Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Hp - Compaq

furkan_ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (3 Kasım 2006; 22:06:59)

bende de 6112 var geçen pazar aldım ancak şu an açılmıyor şarj ışığı yanıyor ama alette hiç bir hayat belitisi yok , yarın servise götürüp değişim isitiycez bakalım bu kadar çabuk elimizde patlayan aletin akıbeti ne olacak

photographer86 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (3 Kasım 2006; 22:09:01)

Abi ne bu hp 6000 serisindeki rezalet ya? herkeste sorun var? [sm=s20.gif]

furkan_ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (3 Kasım 2006; 22:19:19)

benim için sorun değil ayıplı mal diye yenisini alıcam gerekirse mahkemeye veririm , ama para iadesi olayı yaş yanında %50 iade olayından ürün aldım bi de onun parasından olmayalım [8D]

MTC -> Cevap: Hp ve Vatan (4 Kasım 2006; 2:23:05)

quote:

Orjinalden alıntı: dr0wn1ng

@MTC
HP servisini bazı kullanıcılar kötülüyor bazıları da çok memnun.Ancak şunu söylemeliyim;ülkemizde genelde servislerin durumu vahim.Çalışan siemens telefonumu servise verdim,bana kullanıcı hatası var diyip telefonun 2katı para isteyerek(abartmıyorum) yapabileceklerini söylediler.Para vermeyince telefonumu çalışmaz halde geri aldım.Nyse konu sapmasın fazla yani demek istediğim her nedense Türkiye'deki servislere pek güvenemiyorum.Günlerce makinenizden uzak kalmanız yetmediği gibi arızanızın da tam olarak giderilemediği durumlar oluyor malesef.

Ayrıca kullandığımız bilgisayarlar yeteri kadar hassas en ufak hatada servislik olabilir.Hp bilgisayarlarında sorun çıkardığını genel olarak biliyorum.Korkuyorum makineye birşey olacakta serviste sürünecek diye.Umarım hiçbirimiz servislik durumlara gelmeyiz zor durum cidden çeken bilir...

hocam en kötüsü de ne biliyomusun
HP servisini de geçtim
merkez ofisinde bile bir yetkili ile konuşmak mümkün değil
sadece bilgi alabiliyorsun son durum hakkında
ben en son isyan ettim telefonda
ama bi cevap almak ne mümkün..!!!
bana sadece
yeni bilgisayarınız sipariş edilmiş
beklemek zorundasınız
diyebiliyorlar
birde zorunda oluyorum ilginç tarafı
mahkemeye vereceğimi söyledim
tüketiciler birliği felan
ama cevap yok
beklemek zorundasınız malesef
birde dikkatimi çeken
ben yaklaşık iki buçuk ay bekledim ve defalarca Hp servis ile görüştüm
bir tane bile erkek çalışana dek gelmedim
hayret doğrusu[8D]

gvnzglr -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (4 Kasım 2006; 2:57:37)

quote:

Orjinalden alıntı: nicomedya

quote:

Orjinalden alıntı: gvnzglr
ikinci diske islem yapmama izin veriyor ama ilk diske mudahele ettirmiyor recovery partitionu da ilk diskte bir kilit vs..mi var biosta felan

Bu hatayı alman normal. Disk bölümleme işlemini manuel olarak yapmalısın. Yani C'nin üzerine gelip fare ile sağ tuş tıklayıp Resize/Move komutunu seçmelisin. Boyutu istediğin gibi ayarla ve sonra apply tuşuna bas. Daha sonra restart. Ardıdan formatlanmamış gri olarak gözüken bölüme format at. sonra büyük ihtimalle yine apply ve yine restart ve bölüm oluşmuş olacak. aşağıdaki linkte resimli olarak anatılmış çözüm var.

http://brandonteohno1-it.blogspot.com/2006/08/selected-disk-contains-one-or-more.html

tesekkur ederim yardim icin
ama bundada islem esnasinda hata verdi ( hata kodu Error 983. )
bende elimde mevcut dosta calisan PartititionMagic8 vardi onunla islemi yapmayi denedim ogrendigim kadariyla uzerinde bulundugu diske mudahele ettigim icin bu hatayi veriyomus hatanin karsiligi boyle birsey yani sonuc olumlu diskimi sorunsuz boldum dosta mudahele etmek daha saglikli..

dosta calisan partitionMagic8 HirenBootCD icerisinde mevcut ihtiyac duyan olursa

nAturemAniA -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ KURULMUŞTUR (4 Kasım 2006; 21:44:09)

Meraba herkese ben yorumlarınızı yakından takip ediyorum. Dün gidip 6062 aldım ellerindeki son kalandı :)

Yapıcak çok sey var sanırım ama hiçbişi yüklemeden öyle bekliyorum. Üye oldum ve yardımınızı bekliyorum. Hem burda konuşa konuşa hem de tecrübelerinizle yeteri kadar bilgi edinmişssinizdir. Mesela Recover falan yapmadım sadece kendine bi sürücü actı ve oraya yükledi. D sürücüne HP_RECOVERY die bi isimle yaptı bişeyler :)

Yani ben hiçbişi bilmiyorum da tamamen kandırılmaya ve yardıma acıgım :)

PaP -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ KURULMUŞTUR (5 Kasım 2006; 0:06:56)

Selam arkadaşlar bugün dv6112 almış bulunuyorum şuanda gayet memnunum ve burda yazılanlar gibi bi soruna rastlamadım bunu almamdaki sebep dün dell 6400 almıştım geri verdim bugün bunu aldım iyiki almışım hp pavilion tartışılmaz dell yanında dell den şikayetimde kablosuz bağlantıda sürekli sorun çıkarıodu gıçık olmuştum kopmaktan ömrüm cürüdü dün gece [:D] bugün kavustum hp ye çok şükür bunda böle bi sorun yok alacak arkadaşlara tavsiye ederim vatana millete hayırlı olsun [:'(] Bu arada yapmam gereken bişey varmı bios upgate şartmıdır yapmasam bi sıkıntı yaşarmıyım teşekkürler...

volkan44 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ KURULMUŞTUR (5 Kasım 2006; 0:52:03)

uzun süredir yazamıyodum. tekrar selam arkadaşlar. ben laptopu garantiye werdim bir kaç gün oluyo pazartesi yenisini alıcam inşallah. bakalım umarım bi sorun olmazz yeni gelende.

