümünden ve performansından çok memnunum fakat web kamerası beni hiç tatmin etmedi. Ayarlarıyla da oynamama rağmen görüntü karanlık çıkıyo. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..!![:'(]

Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
2