Şimdi Ara

Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '6 Temmuz 2014'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '6 Temmuz 2014'





     

    Fotoğraf makineleri, objektifler, yeni yazılım güncellemeleri, dedikodular ve yeni donanımlar ile beraber fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri.   




    Sony




    Sony’nin kavisli sensörüyle çekilmiş ilk fotoğraf yayınladı

     

    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '6 Temmuz 2014'

     

    Fotoğraf sektörünün yenilikçi firmalarından Sony’nin kısa süre önce kendisi görünen kavisli sensörlüyle çekilmiş ilk örnek fotoğraf (Yukarıda) da yayınladı. FF (Tam Kare / 43mm) fotoğraf makineleri ve akıllı telefonlar ile tabletler (11mm) için olmak üzere iki farklı versiyon halinde hazırladığı belirtilen bu yeni sensör, SonyAlpaRumors’un söylediğine göre de ilk olarak 35mm F/1.8 Zeiss lensli yeni RX2 içerisinde karşımıza çıkacak. Kavisli olması nedeniyle standart CMOS sensörlere oranla merkezde 1.4 kat, köşelerde ise 2 kat daha yüksek hassaslık sunabilen sensör, yapısı itibariyle de eskiye oranla daha kompakt lenslerin üretilmesinin önünü açacak. Son gelen bilgilere göreyse köşelerde kararma (Vignetting) veya renk sapması yaşamayan sensör, ayrıca prototip haliyle Sony’nin hali hazırda kullanılan FF sensörleri kadar çözünürlük sunamıyor, Sony tarafından onayladığı kadarıyla seri üretime geçebilmek için hazır bekliyor, mevcut çözümlere oranla daha az kumlama (Noise) üretiyor ancak kendine uygun zoom lens üretimini oldukça zorlaştırıyor. (SAR)







    Canon




    DigitalRev TV, Canon 16-35mm f/4L IS USM lens incelemesini yayınladı

     

    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '6 Temmuz 2014'

     

    Fotoğraf odaklı en güncel YouTube kanallarından DigitalRev TV, bu sefer Canon’un EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM ile beraber duyurusunu yaptığı geniş açı zoom lensi EF 16-35mm F4L IS USM’yi inceledi. IS yani görüntü sabitleme teknolojisiyle gelen ve bu sayede elde yapılan çekimlerde kullanıcılarına büyük avantaj sağlayabilen lens, genel olarak fotoğraf kalitesi ve kesinliğiyle de oldukça beğenildi. Yayınlanan videoyu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

     









  • teşekkürler can sensör teknolojisinde sony bir cok markayı besleyen bir dev oldu her gün bir adım daha atıyor kavisli sensör de bunlardan biri. kai nin incelemesi her zamanki gibi eglenceli olmuş.
  • sony
  • Vay be, daha dün dedikodusu yayınlanmıştı. Sony'ye saygı duymamak elde değil :) Bu sensör yaygınlaşınca eski RX1 de ucuzlar diye umuyorum otomatikman :)
  • 5 aydır girmiyordum foruma değişik geldi haber için teşekkürler bu adamın incelemesi çok fazla hard
  • Bir de Alpha 77 ii modelinin Türkiye'ye ne zaman geleceği belli olsa tadından yenmez. Sony.tr sayfasında modeli 1 saniye gösterip hemen kapatıyorlar.

  • Nikon 18-105

    o bir efsane :D





  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamblue35

    en ucuzu 8650 tl, inşallah


    http://www.ereyon.com.tr/urun/sony-cyber-shot-dsc-rx1-24.3mp-2x-optik-3-lcd.aspx?ref=akakce&v=1.74.9#Details
    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '6 Temmuz 2014'

    Aman, Allah saklasın :) Yurtdışına giden arkadaşınız varsa 1500$'dan bulunuyor şu an.




  • Ed - kullanıcısına yanıt
    vallaha hocam haklısında 1500$ da olsa benim almaya zaten niyetim yok; profesyonel iş yapsam bu makine bir çok işi görürde ama benim gibi amatörseniz olimpos, samsung veya panasoniclerin lensleri değişebilen indirime girmiş makinaları yeterli olur: şu aralar baya indirimli makineler var takip eden arkadaşlar haberiniz olsun bu arada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.