Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Hp - Compaq >> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
regent__

11 Ekim 2006; 15:11:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşalar aklıma gelmişken birde satıcılar pek bundan bahsetmiyolar hp 'nin bi kampanyası var bu linkten bilgi alabilirsiniz : http://www.hp.com.tr/geriodeme/pavilion50/?jumpid=in_rm_r492_tr_tr_l_hho_pavilion50promo
ben ipaq 6915 cep bilgisayarı aldım kdvsiz tutarın %50 sini geri ödüyolar 1500 ytllik ipaq 850 ytl ye geldi bana kampanyadan ( yazıcılar dijital fotograf makinelerindede var aynı kampanya kampanyadaki ürünler verdigim linkte mevcut ) haberiniz olsun 1 eylül - 31 ekim arasında alışveriş yapılmış olması lazım ve faturaların isimlerinin aynı kişiye ait olması gerek ona dikkat edin bi avantajı daha var siz ürünü alırken taksitle almış olsanız bile % 50 geri ödemesini nakit olarak 45 içinde banka hesabınıza yapıyolar buda guzel bence

A100-912 & 8800 SE & N80
vadavada

11 Ekim 2006; 18:34:41 

Bende 927 8.2megapiksellik baya hoş bi makine sahibi oldum aynı kampanyayla. 510 ytl ödedik ve bir çelişki var ya 247 ya 260 ytl geri ödeyecekler. Ama ne zaman? 31 ekimde kampanya sona erdikten 45 gün sonra. Bugün yaptık işlemleri ve aynen böyle dediler.
Yani 65 gün sonra...

sercim

11 Ekim 2006; 19:42:11 

Sevgili HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ Merhabalarrrr....
Yeni canavarlarınız hayırlı uğurlu olsun öncelikle...
Ben de uzun bir araştırma sürecinden sonra HP PAVILION DV6097EA RE398 almaya karar verdim ve bir bakayım dedim dostlarımız bu makina hakkında neler yazmış ondan nasıl bahsediyorlar...
Aslına bakarsanız bu aralar herhangi bir bilgisayar alınması kanaatinde olmasam da gene de şeytan dürtüyor işte . Yanlız bu makinanın ekran kartı bana biraz zayıf gibi geldi sanki, sizlerin düşüncesi nedir ?
Bunu kullanan arkadaşların memnuniyet dereceleri nelerdir acaba ?
Kullanırlarken yaşadıkları olumlu ve olumsuz durumlar hakkında bilgi almak istiyorum kendilerinden.
Özellikle de ne diyorsunuz 3000 YTL verilirmi bu makineye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercim -- 11 Ekim 2006; 23:50:23 >

TRCaPiTaL

11 Ekim 2006; 21:56:50 

Dostum bende 6007EA var ve ekran kartı gayet yeterli. Elektriğe bağlı kullanımda şu ana kadar hiç bir oyunda bir sorun yaşamadım, ekran kartını oyun için kullanacaksan büyük ihtimalle problem yaratmayacaktır ama senin de yukarıda yazılanlardan takip etmiş olacağın gibi ufak bir kilitlenme problemi var ve pil ömrü çok kısa. Sadece bu yönleri düşünmeni tavsiye ederim, diğer özellikleriyle seni kesinlikle memnun edecektir.

Ford Focus TDCi güncel ortalama yakıt tüketimim :

regent__

11 Ekim 2006; 23:43:41 

Vadavada arkadaşım kampanya bitiminden sonra 45 gun içinde ödeme yapıyolar, kdv siz tutarın yarısını ödüyolar haberin olsun kampanya sayfasında hp'nin bulabilirsin link : http://www.hp.com.tr/geriodeme/pavilion50/products.html birde fakslarını felan cekip form doldurdun dimi goruş mutlaka hp kampanya hattıyla (0216) 546 0 447

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regent__ -- 11 Ekim 2006; 23:50:00 >

A100-912 & 8800 SE & N80
regent__

11 Ekim 2006; 23:56:12 

Sercim , ben DV 6097 kullanıyorum ekran kartından şüphen olmasın tek problem edecegin şey bence pil onun dışında hiçbir kotu yanını bulamadım şahsen fiyata gelince biraz yuksek haklısın çok daha uygun fiyatada makineler var ama kasası olsun hızı özellikleri fiyatına gore gercekten iyi ve 2800 ytl verdigin zaman en azından bir daha cihazın hiç bi yuvasını yerini açmazsın aldıgın gibi kullanırsın yani yarın öbürgün rami yetmedi yada hdd yetmedi ne biliyim başka şeyler yada webcam alıyım gibi masrafların olmaz, bence guzel bir laptop hemde gercekten yeni bir işlemci ve yeni bir kasa

A100-912 & 8800 SE & N80
fenomenhaa

12 Ekim 2006; 0:37:14 

Slm arkadaşlar Cam kalitesi bende çok kötü.contrast vs gibi ayarlaeı nerden yapılıyor?

