Şimdi Ara

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH (BİLKENT Mİ BOĞAZİÇİ Mİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
1
Favori
3.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonuçlar açıklanmadan önce ilk 500 gelmez, odtü eem gelse yeter diyodum oraya hazırlamıştım kendimi ama sonuç beklediğimin baya üzerinde geldi. boğaziçine de bilkent tam bursluya da yetiyor derecem. koça da kıl payı girebilirim sanırım ama çok az burslu aldğını için ve rekabetin çok fazla olacağını düşünmediğim için yazmayacağım koçu zaten. odtüyü de bilkente boğaziçine girebilecekken yazmayı düşünmüyorum açıkçası. şimdi bu ikisi arasında bi tercih yapmam gerek. ailem konyada yaşıyor o yüzde ankara biraz daha avantajlı ve bilkentin yurtdışı bağlantıları çok yüksek olduğu için de bilkente biraz daha yakınım. ayrıca lisede boğazçine gezi dünelenmişti. lab olanaklarının ciddi anlamda yetersiz olduğunu düşünüyorum mühendislik için(2 tane küçük labı vardı galiba) ama sonuçta boğaziçi hemen vazgeçemiyor insan. şu an bilkente biraz daha yakın olsam da tavsiyeden zarar gelmez. sizce hangisini tercih etmeli?

• Bilkent bence. Hiç düşünme. Okulun sana katacağı isminden daha önemli. Ben de kendi alanımda aynı durumdayım ve Bilkent'e daha yakınım.
  • Kardeşim şunu unutma ki derecen çok iyi fakat özele gidersen oraya parasıyla gelmiş 20-30-40 binlik belki daha kötü sıralamalı kişilerle okuyacaksın. Boğaziçi derim her türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cardiogod

Bilkent bence. Hiç düşünme. Okulun sana katacağı isminden daha önemli. Ben de kendi alanımda aynı durumdayım ve Bilkent'e daha yakınım.

imzanda boğaziçi yazıyor
  • geçen sene birinci bilkent ee seçmişti, ben olsam 2sine de gider lab olanakları falan bakardım, boün'ün adı, bilkentin imkanları daha iyi, ne de olsa özel üni yani para basıyordur, ama boün bagımsız bi üni değil bağlı bir kurum o yüzden zor bi karar
  • Bilkentin tutacağını düşünmüyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: candas19

Kardeşim şunu unutma ki derecen çok iyi fakat özele gidersen oraya parasıyla gelmiş 20-30-40 binlik belki daha kötü sıralamalı kişilerle okuyacaksın. Boğaziçi derim her türlü.

evet onu da düşündüm ama sonuçta 4 sene ve bitecek. okuldan sonraki yaşam benim için daha önemli. eğer bilkenti bitirip yurtdışına çıkabileceksem çok umarsamıyorum bu durumu.
  • Bilkent derim.. Ben Odtüde okuyorum.. Odtüyle Bilkent aynı kefededir yurtiçinde. Fakat yurtdışı olanakları açısından Bilkent bir adım önde Odtüden. Bilkent daha fazla ve daha kolay adam gönderir yurtdışına.

Odtü ve Bilkent labları Boğaziçi'nden kat kat iyidir Boğaziçi'nin adı vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AintMadAtCha

geçen sene birinci bilkent ee seçmişti, ben olsam 2sine de gider lab olanakları falan bakardım, boün'ün adı, bilkentin imkanları daha iyi, ne de olsa özel üni yani para basıyordur, ama boün bagımsız bi üni değil bağlı bir kurum o yüzden zor bi karar

lise 2 de okul gezi düzenlemişti ona katılmıştım. yukarda da yazdığım gibi lab olanakları çok tatminkar değil boğaziçinin ama adı var işte.
  • quote:

Kardeşim şunu unutma ki derecen çok iyi fakat özele gidersen oraya parasıyla gelmiş 20-30-40 binlik belki daha kötü sıralamalı kişilerle okuyacaksın. Boğaziçi derim her türlü.

LYS 3.sü kankam. 1.yle proje yaptık. Daha çevremde olup da derecesini yeni öğrendiğim adamlar var. Açıkçası bu adamlar derece sahibi olarak sizin derece sahibi olmadan yaptığınız egoistliği göstermiyorlar. İlginç
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    ağzına sağlık ne güzel oturttun ya
    abi zaten dereceye göre yorumlamak çok saçma, ygs sosyal çözmedi diye 10kda kaldıysa ya da biyoloji, bunun mühendislik hayaıtna ne etkisi olabilir ki? kişide biter iş, sıralamaya göre yorumlamak çok çocukça
    Hangi egoistlikten bahsediyorsun bilmiyorum ama kimse kimsenin kötülüğünü istemiyor, herkes birbirine destek olma çabası içinde.
  • AintMadAtCha A kullanıcısına yanıt
    İş kişide biter ama 160 dakikada 160 soru yetiştirebilmek, soğuk kanlı olabilmek bile mühendisliğe örnek verilebilir kardeşim. Mühendislik odur zaten planlamaktır, sonuca varabilmektir. Evet sosyalin hayatında etkisi olmayacak, hatta üniversitede benim aldığım onca dersin çoğu iş hayatımda etki etmeyecek. Bu mantıkla olmaz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