serserie -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ KURULMUŞTUR (5 Kasım 2006; 2:37:26)

kimse takmıyor bizi ne biçim birlik bu...size derneginizde basarılar imzamdan logoyu kaldırıyorum

pasha1982 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ KURULMUŞTUR (5 Kasım 2006; 3:43:44)

ugraşamıycam disk bölme falan filan biri diyor ses sürücüsü öbürü diyor kilit falan filan al bi tane dvd yap ona yedeklerini kurtul bee yaawww

nicomedya -> Cevap: Nvidia Forceware Problemi (5 Kasım 2006; 13:17:39)

quote:

Orjinalden alıntı: osmanguder

ya arkadaşlar benim 6138ea dizüstü pcmin 2 sorunu var daha once istedim yardım ama cvp gelmedi
1.si oyun yuklerken 1. işlemci %100 2.si %1-2 calısıyor ben bunun %50 %50 olmasını istiyorum nasıl olacak bu iş
2.si dvdden video izlerken ses takılıyor

Öncelikle sorunun çok ilginç. Normalde AMD işlemcilerde bir task(görev) işlemcilere eşit olacak şekilde paylaştırılır. Çözüm olarak amd'nin sitesinde yer alan sürücüleri indirmeni tavsiye ederim. İki sürücü indireceksin. Birisi işlemci kullanılmadığı zaman işlemci frekansını optimize edecek ve çeşitli güncellemeler yapacak. İkinci sürücü ise oyun vb. işlemlerde uygulamayı çift çekirdeğe göre optimize edecek. Bir önceki sayfada veya önceki sayfalarda sürücüyü indirebileceğin link verilmişti veya amd nin istesinde kendin de bulabilirsin.

Son olarak. burada herkes birbirine yardım etmeye çalışıyor. Burada onlarca kişinin sorunu çözüme kavuşturuldu. Ve kimse bilmediği bir konu olduğu zaman cevap yazmaz. Yazmak zorunda da değil. Bu nedenle soru sorduktan sonra cevap alamayabilirsin ve bu çok normal. Demek ki sorun burada kişiler tarafından çözüelemeyecek kadar teknik bir sorun. İşlemcinin bir görevi paylaştıramaması gibi bir konudan bahsediyoruz. Bende sana sadece bir öneri sunuyorum. Sorunu kesin olarak çözecek demiyorum. Umarım sürücüleri yükledikten sonra sorunun çözülür.

Kolay gelsin.

Hack On The Beach -> Cevap: Nvidia Forceware Problemi (5 Kasım 2006; 17:01:08)

Merhaba arkadaşlar,
Bluetooth'u ne yaptım ne ettiysem açamadım. Bluetooth ikonları da çıkmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

rdsecuriter -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (5 Kasım 2006; 19:55:33)

arkadaşlar merhaba cuma günü işte kullanmak üzere hp pavilion dv 6138 ea aldım. xp pro yüklemeyi denedim ve sanırım yükledim de ayrıca hd yi 3 e bölmeyi başardım. bu işlemler esnasında bir sürü problem çıktı.

Hack On The Beach -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (5 Kasım 2006; 19:56:23)

quote:

Orjinalden alıntı: rdsecuriter

arkadaşlar merhaba cuma günü işte kullanmak üzere hp pavilion dv 6138 ea aldım. xp pro yüklemeyi denedim ve sanırım yükledim de ayrıca hd yi 3 e bölmeyi başardım. bu işlemler esnasında bir sürü problem çıktı.

Önceki sayfalarda çözüm anlatıldı. İncelersen hiçbir sorun çıkmıyor.

serserie -> Cevap: Nvidia Forceware Problemi (5 Kasım 2006; 20:42:41)

quote:

quote:

ya arkadaşlar benim 6138ea dizüstü pcmin 2 sorunu var daha once istedim yardım ama cvp gelmedi
1.si oyun yuklerken 1. işlemci %100 2.si %1-2 calısıyor ben bunun %50 %50 olmasını istiyorum nasıl olacak bu iş

Öncelikle sorunun çok ilginç. Normalde AMD işlemcilerde bir task(görev) işlemcilere eşit olacak şekilde paylaştırılır. Çözüm olarak amd'nin sitesinde yer alan sürücüleri indirmeni tavsiye ederim. İki sürücü indireceksin. Birisi işlemci kullanılmadığı zaman işlemci frekansını optimize edecek ve çeşitli güncellemeler yapacak. İkinci sürücü ise oyun vb. işlemlerde uygulamayı çift çekirdeğe göre optimize edecek. Bir önceki sayfada veya önceki sayfalarda sürücüyü indirebileceğin link verilmişti veya amd nin istesinde kendin de bulabilirsin.

Son olarak. burada herkes birbirine yardım etmeye çalışıyor. Burada onlarca kişinin sorunu çözüme kavuşturuldu. Ve kimse bilmediği bir konu olduğu zaman cevap yazmaz. Yazmak zorunda da değil. Bu nedenle soru sorduktan sonra cevap alamayabilirsin ve bu çok normal. Demek ki sorun burada kişiler tarafından çözüelemeyecek kadar teknik bir sorun. İşlemcinin bir görevi paylaştıramaması gibi bir konudan bahsediyoruz. Bende sana sadece bir öneri sunuyorum. Sorunu kesin olarak çözecek demiyorum. Umarım sürücüleri yükledikten sonra sorunun çözülür.

Kolay gelsin.

benim işlemcim intel dvd oynatırken seste sorun cıkartıyor ses takılıyor ayrıca bi surucu muhabbeti dondu ama link ya da isim veren olmadı bu yuzdendir kızgınlıgım

sercim -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ KURULMUŞTUR (5 Kasım 2006; 21:13:16)

quote:

Orjinalden alıntı: DEDEKO

Donanim ureticilerinin sagladiklari destegi kullanici olarak iyi anlamamız gerekiyor bence.

Bize verilen bonus yazilimlari silip sonra bana tekrar verin dersek sacma olur.

Zaten bizden urun icin sistem diskleri olusturmamızı istiyor. Bu varsa kurarız sistemi hersey geri gelir.

