Şimdi Ara

Root yapınca garanti gider mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar root yapınca garanti filan gidiyor diye duydum doğru mudur ?



  • evet gider, root attıktan sonra garantilik bi durum olursa vermeden önce stock rom yüklersin.
  • Evet

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman iyi bir şey değildir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rüzqaar

    o zaman iyi bir şey değildir ?

    gitmesinin sebebi root erişimi ile sistem ayarlarına erişebilicek olmandır .

    Yanlış bişey yapmadıgın sürece sorun yok atıyorum overclock ta sınırı felan zorlarsın işlemci yanar :D

    ama korkma bişey olmaz aldıgım gün root atmıştım ben haylada rootlu
  • Garantinin gitmesi root atma yöntemine bağlıdır.Sadece root yaparsan garanti gitmez.Çünkü sadece root yaptığında basitçe rootu kaldırabilir veya üreticinin pc programlarıyla telefon yazılımını basittce yükleyip rootu kaldırabilirsiniz.Yapmamanız gereken bootloader klidini açarak yapılan root işlemidir.Onu yapmazsanız sıkıntı yok.
  • Gider diye biliyorum hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.BAKAN

    Garantinin gitmesi root atma yöntemine bağlıdır.Sadece root yaparsan garanti gitmez.Çünkü sadece root yaptığında basitçe rootu kaldırabilir veya üreticinin pc programlarıyla telefon yazılımını basittce yükleyip rootu kaldırabilirsiniz.Yapmamanız gereken bootloader klidini açarak yapılan root işlemidir.Onu yapmazsanız sıkıntı yok.

    Htc ve motorolada bootloader kilidini açmada root atamıyorsun cihaza , bunuda belirteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bilmeniz geren kesinlikle basit root işleminde (bootloader kilidi açmadan) GARANTİ kesinlikle gitmez.Öyleki rootlu olarak telefon güncellemelerini alabilirsiniz.Ama sıkıldınız,telefonu satacaksınız veya garantiye göndereceksiniz;yine root programları vasıtasıyla veya kullandığınız markanın pc yazılım yükleme programıyla telefon yazılımını tekrar yüklediğinizde yada telefonun tüm yazılımına güncelleme geldiğinde root yetkisi kendiliğinden kalakacaktır.Ben Sony kullanıyorum ve çok yapıyorum bunu.Telefonun kamerasında sıkıntı oldu daha önceden birkaç kez root yapıp kaldırıdım rootu gnderdim garantye sorunu çözüp göndiler sıkıntı olmaz yani.

    Bu arada basit rootu nerden anlayacaz derseniz,root tarifi aldığınız yerde bootloader ile ilgili işlem yoksa basit roottur.Genelde yedek dosyası yükleyerek yapılıyor veya sisteme yüklediğiniz programlarla.

    Bootloader kilidi açarak yapılan rootlar için pek kullanmadığım için birşe demiyorum ancak şimdi internette bootloader kilidi kapama konuları da gezmekte.bu yönteme başvuracaksanız birkaç siteden root yöntemlerini değerlendirmeli ve yapan kullanıcıların yorumlarına bakmalısınız




  • Arkadaşlar ben telefonuma root atacam da bunu garantiye bi zararı olurmu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1aa11

    Arkadaşlar ben telefonuma root atacam da bunu garantiye bi zararı olurmu ?
    "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 10:35:14 >
  • Samsung telefona ODIN ile atılan stock rom'da garanti bozulmuş oluyor mu? Odin ekranında bootloader ile ilgili seçenek yok diye hatırlıyorum.

    Samsung S3 gibi telefonlarda kaç defa stock rom yüklenirse, telefonun açılışınca sayaç yapılan toplam yükleme adetini ilk açılış anında ekranda gösteriyordu. ve 0'dan büyük bir değer yazdığı zaman Samsung Türkiye garantisinden çıktığı söyleniyordu.

    En son Samsung Türkiye garantisi olan telefonu servise götürdüğüm zaman, ekranın dışı sağlam ama düşürmüşsünüz, içinde kılcal çatlama olmuş ve mürekkep dağılması olmuş diyerek 480 TL civarı para istemişlerdi ve mecburen ücretli tamir yaptırmıştım. Samsung Türkiye eskisi gibi değil. Çok fazla şikayet var.
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Samsung bölümüne konu açarsanız daha çabuk net bilgiye ulaşırsınız. Ama bence büyük firmaların hiçbiri root a izin vermez hocam.
  • gider.
  • S.BAKAN kullanıcısına yanıt
    Bootloader ne demek açıklar mısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim şöyle robot atınca cihazın tüm yazılımsal ayarlarına el atabiliyoersun fakat garantiden çıkacağını sanmıyorum robotu kaldırıp bootloaderide kapatirsan garantiye girebiliyor diye biliyorum. Fakat root atmandaki amaç ney, mesela telefonun kötüdür cozunurluk değiştirip overlock yapacaksindir fakat deneme robot atacagin telefon en az 3 yillik olmalı yoksa sorunlar yasaya bilirsin.
    Şöyleki ADB diye küçük bir yazılım var ve bu Google tarafından yapılmış bir android debugger dir. Siz sisteme root atmadan çözünürlük değiştire bilir sistem uygulamaları sile bilir hatta sistem uygulamalarını değiştire bilirsiniz hard reset atınca telefon yine eski haline döner ve garantiden çıkarmaz fakat overlock yapmanız imkansız saten overlock yapacağınıza çözünürlük düşürüp gereksiz kullanmadığımız sistem uygulamalarını kaldırmanız yeterli olacaktır ben 1 ay önce android 11 surumlu cihaz aldım ve data klasörüne eriseniyorum aklımdan root atmak geçti fakat atmadım çünkü gereksizdi daha yepyeni telefon baktım ben bunu garantiye yollamicam atarim rootu fakat root attıktan sonra bankacılık işlemlerinizi yapmanizi tavsiye etmem çünkü dünyaya açık halde bir telefon olur ve herkes bilgilerinize erişe bilir. Root kullanışlıdır ama tavsiye etmem onun yerine size dediğim gibi ADB yi kullanın performans artışı yapacak kodlar bulabilirsiniz bence daha iyi ve mantıklı bir seçim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.