Şimdi Ara

2.000 TL'ye kadar Toshiba dışında dizüstü tavsiyesi verir misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.000 TL'ye kadar toshiba dışında dizüstü tavsiyesi verir misiniz?

"Bu kısmı okumak zorunda değilsiniz."
    Neden toshiba değil derseniz ve alacaklara tavsiye de bulunmak istersem:
    Daha önceden kardeşime toshiba bilgisayar aldırdım. Çevremde kullananlardan çok sorun çıkarmadıklarını görmüştüm. Fakat tavsiye etmemin inadına çok kötü çıktı. Forum içinde de yazdım. Isınmadan dolayı hoparlör kısmına yakın yerden kırılma yaptı. Üstüne Bursa içinde servisine götürdük, adamlar açarken ekranı çizmişti. 3-4 ay sürekli servise gönderip, tekrar geri gelmelerden sonra üstüne para ekleyip, değişim yaptık bir üst model ile. Yeni lap top ise monitör menteşelerindeki hatalı tasarım yüzünden, data kablosunun kırılmasına yol açtı ve ekrana görüntü vermedi. Garanti süresi dolduğundan bunu kendim yaptım. Geçen sonbahar civarı da arkadaşıma aldık i5 işlemcili, yanlış hatırlamıyorsam 1500-1700 civarına. Arkadaşıma yazdıklarımı anlattım fakat üstünden çok sene geçtiğini sonuçta her tasarımın kötü olmayacağından ve markanın da köklü olduğunu yazdım. Fakat beni yine yanılttılar. Ekrana yine görüntü vermeme sorunu yapmış. Arkadaşım yurtdışına götürmüştü bilgisayarı. Orada servis olmadığından kendisi açmış fakat sorunu bulamamış. Sonra bilgisayarcıya vermiş. Anlayacağınız garantisi öldü ve bu markanın artık flash belleğinin bile alınmayacağını ispatlamış oldu. Başkası memnundur, bana öyle diyemezsin, çamur atma filan der. Fakat benim için bu marka artık bitmiştir. Aynı mantık ile 2010 civarı LCD tv almıştım. Onda da ufak bir iki ses sorunu çıkarmıştı hdmi bağlantı kısmında. Yani bu markanın ürünlerini kullanan ve yakından tanıyan birisi olarak tavsiyem sakın yanaşmayın.

İşlemci i5 ve üstü olabilir, sabit diski SSHD içerebilir, ekran kartı 256 bit ve 2gb olabilir, RAM 8 gb olsun, Ekran boyutu 17,3" olsun. Acil yorumlarınızı bekliyorum mümkünse, çok teşekkürler.

• Bu arada bilgisayarı, toshiba alıp mağdur olan arkadaşım alacak tekrar. Genelde ofis işlemlerinde kullanacak fakat almışken iyi bir şey olmasını istiyor. 2 bin tl olması şart değil. İyi özellikler varsa 1600 tl de olabilir örneğin. Ürünü vatandan internet sitesinden almıştık. Bir de bize, hangi internet sitesinden hem ucuza, hem de sorun çıkarmadan ulaştırabilecek, ürünün arkasında duracak site önerebilirsiniz? Arkadaşa mahcup olmak istemiyorum, tşk.
  • hem ofis bilgisayarı olacak hemde ekran 17.3" ve bellek 8gb
    bu işte bir yanlışlık var.... oyun bilgisayarı gibi ofis bilgisayarı tasarlamışsınız.... bu nasıl ofis bilgisayarı???

isteklerinizden vazgeçemeyecek iseniz fiyatı 2 ile çarpın 4000tl koyun cebinize öyle çarşıya çıkın....
    ya da gerçekten ofis bilgisayarı olacak ise 8gb bellek ve 17.3" ekrandan vazgeçin.... ayrıca onboard grafik kartlı notebookları hedef alın....

ne istediğinizi daha mantıklı bir hale getirirseniz adam gibi öneriler gelir sanırım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 29 Haziran 2014; 1:50:17 >

• Arkadaşlar, öncelşkle cevaplar için tşk. Bilgisayarı dediğim gibi arkadaşım o şekilde almak istiyor. Ofiste iş ve ev ortamında multimedya olarak kullanacak. Bende söylememe rağmen ekran boyıtu, ram, ekran kartını o şekilde istiyor. Üstteki özelliklerden ekran kartı bit ini ben yanlış uazmışım. Masa üstü gibi hesap ettim. Fakat onun dışında 8 gb ram, i5 ve üstü, 2 gb ekran kartı, 17" ve üstü istekleri doğrudur. Sonuçta parasını kendi verecek. Bu arada 2 bin tl yi aşmamamı istedi. Enfazla 100-200 tl daha ekleyebiliriz sanırsam. Aldığı toshibada bu özelliklerdeydi. Tekrar cevap yazarsanız sebinirim, tşk.@player1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 29 Haziran 2014; 10:15:22 >
  • lenovo z510 alan şikayetçi değil bak derim fiyatı 2.078 tl vatanda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • velil8 kullanıcısına yanıt
    Genelde 15.6" gördüm. 17" modelinden yok galiba? 17" olmasını istiyor arkadaşım.
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    En ucuz 17.3"'lik Z710 modeli var ama ekran kartının 64 bit olduğunu öğrenince dünyası yıkılır diye düşünüyorum
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z710-59-413153-notebook

