Şimdi Ara

Yeni Sony BRAVIA HDTV Modelleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony BRAVIA (Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture) serisinin en geniş flat-panel LCD TV'lerini duyurdu. 52-inçlik KDL-52XBR2 ve KDL-52XBR3 modelleri 1920 x 1080 çözünürlüklü full high-definition paneller olarak, HDMI 1080p giriş desteğine sahip. 52-inçlik modeller ayrıyetten Sony'nin BRAVIA Engine Pro full digital high-definition video işleme sistemine sahip. Sony Live Color Creation teknolojisi, Geniş Ekran Gamı Soğuk Katot Floresan Lamba (WCG-CCFL) arka ışığı sistemi de yeni 52-inçlik modellerde kullanıcıya sunulan özelliklerden. WCG-CCFL, geleneksel CCFL arka ışığına kıyasla renk kalitesinde %30'luk bir artış sağlıyor. WCG-CCFL daha derin, daha doğru kırmızı ve yeşil renk üretmek için tasarlanmış. Sony'nin TV kenarlarında camdan oluşturduğu çizgi (floating glass) tasarımı bundan önce yüksek-çözünürlüklü plazma ve LCD modellerinde kullanılıyordu.

    Sony BRAVIA XBR'ler dahili ATSC tunere (yani ekstradan receiver almaya gerek yok), 3 adet 1080p destekli HDMI (High-Definition Multimedia Interface) girişine (ikisi arka birisi yanda), 2 High Definition Component giriş, bir S-video ile üç composite giriş ve PC bağlantı girişine sahip. KDL-52XBR3 modeli parlak siyah renkteki bir piyanonun cazibesinde, KDL-52XBR2 modeli ise gümüş renkli. Sırasıyla 6800$ ve 6500$ olacak modeller Kasım ayında çıkacak.

    Bunlarla beraber 40-inç KDL-40S2400 ve 32-inç KDL-32S2400 modelleride yeni üyelerden. Her ikisi de 1366 x 768 ekran çözünürlüğüne sahip olarak 5000:1'lik optimize edilmiş dinamik karşıtlık oranını vermesi için ACE teknolojisi ile donatılmış (ekrandaki karşıtlık oranı 1300:1). Sony'nin BRAVIA Motoru ise temiz ve keskin görüntü vermesi için kullanılıyor. TV'ye neredeyse görünmez şekilde entegre edilen kolonlar SRS TruSurroundXT ve BBE Digital Enhancement teknolojilerine sahip. Yine dahili ATSC tuner, HDMI ve PC girişleri unutulmayarak, iki S-Video ve iki composite girişte düşünülmüş. KDL-40S2400 2.600$ ve KDL-32S2400 1.700$ fiyatlarıyla önümüzdeki aydan itibaren satışa çıkacak.

    Sayfanın Linki : http://www.digitaltechnews.com/news/2006/09/new_sony_bravia.html








  • Valla bende paneli bi türlü alamadım 2 ay daha beklesekmi ?????
  • aslında ne kadar beklesek o kadar iyi :)

    bu da mümkün olmayacağına göre günün koşullarında iyi kıyaslamak lazım, hangi model ne sunar, girişleri ne ve çözünürlük değeri çok önemli. Piyasada ki birçok HD Ready özellikli TV'yi almadan önce iyi incelemek lazım.
  • Çok doğru.

