Şimdi Ara

Analiz : Global internet bağlantı hızları yıllık bazda yüzde 24 artış gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Global internet bağlantı hızları yıllık bazda yüzde 24 artış gösterdi





    Dünyada henüz internet ile tanışmamış milyarlarca insan olduğu belirtilse de hükümetlerin ve firmaların internet altyapısına olan yatırımları hız kesmeden devam ediyor ve buna bağlı olarak da bağlantı hızları artıyor.




    Akamai tarafından yapılan yeni bir analize göre yılın ilk çeyreğinde internet bağlantı hızları global olarak ortalama 3.9Mbps olarak gerçekleşti. Çeyrek bazda yüzde 1.8 artış yaşanırken, yıllık bazda ise yüzde 24 artış elde edildi.




    İnternetin en hızlı olduğu ülke ise sıralamada Güney Kore olarak görünüyor. Ortalama 23.6Mbps hızlarına kadar çıkabilen internet yıllık bazda yüzde 145 gibi büyük bir artış göstermiş. Bu da Güney Kore hükümetinin altyapılara büyük yatırımlar yaptığını gösteriyor.




    İkinci sıradaki Japonya'nın 14.6Mbps, üçüncü sıradaki Hong Kong'un ise 13.3Mbps ortalama bağlantı hızları mevcut. İlk on sıralamadaki ülkelerin bağlantı hızları genelde 10Mbps üzerine çıkıyor ve yıllık bazda yüzde 30 civarı veya daha fazla bir artış mevcut.




    Ülkemiz açısından ise durum oldukça iyi gözüküyor. Ülkemizin yılın ilk çeyreğinde ortalama bağlantı hızı 5Mpbs olarak gerçekleşmiş ve 49. sırada. Çeyrek bazda yüzde 24, yıllık bazda yüzde 65 gibi dikkat çekici bir artış mevcut. Bu artış oranı baz alındığında ülkemiz dünya sıralamasında bir hayli yukarılara tırmanıyor.




    Dünyada 10Mbps ve üzeri hızlarda internete bağlanan ülke sayısında da artış var. Genişbant olarak adlandırılan bu hızlar tüm dünyadaki internet bağlantılarının yüzde 20'sini oluşturuyor. Yine lider Güney Kore'de tüm internet bağlantılarının yüzde 77'si genişbant olarak ayarlanmış. Çeyrek bazda artış yüzde 8.2 olmuş. En dikkat çekici artış ise çeyrek bazda yüzde 1208 ile Sudan'a ait.




    4K içeriklerin akıcı izlenebilmesi için gerekli görülen 15Mbps ve üzeri internet hızları ise dünya çapında yüzde 11 benimsenme oranına sahip ve yine bu alanda da lider Güney Kore olarak dikkat çekiyor.




    Analiz veri trafiğinde güçlü bir büyümenin devam edeceğini gösteriyor. Mobil veri trafiği de yıl bazında yüzde 15 artış göstermiş. Ancak ses trafiğinde azalma olduğu belirtiliyor. 

     

     



    Kaynak:http://www.akamai.com/dl/akamai/akamai-soti-q114.pdf?WT.mc_id=soti_Q114







  • kota aşamı ayrımı yok sanırım bu verilerde, yoksa ayın yarısını 3 mbps ile geçiriyoruz!

  • Akk'yı kat işin içine bide. Pehh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 k yi da indirmesi dert depolaması dert. Belki hdd ihtiyacı artar da fiyatlar azalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada bir değişiklik yok
  • Biz hala adil kullanım kotası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 28 Haziran 2014; 16:11:02 >
  • benim neti de 8mbitten 16 mbite çıkarmışlar ama en çok işime yarayan akk 50den 75e çıkması oldu
  • ttnet in 25 mbps sınırsız ı 49 tl yaptı 1 seneliğine ondan sonra 65 mi ne olacak 2 sene sözleşmeli tarifesi sayesinde bence.

    İnşallah dahada artar hızlar 50 mbps i aynı fiyata alabiliriz.süperonline sağolsun adamlar sayesinde ttnet fiyat kırmaya başladı.

  • Türkiye'nin üst sıralara tırmanmasının bir nedeni de TTnet'in artık en az 16mb paketlerde internet satmasıdır. Hat 2mb kaldırıyor kimin umurunda o parayı vereceksin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: drfree1

    ttnet in 25 mbps sınırsız ı 49 tl yaptı 1 seneliğine ondan sonra 65 mi ne olacak 2 sene sözleşmeli tarifesi sayesinde bence.

    İnşallah dahada artar hızlar 50 mbps i aynı fiyata alabiliriz.süperonline sağolsun adamlar sayesinde ttnet fiyat kırmaya başladı.

    Ttnet ide süperonline yok diye kullanıyorum.uydunette kablo çekiyor fakat binada bi makinemi ne lazımmış binadaki 3 daire daha abone olacakmışta öyle gelecekmiş.ttnet ise burda fiber altyapı çekti adamlar nerdeyse buradaki her her kabloyu değiştirdiler zaten yolları hep kazdı adamlar (süperonline sanmıştım ama ttnet çalışıyor önceden çok laf ederdim fakat şuan hızları düzelltiler bağlantı kopması filan hiç yaşamıyorum.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozcan

    Türkiye'nin üst sıralara tırmanmasının bir nedeni de TTnet'in artık en az 16mb paketlerde internet satmasıdır. Hat 2mb kaldırıyor kimin umurunda o parayı vereceksin.

    adamları ara söyle fakat öyle 1 kere arayıp tamam efendim bakılacaktır derlerse çok geç bakarlar ısrar edecen.bende bi problem oluyordu adamları 2-3 kere arıyordum.(En son eve alt yapıyı kontrol etmeye adamlar geldi xd hemde 2 gün içinde.)
  • Ülkemiz açısından da durum oldukça iyi, hem de çook... :D
  • Hizli olmasini geçtim yeter ki bağlantım kopmasin :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halen 8 mbit verdiklerine söyleyipte 4 mbit veren ttnet var hizmet 0

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozcan

    Türkiye'nin üst sıralara tırmanmasının bir nedeni de TTnet'in artık en az 16mb paketlerde internet satmasıdır. Hat 2mb kaldırıyor kimin umurunda o parayı vereceksin.

    Bu veriler kimin kaç mbitlik paket sattığı ile hesaplanmıyor. Speedtest ve benzer büyük sitelerin veya google,godaddy gibi büyük hosterların veritabanlarından yararlanılarak hesaplanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ttnet

  • turkcellli emine amerikalı emilynin emine ...

  • Alt yapılarının ne kadar rezalet olduğunu göstermemek için uydurulan AKK saçmalığı olduğu sürece Türkiye internet alanında gelişemez

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    İyiymiş o zaman
  • quote:

    Dünyada henüz internet ile tanışmamış milyarlarca insan

    dünya nüfusu kaç acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.