Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: qwedcxz
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Hp - Compaq >> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR Sayfa: <<   < önceki  178 179 [180] 181 182 183 184 185 186 187   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
BL@DE

18 Haziran 2008; 15:39:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: LAPTOPÇU

blade kardeş senin leptopun modeli ne ligthscribe hem dvd hemde cd de olur farketmez lightscribe hakkında bilgi bilmeyenler okusun
Nedir bu lightscribe ?

LightScribe üzerinde özel kaplama olan CD ve DVD gibi optik ortamların üzerine lazerle şekiller çizebilen teknolojiye verilen addır.

LightScribe Hewlett-Packard'da Daryl Anderson tarafından icat edilmiş ve çeşitli donanım üreticilerine, CD/DVD üreten firmalara ve yazılım geliştiricilerine lisanslanmıştır. Şu anda sadece bilgisayarlarda bulunan CD/DVD yazıcılarında bulunan bir özellik olmasına rağmen, Hewlett-Packard teknolojiyi CD yazabilen müzik setleri ve DVD yazabilen video kaydedicilere tümleşik hale getireceğini belirtmiştir.

Nasıl Çalışır?
LightScribe disklerinin üzerinde 780nm kızılötesi ışığa tepki veren özel bir katman bulunmaktadır. LightScribe destekli sürücüler kendilerine verilen resim veya metni diskin merkezinden dışa doğru büyüyen daireler halinde yazarlar. İçten dışa doğru olan bu hareket dolayısıyla diskin dışına doğru büyüyen resimler daha uzun zamanda yazılırlar. Şu anki haliyle LightScribe tek tonlu resimler çizebilmektedir. (Mat sarı renk üzerine gri) Çizilen resimler iç ortam ışığında 9 ay kadar silinmeden kalabilmektedir. Optik ortamın karanlık bir yerde saklanması durumunda ise daha uzun süre kalmaktadır.

dostum bilgiler için sağol ama benim aradığım cevap bu değil laptobumun modeli HP PAVILION DV6755-KS329EA ve lightscribe özelliği mevcut ben bilimsem açıklama istemiyorum diyorumki lightscribe özellikli cd ve dvd yi buldum aldım laptoba taktım neroda ''ek ayarlar'' bölümünde ''lightscribe etiketi bastır'' diye bir seçenek var buna tıklıyorum karşıma cd krokisi olan tuhaf bir sürü ayar olan bir panel geliyor ama burada ayarları? nasıl yazdırılacağını hiç bilmiyorum? ve açıklayıcı bir bilgi istiyorum kaç mesajdır soruyorum herkez bilimsel mesajlar koyuyor önüme ya beni kimse anlamıyor ya da dalga geçiliyorum siz yazdırmayı başardığınıza göre bana yardımcı olabilirsiniz bu konuda acil yardım bekliyorum...

saygılar...

A u d i o p h i l e ™
LAPTOPÇU

18 Haziran 2008; 16:08:53 

Nero Cover Designer programını kullanarak LightScribe Etiketi yapma
Windows Sistemi

Nero Cover Designer uygulamasını başlatın: Başlat ->Tüm Programlar ->Nero->Labels->Nero Cover Designer. seçeneklerine tıklayın.
New Document (Yeni Belge) menüsünde LightScribe seçeneği varsa seçin. Yoksa, Empty Document (Boş Belge) seçeneğini seçin. OK unsuruna tıklayın.
Simgesine tıklayarak Text Box (Yazı Kutusu) aracını seçin ya da ekranın üst tarafındaki menüden Object->Insert->Text Box (Nesne – Ekle – Yazı Kutusu) seçin. Yazı kutusu alanını oluşturmak için farenizi tıklayın ve sürükleyin.
Yazı kutusu alanına çift tıklayın ve eklemek istediğiniz bilgiyi yazın. OK unsuruna tıklayın.
Kendi arka planınızı eklemek isterseniz, Image tool simgesine tıklayarak görüntü aracını seçin ya da ekranın üst tarafından Object->Insert->Image... (Nesne – Ekle – Görüntü) seçin. Görüntünüzü yükleyin ve istediğiniz ayarı yapın.
Etiket tasarımınızın görünüşü hoşunuza giderse, LightScribe diskini (etiket yüzü aşağı) disk sürücüsü tepsisine yerleştirin ve ekranın üst tarafındaki menüden File->Print LightScribe Label... (Dosya – LightScribe Etiketini Bas) tıklayın.
Bir Contrast (Kontrast) düzeyi seçin ve etiketi yazmak için Print (Bas) seçeneğine tıklayın. Bir ilerleyiş çubuğu ile birlikte etiketi tamamlamak için gerekli öngörülen süre görüntülenir. LightScribe etiketi yazarken siz bilgisayarınızda çalışmaya devam edebilirsiniz.

ozar

Sisteme Gözat

18 Haziran 2008; 16:11:53 

quote:

Orjinalden alıntı: ihalil

OZAR
kardes allah razı olsun yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim sana.
cok yardımcı oldun soyledigin eklentileri kurdum.oyun saat gibi calisiyor:D
son bi sorum olcak sana bu eklentinin herhangi bi eksisi olurmu laptopa?
performansında veya diger oyunlarda...
saygılar

rica ederim, hiç bir eksisi olmaz çünkü o sürücüler normalde de bizim kartları da destekliyorlar ama laptop üreticileri özellikle listeden mobil kartları çıkarttırıyorlar ki güya kendileri sürücüyü yayınlayıp daha iyi optimize edecekler. ama performans farkı senin de gözlemlediğin gibi ortada, nvidia sürücüleri daha iyi.