LYS 3.sü kankam. 1.yle proje yaptık. Daha çevremde olup da derecesini yeni öğrendiğim adamlar var. Açıkçası bu adamlar derece sahibi olarak sizin derece sahibi olmadan yaptığınız egoistliği göstermiyorlar. İlginç

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esraayan -- 28 Haziran 2014; 19:36:18 >
  • quote:

Hangi egoistlikten bahsediyorsun bilmiyorum ama kimse kimsenin kötülüğünü istemiyor, herkes birbirine destek olma çabası içinde.

Evet. Burada da öyle bir şey yok.

Şu burslu burssuz ayrımı konusunda gelmeyi düşünenlere bilgi vereyim; okulun fiyatı 24 binlira, yeme içme yatmayla 30-33 bin lira olur. yılda 30-33 bin lira ödemek için fabrikatör olmaya gerek yok. Annesi babası çalışan ve aylık geliri toplam 5 bin lira olan bir kişi kolaylıkla yerleşebilir buraya. Ee minimum 30 binden alıyor burslu. 30 bin olan adam gerizekalı olmuyor, züppe de olmuyor. Bir fen lisesi gibi herkesin başarılı ve zeki olduğu bir ortam yok işte, insanların dereceleri benim anadolu lisemdekilerin mezun olduğu derecelerle aynı, karma bir ortam. ben de memnundum lisedeki ortamdan. Boğaziçine gitsen belki mühendislikte 40-50-60 binlik adamlar yok ama başka fakültelerde var? Gidenler buradan hiç arkadaş edinmiyor mu? Veya başka üniversitelerden?

Ben size söyleyeyim; arkadaşlarımın neredeyse hepsi mühendis, gayet de alçakgönüllü bir ortam var burada. "Ulen herkesin arabası var benim niye yok." diye bir şeyleri kafanıza takmayacaksanız tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jo_be -- 28 Haziran 2014; 17:05:51 >

• Kardeşim rekabetten bahsediyorsun. Ben üniversite okuyorum ve okuyanlara da sor. Türkiye'de derece yapmış 3. 5. 10. 100. kişilerle mi okumak istersin yoksa 20-30-40 binlerdeki kişilerle. 4 sene ve bitecek deme. 4 sene de ne kadar çok proje yaparsan ne kadar çok seni kamçılayan ortam olursa o kadar gelişirsin.
    Edit: Bu cümlelerimden egoist olduğumu çıkartan ve sanki birilerine köstek oluyormuşum gibi davranan ergen kardeşlerime sesleniyorum, komik oluyorsunuz.
  • quote:

Kardeşim rekabetten bahsediyorsun. Ben üniversite okuyorum ve okuyanlara da sor. Türkiye'de derece yapmış 3. 5. 10. 100. kişilerle mi okumak istersin yoksa 20-30-40 binlerdeki kişilerle. 4 sene ve bitecek deme. 4 sene de ne kadar çok proje yaparsan ne kadar çok seni kamçılayan ortam olursa o kadar gelişirsin.
    Edit: Bu cümlelerimden egoist olduğumu çıkartan ve sanki birilerine köstek oluyormuşum gibi davranan ergen kardeşlerime sesleniyorum, komik oluyorsunuz.

hala bal gibi egoistsin işte kardeş, yok derece yapmış kişilerle mi okumak istersin falan filan, insanları ona göre mi ayırıyorsun
  • quote:

Kardeşim rekabetten bahsediyorsun. Ben üniversite okuyorum ve okuyanlara da sor. Türkiye'de derece yapmış 3. 5. 10. 100. kişilerle mi okumak istersin yoksa 20-30-40 binlerdeki kişilerle. 4 sene ve bitecek deme. 4 sene de ne kadar çok proje yaparsan ne kadar çok seni kamçılayan ortam olursa o kadar gelişirsin.

evet ama hemen hemen dereceyle giren sayıları aynı. bilkent 50 burslu 20 %50 burslu alıyor boğaziçi 75 kişi alıyor. evet bilkentte 30 bininci adam da var ama dediğim gibi eğer bilkentte kendimi daha iyi geliştirebileceksem çok takmam bu durumu.
  • quote:

Ben de okuyorum Boğaziçinde EE kontenjanı 72, ilk 300. Bilkentte 50, ilk 400. 20 kişide %50 bursla ilk 4500'ten filan geliyor. 50+20 = 70. Arkadaş o 2 kişinin yokluğunu hissetmez, sen canını sıkma

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.