Yok ben baska isletim sistemi ile calisicam niye home kullaniyım ben profesyonelim diyorsak, profesyonele yakısır bicimde urun alırken arastırıcaz ve ona gore urun alıcaz. HP'nin satis oncesi hattı var ben alırken oraya telefon actım daha sonra destek icin mail attım ve tum sorularıma cevap aldım. En azından karsımızda bir muhattap var. Adamlar bana sistemi pro yaparsam uygulamalar ve suruculer ile ilgili sorun yasabilecegimi ve bunu onermedikeşrini belirttiler.
Urunun uzerinde gelen yazilim ve donanimda bir sorun olursa yada var deyip vermezlerse tamam ama ben keyfme pro kurucam adamalrın onerdigi islemleri yapmıcam, iste su programı su tusa atıcam sonra icinde bulunan bonus programı ıstıcem sonra da bana cevap verince ' Herhalde fazla yorum yapmaya gerek yok. Biz bizeyiz arkadaşlar. dicem. bence komik olan bu.

Elinde Sony olan bir arkadasiniz varsa sorun bakalım mail atınca ona cevap veren avr mı diye ? Adamlar en azından kullanıcıyı onemseyip bence sordugun sorulara makul olan cevapları vermisler. Yoksa bende isterim ki norton um 60 gun degilde suresiz olsun . yada onu siliyim bana norton yollayın derim. Nekadar olumlu cevap verirler bakalım??

Turkiyedeki kullanıcılar olarak neye nekadar destek alabilecegimizi bilmemiz gerekir. Yoksa ben araba aldım buna lpg takdırdım ama ama aynı performansı alamıyorum deriz..

Kolay gelsin...

Sana tamamıyla katılamıyorum ne yazıkki. Sen alırken ona göre prof düşüneceksin diyorsun. Şu anda piyasadaki laptop ların %80 ni home edition veriyor. Pro veren çok az onlarında bir takım eksikleri var da ondan veriyor. Zaten HP nin sitesine girdiğiniz de kocaman bir logo ile karşılaşıyorsunuz. O da şu HP Microsoft Windows XP Professional tavsiye eder. şeklinde. Sen şayet bu yazıyı oraya yazıyorsan bu işletim sistemini de ürününde kullanıcaksın demektir. Hem ayrıca ülkemizde ki sosyoekonomik yapıya baktığımızda öle hersene laptop değiştirecek çok az kullanıcı mevcut. Yarın öbür gün Vista piyasaya sürülecek. Şahsen ben özellikle vista uyumlu laptop aldım ki çıktığında onu yükleyebileyim diye. Senin gibi düşünürsem ben vista yı kullanmak için başka bir laptop almam gerekecek bu durumda zira ben adamların söylediğinin dışına çıkmamam gerekiyor çünki ben sana göre amatörüm. Bırakın abicim bunları... Bunların hepsi pazarlama stratejisi. Ne demekmiş o home ed. nın dışında programlar sorunlu oluyormuş. Olurmu hiç öle şey teknoloji ve mimari anlamında pro ile home un arasında ne fark var ki de sorun olacakmış? Mahsusdan cihazların içine bi yazılım yüklüyorlar ki böle paket halinde yüklensin kimse bişeyini değiştirmesin diye. Niye daha sonra ki ürünlerini satmak için. Dediğim gibi bunların hepsi pazarlama stratejisi. Bunun bir örneğini nokia da yaptı ve hala da yapmaya devam ediyor. Dikkat ederseniz nokianın elinde ki teknolojiyi hiç bir zaman tek bir telefonda birleştirmedi mutlaka en üst model diye lansmanını yaptığı modelin bir eksikliği olmuştur. Yok kamerasının pixeli düşüktür yok hafızası düşüktür yok konuşma süresi kısadır neden hepsini bir cihazda toplamıyor öle yaparsa diğer modeller satılmayacak bu da tıpkı bunun gibi bişey....
Bunun profesyonellikle felan alakası yoktur bu düpe düz adam kazıklamanın ta kendisidir. Sonuç olarak teknik destek ekibinin de yapacağı çok da fazla bişey yoktur. Nihayetinde onlarında yetkileri bi yere kadar kısıtlıdır. Ben HP nin verdiği işletim sistemini kullanmak zorunda değilim diyorsanız oturacaksınız kendinize adam akıllı bir sistem kuracaksınız ve bir takım feragatlıklar yapmak zorunda kalacaksınız yada bu işlerden anlıyorsanız kendiniz onların yaptığı unattended windows kurulumu gibi bir disk oluşturup sisteminizi kuracaksınız anlamıyorsanız da cüzdanınıza sıkışan bir kaç 10 $ var demektir onu harcamanız söz konusu...
Sevgiler Saygılar...

gvnzglr -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ KURULMUŞTUR (5 Kasım 2006; 21:47:54)

Ben isletim sistemini veya donanimimi upgrate etmek istedigim zaman amator olmam arkadasim adamlar bana Home editionu dikta etti diye kullanmak zorundada degilim kaldiki kimse 60 gun dolduktan sonra bedava sure uzatilmasini istemiyor verilenler icin insanlar verildigi iddia edilen programlari ayri ayri cd'lerde kendilerine ait keylerle istiyorlar suresi bitince tekrar yuklemek fayda etmiycektir bu durumda zaten.
Ben tuketiciyim onlar uretici senin yaptigin gibi onlarin yerinede dusunursem hicbirseyi bana verilmek istenilenden fazla alamam, bir kullanici olarak istedigim cok basit bu adamlar bana laptop satti ve Xp home edition yani baska bir firmanin yaziliminida bu paketin icinde parasini alarak bana satti yani hediye etmedi hibe etmedi simdi soyle bana benim en dogal hakkim XP cd sini ve urun anahtarini almak degilmi istedigim makinaya kurarim bu saatten sonra bu esya benim ve muhatabim ureticisi olan microsoft.
surekli driver sorunlari yasaniyor tabiyki bu firmalar guncel driverlar yazmak ve bana vermek zorunda nedemekmis recovery cd sinde var onu kullan

ben hic bir urunu okuzun su yolunu buldugu gibi yani ezbere kullanmak istemiyorum kimsede hakkim olani istedigim icin amator yada mantiksiz diyemez bana

sercim -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİ KURULMUŞTUR (5 Kasım 2006; 22:19:09)

quote:

Evet kocaeli. Şu anda yedek alıyorum. Sonra büyük ihtmalle format atıp pro kuracağım. Driver konusunda herhangi bir sorun yok sanırım? Hp'nin sitesinde bütün sürücüler yer alıyor.