{GİGABYTE X38 DQ6}{q6600@4200MHZ cooling by swiftec}{2*1024 GSKİLL 6400HZ@1200MHZ 4-4-3-4}{Sapphire 2900pro@1009/1250 COOLİNG BY Mcw60 }{4*250GB SEAGATE 7200.11 SATA2 RAİD 0+1tb depo}{COOLERMASTER STACKER @GATEWATCH@COOLWATCH@MUSKEETER@SİLVERSTONE}{WATER CHİLLER}{ENERMAX GALAXY 1000W}{LOGİTECH Z-680}{LOGİTECH mx1000&G7 with RAPTOR P2}}
lovelyarman

12 Ekim 2006; 2:03:19 

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Bugün bu olay ikinci kez başıma geldi, iti an çomağı hazırla misali tam bugün konuşulmuştu. Üstelik o kadar kötü bir pozisyonda olmuş ki! Sabah evden çıkarken arabanın arkasına koydum, bir işimi halletmek için dışarı çıktım. Akşamüstü cafede kullanmak için yanıma alacaktım ki o sinyal sesini duydum, 3 kez sanırım bir uzun iki kısa bip sesi (ya da 4 kez, 1 uzun 3 kısa bip sesi) ve bilgisayar çantanın içinde olduğundan fan deliler gibi çalışıyordu, belki de evimdeki PC'den daha hızlı ve ateş gibi olmuştu. Hemen çantasından çıkarıp arabanın kaportasının üzerine koydum bir süre havalanıp soğuması için, sonra da pilini çıkararak sesi kestim, açtığımda sorunsuz çalıştı.

Aslında o an keşke diyorum Vatan Bilgisayar'a götürseydim, bir daha olursa kesin o haldeyken hiç ellemeden Vatan'a götüreceğim. Bu arada statik elektrik falan alakası yok bence, laptop çantasında bu hale geldi. Yani en güvende olması gereken yerde, üstelik çok tehlikeli. Kapalı çantada bir anda çalışmaya başlıyor ve bu yüzden çok çok ısınıyor. Ben bunun adını koyuyorum, bu gerçek bir sorun ve şu an sadece bu forumda 3 kişide olduğuna göre kesinlikle kronik bir sorun.

Ayrıca şunu da eklemekte fayda var, bu olay hem masada kendi kendine hem de çantada yine kendi kendine meydana geldi. İki farklı ve birbirine benzemeyen ortamda gerçekleştiğinden kesinlikle çevreden etkilenmediğini söylemeliyim, tamamen bilgisayarın kendisinden kaynaklandığı çok açık.

Arkadaşlar mrb önceden söylemiştim yaklaşık biraydır 6062 kullanıcısıyım...Forumda yazılanları okuyunca şaştım kaldım.Bilmiyorum ama galiba ilk ben yazmıştım kapalıyken bilgisayardan ses gelmeye başladı diye.Kullandım kapattım çantasına koydum ve gece yattım derin bir uykum olduğu halde gece uykumdan uyandıracak şekilde bi ses duymaya balkdım çantayı bir açtım makina resmen ötüyo ne yapacağımı şaşırdım ve kapalı bir makina nasıl ses verdi diye uykulu şekilde şok oldum açıkçası.Power tuşuna bastım çözüm olmadı en son çare bataryayı çıkarıp taktım allaha şükür şimdilik bişey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.Konuyla ilgili hp ye defalarca mail attım batarya ile ilgili msjı göndermişler ses çıkarmaya cevap vermemişler.Sizden de böyle şeyler duyunca şaştım kaldım..Valla bataryayı ne yaptıysam olmadı max 85 dk gidiyo bence çok önemli özellik;ege ünv de bilg ve öğr tek öğretmenliği okuyorum açıkçası bu şarz benim dışarda kullanmama pek yetmiyor heryerde şarza takma imkanım olmuyor.Bu sene linux dersim var ve kurmam gerek kuran arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa sevinirim..Birde big kapalıyken şarzının %10 civarında gitmesi(açtığımda/ bu durum bazen olmuyor) konusuyla ilgili olarak hpden gelen mail bilg kapalıyken dahi bios pili çalıştığı içinmiş.Web camı açtığımda çokaz bir ses geliyor sizde de varmı ?

