Şimdi Ara

ASUS MeMO Pad 7 ME176C İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yazımızda ASUS’un Computex 2014 fuarında tanıttığı fiyat/performans ürünü olan MeMO Pad 7 (ME176C) adlı cihazını inceliyoruz.

    Tasarım

    MeMO Pad serisinin diğer cihazları gibi tasarımsal olarak aynı hatlar MeMO Pad 7’de de mevcut. ASUS, cihazda oval yapılı metal görünümlü –gümüş renginde- bir çerçeve kullanmış. Bunun dışında 7 inçlik ekranı üzerinde parmak izi önleyen bir kaplama yer almakta.

     ASUS MeMO Pad 7 ME176C İncelemesi


    MeMO Pad HD 7’de kullanılan parlak ve kaygan kasa bu cihazda kullanılmamış aksine kaymayı önleyen ve mat bir kasa tercih edilmiş. Kasa her ne kadar iyi olsa da kaliteden ödün verildiğini söyleyebiliriz. Ancak fiyat/performans ürünü olduğu için bu konuda taviz verilmesi uygun karşılanabilir.

     ASUS MeMO Pad 7 ME176C İncelemesi


    Tabletin üst kısmında kulaklık çıkışı – mikrofon girişi (2 in 1)-, Micro USB girişi ve mikrofon bulunurken sağ tarafında ise eğik bir şekilde konumlandırılmış ses tuşları ve açma/kapama tuşu yer alıyor. Micro SD kart girişi ise açık bir şekilde sol tarafa yerleştirilmiş. Eğik tuşlar, tek elde kullanımda zorluklar çıkarabilmekte.

     ASUS MeMO Pad 7 ME176C İncelemesi


    ASUS, renk konusunda MeMO Pad HD 7’de olduğu gibi oldukça fazla seçenek sunuyor. Test için gönderilen beyaz renginin dışında siyah, kırmızı, sarı ve mavi renk seçenekleri ile satışa sunulmuş durumda.

    295 gram ağırlığa sahip olan cihazın boyutları ise 189,3 x 113,7 x 9,6 mm.

    Donanım

    ASUS MeMO Pad 7, fiyatına karşılık iyi bir performans alabileceğimiz cihazlardan biri. 370 TL’lik bir fiyat etiketiyle sunulan cihaz gücünü Intel Atom işlemcisinden alıyor.

    Intel’in Bay Trail platformundaki 4 çekirdekli Z3745 işlemcisi cihazın içerisinde yer alıyor. İşlemcinin ulaşabileceği en yüksek saat hızı 1.86 Ghz. Önceki nesil cihaza karşılık en büyük yeniliklerden birisi de işlemci tarafında Intel’e geçilmesi. Daha öncesinde kullanılan MediaTek’in MT8125(1.2Ghz) işlemcisine kıyasla performansta oldukça büyük artış var. Yazı sonunda yer alan videolardan benchmark testlerine ulaşabilirsiniz.

     ASUS MeMO Pad 7 ME176C İncelemesi


    Grafik tarafında ise Intel HD Graphics yer alıyor. Popüler oyunlardan Real Racing 3, Asphalt 8 gibi oyunlar tablette gayet iyi çalışmakta. Önceki nesil tablette bulunan RAM miktarı aynı şekilde yeni MeMO Pad’te de korunmuş durumda. 1 GB RAM, arka planda fazla uygulama olmadığı sürece ihtiyacı karşılıyor. Ayrıca tabletin uzun süreli kullanımında - oyun oynarken ya da film izlerken- kamera kısmının aşırı ısındığını belirtelim.

    MeMO Pad 7, 7 inç boyutunda 1280x800px çözünürlükte bir ekranla geliyor. Bunun yanı sıra LED IPS ekrana sahip olan cihazın PPI değeri ise 216.

    Test için gönderilen cihazın depolama alanı 16 GB. Bu alanında yaklaşık olarak 11 GB kullanılabilir durumda ancak SD kart ile 64GB’a kadar yükseltme yaparak depolama alanını arttırabilirsiniz. Bunun dışında 8GB modeli de raflardaki yerini alacak.

    3910 mAh batarya ile gelen tablet, 9 saat pil ömrü vaat ediyor. Yaptığımız testlerde Wi-Fi açık ve parlaklık %100 iken film senaryosunda 3 saatin sonunda pil seviyesi %46’ya düştü. Eğer parlaklığı kısar ve arka planda çalışan uygulamaları düzenlerseniz yolculuk sırasında 3-4 film izlemek mümkün olabilir.

     ASUS MeMO Pad 7 ME176C İncelemesi


    Cihazda karşılaştığımız sorunlardan biri uyku durumundayken aşırı şarj gitmesi. Gece tableti yanınıza bıraktığınız zaman sabah olduğunda %18’lik bir düşüş ile karşılaşabilirsiniz. Güncelleme ile çözülebilecek bir durum olduğu için durum ile alakalı kesin bir yargı belirtemeyiz.