    Bana göre HDtv almakta aceleci olmamak lazım.
  • Aynen katılıyorum. Zira ferrari alıp köy yollarında dolaşmaya benzer şu an için...
  • BRAVIA KDL-32S2400 1700$ olan modelindede HD Ready varmı ?Playstation 3 için TV bakıyorumda
  • herzaman yenisi çıkacağı için beklemek bazen anlamsız olabiliyo ama şu an hd yayın olmadığı için daha üst modellerin çıkmasını beklemek mantıklı en azından şu anda alıcağımız modeli daha ucuza almış oluruz.
  • Bence Sony artık ürün değil marka satışının peşinde.CeBIT de bu yeni modelleri inceleme şansım oldu panelin çözünürlüğüne diyecek bi şey yok ama renk işleme teknolojisi ve hareket kabiliyeti hiç hoş değil.Set top box la sadece HD yayını vermişler ve bu çok aldatıcı.Ayrıca hele hele Panel TV lerde EuroAsia (Sony Türkiye) beni oldukça korkutuyor.Kendi DVD Recorderine bu bizim ürünümüz değil garantisini biz vermiyoruz cevabını veren bi şirketten açıkça çok umutlu değilim.bence EuroAsia satıp tanımayan DoğuBank esnafı gibi Bence sony şimdilik ürün ÜRETTİRMEKTEN çok distiribitörlüğünü ve servis teşkilatını düzeltsin.

    Ayrıca diğer arkadaşlara tavsiyem şu bu ürünlerin fiyatı düşmez.Halen tüplü TV ler 1,500 lere satılırken Plazma ve LCD ler umduğunuz fiyatlara inmez.Unutmayın ben bi başka forumda Dünya kupasından önce plasma ve lcd lerinizi alın diye haykırırken bazı arkadaşlar dünya kupası başlasın fiyatları düşer dediler.Gördük sonra neler olduğunu 4,990 lık LCD 6,464 olmuştu.Eh ne diyelim geçmiş olsun.Bence bu kış herkes en dip fiyatları görecek.Bence değerlendirin.




  • Çok göreceli bi şey bu piyasanın ne olcağı hiç belli olmaz çok üstün ürünler çıkarsa eskiler ucuzlar bence zaten ertelemek derken 2 ay gibi bi süreden bahsediorum 2sene benim için uzun bi süre
  • evt bu model HD Ready

    quote:

    Orjinalden alıntı: tej90

    BRAVIA KDL-32S2400 1700$ olan modelindede HD Ready varmı ?Playstation 3 için TV bakıyorumda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Master___

    Bence Sony artık ürün değil marka satışının peşinde.CeBIT de bu yeni modelleri inceleme şansım oldu panelin çözünürlüğüne diyecek bi şey yok ama renk işleme teknolojisi ve hareket kabiliyeti hiç hoş değil.Set top box la sadece HD yayını vermişler ve bu çok aldatıcı.Ayrıca hele hele Panel TV lerde EuroAsia (Sony Türkiye) beni oldukça korkutuyor.Kendi DVD Recorderine bu bizim ürünümüz değil garantisini biz vermiyoruz cevabını veren bi şirketten açıkça çok umutlu değilim.bence EuroAsia satıp tanımayan DoğuBank esnafı gibi Bence sony şimdilik ürün ÜRETTİRMEKTEN çok distiribitörlüğünü ve servis teşkilatını düzeltsin.

    Ayrıca diğer arkadaşlara tavsiyem şu bu ürünlerin fiyatı düşmez.Halen tüplü TV ler 1,500 lere satılırken Plazma ve LCD ler umduğunuz fiyatlara inmez.Unutmayın ben bi başka forumda Dünya kupasından önce plasma ve lcd lerinizi alın diye haykırırken bazı arkadaşlar dünya kupası başlasın fiyatları düşer dediler.Gördük sonra neler olduğunu 4,990 lık LCD 6,464 olmuştu.Eh ne diyelim geçmiş olsun.Bence bu kış herkes en dip fiyatları görecek.Bence değerlendirin.