Ben neden bulamadım ki acaba :)) Benim makina DV6097 lightscribe ile kısayol tuşlarından başka bişey yoktu :)

nicomedya -> Cevap: Nvidia Forceware Problemi (6 Kasım 2006; 0:01:20)

quote:

benim işlemcim intel dvd oynatırken seste sorun cıkartıyor ses takılıyor ayrıca bi surucu muhabbeti dondu ama link ya da isim veren olmadı bu yuzdendir kızgınlıgım

Kusura bakma. Genelde dv60xx serisi işlemciler olduğu için mesajındaki notebook modeline bakmadan cevap yazmışım. Ben şu ana kadar Intel kullanmadığım için cevap veremeyeceğim. Sitesinde de sürücü bulamadım. Umarım Intel işlemcisi olan bir arkadaş sana yardımcı olur.

quote:

Orjinalden alıntı: sercim
Ben neden bulamadım ki acaba :)) Benim makina DV6097 lightscribe ile kısayol tuşlarından başka bişey yoktu :)

Haklısın. İnanılır gibi değil ama bütün sürücüleri kaldırmışlar. Neden böyle birşey yapma gereği duymuşlar anlamak gerçekten çok zor. SWSETUP klasörünü silmiş olanların tek çaresi recover oluyor bu durumda veya birilerinden bu sürücüleri temin edeceksiniz. Umarım herkes recover yapmıştır.

sercim -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (6 Kasım 2006; 1:16:02)

Arkadaşlar Merhabalar...
En sonunda aldım pavillion dv6097ea re398. İşallah teknik servislerle sıkıntımız olmaz. Aldıktan 1 gün sonra bir sıkıntı söz konusu oldu... Yanında verdikleri çanta. HP nin orjinal çantasımı dır yoksa fason mu yaptırılıyor bilemiyorum. laptop ı çantaya koyduğum zaman birebir kapatıyor yani şarj etmek için adaptör koyamaya extradan bir boşluk kalmıyor yanında. Bununla ilgili vatan a gittim böyleyken böyle durum dedim. bana yapabileceğimiz bişey yok HP bize bu çantayı gönderiyor hp'ye telefon açın orayla görüşün dediler. Telefon açtım hp ye onlarda demez mi bizim yapabileceğimiz bişey yok satın aldığınız yerle görüşeceksiniz diye şaştım kaldım walla. Daha sonra durumu izah ettiğimde ve daha detaylı sorular sorduğumda satış öncesi destek birimini arayıp onlardan daha detaylı bilgi edinebileceğimi söylediler. Neyse uzatmayayım lafı netice olarak HP çanta hediye etmiyormuş çantayı hediye eden bilgisayar firmaları imiş. Bu durumda da yapabilecek çok fazla bişey kalmıyor ortada. Sizlerde de böyle birşey oldumu ? Bu arada yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ve dediğiniz gibi pili muazzam kısa sürüyor. felaket bir ısı çıkıyor fandan sanki klima mübarek. bunun dışında herhangi bir sorunla karşılaşmadım henüz tabii :)
Ben bu gün kadıköyken Windows Vista aldım ve hemen kurmak istedim fakat önce bi bakınayım foruma diye düşündüm ki iyi ki de öle düşünmüşüm. Hoş recovery dvd lerim var ama SW klasörünü yedeklememiştim. Aranızda Vista kurmuş yada kurmayı düşünen var mı acaba ?
Bir başka sorumda şu olacak Ben ilk başta windows yüklerken ingilizce mi türkçe mi diye soruyor ya kazara ingilizceyi seçmişim şimdi bunu türkçeye çevirme imkanımız var mıdır ?

gvnzglr -> Cevap: Nvidia Forceware Problemi (6 Kasım 2006; 1:16:19)

arkadaslar maus almak istiyorum tavsiye edebiliceginiz bisey varmi birde mauslarin yaninda bluetooth ise bluetooth aparati wierless ise yine aparati var makinada mevcut bluetootha yada wierlesa baglanamiyormu.

birde bende tek port adsl modem var masa ustu makinama bagli, laptopum icin kablosuz baglanti konusunda nasil bir duzenek onerirsiniz yani bir usb wierles alip agmi kurayim yada wierles swicermi alayim yada iki makinadada bluetooth var onunla baglanabilirmi

[sm=alala.gif]

sercim -> Cevap: Nvidia Forceware Problemi (6 Kasım 2006; 1:39:19)

quote:

Orjinalden alıntı: gvnzglr

arkadaslar maus almak istiyorum tavsiye edebiliceginiz bisey varmi birde mauslarin yaninda bluetooth ise bluetooth aparati wierless ise yine aparati var makinada mevcut bluetootha yada wierlesa baglanamiyormu.

birde bende tek port adsl modem var masa ustu makinama bagli, laptopum icin kablosuz baglanti konusunda nasil bir duzenek onerirsiniz yani bir usb wierles alip agmi kurayim yada wierles swicermi alayim yada iki makinadada bluetooth var onunla baglanabilirmi
[sm=alala.gif]

Arkadaşım ben makinayla beraber trust ın cordless lazer mouse unu aldım fiyat olarak da çok pahalı değil. Ama çok da memnun kaldığımı söyleyemem. Tek güzel tarafı pillerinin sarjedilebilir olması ve usb kablosuyla direk laptop dan sarj ediyor olman. sana tavsiyem microsoftun optik mousunu alman.

(Sorunu tam olarak anlamadım ama modeminin kablosuz ağ özellikli olduğunu varsayıyorum) Modem konusuna gelince bende airties rt210 kablosuz modem var masaüstüne ethernetten bağlı. laptop la birbirlerini tanıştıramamıştım önceleri ama işlem çok basitmiş. yapman gereken tek şey my computer yada bilgisayarıma ters tıklayıp özelliklere girmen ve ordan bilgisayar adı tabına tıklayıp değiştir butonuna tıklaman ve çalışma gruplarını her 2 bilgisayarda aynı olacak şekilde ayarlaman (bu arada makinaların adları farklı olmalı). VE sonra da sürücülerini paylaşıma açman yada printer ini. bu kadar basit.

Kolay gelsin

bilgisatan -> HP PAVILION DV6185EA (6 Kasım 2006; 14:30:18)

Merhaba hp kullanıcıları. Yakın bir zamanda PAVILION DV6185EA almayı düşünüyorum. Ancak iki sorum var.