    ASUS’un tabletlerinde görmeye alıştığımız SonicMaster ses teknolojisi MeMO Pad 7’de de mevcut. Cihazın arka tarafında bulunan stereo hoparlörler AudioWizard uygulaması ile birleştiği zaman ortaya güzel bir sonuç çıkarıyor.

    802.11 b/g/n kablosuz ağ seçeneklerine sahip olan tablet, Bluetooth 4.0 ile gelmekte. Bunun dışında cihazda bulunan Miracast ile görüntüyü TV’ye aktarmak mümkün. Ancak az gecikme olması sebebiyle Miracast ile oyun oynamak mümkün değil.

    Yazılım

    Android 4.4.2 ile gelen cihazın kurulumunu tamamladıktan sonra 97MB’lık bir güncelleme geliyor. Bu güncelleme önemli zira Asphalt 8 ve Real Racing 3 gibi oyunlarda sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Güncellemeyi yaptıktan sonra herhangi bir sorun kalmıyor.

     ASUS MeMO Pad 7 ME176C İncelemesi


    ASUS’un yeni tanıttığı ZenUI arayüzü tableti oldukça iyi göstermesinin yanı sıra kullanım kolaylığını da birlikte getiriyor. ZenUI’da daha öncesinde var olan uygulamalar güncellenmiş ve yeni uygulamalar eklenmiş.

    Kilit ekranında hızlı erişim tuşları ile kamera, e-mail ve tarayıcıya ulaşmak mümkün. Yanında ise hava durumunun gösterildiği ve gelecekteki programları hatırlatan What’s Next uygulaması yer alıyor.

     ASUS MeMO Pad 7 ME176C İncelemesi


    Cihazda yer alan Do It Later uygulamasına ilerde yapmak istediğimiz şeyleri ekleyebilir ve sıraya koyabilir, Splendid uygulaması ile ekranın renk ayarlamalarını yapabilir ve AudioWizard(Ses sihirbazı) ile de duruma uygun ses modunu seçebilirsiniz. ZenUI, şık bir arayüz olmasının dışında geçişlerde de oldukça başarılı bir görüntü sergiliyor.

    Kamera

    MeMO Pad 7’nin ön tarafında 2MP kamera bulunurken arka tarafında ise 5MP’lik kamera bizleri karşılıyor. Ön kamera ile 1280x720(HD) çözünürlükte video çekebilirken arka kamera ile 1920x1080(Full HD) çözünürlükte videolar çekebilirsiniz. Cihaz ile çekilen fotoğraflara bu linkten ulaşabilirsiniz.

     ASUS MeMO Pad 7 ME176C İncelemesi


    Giriş segmentindeki bir cihazdan beklenmeyecek sayıda kamera modları bizi karşılıyor. Yazının başında da belirttiğimiz gibi MeMO Pad 7 bir f/p ürünü. Ancak kamera kısmında bulunan zamanı geri sarma, HDR, panorama, gece, kendi fotoğrafını çekme, alan derinliği, akıllı kaldır, tüm gülümseme, güzelleştirme ve GIF animasyon gibi modlar, cihazı bu kategorideki diğer cihazlardan ayıran bir özellik olmuş. Elbette tabletlerden olağanüstü bir fotoğraf kalitesi beklenemez fakat ortam ışığının uygun olduğu ortamlarda – gündüz – durumu kurtaracak fotoğraflar çekebilirsiniz.

    ASUS MeMO Pad 7 fiyatına karşılık iyi bir sonuç alınabilecek cihazlardan biri. Giriş segmentinde yer alan cihazın fiyat etiketi 370-400 TL arasında değişmekte. "Ucuz olsun" ve "Güvenilir olsun" diyorsanız ASUS MeMO Pad 7 seçeneklerinizin arasında olmalı.

    Kaynak: ASUS MeMO Pad 7 (ME176C) İncelemesi

    Cihaza ait test videoları (Oynatma Listesi) :

    http://www.youtube.com/playlist?list=PLH6G50M5qF4LrfrQ1YWJ6bdDsM58oxUWE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyilkr -- 4 Temmuz 2014; 16:33:43 >







  • Bende Almayı düşünüyorum. Ama Boştayken çok şarj yiyormuş forumda okuduğum kadarıyla. Sizde de bu sorun var mı ? Bataryası nasıl ?
  • Fetihh05 F kullanıcısına yanıt
    Sanırım incelemeyi okumadınız. Yazıda yazıyor zaten gerekli bilgi:
    quote:

    Cihazda karşılaştığımız sorunlardan biri uyku durumundayken aşırı şarj gitmesi. Gece tableti yanınıza bıraktığınız zaman sabah olduğunda %18’lik bir düşüş ile karşılaşabilirsiniz. Güncelleme ile çözülebilecek bir durum olduğu için durum ile alakalı kesin bir yargı belirtemeyiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.