bence bunu yazman biraz anlamsız senin yapacağın işi Allah'a havale etmek ve bence adanalılara karşı antipatin eminim ki gerçek bi adanalıyla karşılaşınca düzelir böyle şeyler yazman doğru değil mesajını silsen sevinirim şahsen şimdiden teşekürler...!
@BadBoy__ arkadaşım tüm bilgiler elinde mevcutsa ver savcılığa bulsunlar onlar tamam sorunun da haklısın ama Adanalılara karşı bir antipati beslemene gerek yok bence yazında da belirtmişsin zaten çürük elmalar olabilir diye neyse en kısa zamanda sorunun çözülmesi temennisiyle...
TBMM gizli celse zabıtları, devre: ı, içtima ı, tarih: 22.1.1921.i, 31, c: 3. sayfa 334... "komünizmin memleket için, milletimiz için, dinimiz için, kabul edilmez olduğunu anlatmak, yani kamuoyunu aydınlatmak en yararlı çare görülmüştür" M.Kemal Atatürk, Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. Mustafa Kemal soygunculara karşı bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultan�ı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum Vladimir İlyiç Lenin, Sana Türkmüsün, Kürtmüsün, Ermenimisin, Lazmısın diye sormuyorum. Ekmek yediğin Vatanını seviyor musun diye soruyorum? Başkalarını düzeltmek istiyorsanız önce kendinizi düzeltiniz. Hz.Ömer, X-Fire Call of Duty 2 GamersBloğumAdana25+http://aresturk.blogcu.com
Herkes bir gün GALATASARAY'lı olmasın...! Bırakın GALATASARAY'lılık bize özel kalsın Onların ''HAYAL'' Bile Edemeyeceklerini biz ''GERÇEK'' Yaptık Onlar Bakakaldılar...! ultraAslanÜNİ
yok abi adanalı yok forumda yada forumdaki adanalılarda iş yok...!
1.Haber: Bıldıgınız gıbı mersındede bır fuar duzenlenmekte , Ticaret odası baskanları ve beledıye baskanları ortak bır acıklama yapmıs bu fuarda bunu sıze hıc elımı surmeden gonderıyorum nasıl bulacaksınız bu zıhnıyetı. "Mersin tek başına fuar yapabilecek kapasitede. Bu fuarlar yapıldığı sürece de her türlü desteği vereceğiz. Mersin; tabiat güzelliği, yapısı ile, sahil şeridi ile her konuda Adana'dan daha cazip bir şehir olacaktır. Mersin'e hak ettiği değeri vereceğiz" diye konuştular. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, gerçekleştirilen organizasyonlar ve MOF'un, fuar konusunda önemli birer örnek oluşturduğunu söyledi. Mersin'in ekonomik potansiyeline değinen Aksoy, şunları kaydetti: "Tarım, ticaret, liman ve Serbest Bölgesi ile Mersin önemli bir potansiyele sahip. Organize sanayi bölgesinin genişlemesi ile yatırımcılar açısından Adanadan Mersin'in daha cazip bir nokta olduğu anlaşılmaktadır." demiş.(burdakı daha adanadan daha cazıp bır nokta anlamında tv dende ızledım yazlıkta bunu )
2.Haber:
Mersin gazetelerınden tvlerınden..... Mersine yatırımı Adana lobisi mi engelliyor?
2000 yılı Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre; Adana toplam nüfusu 1 849 473
Mersinin 2000 yılı sayımı toplam nüfusu 1.651.400 Bu rakamlar birçok önyargıyı yok ediyor. Çünkü Adana’yı “Büyükşehir” olarak gören bazı insanlar Mersini yok sayıyor. Bu iki yatırımın şiddetle yapılmasını dile getiren Mersinliler “Konaklama tesisi sayısı açısında da Mersin çok farklı önde. Liman, Serbest Bölge, Türkiye’nin en büyük iş merkezi olan Metropol ve Ortadoğu’nun en büyük toptancı halinin Mersinde olduğu da düşünülürse bu sektörlerin temsilcilerinin ulaşımı için hem Fuar alanı hem de Havaalanının şart olduğu kaçınılmazdır.”diyorlar.
Uzun yıllardır hemen her türlü etkinlikte aralarında gerginlikler yaşanan iki komşu “Büyükşehir” bu kez Fuar alanı için karşı karşıya. Yıllardır ihtiyacı olan havaalanının Adana da var olmasından dolayı yapımına başlayamayan Mersin bu kez Fuar alanı yapımına başladı. Fakat Adana milletvekilleri başta olmak üzere Adana Lobisi Fuar alanının başlamasına izin vermedi.