1. işletim sistemi xp medya center problem olur mu xp proya göre (özellikleri kullanma açısından)

2. bu laptop vistaya hazır diyor. yeni alan arkadaşlar şöyle bir şey okudum acaba doğrumu CHIP Online : XP'yi sistemleriyle birlikte alana, Vista ücretsiz. linki www.chip.com.tr/konu.asp?id=2296 - 34k
yani vista çıkınca ücretsiz yükseltebilcekmişiz.

yardımcı olursanız sevinirim. saygılar

sercim -> Cevap: HP PAVILION DV6185EA (6 Kasım 2006; 21:32:22)

Arkadaşım koskoca chip dergisinde yazıyorsa bu haber mutlaka doğrudur yani :) Şimdi ben kara kara düşüneyim o zaman baksanıza adamlar 26 ekim den sonra alanlar için diyor ben 18 ekimde aldım bir hafta ile kampanyayı kaçırmış oluyorum yani ne talihsizlik yahu :((((
quote:

Orjinalden alıntı: bilgisatan

Merhaba hp kullanıcıları. Yakın bir zamanda PAVILION DV6185EA almayı düşünüyorum. Ancak iki sorum var.

1. işletim sistemi xp medya center problem olur mu xp proya göre (özellikleri kullanma açısından)

2. bu laptop vistaya hazır diyor. yeni alan arkadaşlar şöyle bir şey okudum acaba doğrumu CHIP Online : XP'yi sistemleriyle birlikte alana, Vista ücretsiz. linki www.chip.com.tr/konu.asp?id=2296 - 34k
yani vista çıkınca ücretsiz yükseltebilcekmişiz.

yardımcı olursanız sevinirim. saygılar

OzanGazi -> Cevap: HP PAVILION DV6185EA (7 Kasım 2006; 1:07:08)

Haydi bakalım ben de pavillion cu oldum..:)) Dernek işi de hoş olmuş haa[;)]

forumu baştan sona okudum ..şu korkunç kendiliğinden açılma olayı umarım benim başıma da gelmez 6138ea aldım..Bu arada power butonunun sol altı gerçektende esneme yapıyo.[:D].Bence bu tür ufak tefek şeylere takılmamak lazım

free_00 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (7 Kasım 2006; 10:53:11)

20 GÜN ÖNCE TEKNOSADAN 6187 ALDIM.İYİ BİR BİLGİSAYAR BİLGİSİYLE ALDIĞIM SÖYLENEMEZ.ASLINDA SONY DÜŞÜNÜYORDUM AMA BÖYLE OLDU.FORUMU OKUDUM DAHADA PİŞMAN OLDUM VE AÇIKCASI TIRSIYORUM ŞU AN.BİRKAÇ SORUM VAR CEVAP OLABİLİRSENİZ SEVNİRİM.
1)OPTİK SÜRÜCÜ NORMALDE SESSİZ ÇALIŞIYOR YANLIZ GEÇEN BİR VCD KOYDUM BAYA BİR SESSLİ ÇALIŞTI SEBEP NE OLABİLİR BİDE GÖRÜNTÜ KESİK KESİKTİ
2)EKRAN KENARLARI YANİ SAĞI VE SOLU TAM YAPIŞIK DEĞİL EKRANA BİR SORUN OLUŞTURUR MU?
3PİLİN KULLANIM SÜRESİNİ UZATMAK İÇİN NE YAPILABİLİR?VE 2 SAAT GİDİYOR EN FAZLA ARTI BİLGİSAYARI ADAPTÖRÜNDEN ÇEKTİĞİM ZAMAN ÇALIŞMASA DAHA PİLİN BİR GÜNDE YARISI KULLANIOLMIŞ GÖZÜKÜYOR YANİ YARISI BİTİYOR BU NASIL OLUYOR?UMARIM BİR SORUN ÇIKMAZ HP DEN MENNUN KALIRIM ZİRA BU TİP LAETLERE AZ PARALAR VERMİYORUZ

bilgisatan -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (7 Kasım 2006; 16:01:47)

quote:

Orjinalden alıntı: free_00

20 GÜN ÖNCE TEKNOSADAN 6187 ALDIM.İYİ BİR BİLGİSAYAR BİLGİSİYLE ALDIĞIM SÖYLENEMEZ.ASLINDA SONY DÜŞÜNÜYORDUM AMA BÖYLE OLDU.FORUMU OKUDUM DAHADA PİŞMAN OLDUM VE AÇIKCASI TIRSIYORUM ŞU AN.BİRKAÇ SORUM VAR CEVAP OLABİLİRSENİZ SEVNİRİM.
1)OPTİK SÜRÜCÜ NORMALDE SESSİZ ÇALIŞIYOR YANLIZ GEÇEN BİR VCD KOYDUM BAYA BİR SESSLİ ÇALIŞTI SEBEP NE OLABİLİR BİDE GÖRÜNTÜ KESİK KESİKTİ
2)EKRAN KENARLARI YANİ SAĞI VE SOLU TAM YAPIŞIK DEĞİL EKRANA BİR SORUN OLUŞTURUR MU?
3PİLİN KULLANIM SÜRESİNİ UZATMAK İÇİN NE YAPILABİLİR?VE 2 SAAT GİDİYOR EN FAZLA ARTI BİLGİSAYARI ADAPTÖRÜNDEN ÇEKTİĞİM ZAMAN ÇALIŞMASA DAHA PİLİN BİR GÜNDE YARISI KULLANIOLMIŞ GÖZÜKÜYOR YANİ YARISI BİTİYOR BU NASIL OLUYOR?UMARIM BİR SORUN ÇIKMAZ HP DEN MENNUN KALIRIM ZİRA BU TİP LAETLERE AZ PARALAR VERMİYORUZ

selam hayırlı olsun öncelikle. ben de 6185ea modelini alacaktım ancak senin cevabından sonra vazgeçtim. 6000 serisinde kasa problemi çok oluyormuş forumda okuduğum kadarıyla. hafta sonu gidip yerinde inceleyeceğim ama 6000 serisinden soğudum. dediğin gibi o kadar para veriyoruz ürünün hak etmesi lazım. ben 9000 serisine bakacağım. sana tavsiyem içine sinmediyse laptopu iade et. sonradan başın ağrımasın. 30 gün hakkın var iade için. para vermişsin kardeşim hakkını ara derim. sana tavsiyem 9000 serisine bak bir de. saygılar. [:'(]
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06a/1090731-4511061-4511063-4511063-4511063-12435586.html

TRCaPiTaL -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (7 Kasım 2006; 22:55:39)

Kendiliğinden açılma sorununun çaresi sanırım bios güncellemesi, artık bundan emin gibi bir şeyim çünkü bir ayı geçmiş olması lazım güncelleme yaptıktan sonra bu olay başıma hiç gelmedi.

