Şimdi Ara

Evelynn hakkında bilgiler [HonanımDaber'den]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
4
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kendisinden eve hakkında bilgi istemiştim üşenmeyip emek vererek bana o kadar bilgiyi sağladı.Diğer arkadaşlarda görsün istedim çok güzel yazmış.Burdan teşekkürlerimi sunuyorum.

Eve e değiştikten sonra lizard+ hexdrinker (sihiriçen) çıkmak çok iyi oluyor , hex çıktıktan sonra botu maçın gidişatına göre alıyorum.Early ganklerim peşpeşe başarılı sonuçlandıysa ve devamını getirip rakip junglerdan daha etkili olacağımı hissettiğimde mobility alıyorum ,onun dışında tenacity için merkür alıyorum.

Sonra 2 eşyadan yeterli mr geldiği için randuin almak iyi oluyor.

http://www.probuilds.net/champions/Evelynn

Kalan eşyalar da bu sitede gördüğün gibi çeşitli.Üçlü çıkınca pasifini sınırsız olarak kullanabildiği için hasarı müthiş artıyor.Verdiği her stat işe yarıyor hiçbiri boşa gitmiyor , ms as crit ap ad hp mana vs. ama biraz pahalı , önde değilken almak biraz riskli.

Sonra yeni botrk alındığında tankları yokediyor.Pasif artık %8 can vurduğu ve eve e sinden gelen as ile birleştiğinde en sağlam tankı bile eşyasına bakmadan yarı cana indirebiliyor.Hexdrinkerı malmortius a çevirince de çok iyi oluyor , can azaldıkça verdiği ad nin artması , kalkanının artması vs.

Genel olarak popüler ve etkili eşyalar bunlar , randuin yerine sunfire da yapılabilir , erkenden %40 cdr için frozen heart (donmuş yürek) yapılabilir.

Stream izliyosan eve ile kendini çok daha kolay geliştirirsin.

http://www.twitch.tv/di...e/League%20of%20Legends

bunu ekle yer imlerine / sık kullanılana , oddone ı açık oldukça izle bu aralar bol bol eve oynuyor bu aralar.O ultisini quickcastte kullanıyor ama ben tavsiye etmiyorum.O dairenin tam olarak kaç kişiye ulti vuracağını görmen senin açından daha iyi.

Birkaç ufak taktik vereyim bunları iyice aklına yaz çok daha etkili olursun.

Ultin ile birine erişmen lazım mesela , adam kaçıyor ama yetişemiyosun , ultini atabileceğin range var ya, aslında ulti o dairenin daha uzağına atılabiliyor.Sen ultinin ortasındaki noktayı ulti range inin en dışına getirince , dikenlerin yerden çıktığı r nin yarıçapı da dışarı taşıyor.Adam kovalarken yada ucu ucuna ulti atıp birini kurtarman gerektiği zamanlarda bunu yapmanı öneririm , saliselerin önemli olduğu anlarda o 50-100 ünitelik ekstra uzağa atmak çok işe yarıyor.

Sonra tflerde aklın hep w de olacak , birini öldürünce yada rakip öldüğünde onun asistini alırsan w sıfırlanıyor, sıfırlanır sıfırlanmaz hemen w basacaksın, 2. kişi öldüyse tekrar w yapacaksın.Khazix e si gibi hedef göstermek değil de kendi hızını artırdığın için bu biraz daha kolay , ama maçıma gelenlerden reset bilmeyen evelynn leri bile gördüm ne yazık ki :(

Gank atarken de ben şöyle yapıyorum , lv 3 sün red-blue almışsın midde rakibe gank atmaya gidiyosun diyelim.Görünmezken etrafındaki çember var ya onu efektif kullanman adamın flashla bile kurtulamamasına sebep olabilir.Bazıları rakibe kendini göstermeden , yani rakibe yeterince yaklaşmadan w açıp kendini gösteriyor eq yapıyor ama flashla kurtulabiliyor rakip.Benim dediğimde ise öyle bi an var ki bunu eve ile maç attıkça farkedeceksin , rakibin üstündeki sarı göz kırmızı olunca göründüğünü anlıyorsun ya , rakibin seni gördüğünü farkettiğin an w basacaksın , böylece çok daha yakından kovalamaca başlamış olacak , aa vurup redin slowunu uygulayınca senin mid lanerında cc olup olmadığına göre rakibin flashla bile kurtulamadığı oluyor.

