Şimdi Ara

Şaşırtıcı bir bilgi öğrendim. Giresun ile kardeş şehir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'nin Giresunu Japonya'nın Sagae şehri ile kardeş şehirmiş.

Kirazın Anavatanı Giresun'dur. Dünyaya ilimizden yayılmıştır.Tarihte Kerasus olarak adlandırılan Giresun,bu ismini kiraz'dan almıştır. Sagae, Tokyo'ya 400 kilometre uzakta, 43.000 nüfuslu şirin bir Japon şehridir. En önemli özelliği Japonya 'nın kiraz üretim merkezi olmasıdır. Kirazın her iki şehrin ortak özelliği olması nedeniyle Japonların teklifi üzerine Sagae ile Giresun KARDEŞ ŞEHİR oldular. 23 Haziran 1988 tarihinde Japonya'da imzalanan Kardeşlik Belgesi'ni Giresun adına Belediye Başkanı Mehmet Larçın'ı temsilen Tokyo Büyükelçisi Umut Arık ile Sagae Belediye Başkanı Seiroku Sato imzaladılar.

Bu kardeşliğin anısına Sagae'de 1992 yılında çok büyük bir Kiraz Kolleksiyonu Bahçesi ve Türk Evi kuruldu (Cherryland). Bu parka Japonya'nın her tarafından ziyaretçi gelmekte ve ilgiyle izlemektedir. Giresun'da da bir Japon Parkı yapılması kararlaştırıldı...

Dünya barışına katkısı olan bu kardeşliğin sonsuza dek sürmesini diliyoruz...
    kaynak+video:https://www.facebook.com/video/video.php?v=1414811490371

Bu da vikipediadan:
    Sagae (寒河江?), Japonya'nın Yamagata ilinnde bir şehir. Kiraz ile de bilinir.

Giresun'a ilk kardeşlik talep etti ve 25 Haziran 1988 tarihinde Sagae'de imza töreni yapılarak kardeş şehri oldu. Kardeşlik belgesini Giresun Belediye Başkanı M. Larçın adına Tokyo Büyükelçisi Necati Utkan, Sagae adına ise başkan Sairoku Sato imzalamıştır.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Sagae

Bu yaşıma geldim şans eseri ilk defa duydum. Ülkemiz neden bu tür konularda çok ilgisiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okabe Rintarou -- 6 Temmuz 2014; 14:57:35 >

• Japonlarin kiraza karsi biseyleri var.sakura felan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bilaldem12

Japonlarin kiraza karsi biseyleri var.sakura felan

Tamam kirazı seviyorlar. Sevsinler de Türkiye'de bu neden gizli bilgi gibi onu anlamış değilim. Eminim forumda sadece Giresunlu 3-5 kişi biliyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okabe Rintarou

quote:

Tamam kirazı seviyorlar. Sevsinler de Türkiye'de bu neden gizli bilgi gibi onu anlamış değilim. Eminim forumda sadece Giresunlu 3-5 kişi biliyordur.

Neden gizli tutulsun? gizlu tutuluyor olsa internetten bu kadar kolay öğrenebilirmiydin? Kimse bilmiyor cunku halk ve devlet ilgisiz kulaktan kulaga yayilmiyor tek sebebi bu

• Ben de ilk defa gördüm. Normal tepki verilmesi gereken şeye şaşıracak kadar garip bir milletiz

• Adamlar o kadar kardeşlik teklif ediyor, bunu ülkelerinde ünlendiriyor; biz umursayıp millete öğretmiyoruz bile.
    Daha Fazla Göster
  • İyi de neredeyse her şehrin kardeş şehri var zaten. Karsın da kardeş şehri Glasgow mesela, ne alaka diyeceksiniz, öyle işte.

PlayStation dediğin balık etli olmalı!!! {FAT Kasa PS Destekçisi}
    PSN ID: Ozikoo
  • quote:

quote:

quote:

Neden gizli tutulsun? gizlu tutuluyor olsa internetten bu kadar kolay öğrenebilirmiydin? Kimse bilmiyor cunku halk ve devlet ilgisiz kulaktan kulaga yayilmiyor tek sebebi bu

Gizli bilgi gibi derken o ilgisizliği ima etmeye çalışmıştım. Rastgele denk gelmesem hiç karşıma çıkmayacak ama öğrenilmesi gereken bir bilgiydi

• DH gündüzcü mesaj saniyesinden gelecek belirleyen velet topluluğu da takmadı. Gececiler takar mı acaba? Takarsa neler der? Gelin sohbete devam.

quote:

Kirazı seviyorlar değil Sakuraların Japonlar için önemi büyüktür
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_blossom#Symbolism
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2

• Giresunluyum gurur duydum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Güneşin doğuşunu yakalayamazsınız. Yağmuru durduramazsınız. Suları durgunlaştıramazsınız. Havayı temizleyemezsiniz.
    Hayatta kalma arzusunu hafifletemezsiniz. Şartlar için pazarlık yapamazsınız. Çağrıyı göz ardı edemezsiniz. Neden isteyesiniz ki?
    Doğa evcilleştirilemez. Onu böyle kabul edin!

Gelen yanıtlara cevap yazmıyorsam üşendiğim içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paako

quote:

quote:

Kirazı seviyorlar değil Sakuraların Japonlar için önemi büyüktür
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_blossom#Symbolism

Anlatsana şu önemi İngilizcem çok az. Bunu anlamaya yetmiyo

@TEHET

Bilgi tuhaf değil bence. Sanki saklıyorlar bilgiyi. Hiç karşımıza çıkmıyor. Bence önemli birşey. Japonlarla ilgili birşey bilmiyoruz. Sonra saygısız incici nesil s** kafalı japon askerleri falan diye yazıp cool olduğunu sanıyor. Haberlerde bile yok şurada yangın yok şu adam öldü yok bu bıçaklandı yok falan şarkıcının sevgilisi...

• Ben Giresunluyum ve bunu biliyordum hatta bi ara Giresunun en aktif caddesinde sokak lambalarinda japonya bayragi vardi :)

Ayrica yine pek bilinmeyen bir şey yazayim, Giresun unicef tarafindan Çocuk dostu sehir secildi.

http://www.milliyet.com.tr/giresun-belediyesi-unicef-ile-cocuk-giresun-yerelhaber-169463/

Orijinalden alıntı: potur

Giresunluyum gurur duydum

Yoksa düşündüğüm şey gerçek mi? Yoksa Giresun'lu olduğun halde ilk kez mi duydun

Bıktım bu bizi cehalet zorunda bırakan üstlerden

• Yakinda kiz alip verirsiniz de.

Arrow # Band Of Brothers # Boardwalk Empire # Breaking Bad # Da Vinci's Demons # Daredevil # Game Of Thrones # Gotham # It's Always Sunny in Philadelphia # Leyla İle Mecnun # Mr.Robot # OZ # Person Of Interest # The Blacklist # The Strain # True Detective # Sherlock Holmes # Spartacus # Vikings

• quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Yakinda kiz alip verirsiniz de.

Hayalimdir.

Orijinalden alıntı: potur

Giresunluyum gurur duydum

Bir Giresunlu olarak ben de gurur duydum

Bolu Bucks !!!

Let's go bo-lu , dıt-dıt dı-dı dıt, let's go bo-lu ...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.