Şimdi Ara

Peugeot 308 1.6Hdi İnceleme + Yapılan Uyg. - Yakıt,Performans Vb.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
4.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımdan ve yaptığım uygulamalardan kısaca bahsedeceğim..

Aracımı aralık ayı sonunda Neziroğlu 2. el kısmından 95 bin km de aldım.. 6 ayda 25 bin km yol yaptım aracım şuan 120.000 Km de. Kilometrenin çoğunu ankara-istanbul arasında yaptım. Öncelikle baştan söyleyeyim 100 bin km yi geçen fransız dökülmüyomuş soran varsa baştan açıklığa kavuşturalım bunu

Aracın en büyük özellikleri kocaman bir dashboard a sahip olması,iyi ses yalıtımı,iyi yol tutuş, C segmentinin en düşük sürtünme katsayılarından biri 0.28Cd, Blueetooth,handsfree konuşma,standart kol dayamanın içinde usb girişi.. Vb.

Kısaca yaptığım uygulamalardan bahsedeyim ;

-Rutin bakımı yapıldı ek olarak debriyaj seti(baskı balata ve bilyası) değişti,diskler ve balatalar brembo ile değişti

Performans ;

-Megachips yazılım
    -Downpipe + Kat iptali
    -Ayarlı Westgate
    -Egr İptali

İç Görüntü ;
    -GTi Spor direksiyon kulakçıklarıyla beraber (servisten)
    -GTi vites topuzu (servisten)
    -GTi Pedal takımı

Dış Görüntü ;
    -GTi Difüzör
    -GTi Spoiler
    -Spor yaylar
    -Cam filmi
    -Orjinal ayna kapakları (servisten)
    -17'' Stromboli Jant takımı (servisten) + 225/45/17 Goodyear F1 Asymmetric2 Y kodlu lastikler
    -Osram Unlimited ampuller

Bunun dışında yaptığım çok fazla ıvır zıvır uygulama var aklıma gelmyio bile bi çoğu.. Cruise control kolu,submarine light,ayak aydınlatması vb. gibi

Aracın yakıtı gerçekten beklediğimden çok daha düşük sakin kullanımda.. Yüksek hızda kullanımda da keza öyle. Hiç bir zaman 6 lt yi görmedim yeri geldi 160 km nın altına hiç düşmeden 170-180 km yer yer son hız denemeleriyle istanbula gittiğim oldu o halde bile 6 lt yi geçmedi.

Ankara-Alanya arası ortalama 120-130km hızla kullanım ;

Alanya- Antalya arası Cruise ile 110km sabit hız ;

İç Mekan ile başlayalım ;

Öncelikle peugeot un maliyet kaygısıyla her arabasına koyduğu şu dandik vites topuzundan kurtuldum

Direksiyon;

Submarine light uygulaması;

EGR iptali dizel araçlarda şart.. Egr iptalinden önce 210 km/s de tıkanan aracım aynı koşullarda aynı yolda 235 km/s yi gördü ;

Jant + Lastik;

Sağdaki 5 bin km yapıp sattığım 205/55/16 michelin primacy3 , soldaki yeni lastiğim 225/45/17 Asymmetric2

Difüzör ve spoiler montajı ;

Kısacası aldığım araçla uğraşmayı seviyorum.. Almadan önce pek sıcak değildim peugeot markasına fakat aracı kullanıp sevince uğraşıp bir şeylerini geliştirmekte zevk verdi.. 30-40 Bin tl bandında C segmenti Dizel ve 1.6 hacme sahip en mantıklı seçenek diyebilriim. Ayrıca Otomatik versiyonu da tercih edilebilir. Bu fiyat aralığında bu donanımda bu özellikleri sunan başka bir araç ne yazık ki yok.. Belki Fiat Bravo olabilir ki onun bile piyasası daha yüksek

Ayrıca arkadaşlar çektiğimiz downpipe ve egzoz sesinin anlaşılması için ufak bir video yanlış anlaşılmasın sanayi içinde yaptık tamamen eğlence amaçlı trafikte yapmıyoruz böyle hareketler

saygılar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 5 Eylül 2014; 15:36:55 >

• Hocam cok guzel olmus arac masallah.
    Direksiyon ve vites topuzu ne kadara mal oldu? Ve yazilim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim336

Hocam cok guzel olmus arac masallah.

