HP TEKNIK SERVISININ USTUNE YOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Arkadaslar hayatimda olabilecek en guzel sey geldi basima bugun.Daha once almis oldugum dv6000z notebookuma(AMD turion X2 islemcili)Vistanin betasini yukledim Windows un sitesinden.Salak gibi recovery disk yapmayi da unuttum ve vistayi yuklerken C: ye formati caktm.Allahtan Recovery Partition im duruyodu ama vista o bolume erisimi engelledi ve bilgisayar acilirken F11 hic bi ise yaramaz hale geldi.Kisacasi bilgisayar elimde vista yuklu halde kaldi ve recovery yapamaz haldeydim.Bunu yapmamin sebebi de laptop un uzerinde Vista Capable sticker i olmasiydi.Bu arada ben amerika da universite ogrencisiyim ve hp nin amerika servisinden bahsediyorum.Vista driverlarin hic birini tanimadi ama allahtan eski windows un back-up ini almis cok sukur.Nese bi kac seyle ugrasip driverlarin bitkacini yukleyebildim.Digerleri hata veriodu.Hp nin internet sitesine girdim.Ne yapabilirim yeniden media center yukleyebilmek icin diye.Canli Chat diye bisi vardi.Ona girdim ve hp musteri hizmetlerinden bi arkadasla canli olarak chat yordamiyla derdimi anlattim.Adamin ilk soyledigi yasadiklarimdan ve bana yasattiklari olaydan dolayi ozur dilemek oldu ve bilgisayarinizi fabrika ayarlarina cevirtmek yerine yenisi ile degistiricez dediler.Cok hosuma gitti.Bu arada benim aldigim yerde de AMD islemciler satistan kalkmis.Sadece Core 2 duo lular var yeni cikan.Bende dedim aldigim yerde bitti artik satilmiyo ben zaten siparis yontemiyle aldim dedim.(Laptop un ozellikleri imzamda mevcut)Adamda bana aldiginiz yere gidersiniz o sorunu orda cozebilirsiniz dedi ama ucretsiz olarak bilgisayarimi degistirreceklerini soylediler ve adam en az 5 kere ozur diledi.Neredeyse %70 ben hataliyken!Cok sasirdim.Neyse aldigim yere gittim bugun dediler ki aynisinin yenisiyle degistirebiliriz ancak o da uzun surer cunku sistem siparisinden AMD li modeller kalkti ama eger fabrika ayarlariyla getirirseniz paranizi iade alabilirsiniz dediler.Ben iade istemedim ve acaba core2 duo lu versiyonundan alabilir miyim dedim ustune farkini verip (yaklasik 200 dolar bi fark var AMD li olanla arasinda).Adam da eger windows media center i(kisaca fabrika ayarlari) icine geri yukleyebilirseniz bize getirirsiniz ve hicbir ucret odemeden core2 duo lu olarak yenisini verebiliriz dediler.Cunku bilgisayari hp ye iade edecekler ve vista yuklu iken edemezlermis.Acayip sevindim hemen odama geldim.Aklima bi cozum geldi.Basladim eski windows dosyasindaki butun hp dosyalarini yenisine kopyalamaya.Teker teker hepsini kopyaladim ve vistanin eski dosyalari ac secenegini de secip basardim recovery i yapmayi.dostan D surucusunu tanittim felan.Uzun lafin kisasi 2 hafta icinde elimde core2 duo islemcili bi laptop olacak ve hic ucret odemeden.Yeni gelecek olan bilgisayarin ozellikleri: HP Pavilion dv6000t Intel(R) Core(TM) 2 Duo processor T7200 (2.00 GHz) 2.00 GB DDR2 RAM 120 GB 5400 RPM Harddisk Nvidia GeForce Go 7400 256 MB RAM Ekran karti(AMD islemcilinin Geforce go 7200 ) 15.4 inc brightview HD Screen Lightscribe double layer DVD-ROM HP ye helal olsun diyorum.Adamlar hic problem cikarmadan acayip iyi bilgisayar veriyolar.Sonucta Core 2 Duo AMD Turion X2 den %10-%15 daha guclu.Ekran karti 7600 lerden sonra en iyi 7*** serisi.Ve ben bu iki onemli yenilige karsi hic bir ucret odemicem.Helal olsun diyorum.Cok mutluyum.Arkadaslar bu yeni gelen alet eski AMD ye gore yaklasik ne kadar guclu olur fikri olan paylasirsa sevinirim.Eger ayni seyi Turkiye'de de yapiolarsa siz de vista yukleyip bozun yerine core 2 duo versinler.Ehuheuheuhe.Ama Turkiye'de bence yemezler
HP Pavilion dv6000t-Intel Core 2 Duo T7200 (2.00Ghz) islemci ,2.0GB DDR2 Ram,Nvidia GeForce Go 7400 256MB Turbocache PCI EXP Ekran Karti,15.4 Brightview HD ekran,120 GB 5400 RPM Hard Disk, 5 in 1 card reader , Lightscribe Double layer DVD-Rom Sony Ericsson W900i
|