Ben evelynn ile herşeyi en doğru şekilde yapmaya çalıştığım için bunu anlattım , yoksa sen adam seni görmeden de w basabilirsin ama dediğim şekilde yaparsan en doğrusunu yapmış olursun , onu tavsiye ederim.

Bir diğer olay da , tflerde görünmeyen evelynn olmak.Bu lig yükseldikçe etkisini yitiriyor çünkü rakibin evelynn olduğunu bilen plat üst - diamond oyuncusu sen kendini göstermesen de ultini atıp bi yerden fırlayacağını bilir.Ama bronz-silver-goldda tflerde kendini göstermeyip , rakipler birbirine yakın iken ultini atıp gireceksin.Tf öncesi yada ormanda kimseye kendini göstermemeye dikkat et.Bu şekilde rakip senin varlığını kafasına ultiyi yiyip yok olunca farkediyor.Ölüyken bir sonraki tf de temkinli oynaması gerektiğini düşünüyor , senin fırlayacağını biliyor ama tf başladıktan sonra birilerine focuslanınca o düşünce aklından uçup gidiyor , böylece sen bir sonraki tf de yine ultini atıp onları hazırlıksız yakalayabiliyorsun.

Rankedda oynarken de çekinmen gereken tek şey counterjungle.Sen evelynn aldın kitledin diyelim , rakip de lee aldı ve jungle gitti.Bu adamın seni redinde basma ihtimali yüksek , eğer lee sin i o amaçla aldıysa tabi.Bu yüzden eve jungle oynarken ben şöyle yapıyorum.Hemen machete pot alıp rakibin redine gidiyorum , çalıda durup 2 tarafa da bakıyorum , dk 1.10 da trinketi rakibin redine atıyorum , mavime dönüyorum.Burda amaç lee sinin hangi bufftan başladığını bilmek.Red başladığını görürsek sorun yok , redden sonra gidip mavisini alıp belki ondan sonra seni yakalamaya çalışır.Ama tehlikeli olan , evelynn in maviden başlayacağını bilip maviden başlayan lee sin.Mavisini alıp senin redinin çalısına gelip oturuyor , ondan sonra sen çalıya bakmayacak kadar acemi bir jungler isen senin redi keserken yarı cana düşmeni bekliyor , q tuttuğunda ölüsün , red blue gitti , evelynnin işi bitti , o saatten sonra lee lanelerin fişini çeker ve o izin vermedikçe sen eve ile oyuna dönemezsin.

Sadece lee sin değil tabii , bunu bir udyr elise j4 pant ve daha nice jungler yapabilir.Sen rakibin rede trinket atıp başlayacağı buff ı görürsen sıkıntı olmaz.Şu da var , bazıları evenin büyük ihtimal maviden başlayacağını bildiği için gelip senin redini alıyor , dönüp kendi mavisini alıyor.Sen redine gittiğinde bi bakıyosun yok , rakibin ormana girip adamın redi almaya çalışsan , gittiğinde orda olacak ve senin geleceğini biliyor olacak ve o redi almak da zor olacak , redsiz de lv 6 öncesi eve ganki pek etkili olmuyor , bu şekilde redini çalarak da evelynn i oyun başında oyundan düşürenler var.

Son olarak nasusa gank atarken o slow atmadan w ni kullanma , eve w si slow kaldırdığı için önce nasus slowunu sana yada top lanerına atsın ondan sonra w ni kullan.Bu slowu olan tüm rakipler için geçerli.Thresh duvarı ve e si , leonanın ultisi (merkezde stun var zaten , stun tutmayınca slow) gibi , hangi heroların slowunun olup olmadığını bilmen de senin heroları bilmene bağlı.

Biraz fazla yazdım ama üşenmeyip okursan , aklına yazarsan çok faydasını görürsün.Ben jungle bilmeyen arkadaşıma evelynn öğrettim bu şekilde şuan streak filan yapıyor evelynn ile , buildde kafasına göre takılmasa beni dinlese , doğruyu yapsa çok daha iyi maçlar çıkarır.