    Aynen katılıyorum
    Millet diyor ki LCD almayın almayın....e almayıp 1500 YTL fiyatlara tüplü TV'mi alayım yani...en fazla 1 sene sonra zaten bunların devri geçecek toptan...Daha da ucuzlar diye LCD TV alımını geciktirmek de ayrı bir olay...evet belki 1-2 sene sonra benim şuan almış olduğum LCD televizyon ucuzlar ama:

    1- Ucuzlasa ucuzlasa ne kadar ucuzlar yani?? 1000 YTL'ye vermiycekler heralde
    2-Fırsat maliyeti denen birşey var...ben bu geçen süre zarfında LD kullanmış olacağım ucuzlar diye LVD almayanlara karşın
    3-Daha gelişmişleri daha yenileri çıkacak söylemlerinin hiçbir zaman sonu gelmez...1 sene bekleyin...1080p 1080i'ler çıkacak diyorlar...O gün gelsin o zaman da bilmem ne gelecek bekleyin denecek...bunun sonu yok boşa da stres yapmamak lazım

    Tabii maddi durumlar en önce gelir ama varsa imkanın al LCD koy salonuna...Rahat'ına bak...Bundan daha ucuz fiyatlar belki olur belki olmaz...olsa da 100-200 YTL olur o kadar




  • Bu 5000:1 ay da 50000:1 diye lanse edilen kontrast değerleri gerçek mi?Ben sony notebooklarda çok büyük sayılar görüyorum.Acaba niye bu kadar dağ gibi fark var normal lcd monitörler 1000:1 bile zor oluyor. ??
  • paylaşım için sağol.güzel gözüküyor.
  • bu tvlerin hdmi leri 1.1 mi yoksa 1.3 mü?
  • ARKADAŞA KATILIYORUM VE BİR AYRINTIYI EKLİYORUM FİYATI DÜŞEN ÜRÜNLERE ÇOK DİKKAT EDİN YA ESKİ ELDE KALMIŞ ÜRÜNLER YADA SATILMAYAN VE KALİTESİ DÜŞÜK ÜRÜNLER SONUÇTA ŞUANDA PİYASADA OLAN ÜRÜNLERİN DAHA İYİLERİ GELİNCE SİZ HANGİSİ ALMAK İSTEYECEKSİNİZ? VE SİZCE YENİSİ KAÇ PARA OLACAK? BENİM KANIMCADA BU ÖNÜMÜZDEKİ RAMAZAN İYİ BİR ŞANS ÇÜNKÜ FİRMALAR SATIŞLAR RAMAZANDA DÜŞER DİYE DÜŞÜNEREK ÜRÜN FİYATLARINDA İNDİRİMLERE VE KAMPANYALARA GİDERLER
    BUNLARI KAÇIRMAYALIM
  • haber editörüm cevap yok mu?
  • gecikme için özürdilerim ultraaslans, internette bulunma saatlerim değişiklik gösteriyor.

    Sony serilerinde 1.1'i kullanıyor. 1.3 zaten cok taze Temmuz ayında onaylanan bir standart, sanırım PS3 amaçlı sordun. Ancak yurtdışı forumlarda da ciddi bir tartışma var 1.1 - 1.3 farka değermi beklenirmi şeklinde. Buna karşı çıkanda var savunan da var. Ancak görünen 1.3'ün ağırlığını koyacağı. İlk ürünlerini Aralık 2006'da ve 2007 yılı içerisinde göreceğiz, şimdiden duyuruları yapılıyor.
  • bu değerler dinamik olarak sağlanan yükseltilmiş değerler. dediğin gibi lcdlerde 1000:1 iyi bi değer ki kaldı 5000'lere çıkacak. önemli olan statik değer 1300:1 i baz almak lazım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Bu 5000:1 ay da 50000:1 diye lanse edilen kontrast değerleri gerçek mi?Ben sony notebooklarda çok büyük sayılar görüyorum.Acaba niye bu kadar dağ gibi fark var normal lcd monitörler 1000:1 bile zor oluyor. ??
  • teşekkür ederim üstad
  • bunlar yurtdisi fiyatlari ama sanirim, sonucta nerdeyse 2 kat farkeden elektronik urun fiyatlarini baz alirsaniz, buyuk bi ihtimalle 9 ya da 10 bin $ olur gibi TR de...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.