Durak, “bilimsel veriler metropolün merkezi Adana’daki havaalanının yeterli olduğunu kanıtladı. Bu nedenle Mersin’e 2. bir havaalanı yapılması konusunu gündemden kaldırıldı” darken Fuar alanı konusunda da “bir yıl biz kullanalım, bir yıl mersin dedi.”
Oysa nasıl bir bilimsel veri kullanıldığı bilinmemekle birlikte çünkü Mersin sadece Mersin Merkezden oluşmuyor. En çok konaklama tesisinin bulunduğu ve Türkiye’nin en iyi sahillerinden birisine sahip olan Anamur’un- Adana ile arası 300 Km. civarında Anamur- Antalya arası ise yaklaşık 300 km. Yolların kıvrımlı olmasından dolayı saat farkı iki katına çıkıyor. Yani yaklaşık 4 saatte her iki tarafa da ulaşabiliyor. Mersinin diğer turizm bölgesi Kızkalesi ise benzer sorunları yaşıyor. Mersinin bu bölgesinin hala ciddi turizm potansiyeline sahip olduğu unutulmamalı. Sırf havaalanı olmadığından dolayı Mersin bu bölgesine turizm yatırımları olarak canlılık getiremiyor. Bu aslında Mersin ekonomisinden daha çok Türkiye ekonomisini baltalıyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve ÇUFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Durak, kısır çekişmelerin milli ekonomiye zarar verdiğinin söyleyen Durak, Başkan Macit Özcan ve Mersin’deki ilgili oda başkanlarına fuar konusunda “Çukurova Kalkınma Ajansı” modelinin uygulanmasını önerdi.
Durak, “Çukurova Fuarı tüm bölgeye yeter. Bir yıl biz, bir yıl Mersin yönetimde olsun, milli ekonomiye zarar vermeyelim” dedi. Oysa Fuar dönemlerinde yapılan organizasyonlar sayesinde başta konaklama tesisleri olmak üzere tüm kent ekonomisine ciddi canlılık geldiği bilinmektedir.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve ilgili oda başkanlarına Federasyon modelini andıran “Çukurova Kalkınma Ajansı” modeli uygulanmasını öneren Başkan Durak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
“Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Çukurova Kalkınma Ajansı modeli ile Adana ve Mersin’i bütünleştirmiştir. Ajansın Başkanlığını bir yıl Adana Valisi, bir yıl Mersin Valisi yapmaktadır. Fuar konusunda da bu modeli örnek alalım. Çukurova Fuarı’nda bütünleşelim. Bir yıl ben, bir yıl Macit Özcan başkanlık yapsın. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadri Şarman’ı da yönetimde görmek istiyoruz. Zaten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret Borsası ÇUFAŞ’ın ortağıdır. Bunun yanı sıra, 15–19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı’ndan, Mersin’den şu ana kadar 34 firma stant kiralamıştır.”
2000 yılı Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre; Adana toplam nüfusu 1 849 473. Mersinin 2000 yılı sayımı toplam nüfusu 1.651.400 Bu rakamlar birçok önyargıyı yok ediyor. Çünkü Adana’yı “Büyükşehir” olarak gören bazı insanlar Mersini yok sayıyor. Bu iki yatırımın şiddetle yapılmasını dile getiren Mersinliler “Konaklama tesisi sayısı açısında da Mersin çok farklı önde. Liman, Serbest Bölge, Türkiye’nin en büyük iş merkezi olan Metropol ve Ortadoğu’nun en büyük toptancı halinin Mersinde olduğu da düşünülürse bu sektörlerin temsilcilerinin ulaşımı için hem Fuar alanı hem de Havaalanının şart olduğu kaçınılmazdır.”diyorlar.
Kısa zaman öncede Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Adana’ya taşınmıştı. Adana’da 10 civarı yetki belgeli nakliye firması bulunuyorken Mersinde bu rakam 300 den fazla.
Şimdi Yıllardır Adana lobisi yüzünden yatırım alamayan ve birçok yatırımını kaptıran Mersinin milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yeni atanan genç Vali Hüseyin Aksoy’un neler yapacağı merakla bekleniyor.
--- Bunu size gonderıyorum cunku bız her yerde dusunmemıze ragmen Adana ya karsı neden bukadar hırslı bu Mersin anlamıs degılım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellx01 -- 22 Kasım 2006; 17:18:43 >