Şarj süresini uzatmak için AMD sitesinden gerekli yazılımı indirin, daha önceden forum içerisinde tam adresi verildi. Ayrıca çeşitli utility programlar da var, forum içerisinde "undervolting" diye aratırsanız bilgilere ulaşırsınız. Önerilen bir işlem değil ancak işe yaradığını kendi gözlerimle gördüm.

nicomedya -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (7 Kasım 2006; 23:23:14)

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Kendiliğinden açılma sorununun çaresi sanırım bios güncellemesi, artık bundan emin gibi bir şeyim çünkü bir ayı geçmiş olması lazım güncelleme yaptıktan sonra bu olay başıma hiç gelmedi.

Şarj süresini uzatmak için AMD sitesinden gerekli yazılımı indirin, daha önceden forum içerisinde tam adresi verildi. Ayrıca çeşitli utility programlar da var, forum içerisinde "undervolting" diye aratırsanız bilgilere ulaşırsınız. Önerilen bir işlem değil ancak işe yaradığını kendi gözlerimle gördüm.

Bende eminim. Bence bu açılma sorunu BIOS u F.13 olan notebooklarda meydana geliyor. 6007 sahibi bir arkadaşımın F.18 BIOS a sahip olduğunu görmüştüm. Herhangi bir güncelleme yapmamış, yani ilk haliye bu sürüm varmış. Bizim BIOS lar ise eğer güncellemeden önce baktıysanız F.13 tü. Umarım bu sorunu bir daha yaşamayız. Ben yaşayacağımızı pek zannetmiyorum.

qaws -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 8:56:52)

açılma sorunu yüzünden 6062 yi değiştirip 6187 aldım (bios güncellemesi yapmamıştım demek ki yapsam 20 gün bilgisayarsız kalmıyacaktım)
şimdide
dvdrom da cd varsa bilgisayar açılmıyor. dvd'nin kapağını açtığımda cd cıkınca windows yüklemeye başlıyor ve bilgisayar açılıyor. nasıl düzeltebilirim teşekkürler.

free_00 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 10:14:23)

MAZERETSİZ BİR ŞEKİLDE 30 GÜN İÇERİSİNE İADE ETME HAKKIMIZ MI VAR ?YOKSA ŞU PROBLEME İSTİNADEN İADE ETMEK İSTİYORUM DİYECEĞİZ?6187 DEDE KENDİLİĞİNDEN AÇILMA PROBLEMİ OLUYOR MU?

qaws -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 10:31:21)

7 gün içinde şartsız paranı geri alabilirsin. veya 30 gün içindede mazeretli olarak değişim yada para iade si alabiliyorsun. onlar 5 gün inceleyip bilgisayarda ramları falan değişmediyse onay veriyorlar. ben iki defa 6062'yideğiştirdim. ikisi de sıfır geldi. 3cü sünde artık 6187 istedim kur farkı var diye Bimeks birde 512 lik bellek hediye etti. açılma probleminden dolayı değiştirdim ama bence sorun BİOS güncellemesiyle düzeliyor.

ama şimdi sorunum farklı. dvd de cd varsa windows kurulmuyor bu yüzden bilgisayar açılmıyor. cd yi çıkartınca windows kurulup açılıyor. yardımlarınız için teşekkürler.

PaP -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 13:13:02)

Ben d tek rahatsız edici sorun windows da çalışırken ince bi ses var hard diskten gelen bios upgrade d yaptım gitmedi başka kullanan arkadaşlarda varmı acaba yeniden sistem kurarsanız giderilir dendi servisten doğrumudur acaba ?

Hector_GS -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 16:16:39)

Ya arkadaşlar koca hp markasının şu düştüğü hallere bak.Tamam anladık güzel tasarım şık görüntü ama bu kadarda sorun çıkmazki.Bütün iyi taraflarını yok etti gözümde bendede dv6112 var ve ne zaman sorun çıkarır diye bekliyorum açıkçası...

Hector_GS -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 16:18:43)

Ayrıca bataryalarda amd işlemciler çok yiyor bende intel var o kadar da berbat değil.Bataryanızı haftada 1 kere yada 3 günde 1 kere tamemen boşaltın sonrada sabaha kadar şarjda takın ben faydasını gördüm.Herkese kolay gelsin...

OzanGazi -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 16:50:40)

quote:

Orjinalden alıntı: PaP

Ben d tek rahatsız edici sorun windows da çalışırken ince bi ses var hard diskten gelen bios upgrade d yaptım gitmedi başka kullanan arkadaşlarda varmı acaba yeniden sistem kurarsanız giderilir dendi servisten doğrumudur acaba ?

Benim de böyle bi sorunum var .... cpu düşük güçte çalışırken hoparlorlerden ıslık sesi gibi tiz bi ses geliyo.çok sessiz ortamlarda fark ediliyo.Örneğin pencere sürüklerken ses kayboluyo(cpu tam güçe geçtiği için).Bence ses kartı parazit alıyo .Ama bu çınlamayı hp laptop a yüklemek doğru değil bi çok pc de karşılaştım bu durumla..

dr0wn1ng -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 18:04:18)

evet arkadaşlar sizlerde sorun olur da bende olmaz mı hiç[sm=s20.gif]
yaklaşık 20gundur laptopu philips spa2300 2+1 ses sistemiyle kullanıyodum geçen gun arka gıttıgımde makineye yine philips 5+1 bağladık iyi ses almak için denetim masasından hoparlor ayarlarını kurcalamıştım ogun biraz..
Bugün 2+1'i çıkardım ve dumur oldum.Makinenin analog hoparlorlerinden hiç bir şekilde ses gelmiyo[sm=s20.gif]Bütün ayarları eski haline döndürmeme rağmen yine ses alamadım.Galiba hoparlörler patladı..İşin yoksa uğraş dur serviste şimdi zaten Çanakkale'de servis yok..Korktuğum başıma geldi biliyordum bir sorun olacağını alet sorun çıkarmak için bahane arıyor ya!

Edit:SWSETUP Klasöründeki audio klasöründen Setup uygulamasını çalıştırarak ses driveri yeniden yükledim yine aynı..2+1 de ses var analog hoparlörlerde ses yok..

