Şimdi Ara

Google, Android One programı için MediaTek ile işbirliği yapabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Google, Android One programı için MediaTek ile işbirliği yapabilir





    Bundan uzun bir zaman önce Google'ın 100$ civarında Nexus cihazları sunmak istediği ve bunun için MediaTek ile işbirliğine gideceği iddiaları gündeme gelmişti. Bu hafta iddiaların Android One olarak gerçekleştiğine şahit olduk.




    Google'ın stok Android işletim sistemini donanım olarak belli bir kalitenin üzerindeki akıllı telefonlarla sunacağı Android One programında işlemcinin ne olacağı açıklanmamıştı. Ancak I/O 2014 konferansından sızan bilgiler MediaTek iddialarını da doğruluyor.




    Android One programının ilk örnekleri yıl sonuna doğru Hintli Micromax ve Spire tarafından kendi ülkelerinde satışa sunulacak. Bu cihazlarda 4.5 inçlik ekran, FM radyo, çift SIM, microSD kart desteği gibi özellikler olacak. 




    Android One programı yaklaşık 5 milyar kişiye akıllı telefonlarını ulaştırmak istiyor. Eğer Asya ülkelerinde program başarıya ulaşırsa zaten yaklaşık 3 milyarlık bir rakam buradan gelmiş olacak. Asya ülkeleri için en uygun yongaseti tasarımcısı MediaTek olarak öne çıkıyor.




    Android One programında tüm Android güncellemeleri garanti ediliyor. Ancak MediaTek'in kaynak kodlarını paylaşmaması nedeniyle güç verdiği cihazlar genelde güncellemelerden mahrum kalıyor. 




    Google bu noktada devreye girerek son sürüm ve yazılımları MediaTek'e sağlayacak. MediaTek de yoğun bir şekilde çalışarak yongasetlerini bu sürümlere göre optimize edecek. MediaTek'in genelde Cortex-A7 tabanlı 4 çekirdekli yongasetleri sağlayacağı belirtiliyor. Google tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak ilk modeller piyasaya çıktığında konunun netleşeceği belirtiliyor.

     

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Google-to-partner-with-MediaTek-on-the-Android-One-project_id57609







  • Google Çin pazarında aşırı dandik ve uygun fiyat üretimini kontrol altına almak istiyor.Bu sayede daha ucuz,fakat kaliteli ürünler göreceğiz piyasada.

  • Artık ülke olarak böyle şeylere ihtiyacımız var insanlarımızın samsung vb plastik çöplere değer vermeyi bırakması gerek

  • "sızan" mı haber ? adamlar sunumda kendileri söylediler zaten bunu.

  • çok güzel olur ne kadar standart o kadar stabil
  • MediaTek'in yükselişi devam ediyor. Bundan çok değil 3-4 yıl önce dandik java cep telefonlarının çipseti şimdi Android One programını devralacak. Umarım daha da büyürler ve işlemci tekelini yıkarlar.

  • Nasıl bir şey çıkacak bakalım. O paraya MTK6582, 1GB RAM, 8GB dahili bellek, 960*540 ekran çözünürlüğü, 5MP arka kamera, VGA ön kamera ve flaş beklenebilir.

    64-bit 4 çekirdekli MT6732 olursa daha iyi olur.

    MTK6572 ve 512MB RAM olmasın da
  • Ekrem71 o kadar alışmış ki söylenen şeyin haberini bile sızdı diye yapıyo :)

  • = gönderip mutluluklar dileriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.digitimes.com/news/a20140627PD204.html

    --Google teams up with MediaTek to develop Android One, say sources--

    Klasik ekrem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "yaklaşık 5 milyar kişiye akıllı telefonlarını ulaştırmak istiyor."

    5 milyar mı..? Dünya nüfusunu ele alırsak kundaktaki bebeğe gözü görmeyen dedeye bile ulaşacak desene..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumlarabak

    "yaklaşık 5 milyar kişiye akıllı telefonlarını ulaştırmak istiyor."

    5 milyar mı..? Dünya nüfusunu ele alırsak kundaktaki bebeğe gözü görmeyen dedeye bile ulaşacak desene..

    Kardeş kahkaha attım Allah iyliğini versin.
  • Ucuz etin yahnisi pek olur

  • Öyle 8-10 çekirdekli cihazlar çok gereksiz görüyorum. Bide buna 2-3 bin lira vermek saçmalık. 1000TL altına işimi görecek çok cihaz var ve mediatek bi konuda iyi.

  • Basar ='i geçerim, acımam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumlarabak

    "yaklaşık 5 milyar kişiye akıllı telefonlarını ulaştırmak istiyor."

    5 milyar mı..? Dünya nüfusunu ele alırsak kundaktaki bebeğe gözü görmeyen dedeye bile ulaşacak desene..

    Emin ol google bos keseden sallamiyor. Iddiali bir hedef ama uzun vadede imkansiz degil. Su an dunyadaki telefon kullanicisi sayisi 4.55milyar. Afrikada elektrigi olmayan kabilelerin bile telefonlari var. Jenaratorle sarj ediyorlar. Akilli telefon kullanicisi 1.75milyar. Daha fazla artmasina engel muhtemelen akilli telefonlarin gelismemis ulkeler icin yuksek fiyati. Adamlar full fonksiyonel bir akilli telefonu ucuza mal edip, hemen herkeze ulastirmak istiyor. Hatirlarsaniz balonlarla sebeke olmayan gelismemis yerlerede internet goturmek istiyorlardi. Bu ikisi birbiri ile ayni hedefi gosteren projeler. Amaclari herkeze interneti yani kendi hizmetlerini ulastirmak, kendi musterisi yapmak, etkinligini gucunu artirmak. Bunu saglamanin en etkili yoluda herkezin alabilcegi bir internet makinasi uretmeden geciyorki, android one in amaci bu. Adamlarin vizyonu genis. Soylencek soz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Android L'i bizzat nexus5'imde denedim..samimi soyluyorum hicbir sekilde sense'mis,touchwizmis gibi abidik gubidik arayuzlere gerek kalmamis.google bir sonraki nexus'a biraz iyi pil ve kamera koyarsa tadindan yenmez.zaten guncellemelerde bir sikinti yok.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • $100 dolar etiketli bi telefonun Türkiye pazarındaki değeri(Firmalar dahil edilerek) yaklaşık 400-499 tl arası olcaktır ve yine yüksek bi fiyat çıktı.
    Ama memleketimizde "durumum kötü" diye ağlayanların ellerinde hep ayfonlar, zamsunglar...

  • 100$ bizde 600 lira olur vergiler sağolsun

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.