Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: meraklısülo
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Hp - Compaq >> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR Sayfa: <<   < önceki  11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
kuzeyim

29 Kasım 2006; 2:49:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: talihyasin

Laptopu benden önce kullanan da ben de arada bir koltuk üstünde veya yerde halının üstünde kullanmışız. Makinanın içini açınca 1mmX2mm ölçülerinde bir kapasitör ( condansatör) arızalı olduğunu görmüş.

Koltuk üstünde veya halıda kullanımın sakıncası ne ki ? Fan tozu toprağı içeri mi alıyor. Fan mı tozlanıyor Cpu mu ?

Keza bende genelde yerde uzanarak kullanıyorum da :)

komikmen2003

29 Kasım 2006; 10:34:48 

yine herkes kendi aleminde.ve bi kaç yeni kullanıcı kaldık burda. arkadaşlar bilenlere soruyorum. kredimde çıktı, alacam bakk :) hp6185 ea. modeli için yorumlar ve 256 mb nvidia ekran kartı 7400, bu ram.dan mi yiyecek 256.yı yoksa harici mi. özellik olarak 128 mb video bellek özelliği diyo, yoksa 128.ini mi ramdan yiyio..anlamadım..

Ekteki dosya (1)

hp 6000 serisi...number one
free_00

29 Kasım 2006; 10:45:30 

arkadaşlar hp 6187 cihazımda yanık plastik kokusu oluştu bunun üzerine değişime gitti ve değişim kararı geldi.Cihazı değiştirecem teknosa sitesinden ürünlere bakarak ne tavsiye edersiniz aynı fiyata ve ya 100 dolar üstüne acil lütfen akşam alacam

ex_jam

29 Kasım 2006; 11:34:54 

merhaba dv5187 almıştım teknosadan geçen ay dvd rom, ram ve hd de problem çıktı geri götürüp verdim teknosaya ve 15 gün içerisinde iade aldılar ve dv 6185 aldım yerine şu ana kadar gördüğüm tek nproblem dvd okurken okuma hızından sanırım hiç bir problem yokken cd okurken makine 10 yıllık çamaşır makinesi gibi titriyor. başka bir problem göremiyorum bunun için tekrar göndermek istemiyorum dvd okuturum olur biter diye düşünüyorum. onun harıcinde çok güzel bir alet.

ex_jam

29 Kasım 2006; 11:37:55 

bende de 6185 var almadan önce internette biraz ekran kartlarına baktım ama 256 mb ekran kartlarının çoğunda aynı şey yazıyor 128 paylaşımlı galiba. mavibilgisayar vs.. bi ekran kartlarına bak istersen
quote:

Orjinalden alıntı: komikmen2003

yine herkes kendi aleminde.ve bi kaç yeni kullanıcı kaldık burda. arkadaşlar bilenlere soruyorum. kredimde çıktı, alacam bakk :) hp6185 ea. modeli için yorumlar ve 256 mb nvidia ekran kartı 7400, bu ram.dan mi yiyecek 256.yı yoksa harici mi. özellik olarak 128 mb video bellek özelliği diyo, yoksa 128.ini mi ramdan yiyio..anlamadım..

ex_jam

29 Kasım 2006; 11:41:19 

yani 128 palaşımlı, 128 harici toplam 256 ???

komikmen2003

29 Kasım 2006; 11:55:53 

anladım da, masaüstü nde bilgisayarım simgesi sag tuş özellikler dediğinde, ram bilgisi gelir, orda eger ram.dan yiyorsa ekran kartını, normalde 6185 modeli 1024 mb, ram.li,,,eger 256.nın tamamını ram.dan alıyosa, orda bu durumda:768 mb, yazar, yok dediğimiz ve tahmin ettiiğimiz gibi 128.ini ramdan yiyosa :896 mb yazar..sende ne yazıyo çok merak ettim şindii :D

Ekteki dosya (1)

ex_jam

29 Kasım 2006; 12:04:49 

quote:

anladım da, masaüstü nde bilgisayarım simgesi sag tuş özellikler dediğinde, ram bilgisi gelir, orda eger ram.dan yiyorsa ekran kartını, normalde 6185 modeli 1024 mb, ram.li,,,eger 256.nın tamamını ram.dan alıyosa, orda bu durumda:768 mb, yazar, yok dediğimiz ve tahmin ettiiğimiz gibi 128.ini ramdan yiyosa :896 mb yazar..sende ne yazıyo çok merak ettim şindii :D