nicomedya

12 Ekim 2006; 2:16:31 

quote:

Orjinalden alıntı: lovelyarman

Arkadaşlar mrb önceden söylemiştim yaklaşık biraydır 6062 kullanıcısıyım...Forumda yazılanları okuyunca şaştım kaldım.Bilmiyorum ama galiba ilk ben yazmıştım kapalıyken bilgisayardan ses gelmeye başladı diye.Kullandım kapattım çantasına koydum ve gece yattım derin bir uykum olduğu halde gece uykumdan uyandıracak şekilde bi ses duymaya balkdım çantayı bir açtım makina resmen ötüyo ne yapacağımı şaşırdım ve kapalı bir makina nasıl ses verdi diye uykulu şekilde şok oldum açıkçası.Power tuşuna bastım çözüm olmadı en son çare bataryayı çıkarıp taktım allaha şükür şimdilik bişey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz.Konuyla ilgili hp ye defalarca mail attım batarya ile ilgili msjı göndermişler ses çıkarmaya cevap vermemişler.Sizden de böyle şeyler duyunca şaştım kaldım..Valla bataryayı ne yaptıysam olmadı max 85 dk gidiyo bence çok önemli özellik;ege ünv de bilg ve öğr tek öğretmenliği okuyorum açıkçası bu şarz benim dışarda kullanmama pek yetmiyor heryerde şarza takma imkanım olmuyor.Bu sene linux dersim var ve kurmam gerek kuran arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa sevinirim..Birde big kapalıyken şarzının %10 civarında gitmesi(açtığımda/ bu durum bazen olmuyor) konusuyla ilgili olarak hpden gelen mail bilg kapalıyken dahi bios pili çalıştığı içinmiş.Web camı açtığımda çokaz bir ses geliyor sizde de varmı ?

Kapalıyken ses gelme olayı henüz başıma gelmedi. Umarım da gelmez. birçok dv6000 kullanıcısı bunun nedeni belli olmadıkça çok huzursuz olacak. Umarım kısa sürede hp'den gerçek bir cevap gelir.

Pardus dağıtımını kullanıyorum. Donanımsal bir sorun yok. Yanlız her linux dağıtımda olduğu gibi pardus kullanırken de notebook windows a göre biraz daha fazla ısınıyor.

Bios pili'nin şarjı o kadar götürmesi ilginç. Bende Webcam açılırken ses gelmiyor.

Aradıklarınla,beklediklerinle,sevdiklerinle. Ve yürüdüğün yoldaki ayak izlerinle...
Hikayen yazılır, farkında olmasan da.
Hikayen bittiğinde,değiştirmek için silgi,kalem ve bir nefes zaman bulamazsın...
sercim

12 Ekim 2006; 4:34:30 

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum, saolasınız. Pil konusunda benim açımdan bi sıkıntı doğacağını zannetmiyorum. İşyerim ve evde iken elektrikli kullanıcam zaten. geri kalan zamanlarda da artık kullanmayı veriyim dimi :)).. Neyse dostlar ben gideyim alayım şunu bari :) Aldıktan sonra izlenimlerimi belirtirim tekrardan. Saygılar sevgiler...

qaws

12 Ekim 2006; 9:12:31 

quote:

Orjinalden alıntı: sercim

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum, saolasınız. Pil konusunda benim açımdan bi sıkıntı doğacağını zannetmiyorum. İşyerim ve evde iken elektrikli kullanıcam zaten. geri kalan zamanlarda da artık kullanmayı veriyim dimi :)).. Neyse dostlar ben gideyim alayım şunu bari :) Aldıktan sonra izlenimlerimi belirtirim tekrardan. Saygılar sevgiler...

sercim: hp nin kapalı iken açılma sorunu nu göze alıyorsan en azından güvendiğin mağzadan al ki, değiştirmek kolay olsun. çünkü 7 gün içinde paranıda geri alabilirsin yada değiştire bilirsin. ben de iade ettimde o yüzden.
mert53

12 Ekim 2006; 11:22:21 

Kendiliğinden çalışma sorununu bende yaşadım. Peki HP bu konuda bi girişimde bulundu mu. çözüm veya sebebi hakkında bi gelişem olunca arkadaşlar bilgilendirme yaprsa sevinirim.