Gerçi bana kalırsa yetecektir tabi eğer tam bir oyun bilgisayarı hayal etmiyorsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Player 1

En ucuz 17.3"'lik Z710 modeli var ama ekran kartının 64 bit olduğunu öğrenince dünyası yıkılır diye düşünüyorum
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z710-59-413153-notebook

Gerçi bana kalırsa yetecektir tabi eğer tam bir oyun bilgisayarı hayal etmiyorsa...

Oyun oynamayacak, bunda eminim (Hep belli olmaz der fakat hiç yüklemez, yüklese de eski tır similasyonu yükler.). Ekran kartının bitini anlamaz bile. 2 gb ekran kartı, i7, 8 gb ram, 17 ekran var mı diye bakar. O zaman son kez şöyle sorayım. G710, Z710 dan hangisi? 710 rakamlı bir tane daha vardı sanki fakat onu bulamıyorum. yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Z710' un dış yüzeyi metal galiba? Metal olması daha iyidir bence. Başka marka ve model önermezseniz bu ikisinden birini söyler misiniz? Tşk.

• heavyrocker kullanıcısına yanıt
    G serisi biraz daha ekonomik bir seri. Olabilir aslında. Yalnız düşük bir ekran kartı var. SSHD'si yok. Ancak ekran çözünürlüğü daha iyi:
    http://www.gold.com.tr/lenovo-g710-59-391086-notebook_u
  • Player 1 kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=84172171&mpage=4
    Şu adreste Z710 için bilgiler var. Bir kişi daha aynı modeli almak istiyor. O, ya da ben ilk alırsak incelemeyi yazacağız. Arkadaş yurt dışında olduğundan ve sürekli iletişim kuramadığımdan müsayit zamanda chat yapıp z710 için sipariş verebilirim. Bu diz üsyünü başka almak isteyenler de mesaj atabilir. Büyük ihtimal bu olavcak da bilemem yine de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

2.000 TL'ye kadar toshiba dışında dizüstü tavsiyesi verir misiniz?

"Bu kısmı okumak zorunda değilsiniz."
    Neden toshiba değil derseniz ve alacaklara tavsiye de bulunmak istersem:
    Daha önceden kardeşime toshiba bilgisayar aldırdım. Çevremde kullananlardan çok sorun çıkarmadıklarını görmüştüm. Fakat tavsiye etmemin inadına çok kötü çıktı. Forum içinde de yazdım. Isınmadan dolayı hoparlör kısmına yakın yerden kırılma yaptı. Üstüne Bursa içinde servisine götürdük, adamlar açarken ekranı çizmişti. 3-4 ay sürekli servise gönderip, tekrar geri gelmelerden sonra üstüne para ekleyip, değişim yaptık bir üst model ile. Yeni lap top ise monitör menteşelerindeki hatalı tasarım yüzünden, data kablosunun kırılmasına yol açtı ve ekrana görüntü vermedi. Garanti süresi dolduğundan bunu kendim yaptım. Geçen sonbahar civarı da arkadaşıma aldık i5 işlemcili, yanlış hatırlamıyorsam 1500-1700 civarına. Arkadaşıma yazdıklarımı anlattım fakat üstünden çok sene geçtiğini sonuçta her tasarımın kötü olmayacağından ve markanın da köklü olduğunu yazdım. Fakat beni yine yanılttılar. Ekrana yine görüntü vermeme sorunu yapmış. Arkadaşım yurtdışına götürmüştü bilgisayarı. Orada servis olmadığından kendisi açmış fakat sorunu bulamamış. Sonra bilgisayarcıya vermiş. Anlayacağınız garantisi öldü ve bu markanın artık flash belleğinin bile alınmayacağını ispatlamış oldu. Başkası memnundur, bana öyle diyemezsin, çamur atma filan der. Fakat benim için bu marka artık bitmiştir. Aynı mantık ile 2010 civarı LCD tv almıştım. Onda da ufak bir iki ses sorunu çıkarmıştı hdmi bağlantı kısmında. Yani bu markanın ürünlerini kullanan ve yakından tanıyan birisi olarak tavsiyem sakın yanaşmayın.

