Şimdi Ara

Analiz : Haziran ayında Windows 8 kullanım oranında düşüş var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Haziran ayında Windows 8 kullanım oranında düşüş var





    Microsoft'un başlangıçta kötü giden satışları iyileştirmek adına pek çok radikal adım attığı Windows 8 işletim sistemi umut işaretleri vermeye başlamasına rağmen Haziran performasına bakıldığında beklentilerin altında kalmış durumda.




    Net Applications tarafından yapılan Haziran ayı analizine göre Windows 8 işletim sistemi yüzde 5.9, Windows 8.1 işletim sistemi yüzde 6.6 kullanım oranına sahip. Ancak toplamdaki yüzde 12.6'lık oran Mayıs ayına göre 0.1 puan gerilemiş durumda. 




    En çok kullanılan işletim sistemi sürümü yüzde 50.55 ile Windows 7 olurken, teknik desteği sona eren Windows XP ise yüzde 25.31 kullanım oranına sahip. 




    Yaklaşık iki yılda sadece yüzde 12.5 pay toplayabilen Windows 8 sürümleri Windows 7 ve Windows XP kullanıcılarından çok fazla çalamamış görünüyor. Hatta Windows XP'nin teknik desteğinin sona erdiği Nisan ayından bu yana sadece yüzde 1.2'lik bir geçiş yaşanmış. 




    Analizde Microsoft'un Windows 9 çalışmalarını hızlandırmasının ardında benimsenme oranlarındaki düşüklüğün yattığı tahmin ediliyor. İddialara göre Microsoft, Windows 9 işletim sisteminin geliştirici önizlemesini sonbahar aylarında dağıtıma sunacak. 




    Windows sistemleri dışında en popüler sürüm OS X 10.9 olarak dikkat çekiyor ve kullanım oranı yüzde 3.95. Linux dağıtımları ise yüzde 1.7 kullanım oranında bulunuyor.  

     

     



    Kaynak:http://www.zdnet.com/windows-8-x-usage-declines-7000031181/







  • su tabloda linux surumlerinin bu halde olmasi cok aci. ortada cok saglam bir cekirdek var ama bir turlu standartlasip tum kullanicilara hitap eden kullanimi kolay bir surun ortaya koyamadilar.

  • Artık PC'ye duyulan ilgi azaldı. Sonuçta Win7'nin grafikleri be performansı tatminkar. Win8'de de aşırı bir yenilik görünmüyor. Fiyatı da cabası zaten.
    Win9 ile bütün platformları birleştirirlerse o zaman işler değişebilir.
    Ortada Ne android kalır ne İos ama nerdee.....

  • Beleşe win7 varken linux kullanılması saçma olur. @darkaura

  • Butun platformların birleşmesi işlemciden dolayı pek mümkün degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    su tabloda linux surumlerinin bu halde olmasi cok aci. ortada cok saglam bir cekirdek var ama bir turlu standartlasip tum kullanicilara hitap eden kullanimi kolay bir surun ortaya koyamadilar.

    Zaten var Unix çekirdeğinde olan MAC OS X.
  • ben çoğu kullanıcının isteyerek Win8 aldığını düşünmüyorum. Çoğu yeni bilgisayarlar içinde yüklü geldiği için bu oran mevcut. şansen ben Pc alacak olsam içinde Win8 olanı değil Win7 olanını tercih ederim.
  • Mobil pazar hızlandı millet pc ile yapacaklarını telefonla yapıyor PC kullanımı git gide azalıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 8 pişmanlıktır, biri bana metro arayüzü dışında win7 den tek bir artısını söylesin.Yarardan çok zararı var.

  • Zamaninda linux icin aylarca ugrastim ve yine de adamakilli cozemedim.baktim adam olmaz sonunda vazgectim.adamlar 10 senedir potansiyel var,soyle saglam diyorlar.hadi hala bir numarasini goremedik.sisiriyorlarmis demek yayilsin diye ama yetmedi.

    Osx'in seveni var ama windows'la calisanlar ona pek gecmiyor.ben de 3 sene kiz arkadasimda kullandim.hizli falan ama windows pratikligi ve kullanisliligi kesinlikle yok.sadece internete giriyorsaniz ok ama diger islemlerde cok sorunla karsilasiyorsunuz.