Başlat>Çalıştır>msconfig>çalıştırdan yanında yazısı olmayan bir tik vardı onu kaldırdım başlangıçta açılmasın dıye sizce neden bu olabilir mi?

PaP -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 18:48:33)

quote:

Orjinalden alıntı: OzanGazi

quote:

Orjinalden alıntı: PaP

Benim de böyle bi sorunum var .... cpu düşük güçte çalışırken hoparlorlerden ıslık sesi gibi tiz bi ses geliyo.çok sessiz ortamlarda fark ediliyo.Örneğin pencere sürüklerken ses kayboluyo(cpu tam güçe geçtiği için).Bence ses kartı parazit alıyo .Ama bu çınlamayı hp laptop a yüklemek doğru değil bi çok pc de karşılaştım bu durumla..

Tek sorun o olsa haklısın arkadaşım ama sıfır makine alıyoruzz para verip neden böle bişey olsunki hp ye yüklemicezde içimize atıp oturucazmı kaderimize boyun eğerr gibi [8D] ben değiştiricem walla yrn sistemi yeniden kurucam baqalım neler olucak [:'(]

OzanGazi -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (8 Kasım 2006; 19:43:14)

Manufacturer :	Hewlett-Packard 
Version :	F.02 
Date :	04 Agustos 2006 

6138ea alalı bi hafta oldu ama bios versiyonu çok eski..:( Update yapan arkadaşlar yardımcı olur musunuz.Ben de update edeyim..

gvnzglr -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEGIMIZ KURULMUSTUR (8 Kasım 2006; 20:58:16)

ses problemi bendede var ama ben bunun HDD'den geldigine eminim zaman zaman cok ince bir zirilti ortam sessizse cok rahatsiz edici oluyor ilk zamanlar fandan geldigini dusunmustum [sm=s15.gif]

Hack On The Beach -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEGIMIZ KURULMUSTUR (9 Kasım 2006; 2:00:37)

Arkadaşlar şu ana kadar ürün konusunda birçok olumsuz şekilde yorum yapıldı. Fakat ben şu ana dek hiçbir problem yaşamadım.
Bilgisayarı aldığım şekilde 2 gün kullandım. Ve 2 gün sonra hiçbir sorun çıkmadan windows xp pro kurdum. ve hala kullanıyorum.

Pavilion 6062 modelinden kullananlarda sorun var mı acaba çok merak ettim

dr0wn1ng -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEGIMIZ KURULMUSTUR (9 Kasım 2006; 3:28:32)

arkadaşlar yukarıdaki mesajımda hoparlorümün patlamış olabileceğini belirtmiştim..Hoparlörün üstündeki medya tuşlarına bastığımda hoparlörden ses duyabiliyorum bu patlamadığı anlamına geliyor ama hiç1şekilde muzik yada benzer sesleri alamıyorum..Xp pro yükleyen birkaç arkadaş vardı forumda onlar bu ses sorununu nasıl hallettiler bir yardımcı olun servisle uğraşmayalım?Driverleri yeniden kurdum olmadı recover denicem yarın son şansım artık..Eğer recoverda da sorun hallolmassa satmayı düşünüyorum laptopu..3 üne 5ine bakmadan satıcam çünkü gerçekten çok soğudum artık..45günde beni bukadar uğraştırdı kanser eder bu alet beni satmassam [8|]

DJPlatinium -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEGIMIZ KURULMUSTUR (9 Kasım 2006; 4:07:22)

arkadaşlar baştan sona okudum bu bölümü bende eski kasa hp pavilion dv4289 vardı onu saatttım ve yeni kasa hp pavilion dv2085 aldım bu kadar kasmayın alın c: deki sw setup klasörününü yedeğini ve biostan sata desteğini kapatın sonra atın formatı fdiski veya bi disk bölme programıyla diski bölü kurun xp proyu her driver ı sorunsuz tanıyo kasmayın bu kadar yaw hepinize iyi eğlenceler

senam -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (9 Kasım 2006; 10:02:01)

herkese merhaba, arkadaşlar çok acil olarak bana yardımcı olursanız çok sevinirim, hp 6007ea modelini bugün siparişini vericem sizce iyi bir cihazmı ve ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim eger başka öneriniz varsa da olur..

regent__ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (9 Kasım 2006; 10:13:05)

6007ea yerine 6062ea tavsiye ederim hem webcami var üstünde hemde performans olarak çok farklı almışken bi kere alınıyo verilen farkada gercekten deger performans farkı cok fazla

quote:

Orjinalden alıntı: senam

herkese merhaba, arkadaşlar çok acil olarak bana yardımcı olursanız çok sevinirim, hp 6007ea modelini bugün siparişini vericem sizce iyi bir cihazmı ve ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim eger başka öneriniz varsa da olur..

OzanGazi -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (9 Kasım 2006; 10:51:19)

6138ea kullanıp bios güncellemeyen var mı ?? bi şey soracağım da

Hack On The Beach -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (9 Kasım 2006; 16:28:25)

quote:

Az önce 6062 için BIOS güncellemesi yaptım. Çok kolay bir işlem. Sorun neydi ?

qaws -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (9 Kasım 2006; 18:43:06)

6168 kullanıyorum dvdrom cd leri okumuyor. ama cd yazmaya gelince yazabiliyor. ama cd takıyorum okumuyor. boş cd tak üzerine yazıyor. nasıl iş anlamadım. f11 le fabrika ayarlarına geri döndüm yinede sorun çözülmedi

chinaski -> Cevap: Nvidia Forceware Problemi (10 Kasım 2006; 2:22:45)

quote:

belki pc ne trojan falan bulasmistir.. spybot - adaware falan kurup dene.

dtghost -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (10 Kasım 2006; 17:07:34)

arkadaşlar bu bilgisayara projeksiyon aletini nasıl takacağız makinenin üzerinde giriş yok....

latifpolat -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (10 Kasım 2006; 17:17:55)

Merhaba Arkadaşlar,

2 haftalık DV6000 kullanıcısıyım. Ben alırken pc kurtarma cdsi oluşturmamıştım. Şimdi bilgisyarımda problem var aradım hp teknik servisi onlarda çözemedi. Cd oluşturamıyorum sürekli '' Cd oluşturulamadı teknik servisi arayın mesajı veriyo'' Mecburen üstüne yeni bir işletim sistemi kurucam. Elinde bu modele ait cd varsa ve bana kargo ile gönderirse çok sevinirim. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Bilgisayarı vatandan almıştım bi daha orayla uğraşmak istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

regent__ -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (10 Kasım 2006; 17:21:43)