Yazdıklarımdan kat kat fazla detaylı jungle evelynn.Bunları iyice aklına yazarsan ve jungle tecrüben de iyiyse plata kadar kamyonla adam taşırsın evelynn ile , taa ki nerf gelene kadar.Tek korkum da eve nin ağır nerf yemesi , o kadar üstüne düştüm ki evenin , oyundan çok soğurum ağır nerf yerse.Bu halinin nerf yemesi gerektiğini biliyorum çünkü bu kadar şeye rağmen , pasifinden gelen görünmezken her saniye max mananın %1 inin dolması onu durdurulması imkansız bir jungler yapıyor.Blue yokken bile redden topa gidene kadar gank için gereken mana doluyor w açmadan görünmez olarak çıkınca , çok op çok , değerlendirmek lazım nerf gelmeden :)

Bi de önde olduğun bir oyunda guinsoo rageblade almayı deneyebilirsin.Guinso pasifini kayle dan çok daha hızlı 8 stack e getiriyor.Her q vuruşu , e aktifi ve her aa 1 stack (%4 as , +4 ap) veriyor , toplamda %32 as , 32 ap geliyor 8 stackte iken.

Canın da %50 den aşağı düştüğünde dul karı eve çıldırıyor bi %20 as daha , %10 spellvamp ve %10 ls de geliyor ve ölene kadar yada savaş bitene kadar bu bonuslarla savaşıyorsun.

Geçenlede bunu normal maçta aldım , çok öndeydik skorlar da bende toplanıyodu , draven + maokai sup ile 2v1 yaptım.Can yarıdan aşağı inmeden önce ölecek gibi gözüküyodum ama %10 ls ve vamp gelince müthiş hızlı can çalmaya başladı , ucu ucuna olsa da ikisini de gömdüm oraya.

Spellvamp q nun vurduğu hasardan can çalıyor , e nin aktifinden can çalıyor.Verdiği ls de aa larından can çalıyor , öndeyken alınca müthiş bir eşya.Kendine güveniyosan eşit giden maçta da alabilirsin tabi , evelynn ile maç atmaya devam et iyice öğren ondan sonra da alabilirsin.

Hocam eğer rahatsız olduysanız kaldırırım ama o kadar uğraşmışsınız gerçekten güzel bilgiler içeriyor.

@HonanımDaber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlo -- 3 Temmuz 2014; 0:34:49 >

• Kim okuyacak bunu ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum güzel ,kendisine ve senin bu davranışından öturu teşekkürlerimi iletiyorum.

• Biraz düzensiz olmuş , ben pm diye böyle yazdım , konu açarken böyle uzun paragrafları okumakta zorlanılabilir.

Ama evelynn hakkında detayları öğrenmek isteyen okur , orda anlattığım birkaç şey iyi evelynn ile kötü evelynn i ayıran şeylerden birkaç tanesi.Gerisi de kişinin o şampiyona hakim olmasına , yeteneğine ve jungle bilgisine vs. kalıyor.

Yazının tamamını kalın yap , B kodunun içine al , biraz daha kolay okunuyor o şekilde.
  • Çok saolasın hepsini okudum jungle eve oynamak istiyodum önceden de oynadım ama tam bilmiyordum alışmak için kaç oyun idealdir. Bir de oyun sonu build şu şekilde anladığım kadarıyla lizard+mercurial bot+malmortius+randuin+botrk+trinty/guinsoo/rakibe göre zırh veya büyü direnci(duruma göre değişecek şekilde)
    bir de gankları görünmezlik sınırında w açarak atacağım öyle değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Achambo -- 1 Temmuz 2014; 21:57:08 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Achambo

Çok saolasın hepsini okudum jungle eve oynamak istiyodum önceden de oynadım ama tam bilmiyordum alışmak için kaç oyun idealdir. Bir de oyun sonu build şu şekilde anladığım kadarıyla lizard+mercurial bot+malmortius+randuin+botrk+trinty/guinsoo/rakibe göre zırh veya büyü direnci(duruma göre değişecek şekilde)
    bir de gankları görünmezlik sınırında w açarak atacağım öyle değil mi?

Ganklerde napacağını üstte yazdım , rakibin senin gördüğü an yani rakibin kafasındaki sarı göz kırmızıya dönüştüğü an w basıp fırlayıp yapışacaksın rakibe , ilk aa vuracaksın e değil.İlk aa vuracaksın ki slow yesin red bufftan , ondan sonra e yapıp q q q q yapıyosun bi yandan aa vurup red buff u uygulamaya devam ediyosun.

Rakibin flashla kurtulup kurtulamayacağı da senin mid lanerının performansına , seçtiği şampiyona ve o şampiyonda cc (slow stun snare vs.) olup olmamasına bağlı.