Direksiyon 215 tl , vites 126 tl

Parça fiyatları gerçekten uygun.. Fiyatları duyan Vw ci arkadaşlarım bi an şok oluyolar.. Orjinal 17'' jant takımını servisten 1090 tl ye aldığımı söylediğimde, Nasıl yani tanesimi 1090 Tl demişlerdi

Yazılım megachips de yapıldı 700 tl civarıydı 5-6 ay önce şimdi fiyatlar nasıldır bilmiyorum.. ancak turbo büyüttükten sonra güncelleme yapılacak tekrar bi ödeme yapmam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 28 Haziran 2014; 22:05:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Orijinalden alıntı: kerim336

Hocam cok guzel olmus arac masallah.

Direksiyon 215 tl , vites 126 tl

Parça fiyatları gerçekten uygun.. Fiyatları duyan Vw ci arkadaşlarım bi an şok oluyolar.. Orjinal 17'' jant takımını servisten 1090 tl ye aldığımı söylediğimde, Nasıl yani tanesimi 1090 Tl demişlerdi

Yazılım megachips de yapıldı 700 tl civarıydı 5-6 ay önce şimdi fiyatlar nasıldır bilmiyorum.. ancak turbo büyüttükten sonra güncelleme yapılacak tekrar bi ödeme yapmam gerekiyor.

Fiyatlar bedava gercekten hocam bende sasirdim

• EGR iptali olunca muayeneden nasıl geçiyor ?
  • Konuya istinaden ekleyecekleriniz varsa buyurun efenim,saygılar.

@Aytürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

EGR iptali olunca muayeneden nasıl geçiyor ?

Neden geçmesin ki ?

Eğer emisyon değerinden bahsediyorsanız egzoz pulu dışarıdan alınabiliyor zaten tüvden alma şartı yok Dışarıdanda Ülkemizde her konuda olduğu gibi dandikten para karşılığı iş yapıyolar işte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 28 Haziran 2014; 22:30:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Konuya istinaden ekleyecekleriniz varsa buyurun efenim,saygılar.

@Aytürk

Valla makine güzel, emek ortada.. Ben bu kadar uğraşmam aracımla, kendi çapımda takılıyorum açıkçası. Fakat direksiyon ve vites topuzu şık durmuş.. Ben de arka rüzgarlık uygulaması yaptıracağım, ek olarak çift kat müzik sistemi var planlar arasında. Ama şu an detay temizlik üzerinde duruyorum. Onları halledeyim, diğerlerine girişirim :)

Üstad aracın yıl, donanım seviyesi ve -varsa- ek paketleri nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 28 Haziran 2014; 22:37:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Konuya istinaden ekleyecekleriniz varsa buyurun efenim,saygılar.

@Aytürk

Valla makine güzel, emek ortada.. Ben bu kadar uğraşmam aracımla, kendi çapımda takılıyorum açıkçası. Fakat direksiyon ve vites topuzu şık durmuş.. Ben de arka rüzgarlık uygulaması yaptıracağım, ek olarak çift kat müzik sistemi var planlar arasında. Ama şu an detay temizlik üzerinde duruyorum. Onları halledeyim, diğerlerine girişirim :)

Üstad aracın yıl, donanım seviyesi ve -varsa- ek paketleri nedir?

Sağolun hocam..

Aracım 2010 Millesim 1.6 hdi 90 lık. Ekstra bir paket yok standart Millesim donanım

Benim detaylı temizlik,polisaj,boya koruma işleri çok şükür bitti çoktan

Aracı alır almaz çözdüm o işi

Bu standart haliydi dışında sadece cam filmi ve plakalık var ekstra olarak .. nano korumadan sonra ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 28 Haziran 2014; 22:44:33 >

• Güzel olmuş hocam ellerinize sağlık

Fiyatlar ise cidden çok ucuz
  • egzoz biraz traktör gibi olmuş maddi durumunuz yerinde olursa iskender usta yaptırma düşünüyormusunuz? araç gerçekten çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5CA1F8AE -- 29 Haziran 2014; 2:59:00 >
  • Maşallah hocam. Aracınızı beğendim. Uygulamalar da güzel. Bir de hocam başka bir forumda üyeliğiniz var mı sanki gördüm sizi. Forumun ismini hatırlamıyorum kusura bakmayın. Turbo büyütme konusunda gördüm sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahçelininmatematikhocası

Maşallah hocam. Aracınızı beğendim. Uygulamalar da güzel. Bir de hocam başka bir forumda üyeliğiniz var mı sanki gördüm sizi. Forumun ismini hatırlamıyorum kusura bakmayın. Turbo büyütme konusunda gördüm sanırım.