İşlemci i5 ve üstü olabilir, sabit diski SSHD içerebilir, ekran kartı 256 bit ve 2gb olabilir, RAM 8 gb olsun, Ekran boyutu 17,3" olsun. Acil yorumlarınızı bekliyorum mümkünse, çok teşekkürler.

hocam ne ettin yav 0 mı almayı düşünüyosun 2. elmi 0 bulamazsın o özelliklerde boşa çabalama ama yapabileceğim öneri şu olabilir

http://www.ebrarbilgisayar.com/monster-abra-a7-v11-173-notebook-pmu313512

daha ucuza dediğin özelliklerde makina yok

fiyatı 2000 lerde düşünüyosanda

http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-inspiron-7537-s21w65c-notebook-pmu317230

• @uA.161
    Tşk. cevap için. Z710 almaya daha yakın gibi şu ara. Arkadaşla da görüşüp, en uygun yerden sipariş vereceğim inş. Bu arada sorunsuz, ucuz alacağım internet sitesi bilginiz varsa değerlendiririm, tşk.
  • G710 modelinde karar kıldı arkadaş ve aldık. İlk görünüş olarak izlenimlerim: Açılış gayet hızlı (Tabi şu an daha sisteme yüklenilmedi), klavye kısmının tasarımı kötü, büyük bir kasada klavye ufak ve biçimsiz kalmış, capslock ışığı çok alakasız bir yerde ön tarafa güç ve pil ışığının yanında, numlock ışığı yok, fare dokunmatiği yine büyük, alt kısımda havalandırma delikleri ram ve hdd altında gibi (tahmini söylüyorum), işlemci fanının altında havalandırma bulunmuyor, alt taraf tek kapaktan ibaret, 2 vida sökülünce donanımlara ulaşılıyor diye tahmin ediyorum, plastik ve işlemesiz (düz) kasa, ekranın arkasındaki plastik çok ufak delikli bir tasarıma sahip. Anlayacağınız dış tasarıma fazla önem verilmemiş. 2 ad. usb 2.0, 1 ad. usb 3.0, 1 ad. hdmi port, 1 ad. vga port, 1 ad. Ethernet porta sahip. Ekranda beyaz yazıların okunması biraz zor. Yanlardan baktıkça görülme daha da zorlaşıyor. Ekranı arkaya kadar yatırdıktan sonra görülüyor. Kamerası çok kötü, çamur gibi görüntüsü var. 1280*720 fotoğraf çekmiş deneme yaptım, fakat dediğim gibi resmen çamur. Fan gayet sessiz şimdilik. Zorlanacak işlem yapılmadı tabi. Isınma da şimdilik yok. Win 8.1 ile geldi. Kurulum aşamasında Türkçe olarak işaretlememe rağmen bir kısım İngilizce, bir kısım Türkçe yazıların. Güç düğmesine basmamla birlikte masa üstüne düşmesi şu an için yaklaşık 15 san. Bu da SSHD, ram ve cpu gücünü göstermeye yetiyor. ölü piksel taraması yaptım. Her hangi bir sorun yok. Soru sormak isteyenlere cevap verebilirim. Fakat elinizi çabuk tutun arkadaşa teslim edeceğim.

Daha yeni inceleme fırsatı bulmuştum. İncelerken büyük bir sorun ile karşılaştım. RAM 8 GB olması gerekirken 4 GB. Sistem özelliklerinde ve cpu-z kurup baktım, aynı çıktı, yani 4 gb. Slotlara bakınca cpu-z üzerinden tek slota takılı ve 4 GB olarak görülüyor. Yapacak bir şey yok Pazartesi geri teslim olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 5 Temmuz 2014; 23:06:03 >

• Lenovo z510 ya da z710

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • obmann O kullanıcısına yanıt
    Aslında ikisine de baktık. Z710 için 1600*900 model bulamadık. Bir de bir kaç özellik için fazla para çıkmak istemedik. Her işte hayır vardır. Pazartesiyi bekliyorum artık. Telefon açıp, büyük ihtimal geri göndereceğim. Şu an sitelerinde aynı model ve 17" olarak lenevo görünmüyor. Bakalım neler olacak¿
  • Ürün iade işlemi gerçekleşti. 8 yerine 4 gb çıkan ram yüzünden iade işlemine gidilmişti. G710 alacaklara tavsiyem, tasarım pek hoşuma gitmedi. Kasa çok kaba. Resmen kara plastik. Kamera çamur gibi gösteriyor. Işık altında bile kötü gösteriyor. LCD ışıklandırmasını beğenmedim. Aynı bakılan yerden her noktayı aynı netlikte göremiyorsunuz. Ekranı sona kadar yatırıp, kafanızı görmek istediğiniz noktaya doğru hareket ettirmek zorunda kalıyorsunuz. Performans olarak fazla inceleyemedim fakat fan gayet sessizdi. 15 sn. içinde masa üstüne geçiş var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.