Build konusunda guinsoo çok fantastik bi eşya , aşırı ofansif can çalması da yarı canın altına düşünce devreye giriyor.Çok önde değilsen almanı tavsiye etmem.Jungle da amatörsen değil 10 maç , 50 maç bile yeterli olmayabilir , ben jungle bilmeyen arkadaşa eve öğrettim gayet güzel oynuyor ama hataları var tabi , arada taşıdığı da oluyor.

Build konusunda ,

http://www.probuilds.net/champions/Evelynn

Burdan profesyonellerin hangi sırayla hangi eşyaları rünleri kullandığına herşeye bakabilirsin.

Evelynn için eşya seçeneği çok , ofansif olarak defansif olarak alacağın belli başlı eşyalar var zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HonanımDaber -- 1 Temmuz 2014; 22:04:47 >

• ben eve oynarken sürekli söylediğim şey pushlamayin karşi taraf pushlasın çünkü karşı taraf pushlayinca arkasından geliyorum hiç w ye gerek yok rakip zaten üzerine geliyor kaçmaya çalisinca veya slowunu attiktan sonra w basiyorum en kotu ihtimal flashını kesin alıyorsun rakibin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HonanımDaber kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz tekniklerin çoğunu biliyordum ama bilmediğim daha çokmuş. Bunun için saolun. Ama bir sorunum var o da eve ye buikd yapamıyorum. Karşı takımda mid de bir apc ve ya bir ap var soloda tank bir hero varsa nasıl build yapmalıyım buildden biraz bahsederseniz beni çok sevindirirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

Biraz düzensiz olmuş , ben pm diye böyle yazdım , konu açarken böyle uzun paragrafları okumakta zorlanılabilir.

Ama evelynn hakkında detayları öğrenmek isteyen okur , orda anlattığım birkaç şey iyi evelynn ile kötü evelynn i ayıran şeylerden birkaç tanesi.Gerisi de kişinin o şampiyona hakim olmasına , yeteneğine ve jungle bilgisine vs. kalıyor.

Yazının tamamını kalın yap , B kodunun içine al , biraz daha kolay okunuyor o şekilde.

riven jungle kullanıyor musun yada kayle ?
  • Güzel olmuş eline saglik

• Okudum iyi anlatmis

Udyr rehberi isteriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroKinTR

quote:

Biraz düzensiz olmuş , ben pm diye böyle yazdım , konu açarken böyle uzun paragrafları okumakta zorlanılabilir.

riven jungle kullanıyor musun yada kayle ?

Kayle ı zevk için oynuyorum , riven ı da denedim ama pek sarmadı kamp temizleme hızı yüzünden.Kayle jungle tahmin edildiğinden çok daha güçlü , ultisi ile müthiş dive atılması , e fulleyip kampları ışık hızında temizlemek , tflerdeki etkisi filan çok zevkli ve etkili oluyor , rankedda kayle alınca jungle a gitmem ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuKaMa

Udyr rehberi isteriz

Valla ben udyr den soğudum , evelynn oynamaktan udyr e haftalardır elimi sürmüyorum.

Evelynn hakkında düzenli bi rehber ve soru cevap şeklinde konu açmak istiyorum.İstiyorum da zaten popüler iyice popüler olup nerf yemesin.Burdaki arkadaşlara yardım edip bronz-silverdan evelynn ile cort diye çıkmalarını sağlayabilirim ama etrafta iyi eve oynayanların da çoğalmasını istemiyorum , iki arada kaldım.
  • quote:

ELLERİNE SAĞLIK HONANIM HOCAM BURDAN ÖPÜYORUM SENİ XD
  • Üşenmedin mi
    Anladım saolun. Jungle olarak kötü olduğumu sanmıyorum dereceli çok maçım yok, jungle olduğum maçlarda %65-70 win rate var ama bunlarda takım daha iyi gibime geliyodu yani dengeli giden bir maçta karşı jungle ile fark çok açamadığımı düşünüyorum(önde oluyorum, drake alıyorum da koridorlarda çok öne geçiremiyorum gibi). O açıdan biraz daha geliştirmek istiyorum jungle oynayışımı. Tekrar teşekkürler aramaya başladığım gün böyle konu ve yardımcı olan kişiler bulmak mutlu etti. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Achambo -- 1 Temmuz 2014; 23:16:59 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Öğrenmek istediğim bir hero Evelynn, birkaç defa oynadım çok büyük avantaj pasifi ama cidden biraz zor biraz alışkanlık isteyen bir hero.
  • Yazanın eline, emeğine sağlık.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.