Teşekkür ederim..Yanlızca peugeotteam da ve detailingturkey de üyeliğim var başka bi foruma üye değilim

quote:

Orijinalden alıntı: DUBLO

egzoz biraz traktör gibi olmuş maddi durumunuz yerinde olursa iskender usta yaptırma düşünüyormusunuz? araç gerçekten çok iyi

sağolun hocam.. Egzoz sesini beğeniyorum.. Egzozu Ankarada koç ekzoz da yaptırdım. İstanbulda iskender ünlü ankarada koç egzoz bi farkları yok yani

• Aynı aracın premium paketi ben de var, egr iptalinden sonra araçta nasıl bir performans artışı oldu? Ve nerede iptal ettirdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Aynı aracın premium paketi ben de var, egr iptalinden sonra araçta nasıl bir performans artışı oldu? Ve nerede iptal ettirdiniz?

Normal kullanimda birsey farkettim desem yalan olur ancak 5% performansa etkisi oldugu gibi bir soylenti var.

Ben son hizda fark hissettim. 210km/s de tikanan aracim 235km/s yi tam olarak gordu ayni yolda ayni sartlar altinda

Servisim sasmazda Gencdoganlar peugeot. Tum islemlerimi orada yaptiriyorum yakinlarimin aracinida oraya gotururum her zaman memnun kaldigim bir servistir. 50 Tl ye yaparlar egr valfi iptalini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 29 Haziran 2014; 16:44:00 >
  • quote:

quote:

Aynı aracın premium paketi ben de var, egr iptalinden sonra araçta nasıl bir performans artışı oldu? Ve nerede iptal ettirdiniz?

Normal kullanimda birsey farkettim desem yalan olur ancak 5% performansa etkisi oldugu gibi bir soylenti var.

Ben son hizda fark hissettim. 210km/s de tikanan aracim 235km/s yi tam olarak gordu ayni yolda ayni sartlar altinda

Servisim sasmazda Gencdoganlar peugeot. Tum islemlerimi orada yaptiriyorum yakinlarimin aracinida oraya gotururum her zaman memnun kaldigim bir servistir. 50 Tl ye yaparlar egr valfi iptalini.

Mesajiniz icin tesekkurler muayeneden gecme durumu iptali sonrasi emisyona bagli bir sorun teskil etnez mi? Duruma gore bende dusunuyorum

• quote:

quote:

quote:

Mesajiniz icin tesekkurler muayeneden gecme durumu iptali sonrasi emisyona bagli bir sorun teskil etnez mi? Duruma gore bende dusunuyorum

Nedemek.. Yukardada yazdığım gibi eğer egzoz emisyon pulunuzu tüv den almayıp dışarıdan alırsanız bir sorun teşkil etmez muayeneden geçebilirsiniz

• Senin araban çok yakıyor sanki, senden daha hızlı olan ve 2.5 litreyle gezen var bu forumda Çağıralım gelsin işin sırrını öğretsin.

@HarryBlade
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Senin araban çok yakıyor sanki, senden daha hızlı olan ve 2.5 litreyle gezen var bu forumda Çağıralım gelsin işin sırrını öğretsin.

@HarryBlade

Sadık takmis 15" jantlari drag yapiyor benim arabayla kiyaslanmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Senin araban çok yakıyor sanki, senden daha hızlı olan ve 2.5 litreyle gezen var bu forumda Çağıralım gelsin işin sırrını öğretsin.

@HarryBlade

17 -18 lastikleri takıyor sonra bu araba çok yakıyor diyor.

El insaf kardeşim ya. 15 jant 195 65 lastik.Mis.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.