Birde BİOS güncellemesinden bahsedilmişti. Sonuç alabilen varmı bu işlemden acaba

hp pavilion
vadavada

12 Ekim 2006; 19:25:16 

Arkadaşlar cep telefonu gibi manyetik alan yayan aletlerden dolayı makine kendi kendine çalışabilir. Birde bu makinenin bir dezavantajı quickplay'in olması. Birşey sormak istiyorum bilgisayarı çantasının içinde çalışır vaziyette bulduğunuzda windows açıkmıydı yoksa quickplayde miydi?

Eğer bunun cevabını verebilirseniz makinenin quickplay butonundan möı yoksa power butonundanmı çalıştığını bulabiliriz. Sorunun quickplayden de kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Birde eğer sürekli olarak böylebir sorunla karşı karşıyaysanız ve hp bu konuda bir çözüm geliştiremiyorsa, çantasına koymadan önce pilini çıkartınız. Herneyse

Söylemek istediğim birşey var. DV2085 kullanıcısı olduğumu tekrarlayarak başlıyorum. Benim pilim 2buçuk saat dayanıyor eğer biraz hırpalarsam 2.15 gibi bir süre oluyor bu. Sizin pilleriniz max 85 dakika idare ediyorsa açık açık yazılması gerektiğini düşündüğüm şey, AMD işlemcilerin hala yeterli pil ömrüne ulaşamadıkları gerçeğidir.
Bu konudaki fikirlerimizi paylaşalım daha sonra bu ikileme düşecek arkadaşlara yardımcı olsun.

Hatta sadece bu konuyla ilgili bir topicte açabiliriz.

TRCaPiTaL

12 Ekim 2006; 21:43:32 

quote:

Orjinalden alıntı: vadavada

Arkadaşlar cep telefonu gibi manyetik alan yayan aletlerden dolayı makine kendi kendine çalışabilir. Birde bu makinenin bir dezavantajı quickplay'in olması. Birşey sormak istiyorum bilgisayarı çantasının içinde çalışır vaziyette bulduğunuzda windows açıkmıydı yoksa quickplayde miydi?

Eğer bunun cevabını verebilirseniz makinenin quickplay butonundan möı yoksa power butonundanmı çalıştığını bulabiliriz. Sorunun quickplayden de kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Birde eğer sürekli olarak böylebir sorunla karşı karşıyaysanız ve hp bu konuda bir çözüm geliştiremiyorsa, çantasına koymadan önce pilini çıkartınız. Herneyse

Bahsettiğin gibi değil, görmediğin için sanırım olayı anlamadın. Tamamen kendiliğinden çalışmaya başlıyor bilgisayar, ne Windows yükleniyor ne de Quickplay. Ekran kapalı bir şekilde sadece tuşların ışıkları yanıyor ve soğutma fanı deli gibi hızlı çalışıyor, hiç bir tuş kumanda etmiyor ve tek çare pili çıkarıp takmak. Ayrıca eşliğinde çok yüksek ve tiz tonda bir sinyal sesi de veriyor, bilenler belki akıllarında canlandırabilir kesintisiz güç kaynağının elektrik kesildiğinde verdiği sinyale benzer bir ses.

Benim dizüstü çalışma masamda, bir hafta sonra da arabamın bagajında çantasının içinde birden çalıştı. Bunlar her zaman bulunduğu yerler ama sadece iki kez ve kimse el dahi sürmeden, sallanmadan vs. şekilde durduk yere açıldı. Bu arada daha önceki mesajlarımda HP'nin bu konuda yaptığı açıklamayı ve gerekli gördüğü yazılımın temin edileceği yeri yazdım.

Ford Focus TDCi güncel ortalama yakıt tüketimim :

Ege_Aşığı

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Ekim 2006; 23:52:05 

tuhaf çözümlerinizi yazarsanız ya da götürdüyseniz tüm modeller mi böyle ben de daha öyle bir sorun olmadı, merak ettim

regent__