1024 yazıyor ram ve ekran kartınada 256 yazıyor.

komikmen2003

29 Kasım 2006; 12:11:23 

şimdi bir şekilde ben bu makineyi, 1180 dolar.a kdv dahil alabiliyorum. ne dersin sence uygun mu..sürekli burayı takip ediyorum aklım karıştı. yok 4 çekirdek miş yok yılbaşından sonra vistaymış, ya zaten uyumlu bu makine vistaya, bi de performansı güzel, napıcamı şaşırdım, vericem fiyat da 1700 ytl zaten, napcam bilmiyorum, sen ne dersin veya okuyan herkese bu sorum, ne dersiniz :) tşk.ler chat gibi oldu ama sana demiştim msn diyee :))

ex_jam

29 Kasım 2006; 14:39:56 

quote:

şimdi bir şekilde ben bu makineyi, 1180 dolar.a kdv dahil alabiliyorum. ne dersin sence uygun mu..sürekli burayı takip ediyorum aklım karıştı. yok 4 çekirdek miş yok yılbaşından sonra vistaymış, ya zaten uyumlu bu makine vistaya, bi de performansı güzel, napıcamı şaşırdım, vericem fiyat da 1700 ytl zaten, napcam bilmiyorum, sen ne dersin veya okuyan herkese bu sorum, ne dersiniz :) tşk.ler chat gibi oldu ama sana demiştim msn diyee :))

sen core quatro mudur nedir adını bilmiyorum
sen onu bekle bana söle ben alırım onu 1700 ytl ye
:)

regent__

29 Kasım 2006; 18:07:46 

turbo cache olayı çok farklı bi durum kesinlikle ramlerden kullanmıyor aslında 128 mb ama 256 performansıyla çalışıyor kesinlikle ramden felan kullanmıyor adı üstünde turbo cache
quote:

A100-912 & 8800 SE & N80
mehmetned

29 Kasım 2006; 18:22:05 

HP Pavilion dv6196ea almak istiyorum ama bulamıyorum. Nasıl bulabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Bu arada tavsiye edersiniz değil mi?

teknick

29 Kasım 2006; 18:36:02 

arkadaşlar acaba dv5000 deki ethernet kartı modelini söyleyebilirmisiniz? linux kurdum ama tanımıyor

ben RTL 8139 diye biliyordum onu kabul etmedi!

mümkünse tam olarak kart modelini yazarsanız çok sevinirim!!

http://www.teknick.com
ardenpain

29 Kasım 2006; 22:07:41 

merhaba arkadaşlar.forumunuza ben de bir dv6138ea alarak katıldım.sizlerin tavsiyelerinize uyarak 6138ea aldım.bimeksten alırken başıma meraklı bir müşteri yüzünden bir olay geldi. arkadaş çarparak kurulumda olan bilgisayarın elektrik bağlantısını kesti. neyse bilgisayar kuruldu fakat sistem kurtarma menüsü çalışmadı.bursa bimeks bir benzerinin recovery cdlerini oluşturup benimkine yüklemeyi önerdi.ben de kabul ettim. şu anda bu şekilde cihazı kullanıyorum.hp'ye de yazmıştım. değiştirmeyi önerdiler.fakat prosedür uzar diye istemedim.5 aralıkta verdikleri 30 gün doluyor .değiştirsem iyi eder miyim?daha doğrusu gerçekten değiştirme yapılıyor mu?malum, olay satıcı firmada meydana geldiği için yasal bir hakkım var mı?aydınlatırsanız sevinirim. saygılarımla...

not: partition magic ile hard disk bölünebiliyor şu adreste türkçe olarak bulabilirsiniz:
http:/****.de/files/6927434/partition_magic_8.0_tr-full.zip.html

The Two-Eyed Man: "In the land of the blind, One-eyed is the king."
Children_oF_BodoM

Sisteme Gözat

29 Kasım 2006; 23:11:59 

Ya bende Partition Magic war ama bi türlü bölemedim hddyi.Sanırım HP Recoveryyi silmedim daha ondanmı acep?

Acer Aspire AS 6930G - 733G32MN
chinaski

30 Kasım 2006; 0:27:01