    Windows 7 gercekten guclu ama biraz hantal.donanimin hakkini veremiyor.en basitinden masaustu acilinca artik harddisk isiginin sonmus olmasi gerekiyor.windows 8 ise bu hantalligi atmis benim gordugum.yine de degisen arayuze alismak biraz ogrenmek lazim.eski gorunumle kullanmak iyi ama yenisi yapildiysa ayni kullanim tecrubesini veriyor olmali.biraz zamana ihtiyaci var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7 ye dönen çok var acayip şu sıralar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    windows 8 pişmanlıktır, biri bana metro arayüzü dışında win7 den tek bir artısını söylesin.Yarardan çok zararı var.

    İlk akla gelen artısı SSD performansı çok daha iyi, muazzam iyi çalışıyor yeni SSD'ler ile Win 8.1, SATA3 destekli iyi bir sisteminiz varsa uçuruyor. (düz 8 gerçekten iyi değildi,siz 8.1 kullanmadınız yada sisteminiz yetersiz bu yüzden sallıyorsunuz 8'e)
    Android L'ye benzer pastel,düz arayüz yapısıyla gayet performanslı ve stabil. Win7'nin Aero hantallığından kurtulmuş. Kerneli daha optimize çalışıyor, 7 ile alakası yok. XP ve 7'yi katlar 8.1 , 9 daha da iyi olacaktır.

    Diğer başlıktan alıntılar, forumdaki arkadaşlardan;
    http://forum.donanimhaber.com/m_94008295/tm.htm
    quote:

    Orijinalden alıntı: Unduli
    Windows 8.1 (Update 1) şimdiye kadar kullandığım en iyi Windows (3.1 den beri) , forever XP / 7 ciler neyin derdinde anlamak mümkün değil.

    quote:

    Orijinalden alıntı: metebyr
    8.1 kullanıp classic shell kurdum. cihaz mükemmel oldu metro kısmını hiç görmüyorum nispeten win7 görünümlü 8.1 oluyor. classic shell ücretsiz ve tavsiye ederim, şimdiye kadar oynadığım hiçbir oyun sorun yaratmadı gayet akıcı oynuyorum problem yok. kaçak oyun oynayanlar yeni updateleri yapmadıkları için olabilir belki oyuna 4-5 tane update paketi çıkmıştır o torrentten indirdiği haliyle kullanıyordur. ben steamden yüklediğim oyunlarda asla sorun yaşamadım, 8.1 classic shell ile harika. ssd performansı 7 ye göre çok daha ileride

    quote:

    Orijinalden alıntı: lj94
    windows 8.1 ve windows 7 kullanan birisi olarak windows 8.1 in kesinlikle daha başarılı bir os olduğunu düşünüyorum... win 8.1 beğenmeyen kafa xp kafasıdır açık net.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenWards -- 4 Temmuz 2014; 4:20:28 >




  • 2 aydır linux kullanıyorum memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekilecek çile değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux ney

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 8 fiyasko zaten orda oranı artıranda yeni alınan pclerde win8 olması

  • Win 7 kullanımı kolay, arayüzleri anlaşılır bir sistem. Win 8 de her yer her yerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben win 8.1 kullanıyorum, kullanmayanada hayret ediyorum. yağ gibi akıyor şerefsiz.
  • Şu yeni alınan bilgisayarların üzerinde zorunlu olarak gelen win 8 lisanslarını kenara koysanıza kaç tane satılmış ? =)

  • Ben mimari tasarım ve görselleştirme programları kullanıyorum.Windows 8'i denedim. Render alırken günümüz şartlarında hala iş yapma kapasitesi olan bilgisayarım (İ5 işlemci 4gb ram 1 gb ati 5470 ekran kartı) render sürecinde kendini kapatıyor ve sağlıksız çalışıyordu.İşimi yapamayacağım işletim sisteminin sağı sölu güzel olsa neye yarar ? Windows 7 ye geri döndüm. Stabilliğini sağlayamamış bir işletim sistemi.Sanırım sadece standart ev, ofis kullanıcılarını hedef alarak tasarlanmış gibi.Herkes yeni işletim sisteminde yeni bir bilgisayar almak zorunda değil. Verimli satış yapamamasını normal karşılamak lazım...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.