@BL@DE

Lightscribe özelliğini hiç deneme fırsatım olmadı, dolayısıyla bilgim yok ama bugün yarın alırsam o özellikte dvd bakarım nasıl olduğuna.

ozar

Sisteme Gözat

18 Haziran 2008; 16:14:16 

Bir soru da ben sorayım, pavilionuna şu ürünü ( http://www.pckoloji.com/urun-incelemeler/1828-avermedia-avertv-hybrid-express-slim-tv-karti.html ) veya benzeri bir tv kartı takan var mı buralarda acaba? laptopla kartın bütünleşmesi hoşuma gitti, ama ürün performansını (özellikle analog antenlerle) merak ediyorum.

LAPTOPÇU

18 Haziran 2008; 16:15:35 

BEN HP NİN TV KARTINI ALDIM ÇOK SÜPER

cgh0gy-

18 Haziran 2008; 17:18:11 

quote:

Orjinalden alıntı: cgh0gy-

ARKADAŞLAR Bİ SORUNUM VAR HP PAVILLION DV 6000 KULLANIYORUM GECE MÜZİK DİNLEYİP PC Yİ KAPATIP KOYMUŞTUM SABAH AÇTIM SES GELMİYOR MİKROFON ÇALIŞMIYOR MSNDEN ARAMA YAPIYORUM SES GELMİYOR DİYOR ARKADAŞ AMA WİNDOWS HATA SESİ GELİYOR DİYO SENİN SESİN GELMİYOR BUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİM SERVİSE İLE UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM Bİ ARKADAŞ BANA FORMAT AT GEÇER DEDİ BENİMDE BAŞIMA GELDİ NE KADAR DOĞRU EĞER GEÇECEKSE ATAYIM FORMAT AMA HOPARLÖRLERİN PATLAMASI İMKANSIZ ÇÜNKÜ DİNLERKEN GİTMEDİ SES DİNLEDİM KAPATTIM SABAH YOKTU

LAPTOPÇU

18 Haziran 2008; 17:19:33 

onu servise bi sor derim

ozar

Sisteme Gözat

18 Haziran 2008; 17:50:20 

ses kartının sürücüsünü tekrar indirip kur derim. alternatif olarak system restore da deneyebilirsin 1-2 gün önceye.

LAPTOPÇU

18 Haziran 2008; 17:51:44 

ozar'ın dediğide doğru

BL@DE

18 Haziran 2008; 18:07:59 

quote:

Nero Cover Designer programını kullanarak LightScribe Etiketi yapma
Windows Sistemi

Nero Cover Designer uygulamasını başlatın: Başlat ->Tüm Programlar ->Nero->Labels->Nero Cover Designer. seçeneklerine tıklayın.
New Document (Yeni Belge) menüsünde LightScribe seçeneği varsa seçin. Yoksa, Empty Document (Boş Belge) seçeneğini seçin. OK unsuruna tıklayın.
Simgesine tıklayarak Text Box (Yazı Kutusu) aracını seçin ya da ekranın üst tarafındaki menüden Object->Insert->Text Box (Nesne – Ekle – Yazı Kutusu) seçin. Yazı kutusu alanını oluşturmak için farenizi tıklayın ve sürükleyin.
Yazı kutusu alanına çift tıklayın ve eklemek istediğiniz bilgiyi yazın. OK unsuruna tıklayın.
Kendi arka planınızı eklemek isterseniz, Image tool simgesine tıklayarak görüntü aracını seçin ya da ekranın üst tarafından Object->Insert->Image... (Nesne – Ekle – Görüntü) seçin. Görüntünüzü yükleyin ve istediğiniz ayarı yapın.
Etiket tasarımınızın görünüşü hoşunuza giderse, LightScribe diskini (etiket yüzü aşağı) disk sürücüsü tepsisine yerleştirin ve ekranın üst tarafındaki menüden File->Print LightScribe Label... (Dosya – LightScribe Etiketini Bas) tıklayın.
Bir Contrast (Kontrast) düzeyi seçin ve etiketi yazmak için Print (Bas) seçeneğine tıklayın. Bir ilerleyiş çubuğu ile birlikte etiketi tamamlamak için gerekli öngörülen süre görüntülenir. LightScribe etiketi yazarken siz bilgisayarınızda çalışmaya devam edebilirsiniz.

hay Allah razı olsun kardeşim

saygılar...

A u d i o p h i l e ™
LAPTOPÇU

18 Haziran 2008; 21:01:52 

önemli deil

LAPTOPÇU

18 Haziran 2008; 21:52:22 

bu 9780et wireless bluetooth bilmemne felan çabuk bozulurmu arkadaşlar?

ihalil

18 Haziran 2008; 21:57:12 

ozar kardes ya ben kurduktan sonra srunsuz calisti laptopu kapatıp actim oyun yine yavasladi snra biraz hızlandı..biraz oynadıktan sonra bi yavasladı bi normala dndu neden acaba kardes ya uff bi tam verim alamadım su fifadan

..hp pavilion dv9630et..
LAPTOPÇU

18 Haziran 2008; 22:05:41 

bu 9780et wireless bluetooth bilmemne felan çabuk bozulurmu arkadaşlar?

vLkN!

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

18 Haziran 2008; 22:30:34 

quote:

BEN HP NİN TV KARTINI ALDIM ÇOK SÜPER

Memnun msn ? Memnunsan bnde alıcam

Mode:Öss
08.09.2008'den itibaren günlük soru sayısı:100
10.12.2008'den itibaren günlük soru sayısı:250
15.02.2009'dan itibaren günlük soru sayısı:500
01.05.2009'dan itibaren günlük soru sayısı:1000'dir

Boğaziçi'ne girmek,paha biçilemez
LAPTOPÇU

18 Haziran 2008; 22:43:16