Arkadaşım F11 çalışmıyomu peki reset at siyah ekrandayken F11 e bas ordan sistemi tekrar kur açılıncada seçeneklerden silici kurtarmayı seç

latifpolat -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (10 Kasım 2006; 18:03:55)

quote:

Orjinalden alıntı: regent__

Arkadaşım F11 çalışmıyomu peki reset at siyah ekrandayken F11 e bas ordan sistemi tekrar kur açılıncada seçeneklerden silici kurtarmayı seç

Yok be abi. Denedim olmuyo. Recovery diski tamamen çökmüş aradım HP teknikservisi:(

pasha1982 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (10 Kasım 2006; 20:17:27)

arkadaşlar bu acılma mevzusu bugun içinde 2 defa başıma geldi. forum lardan okuduguma göre sanırım alışıldık bişey. bazı arkadaşlar bios güncelleme si falan demiş bu olayı ben yapabilirmiyim yoksa servise mi götüreyim makina daha 2 haftalık bile olmadı kendim yapabilirsem nerden nasıl yapıcam yardımmmmm

TRCaPiTaL -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (10 Kasım 2006; 22:08:20)

quote:

Orjinalden alıntı: pasha1982

arkadaşlar bu acılma mevzusu bugun içinde 2 defa başıma geldi. forum lardan okuduguma göre sanırım alışıldık bişey. bazı arkadaşlar bios güncelleme si falan demiş bu olayı ben yapabilirmiyim yoksa servise mi götüreyim makina daha 2 haftalık bile olmadı kendim yapabilirsem nerden nasıl yapıcam yardımmmmm

Daha önce de yazdığım mesajlardan takip edebildiğiniz gibi 2 kez kendi kendine açılıp kilitlenme problemi yaşadım. Durumu aktardığım HP Müşteri Hizmetleri'nin önerisiyle Bios güncellemesi yaparak bu problemden kurtuldum.

Bu sorunu yaşayan arkadaşlar ve pasha1982 için Bios güncellemesinin nasıl yapıldığına değineceğim ancak tabii ki burada anlatılanları uygulamak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır, herhangi bir sorun çıkarsa sorumluluk kabul etmemekteyim.[8D] Ayrıca konuyla ilgili HP Müşteri Hizmetleri'nin bana gönderdiği e-postayı da mesajımın en alt kısmına aynen ekleyeceğim.

Öncelikle internet tarayıcınızdan http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-43419-1&lc=en&cc=us&lang=en&os=228&product=3216213&dlc=en adresine girerek gerekli güncelleme dosyasını bilgisayarınıza indirin. Dosyanın indirilmesi tamamlandığında çalıştırın ve yönergeleri takip edin. Bu işlemler sırasında kesinlikle bilgisayarı kapamayın, tam şarzlı ve prize bağlı bir şekilde yapın. Hiç bir müdahalede bulunmayın, bilgisayar işlemleri yaptıktan sonra kendini kapatacak. En az 1 dakika bekledikten sonra bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

Dediğim gibi ben sadece yol gösteriyorum, zaten burada özet olarak geçtiğim anlatım HP'nin sitesinde anlatılıyor, Bios güncellemesi yaparken tüm sorumluluk size aittir. Kolay gelsin.

Hewlett Packard Musteri Hizmetleri: http://welcome.hp.com/country/tr/tr/support.html

Oncelikle bize HP Turkiye Web Sitemizden e-posta ile ulastiginiz icin tesekkur ederiz.

Urununuzun BIOS guncelleme dosyasini asagidaki adresten indirerek yukleyiniz:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-43419-1&lc=en&cc=us&lang=en&os=228&product=3216213&dlc=en

Sorun devam eder ise,

Urununuzun testlerinin yapilip gerekirse bakiminin saglanmasi icin,urununuzu onayli garanti
belgenizin ya da faturanizin bir fotokopisi ile asagidaki linkten kontak bilgilerine
ulasabileceginiz onarim merkezimize ulastirabilirsiniz:

http://www.hp.com.tr/destek/tr/mybom.html

HP urunleriyle ilgili sorularinizda yardima hazir oldugumuzu belirtir, calismalarinizda basarilar
dileriz.

Saygilarimla
Ekrem Tatli

Hewlett Packard Musteri Hizmetleri

NOT: Tavsiyemiz kesin olarak bize sorulan sorular ve bize saglanan bilgilerle sinirlidir. Problemler
ve cozumler sistem ve cevresindeki sartlara ve HP tarafindan bilinmeyen cesitli parametrelere
bagli olabilir, bu sebeple HP herhangi bir sorumluluk tasimamaktadir. Teknik bilgiler yeni veriler
ortaya ciktikca degismektedir. Bu sebeple HP, olasi guncellemeleri duzenli olarak http://welcome.hp.com/country/tr/tr/support.html
adresinden ulasabileceginiz Customer Care web sitesinden takip etmenizi onerir. Hewlett Packard bu
bilginin kullanimina iliskin dogrudan, dolayli, ozel, kaza eseri veya sonuc olarak ortaya
cikabilecek zararlardan sorumlu tutulamaz.

pasha1982 -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Kasım 2006; 1:03:31)

eyvalla sağol ama kendim yapabilip yapamıycagımdan emin deilim

OzanGazi -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Kasım 2006; 13:25:20)

quote:

Orjinalden alıntı: Hack On The Beach

quote:

Az önce 6062 için BIOS güncellemesi yaptım. Çok kolay bir işlem. Sorun neydi ?

Hallettim kardes teşekkür ederim.[:'(]

OzanGazi -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Kasım 2006; 13:31:05)

6138ea dvd de ses takılma sorunu bende de var bios update ettim nafile.Aslında dvd den yükleme yaparken ses , mouse ne varsa takılıyo..Makine de trojan , spy virus olmadığına da eminim.Yardımcı olun[X(]

chinaski -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Kasım 2006; 13:42:18)

6000 serisi sorunlu sanırım.

davidoff11tr -> Cevap: HP PAVILLION DV6000 KULLANANLAR DERNEĞİMİZ KURULMUŞTUR (11 Kasım 2006; 21:43:59)

merhaba, ben de 6112ea modelini kullanıyorum şuan için herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Sayfa: <<   < önceki  8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.984375